title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Joi, 19 aprilie 2001

Liceeni impatimiti de arta scenica...Sute de liceeni incearca sa-si ostoiasca setea de Shakespeare
Asteptata cu viu interes, cea de a treia editie a Festivalului International de Teatru Anglofon pentru liceeni a debutat ieri, in prezenta primarului Aradului, Dorel Popa, si avand ca presedinte al juriului o vedeta incontestabila a teatrului si filmului romanesc, un hamlet al generatiei post -'90, actorul si cadrul didactic al Universitatii de Teatru si Film Bucuresti, Adrian Pintea. Este asteptat sa soseasca, de asemenea, Jeremy Jacobson - directorul British Council din Bucuresti,- membru in juriu, alaturi de regizorul Laurian Oniga, jurnalistul Adrian Palcu si profesoara Brigitte Szunder. Primele spectacole, prezentate inca de la orele 10,00 ale diminetii, cu doua pauze la pranz si cina, au adunat in sala Teatrului de Stat Arad sute de liceeni impatimiti de arta scenica in limha marelui Will. Debutul a revenit trupei "Tears" de la Colegiul Tehnic "Traian" din Bucuresti, care au jucat "Barabas", o parabola amestecand elemente biblice cu intamplari din imediata contemporaneitate. Au ocupat scena, apoi, intr-un cresceedo artistic, cei de la Liceul William Shakespeare din Timisoara, cu o piesa a lui Tom Stoppard - "Dogg's Hamlet, Cahoot's Machbeth". Prima parte a zilei s-a incheiat cu prezenta celor de la Colegiul Tehnic "Ion Creanga" din Targu Neamt, cu "Black & White brotherhood". Dupa o binevenita pauza "for lounch", tinerii s-au regasit sub semnul elisabetan al scenariului "Liz-B the 1-st Confession", o poveste fantastica despre teleportare si alte calatorii in timp. Punctul culminant l-au adus cei de la Liceul Bilingv "George Cosbuc" din Bucuresti cu o parodie "Searching for Epsilon" savuros interpretata, impecabil artistic si lingvistic, de cele 11 "neveste vesele din Windsor", imaginata de insesi interpretele.
La inspectoratul in constructii s-a prezentat bilantul - Virtual Arad News (c)2001Judetul nostru nu va beneficia nici de modernizarea cailor ferate sau drumurilor
Inspectoratul de Stat in Constructii al judetului Arad a prezentat bilantul acestui minister dupa primele trei luni ale acestui an. Pentru rezolvarea partiala a crizei de locuinte, s-a demarat un program de construire prin credit ipotecar, fiind disponibile 2 000 de credite, demarate prin ANL. Pana la sfarsitul lunii martie au demarat lucrari in mai multe orase, pe primul loc fiind Bacaul, care a obtinut 267 de credite, urmat de Bucuresti si Ramnicu Valcea, cu cate 115 credite. Cele mai multe lucrari vor fi demarate in Bucuresti, care va beneficia de 985 de credite, dar si in Timisoira, Constanta, Targu-Mures, Brasov sau Buzau. Aradul nu va beneficia de nici o locuinta construita din creditele ANL. De asemenea, au demarat lucrarile pentru constructii de locuinte pentru tineri in regim de inchiriere in Focsani - 200 de apartamente sau Bacau - 64 de apartamente. In luna mai, astfel de santiere vor mai fi deschise in Deva, Timisoara, Turnu Severin sau Craiova. In Arad nu vor fi construite astfel de locuinte. In domeniul transportului feroviar, vor demara lucrari pe mai multe tronsoane de cale ferata. Nici o astfel de lucrare nu va fi inceputa in judetul nostru.
Directoarea Liceului de Arta - Silvia Demian este multumita de prezenta la olimpiadaCadre universitare de renume si-au dat intalnire in orasul nostru
Aradul a primit, o data cu aprobarea de a gazdui Olimpiada Nationala de Arta si Istoria Artei, confirmarea ca este un puternic centru al invatamantului preuniversitar de arta care, an de an, pregateste elevi care certifica, la randul lor, marea scoala de arta aradeana. Marti, sala mare a Palatului Cultural din Arad a gazduit deschiderea oficiala a Olimpiadei Nationale de Arta si Istoria Artei, care se va desfasura in orasul nostru in perioada 17- 21 aprilie. La aceasta confruntare directa au sosit cei mai buni elevi ai liceelor de arta din intreaga tara, ale caror lucrari vor fi evaluate de catre un juriu format din cadre universitare de la facultatile de arta din Romania. Cuvantul de deschidere a fost rostit de prof. Silvia Demian, directorul Liceului de Arta "Sabin Dragoi" din Arad, care a aratat ca aceste zile vor reprezenta "un adevarat regal al artelor plastice, de care ne vom aminti cu mare bucurie vreme indelungata". Olimpiada a adus la Arad nu mai putin de 18 cadre universitare, "mai multe decat la toate olimpiadele la un loc", dupa cum s-a exprimat prof. Pavel Sarbu inspector general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Arad. Presedintele de onoare al juriului este prof. univ. Dimitrie Gavrilean, rector al Universitatii de Arta "George Enescu" Iasi, iar presedinte este prof. univ. Ioan Sbarciu rector al Universitatii de Arta si Design "Ion Andreescu" Cluj-Napoca. Delegatul Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost numit prof. Gheorghe Rosu de la Liceul de Arta "Nicolae Tonitza" Bucuresti. Lucrarile pe care le vor realiza elevii pe parcursul zilelor de concurs vor mai fi apreciate si de ceilalti membri ai juriului, care sunt: prof. univ. Dumitru Serban, decanul Facultatii de Arte Plastice din Universitatea de Vest Timisoara, prof. univ. dr. Mihai Manescu, cancelar al Universitatii de Arta Bucuresti, prof. univ. Cezar Suteu, vicerector al Universitatii de Arta Bucuresti, lector univ. Radu Pulbere, cancelar al Facultatii de Arte Decorative si Design Cluj, conf. univ. Suzana Fantanariu, Universitatea de Vest Timisoara, si prof. univ. Liviu Suhar, Universitatea de Arta "George Enescu" Iasi. Presedintele comisiei pentru istoria artei a fost desemnat prof. univ. Gheorghe Arion de. la Universitatea "Ion Andreescu" Cluj- Napoca.
Teatrul din Arad pleaca in turneu cu spectacolul "Tinerete fara batranete"Acolo vor juca "Tinerete fara batranete" si "Muschetarii Magariei Sale"
La Teatrul de Stat din Arad s-a repetat zilele trecute la varianta in limba italiana a spectacolului cu piesa "Tinerete fara batranete", cu care trupa aradeana trebuie sa sustina o deplasare in Italia, saptamana viitoare. Desi spectacolul este pregatit, nici acum nu s-a primit viza pentru Italia, ceea ce face ca emotiile sa fie foarte mari. Oricum, varianta in limba italiana nu s-a realizat degeaba, ieri dupa-amiaza fiind filmata o reprezentatie, deoarece regizorul spectacolului, Stefan Iordanescu, directorul Teatrului "Bulandra" din Bucuresti, si-a manifestat intentia de a prezenta "Tinerete fara batranete" in luna noiembrie, la Milano. Regizorul Stefan Iordanescu are o colaborare de lunga durata cu Picolo Teatro din Milano, pe scena caruia vrea sa prezinte si acest spectacol. In vederea realizarii acestui obiectiv trebuie prezentata o caseta video cu spectacolul propus. In privinta deplasarilor in afara granitelor tarii, in afara de cea din Italia de saptamana viitoare, Teatrul de Stat din Arad mai are programata una in luna mai. In perioada 6-8 mai, aceasta institutie a fost invitata sa participe la inchiderea festiva "Zilelor Teatrului Romanilor din Voivodina" (manifestare aflata la cea de a XXIX-a editie), unde va prezenta spectacolele "Tinerete fara batranete" si basmul pentru copii "Muschetarii Magariei Sale". Aceste doua spectacole se vor juca, probabil, in trei localitati: Alibunar, Varset si Novi-Sad.
Elisabeta Petrisor a implinit recent 101 aniDe multe ori, ereditatea cantaieste greu in lungimea vietii. O gena buna poate sa faca minuni si viceversa. Elisabeta Petrisor a mostenit, fara indoiala, longevitatea tatalui sau care a trait 99 de ani. Daca ar fi semanat mamei sale, care la 50 de ani a inchis ochii, de mult ar fi fost si ea oale si ulcele. Elisabeta Petrisor e o mana de femeie. Anii au uscat-o, au micit-o, i-au luat auzul. N-au vitregit-o insa de memorie si de putere. La 101 ani, Elisabeta Petrisor e absolut lucida si are putere cat pentru varsta ei. Pana in urma cu trei-patru ani chiar lucra in gradina. Centenara n-a avut o viata tocmai usoara. De loc din satul Poiana, s-a casatorit la Vidra cu un barbat care avea trei copii dintr-o casatorie anterioara. La scurt timp a dat viata Ilenei Petrisor, sora vitrega pentru ceilalti trei. In 1965 mama si fiica s-au mutat la Varfurile, unde si-au construit o casa in care locuiesc si acum. Ileana Petrisor are 62 de ani. Singurele venituri ale celor doua femei sunt 400.000 lei, pensia Elisabetei. Oile reprezinta o portita salvatoare. Pe langa gospodaria cu pasari, Ileana creste 14 oi. Elisabeta Petrisor e de o luciditate uimitoare. In documentarea noastra am fost insotiti de un reprezentant al Primariei Varfurile. Batranica, un adevarat bibelou in miniatura, l-a chestionat cu o logica desavarsita despre, o cunostinta comuna care urma sa se inapoieze de la bai. Amprenta anilor a sters din acuratetea vocii care tremura. Altfel, agerimea ochilor si debitul verbal sunt dovada unui ciclu biologic inca plin de viata. La 101 ani, Elisabeta Petrisor n-a cunoscut boala. Nu stie ce inseamna spital, medicamente, suferinta fizica. Un bunic de-al batranei a trait 110 ani. Elisabeta Petrisor are toate sansele sa-i calce pe urme...

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}