title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Luni, 19 noiembrie 2001

Targurile AR MEDICA sunt vizitate cu interes de aradeni - Virtual Arad News (c)2001La Sala Sporturilor a debutat sambata, cea de-a VIII-a editie a targului international de medicina AR MEDICA 2001, care gazduieste 53 de firme din tara si strainatate. Tematica targului este prezentarea celor mai noi produse in materie de aparatura de laborator, stomatologie, ortopedie, optica si protetica. La deschidere, vizitatorii au fost prezenti in numar mare, uimindu-i chiar si pe organizatori. De asemenea, au fost prezente notabilitati ale orasului nostru, printre care viceprimarul Emanoil Voicu, subprefectul Florin Remetan, precum si reprezentanti ai institutiilor din domeniul medical ca directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Ioan Crasnic, sau Gheorghe Domsa, directorul C.J.A.S. Pe langa acestia, la inaugurare, au mai fost prezenti rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean si, bineinteles, reprezentantii Camerei de Comert Industrie si Agricultura, intre care si Nicolae Bacanu, care, in discursul inaugural a declarat "cred ca astazi suntem in fata unei evolutii" referindu-se la participareaTehnologie moderna prezentata la AR MEDICA - Virtual Arad News (c)2001 numeroasa a firmelor de specialitate si la gama produselor prezentate. Firma suedeza prezenta la targ, a donat autoritatilor aradene un autobus medical. Acesta este menit sa circule prin localitatile judetului, "inzestrat" cu personal de specialitate care va face munca de prevenire si asistenta medicala. La standurile firmelor participante la targ, cei interesati pot gasi cea mai moderna si performanta tehnica medicala existenta la ora actuala pe piata, atat in produse noi, cat si (avand in vedere posibilitatile reduse) second-hand. Vizitatorii s-au aratat incantati atat de produsele prezentate, cat si de modul de organizare al targului (fiecare stand fiind dotat cu pliante sau, apeland la alte metode de prezentare). Specialistii au putut asista la prezentari de produse din domeniu, sau la un program de conferinte, incluzand cursurile pe teme specifice, care vor continua si in zilele urmatoare, in urma carora vor obtine ore de Educatie Medicala. De asemenea, pe toata durata targului, specialistii au ocazia sa participe la o tragere la sorti pe baza unor taloane de vizitator, bineinteles, daca vor sti la ce editie a ajuns AR MEDICA. Pentru cei care nu au calcat, inca, pragul "Polivalentei" precizam ca astazi si maine sunt ultimele zile de targ. Vizitatorii vor putea, astfel, intre orele 10,00 si 18,00, sa ia parte la cea de a opta editie a AR MEDICA.
La Vladimirescu, un nou contigent de jandarmi a depus juramantulIntr-o atmosfera de o adevarata sarbatoare, pe o vreme superba, sambata, de la ora 10.00, pe platoul din fata Comandamentului Judetean de Jandarmi Arad, din Vladimirescu, 150 de militari in termen au depus jutamantul de credinta fata de Patrie. Importanta acestei zile, pe care multi ostasi nu o vor uita niciodata, a fost evidentiata atat de col. Alexandru Chis comandantul Comandamentului Judetean de Jandarmi Arad , cat si de subprefectul judetului, Florin Remetan. Alte personalithti de seama ale urbei, printre care amintim pe col. Gheorghe Barlea comandantul Centrului Militar Judetean Arad, col. Avram Catanici comandantul Batalionului mixt romano- maghiar, col. Ioan Ulica inspector sef la Inspectoratul de Politie a Judetului Arad, col. Ionel Goron comandantul Serviciului Judetean de Informatii, col. Mihaiu Bontea comandantul Detasamentului de pompieri "Vasile Goldis" Arad, Ioan Pantos primarul comunei Vladimirescu si, nu in ultimul rand, Simion Stan presedintele Partidei Romilor, filiala Arad, au tinut sa fie prezente la acest eveniment . Militarii in termen, extrem de bine instruiti pentru acest moment unic in viata lor, au rostit, in prezenta unui sobor de preoti, rugaciunea "Tatal nostru" si au intonat Inmnul de Stat al Romaniei, in prezenta celor aproape o mie de vizitatori (parinti, rude si prieteni) prezenti la depunerea juramantului celor dragi. Asa cum se procedeaza in astfel de cazuri, conducerea Comandamentului Judetean de Jandarmi Arad a oferit permisii militarilor din Arad si invoiri celor din alte zone ale tarii, oferindu-li-se, inainte de parasirea temporara a unitatii, si o masa festiva. Unul dintre momentele gustate de catre militari a fost pus la cale de lt. col. Aurel Vlad, ofiter TES (traditie, educatie, sport), acesta punand la cale un program artstic de exceptie. La incheierea evenimentului, oaspetii de seama au fost invitati la o mica gustare si un pahar de vin, discutiile libere fiind extrem de amicale si de amuzante.
In centrele pentru varstnici pensionarii isi petrec in mod placut timpulCentrele de zi ofera posibilitatea petrecerii timpului liber, consiliere in probleme sociale si juridice, vizitarea asistentilor sociali la domiciliul membrilor, asistenta medicala, servirea mesei etc. Subordonate Directiei de Asistenta Comunitara a CLM Arad, cele opt centre de pe teritoriul municipiului ajuta un numar de aproximativ 3.200 de persoane. Zilnic, in medie, 600 de persoane frecventeaza aceste obiective, dintre care 139 servesc masa la centru, iar 14 la domiciliu. Centrul din cartierul Aurel Vlaicu are inscrise pe lista peste 1.500 de persoane, dintre care in jur de 90 vin zilnic. Toate cheltuielile manifestarilor cultural-artistice organizate in cadrul centrelor pentru varstnici sunt suportate din sponsorizari. Astfel, fiecare centru are cate un sponsor. Pe de alta parte, aceste unitati ofera mai nou si consiliere psihologica individuala sau de grup. Pentru varstnicii cu probleme, serviciul de asistenta la domiciliu asigura igienizarea locuintelor persoanelor asistate si transportul mesei la domiciliu. Serviciul de ingrijire la domiciliu viziteaza membrii care sunt in imposibilitatea de a se ingriji singuri incercand sa le usureze suferinta.
Colonelul Gheorghe Calb avertizeaza asupra pericolului nerespectarii regulilor de circulatieSapte persoane au fost ranite, joi dupa-amiaza, in jurul orei 17, intr- un accident de circulatie in judetul Arad. Patru indieni, studenti la Medicina, au plecat cu un taximetru din Timisoara la Oradea. Intr-o intersectie, la aproximativ 30 de kilometri de Arad, masina in care se aflau studentii a fost lovita violent, din partea dreapa, de un Tico care nu a acordat prioritate. In urma impactului, Opelul s-a rasucit pe sosea, ajungand in cealata parte a intersectiei, iar autoturismul Tico a fost proiectat 40 de metri. Rezervorul de carburant al taximetrului s-a spart si benzina s-a scurs pe sosea, existand pericolul izbucnirii unui incendiu. Colonelul Gheorghe Calb, din cadrul Politiei Rutiere Arad, a declarat ca soferul autoturismului Tico nu a acordat prioritate la intersectia cu DN 79 Arad - Oradea. De asemenea, politistii nu exclud posibilitatea ca autoturismul Tico sa fi circulat cu viteza excesiva, acest aspect va fi insa elucidat doar dupa expertiza tehnica. Doua ambulante i-au transportat la Spitalul Judetean din Arad pe cei cinci barbati din Opel, precum si pe soferul si pe pasagera din Tico. Doi dintre raniti, Moca Meda, de 24 de ani, pasagera din Tico, si unul dintre studenii indieni, Kumar Pushpal, de 21 de ani, sunt in stare grava, iar soferul autoturismului Opel a suferit un traumatism cranian. Ceilalti patru raniti au leziuni usoare. In aceeasi zi, pe raza localitatii Siria a fost grav accidentat un barbat de 54 de ani care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. El a fost surprins si lovit de autoturismul condus de Ruja Florin- Doru, de 34 de ani, din Buteni, care circula pe relatia Pancota-Arad.
Un rol important l-a avut si galeria UTAUltima aparitie a "Batranei Doamne" in fata propriilor suporteri din acest sezon, redus ca urmare a contraperformantei furnizata de prima reprezentativa in fata anonimilor jucatori sloveni, a insemnat un galop de sanatate al elevilor pregatiti de Ionut Popa si Dan Manaila, in fata unei echipe, Jiul Petrosani, care, este mult spus a facut figuratie in teren. Desfasurata intr-o atmosfera de sarbatoare, confruntarea, daca se poate numi astfel un meci de fotbal in care pe teren exista o singura echipa care onoreaza numele sportului rege, partida a adus mult asteptata victorie a alb-rosilor, care a terminat astfel prima jumatate a campionatului in postura de lider al seriei a doua din Divizia B. De la ultima promovare in prima liga, desfasurata in primavara lui '93, echipa fanion a Aradului nu a mai cunoscut acest privilegiu. Va lasam pe dumneavoatra sa faceti o comparatie, intre ceea ce a fost atunci si ce va urma in actualul retur. Inca din primele minute ale intalnirii, UTA se instalenza in preajma careului advers si incearca sa desfaca apararea supraaglomerata a "minerilor", prin urcrile pe flancuri ale lui Panin si Panaitescu. In careul advers, perchile Miculescu-Cires si Kent-Traistaru ies in evidenta, fundasii Jiului fiind ca o umbra pe langa atacantii nostri. Prima actiune periculoasa a aradenilor se desfasoara dupa acest sablon, in urma unui corner executat de Panin, cand Miculescu pivoteaza in careu, sutul sau fiind blocat de masivul Cires, care a indeplinit in aceasta partida si rolul de libero. Rabdarea suporterilor este din nou pusa la incercare dupa un sfert de ora de la primul fluier al centralului Augustus Constantin, cand Buhus ia o actiune pe cont propriu, il depaseste in viteza pe Brehui, il umileste din calcaiul lui Ahile pe capitanul Vesa, centrarea trimisa de el fiind reluata pe plasa de acelasi omniprezent Miculescu. Ratarile lui Ciubancan, care a "intepat" mingea pe langa portar, dar si pe langa poarta si a lui Jucatorii de la UTA au motive sa fie bucurosiMiculescu, a carui lovitura de cap inselatoare nu il poate pacali pe portarul Botezatu, prevestesc deschiderea scorului. Astfel, cu trei minute inainte de incheierea primei reprize, Ciubancan cere o minge la marginea careului, centreaza dupa o pirueta care il dezechilibreaza pe Vesa, si Todea, urcat si el la finalizare, reia din vole, deschizand scorul. Partea a doua a jocului se desfasoara in aceeasi nota de dominarea textilistilor. Paradoxal, desi s-a inscris de doua ori, mitanul secund a fost mai sarac in faze de poarta, doar finalul meciului ridicand tribunele in picioare la actiunile noilor intrati Gafita si Pit. Cele doua goluri, care au intregit spectacolul din teren si tribune, au fost realizate dupa actiuni solitare ale lui Miculescu si Buhus, prin visatoarea defensiva a oaspetilor, ultimul, dupa un luft de mare spectacol al lui Cires, care i-a permis lui Precious sa il serveasca ca la carte pe Buhus, slalomul acestuia fiind de invidiat chiar si pentru multiplul campion de sky, Marc Giraldelli. UTA ierneaza, astfel, pe o pozitie care ii face cinste, respirand, speram noi pana la sfarsitul campionatului, aerul proapat din inaltimile ierarhiei.
Felicitari pentru intreg colectivul UTA-ei
La sfarsitul meciului, Ionut Popa a tinut sa le multumeasca conducatorilor clubului, care prin munca depusa asidua au reusit sa duca UTA, cel putin pentru o jumatate de campionat, in fruntea Diviziei B: "Este o victorie care incununeaza munca unui intreg club, pentru ca e momentul sa caracterizez o activitate deosebita pe care au depus-o oamenii acestui club serios si ambitios, dovada ca suntem pe primul loc, iar juniorii A si B tot pe primul loc, ceea ce demonstreaza ca am dreptate, ca s-a lucrat cinstit si serios." Antrenorul a enumerat pe rand, persoanele care se ocupa de destinele "Batranei Doamne": "Merital nu este numai al jucatorilor si antrenorilor, ci este al intregului club, de la partea romana reprezentata de presedintele Marin Lupas si vicepresedintele Ioan Ienciu, la partea italiana, prin Angelo Gandolfi si Luigi Piedimonte, la organizatorul de competitii, Teodor Gherle, la Directorul Sportiv, Dorel Cura, cu scuzele de rigoare daci am omis pe cineva"

Clasament la sfarsitul turului

1. UTA  15   11   1    3   26-13   34   (+10) 
2. Baia Mare  15   10   2    3   32-12   32   (+11) 
3. Extensiv  15    9   4    2   24-10   31   (+10) 
4. CSM Resita  15    7   4    4   16-16   25   (+ 4) 
5. Bihor  15    6   6    3   21-12   24    (0) 
6. Gaz Metan*  15    8   4    3   26-11   21   (-3) 
7. Apullum  15    5   6    4   24-21   21   (0) 
8. Cp. Turzii  15    6   3    6   21-18   21   (0) 
9. Pandurii  15    5   6    4   10-11   21   (-3) 
10. Pitesti  15    5   4    6   20-19   19   (-2) 
11"U" Cluj  15    4   5    6   22-17   17   (-7) 
12. Zlatna  15    4   4    7   14-23   16   (-8) 
13. ASA Tg. M.  15    4   2    9   14-28   14   (-10) 
14. Olimpia  15    4   1   10   21-32   13   (-8) 
15. Jiul  15    2   3   10   11-39    9   (-15) 
16. "Poli" Tim.  15    1   3   11   11-37    6   (-15) 
*echipa penalizata

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}