title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Vineri, 20 aprilie 2001

Primarul Popa crede ca interesul strainilor pentru Arad este in crestere...Atasatul economic al Irlandei s-a deplasat in mod special in orasul nostru
Incercand sa raspunda unor critici aparute in presa locala din ultima vreme, Primaria Aradului, prin vocea primarului Dorel Popa, apreciaza ca interesul investitorilor straini pentru Arad este in crestere, acest fenomen concretizandu-se in tot mai multe intentii de a investi in zona industriala a orasului. Cu cateva zile inainte de Pasti, o firma germana si-a manifestat interesul pentru construirea unei hale de productie in aceasta zona. De altfel, dupa aprecierea primarului, imaginea strainilor despre Arad este intr-o schimbare rapida, conditiile oferite de administratie, modul european de abordare a problemelor fiind sesizate de posibilii parteneri occidentali. Ca un exemplu elocvent al acestei schimbari de perspectiva a fost amintita vizita in Arad a atasatului economic a Ambasadei Irlandei de la Budapesta - aceasta ambasada are rolul de a reprezenta Republica Irlanda in mai multe tari est-europene - care a venit in orasul nostru sa verifice informatiile foarte promitatoare care circulau la Ministerul lor de Externe cu privire la conditiile oferite investitorilor occidentali de catre administratia aradeana.
Tinerii isi dezvolta cunostintele de informatica...Tinerii nu isi imagineaza viitorul fara un computer
Informatica a devenit in ultimii ani una dintre ocupatiile principale ale tinerilor. In scoli se pune tot mai mult baza pe dezvoltarea acestei discipline. Adolescentii sunt incantati de posibilitatile pe care le ofera acest domeniu si pun accentul pe dezvoltarea cunostintelor de informatica. Cosmin Rares, elev in clasa a X-a declara: "Nu am de gand sa raman in tara, pentru ca aici nimeni nu te baga in seama, oricat de bun ai fi. Dupa ce voi termina liceul si eventual facultatea, am de gand sa plec in Canada. Am citit prin ziare ca informaticienii sunt foarte cautati". Acesta este motivul pentru care tinerii au nevoie neaparat de un calculator. Nu se poate face performanta doar cu ce se invata in scoala. Cel mai mare succes il au unitatile care comercializeaza produse second-hand. Aici, preturile sunt mici si oscileaza intre 1.900 000 si 8.900 000 de lei. Chiar daca sunt depasite tehnic aceste produse au cautare din cauza pretului scazut. Comparabil cu calculatoarele nou-noute, preturile sunt pe jumatate, daca nu mai mici. De foarte multe ori, pentru a-si multumi odraslele, parintii sunt dispusi sa imprumute de la banca suma necesara achizitionarii unui calculator. Pe de alta parte, cei care nu-si permit acest "lux", nu au, alta solutie decat sa apeleze la unul din numeroasele cluburi de Internet. In ciuda faptului ca pretul unei ore de navigat este modic (aproximativ 15 000 de lei pe ora) la astfel de cluburi nu se pot obtine performante notabile. Navigarea printre site-urile Internetului nu tine neaparat de vastul domeniu al informaticii. Aici nu pot fi create programe decat daca se fac limitari. Utilizatorii particulari ai computerelor au din ce in ce mai multa libertate de acces pe retelele internationale. Recent au aparut societati care permit accesul la Internet fara plata unui abonament lunar. "De retinut ar fi faptul ca, o convorbire prin intermediul Internetului este mult mai ieftina decat o convorbire telefonica" declara Florian Stanciu, navigator pe Internet. Cu toate acestea, castigurile comerciantilor de calculatoare sunt aduse si de accesorii. Spre exemplu, o imprimanta la mana a doua nu depaseste 1 400 000 de lei, iar ofertantul garanteaza sase luni buna functionare a acesteia. Marile contracte, care aduc bani grei comerciantilor, sunt semnate cu diferite societati care se doteaza cu tehnica de ultima ora. Service-ul este asigutat tot de aceste unitati. Din pacate, insa, foarte rar poti gasi un calculator acceptabil intr-un Internet caffe. Aparatura este mai mult decat depasita tehnic. Afacerea ramane totusi afacere, iar daca un ghinionist nimereste in fata unui calculator defect nu are altceva de facut decat sa plece, iar banii raman dati.
Dupa prima etapa din Cursa Bucuresti-Dakar - Gianina Corondan e optimista18 jurnalisti vor sa ajunga cu Daciile pe nisipul desertului
Zilele trecute a demarat de la Bucuresti caravana ziaristilor care are ca destinatie finala Dakar. 18 ziaristi se deplaseaza cu sapte Dacii papuc, un Mitsubishi si un Nissan. Raidul se vrea a fi un "promo" pentru noile tipuri de Dacii papuc romanesti care vor strabate toata Europa pana in Spania, urmand apoi urmatoarea ruta: Maroc - Mauritania - Senegal. Coordonatorul acestui proiect este Patrick de Hillerin. Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din caravana, Gianina Corondan, ne-a declarat: "Ne bucuram ca am depasit cu bine prima etapa si ca suntem inca intregi... Am plecat de la Bucuresti in pantaloni si la Arad am fost nevoita si ma imbrac. E frig rau aici, la voi !...Vreau sa spun ca sunt 14 ziariste si 4 baieti... (n.r.- ziaristi). Suntem in superioritate dar tot asa eram si daca raportul era egal...". Caravana ziaristilor a poposit peste noape la Complexul Jackson din Nadlac, o prezenta inedita in intampinarea lor fiind consilierul judetean Marius Salajan.
Concursul de aeromodele continua si astazi"Cupa Iepurasul" isi va desemna castigatorii dupa doua zile pline de emotie
Se pare ca Iepurasul s-a indragostit de copiii pasionati de aeromodele si a hotarat sa mai ramana cateva zile in mijlocul lor. Incepand de ieri, el asista, zi de zi, la manifestarile Concursului interjudetean de aeromodele, care se desfasoara in organizarea Palatului Copiilor si sub egida "Cupa Iepurasului". Echipajele sunt formate din trei elevi si un profesor insotitor, iar concursul cuprinde urmatoarele probe: aeromodel planor din carton si baghete "Ciocarlia", Aeromodel planor faza 1 "Libelula" si o categorie libera, la alegere, cu caracter demonstrativ. Modelul planor din carton "Ciocarlia" are o anvergura maxima de 600 mm si va fi construit de catre concurenti din materiale si sabloane puse la dispozitie de organizatori. Se vor executa 5-7 lansari la panta. Aeromodelul planor faza 1 "Libelula" are o anvergura maxima de 800 mm, se vor efectua 5-7 lansari cu cablu de 30 metri, fara a se admite folosirea directiei automate. Timpul maxim cronometrat va fi de 60 de secunde, iar zborurile sub 10 secunde se vor repeta o singura data. La categoria libera alegere cu caracter demonstrativ vor particina elevi cu varsta maxima de 16 ani, cu automodele de diferite categorii (acrobatie, machete statice, diorame). Dupa ce, in cursul zilei de ieri, s-a dat startul in proba de concurs "Ciocarlia", astazi, participantii urmeaza sa se deplaseze in peisajul mirific care inconjoara Cabana - Lac "Maltaret", pentru a se prezenta la cea de-a doua proba din concurs. Dupa care, vor face o vizita la Centrul zonal de dirijare al zborului. Dupa-amiaza se va desfasura categoria la libera alegere si se va vizita Aeroclubul "Traian Vuia".
Strandul de la Baile Lipova va fi un punct de atractieChiar daca sezonul estival va fi pe terminate, se spera in recuperarea investitiei
Lucrarile de reamenajare la statiunea balneo-climaterica Baile Lipova, incepute timid la sfarsitul anului trecut, sunt in momentul de fata in plina desfasurare. Constantin Milos, directorul Apemin, societatea care a preluat pachetul majoritar de actiuni, indrazneste sa spere ca pana cel tarziu la inceputul lunii august lucrarile la partea de agrement sa fie terminate. Ritmul de desfasurare a reamenajarilor este extrem de alert si cei 20 de meseriasi care lucreaza sa dea un alt aspect bailor sunt increzatori ca vor termina in timp util ceea ce li s-a trasat. "Este o munca extraordinar de dificila, pentru ca efectiv a trebuit sa incepem de la zero lucrarile, dar sunt optimist si am incredere in cei pe care i-am angajat. Ar fi bine sa putem redeschide statiunea in august pentru a putea incepe sa recuperam banii pe care i-am investit", spune Constantin Milos. In momentul de fata, la sectorul camping au fost ridicate cinci casute de vacanta si urmeaza ca in viitor sa mai fie construite si altele. Proiectele pentru refacerea bazinului si a restaurantului sunt in lucru, urmand sa fie redate in folosinta in curand. Costul lucrarilor la partea de agrement se ridica la 5 miliarde de lei, pana acum 30% din aceasta suma fiind investita, mai ales pentru extinderea plajei si pentru obiectele deuz sanitar. Planurile de a reda Bailor Lipova infatisarea de altadata nu se opresc aici, anul viitor urmand sa inceapa reamenajarile la partea de sanatate, care se ridica la suma de 10 miliarde de lei. In acest sens, vor fi reconditionate vilele de aici, vor fi angajati medici, asistente. "Resurse materiale pentru indeplinirea acestor obiective sunt. Este necesara doar forta de munca pentru a le duce la bun sfarsit", sustine Constantin Milos.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}