title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 20 decembrie 2001

Maine isi inchide portile Targul "Daruri de Craciun"Targul mai poate fi vizitat pana maine
Targul "Daruri de Craciun", aflat la cea de-a doua editie, a fost inaugurat, luni, in prezenta oficialitatilor locale si a numerosilor vizitatori. Viceprimarul Emanoil Voicu, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, Nicolae Bacanu si organizatorul targului, Monica Ianc, au vorbit despre "Daruri de Craciun" subliniind importanta si utilitatea targului in aceasta perioada a anului. "Din dorinta de a oferi fiecarui aradean posibilitatea de a intampina cat mai frumos Craciunul, Camera de Comert prin Directia Targuri Expozitii continua traditia reluata anul trecut de a organiza un targ dedicat Sarbatorilor de Craciun. Editia precedenta a targului s-a bucurat de un real succes, ceea ce ne-a determinat sa continuam cu si mai multa incredere organizarea acestuia", a declarat Nicolae Bacanu, Un numar de 68 de firme, atat din Arad, cat si din Bucuresti, Timisoara, Oradea sau Baia Mare isi expun produsele: imbracaminte, marochinarie si incaltaminte, bijuterii, sticlarie, produse electronice si de telefonie, mobilier, produse fotografice, obiecte de arta, autoturisme, dulciuri, decoratiuni si ornamente de sarbatori. Surprinde insa oferta slaba a jucariilor, doar trei standuri prezentand astfel de produse. Pe langa firmele de specialitate, printre care remarcam doua societati cu renume in tara noastra, Farmec si Sticla Turda, organizatorii au invitat si Teatrul de Marionete, Palatul Copiilor, care au prezentat cate un program artistic in fiecare zi si Corul barbatesc Crescendo. De asemenea, printre expozanti se numara si Asociatia Artistilor Plastici Profesionisti cu o serie de lucrari de arta, pictura, sculptura si grafica, iar Casa de Cultura a Municipiului expune papusi la fabricarea carora a contribuit regizorul Radu Dinulescu. Pe parcursul celor cinci zile ale targului sunt organizate tombole si concursuri, demonstratii de machiaj si coafura, precum si prezentari de produse. Marti seara, a avut loc un concert sustinut de formatiile HI-Q si Voltaj, iar miercuri seara au concertat K-PITAL si Kripton. De remarcat ca vizitatorii sunt intampinati cu vin fiert de reprezentantii firmei Wine Princess.
Rectorul UVVG - Aurel Ardelean a fost primit in Academia RomanaZilele trecute, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean, a adaugat inca un titlu in CV-ul sau. Incepand de luni, Aurel Ardelean este membru al Academiei Romane. Numirea a venit in urma muncii de o viata pe care a depus-o rectorul Universitatii "Vasile Goldis" in domeniul biologiei celulare. Pana acum, Aurel Ardelean a publicat peste 280 de lucrari stiintifice, carti, manuale sau articole. Activitatea profesionala a fost remarcata si peste hotare. Lucrarile de specialitate publicate de Aurel Ardelean au fost rasplatite cu 25 de premii internationale. De altfel, Aurel Ardelean nu este doar membru al Academiei Romane. El colaboreaza si cu alte institutii similare sau universitati din strainatate, fiind un nume cunoscut in domeniul biologiei celulare. Biografia sa ar putea face obiectul unui roman. Nascut intr-o familie renegata de sistemul comunist, actualul rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a trebuit sa-si schimbe numele si sa fie adoptat de o alta familie pentru a-si putea continua studiile.
Elevul Colegiului "Moise Nicoara" - Andrei Boros a primit o bursa la HarvardDoi elevi ai colegiului "Moise Nicoara" sunt deja studenti la universitati prestigioase din Statele Unite. Performanta lor este cu atat mai mare, cu cat la aceste burse au acces doar 2% din tinerii americani. Andrei Boros si Andrada Neacsiu vor studia "Economia", respectiv "Relatiile Internationale" la Universitatile Harvard si Middle Barry.  Ei au dat mai multe teste, la care au obtinut punctaje maxime, iar americanii le-au trimis bursele cu 6 luni mai devreme decat in mod obisnuit. Viitorii studenti vor primi burse anuale de aproximativ 40.000 de dolari. Performanta lor nu este unica. In ultimii sase ani, peste 40 de elevi ai Colegiului "Moise Nicoara" au obtinut burse de merit la universitati din Statele Unite, Europa si Japonia 
Doar o lista mai aminteste de eroii RevolutieiAcum 12 ani, in Arad au murit oameni pe strada, impuscati de niste fantome. Regimul comunist a cazut. Ceausescu a fost executat. Tranzitia abia incepea. La fel si neincrederea: au existat intr-adevar teroristi? A fost revolutie sau lovitura de stat? In miezul acestei nebuloase, fostii revolutionari se crucesc. Si nu le vine sa creada ce aud. Dar asta e tranzitia...
Dati uitarii
Filiala aradeana a Asociatiei ranitilor si urmasilor celor decedati in revolutia din decembrie 1989 (ARUD) mai are 52 pe membri. In 1991 erau 70; vara trecuta, 55. Incet, incet, asociatia si-a pierdut oamenii. Impreuna cu ei, si sansele de a mai sensibiliza opinia publica in legatuza cu problemele revolutionarilor. "Pe masura ce ne departam de decembrie 1989, suntem dati uitarii. Accesul nostru la autoritati este tot mai limitat. Nu prea ne mai baga nimeni in seama", spune Romeo Popa, presedintele filialei locale a ARUD; De meserie inginer petrolist, a fost unul dintre aradenii care au iesit in strada in decembrie '89. A tras cu Kalasnikovul catre guri de foc anonime, a arestat teroristi pe care, mai apoi, i-a.predat fortelor de ordine si nu i-a mai vazut niciodata, a fost acuzat el insusi cum ca ar fi terorist, a vazut oameni murind langa el si a fost lovit de gloante. "Am si acum doua schije in mine. Dar sunt bucuros ca inca mai pot munci", spune Popa.
Pe banda rulanta
Una dintre cele mai mari dureri ale membrilor ARUD este faptul ca inca se mai elibereaza brevete de revolutionar."Legitimatiile adevarate s-au dat atunci, in '91 si '92. Tot ce apare dupa '92 este o afacere. Sunt foarte multe cazuri de impostori si in Arad, insa exista peste tot o teama de demascare pentru ca e vorba de persoane influente", se plange Romeo Popa. Multe persoane, sustine presedintele ARUD, vin abia acum sa ceara brevete de revolutionar, justificandu-se in doua feluri: "Unii spun ca pana acum n-au vrut sa ceara brevete din motive morale, dar ca s-au razgandit. Altii spun ca abia acum au aflat de Legea 42. Dupa cat tam-tam s-a facut in presa, e pur si simplu imposibil si nu fi stiut de lege pana acum!". Multi dintre fostii revolutionari aradeni sunt acum fie pensionari, fie someri, "Unii dintre ei n-au inteles ca nu mai au cum sa fie pe prima pagina a ziarelor, ca trebuie, sa-ti mai pui si mintea la contributie. Cine a avut o meserie buna si inainte de Ceausescu, se descurca; cine nu, Dumnezeu cu mila!", constata fostul tevolutionar Popa.
Mos Craciun si Crucea Rosie au impartit daruri in tramvaiul copiilorSi anul acesta, Filiala Judeteana de Cruce Rosie incearca sa faca sarbatorile de iarna cat mai fericite pentru cei nevoiasi. De aceea, voluntarii societatii se vor implica in cateva actiuni caritabile. Ieri, s-a desfasurat o actiune care vine in sprijinul copiilor care provin din familii cu probleme sociale deosebite si care au rezultate scolare bune. Astfel, Crucea Rosie in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean le-a facut, ieri, o bucurie unui numar de 35 de copii de la Scoala Generala nr. 3 din Arad. Micutii au primit darurile in tramvaiul lui Mos Craciun. Valoarea pachetelor a ajuns la suma de 3.000.000 de lei. sustine directorul, Filialei Judetene de Cruce Rosie, Iudita Cuvineanu.

  Redactia Virtual Arad ofera cititorilor sai un buchet din cele mai frumoase colinde romanesti, in interpretarea cunoscutului artist Stefan Hrusca.

Pentru a le putea asculta este necesar programul Real Player

Faceti CLICK pe colinda dorita !

Deschide usa, crestine O, ce veste minunata
Crestinilor, noi astazi Ce-ati vazut, pastori?
Sus in varful muntelui Zoriori de ziua
Trei pastori Cerul si pamantul
Linu-i lin Florile dalbe

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}