title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Sambata, 21 aprilie 2001

Reprezentantii Politiilor din Arad si Bekes s-au intalnit la VarsandEi au stabilit o colaborare in vederea participarii la targul Transport-AR
Chiar daca pana la deschiderea Targului Transport-AR mai sunt destule zile (manifestarea va avea loc la inceputul lunii iunie), reprezentantii departamentului Targuri si Expozitii din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad s-au pus serios pe treaba. Cum la editiile precedente ale acestui targ a fost prezenta o delegatie a Politiei rutiere din judetul Bekes, din Ungaria, si in acest an CCIAA a reinnoit invitatia. De aceasta data, insa, ea a fost facuta intr-un mod mai original. Ieri, la Punctul de trecere a frontierei de la Varsand, la initiativa CCIAA, o delegatie a Inspectoratului de Politie al Judetului Arad s-a intalnit cu o delegatie a Politiei din judetul Bekes. Tema principala a acestei intalniri a fost semnarea unui protocol de colaborare a Politiilor din cele doua judete in vederea participarii la targul Transport-AR. Semnarea unui protocol a fost pretextul oficial al acestei intalniri, deoarece nu a fost vorba despre semnarea vreunui act, ci de lansarea verbala a invitatiei si parafarea, de tip "gentleman agreement", a colaborarii. IPJ Arad a fost reprezentat de catre col. Teodor Lupsa, inspector sef adjunct, iar din partea Politiei din Bekes a fost prezent adjunctul acestei institutii, Lukacs Sandor. Desi toti jurnalistii prezenti la aceasta intalnire se asteptau sa-l vada pe Balta Janos, care in ultimii ani a indeplinit functia de sef al Politiei rutiere din Bekes, un cunoscut al aradenilor, acesta nu a fost prezent, pentru simplul motiv ca de la 1 februarie a iesit la pensie. Atmosfera acestei intalniri a fost una destinsa, discutiile purtate depasind obiectul acesteia. Cu aceasta ocazie, Teodor Lupsa a reconfirmat prezenta unei delegatii de sase persoane din cadrul IPJ Arad sambata, la Bekescsaba, la aniversarea Politiei din Ungaria. De asemenea, a acceptat, in numele institutiei pe care o reprezinta, participarea la targul de transport organizat de catre Camera de Comert din Bekescsaba, targ care va avea loc inaintea celui de la Arad. Letitia Buibas, reprezentanta CCIAA care se ocupa de organizarea Transport-AR, a propus invitatilor maghiari ca la targul din iunie sa sustina o conferinta de presa pe tema schimbarii legislatiei rutiere din Ungaria. Incepand de luna viitoare, in tara vecina se schimba reglementarile privind parcarea in orase si cele privind viteza maxima admisi pe drumurile publice.
Dan Ivan reprezinta Romania in A.R.E. - Virtual Arad News (c)2001Ex-presedintele Dan Ivan, a fost primul roman membru in Biroul Permanent
Consiliul Judetean Arad este membru cu drepturi depline sau membru fondator in mai multe institutii europene, calitati obtinute in decursul anilor, pentru care, meritul se imparte intre actuala conducere si cele precedente. Astfel, CJA este membru cu drepturi depline in Adunarea Regiunilor Europei (ARE), cu sediul la Strasbourg, Franta, fiind al doilea judet din Romania afiliat inca din 1993. In urma participarii active a Consiliului Judetean la sedintele celor sase comisii ale A.R.E., fostul presedinte al CJA, Dan Ivan, a fost ales ca prim membru in Biroul Permanent al A.R.E., reprezentand judetele din Romania membre ale A.R.E. si contribuind sustinut la primirea a inca 17 judete din tara noastra in acest organism, lucru care a creat conditia ocuparii inca unui post in cadrul biroului sus mentionat. Ex-presedintele Dan Ivan a fost ales si vicepresedinte al Comisiei a II-a A.R.E., al carui obiect este cooperarea Est - Vest - OSCE - Programul CENTURIO, comisie politica ce coordoneaza fondurile structurale acordate pregatirii regiunilor pentru aderarea statelor respective la U.E. In urma acestei activitati a Aradului la A.R.E., CJA, s-a ocupat de organizarea lucrarilor Comisiei a V- a "Politica regionala, planificare regionala, infrastructura, urbanism, amenajarea teritoriului, mediu si turism" in orasul nostru, in octombrie 1997. De asemenea, CJA este si membru cu drepturi depline, din 1994, in Adunarea Regiunilor Europene Vitivinicole, cu sediul la Montpellier, Franta. Din 1995, CJA este membru cu drepturi depline al Fundatiei pentru Dezvoltare Economica a Regiunilor Europei, cu sediul la Geneva, in Elvetia, membru fondator al Arcului Sud-European, cu sediul la Torino, in Italia si membru in Consiliul International pentru Etic in Afaceri, cu sediul la Columbus, in SUA.
Serviciul Maltez din Dorobanti asigura hrana pentru 220 de persoane - Virtual Arad News (c)2001Serviciul Maltez functioneaza in Dorobanti din 1995. Cladirea adaposteste in prezent 20 de handicapati locomotor, persoane care nu au pe nimeni sa le ingrijeasca. Cel mai tanar "chirias" este o fata de doar 14 ani, iar cel mai in varsta are 81 de ani. Pe langa acestia, serviciul asigura asistenta la domiciliu, inclusiv o masa calda pe zi pentru 50 de varstnici din Dorobanti care traiesc izolati. La Centrul de zi, organizat in incinta cladirii, 30 de batrani care au pensii foarte mici (de CAP) primesc o mancare calda si isi petrec timpul intr-un mod agreabil. Inca 60 de copii de la gradinita si scoala din Dorobanti servesc pranzul la cantina Serviciului Maltez. La scoala de rromi din Curtici, elevii  care au o prezenta constanta si obtin rezultate bune la invatatura sunt rasplatiti cu o masa calda la amiaza. Lor li se mai adauga 20 de copii de la o gradinita din aceeasi localitate. Cum serviciul Maltez este o organizatie non-profit, se descurca cum poate. D-na Olga Almasi, directoarea centrului, spune "Primaria din Curtici ne ajuti constant. Lunar, primim 35 de milioane care, insa, in cea mai mare parte sunt folositi pentru plata salariilor celor 20 de angajati." Avand gradina, legumele sunt asigurate din productia proprie, iar in spatele gospodarie functioneaza o miniferma pentru porci, vaci si cai. In viitorul apropiat, fundatia vrea sa construiasca o cladire in care bolnavii sa beneficieze de fizioterapie. Aparatura este deja primita din Germania, iar apa termala este doar la o aruncatura de bat.
Un groaznic accident s-a produs pe DN 79Ieri dimineata, in jurul orei 10,20. la cateva sute de metri de IAS Scanteia s-a petrecut o catastrofa rutiera nemaivazuta. Aflat la volanul autoturismului Ford Taunus, cu numarul de inamtriculare 5- AR-7117, Stefan Balint de 51 de ani a intrat in depasire si s-a ciocnit frontal cu autoturismul Dacia AR 03 FML. In urma impactului, cele doua masini au luat foc. Stefan Balint, cu o coasta rupta si multiple leziuni interne, a reusit sa iasa din masina cu hainele cuprinse de flacari. Sotia sa Ana, in varsta de 44 de ani si un nepot de-al lor, de 12 ani, n-au reusit sa faca acelasi lucru si au ars de vii. Aceeasi cumplita soarta au avut-o si ceilalti doi barbati, din Dacie: Scrob Ioan Dumitru, de 33 de ani din Zimandu Nou si Peter Attila de 26 de ani din Andrei Saguna. Lazar Gheorghe, cioban care se afla cu oile la cateva zeci de metri de locul accidentului ne-a declarat: "Dupa ce s-au ciocnit, s-au vazut flacarile. La inceput mai mici, apoi tot mai mari. Soferul din Ford a reusit sa iasa. Ceilalti nu. S-au oprit si alte masini dar soferii nu s-au putut apropia ca nu aveau stingator, iar focul a inceput sa arda din ce in ce mai tare. Un fum negru si un miros de carne arsa venea de acolo." Politistii aflati la fata locului (km 20 DN 79 Arad- Oradea) ne-au declarat ca in zeci de ani de serviciu nu au mai vazut asemenea grozavie.
Stadionul UTA va intra in custodia Primariei - Virtual Arad News (c)2001Dupa ce timp de trei ani conducerea clubului UTA a intreprins eforturi in toate directiile pentru ca stadionul UTA sa se desprinda din custodia Fabricii de textile, in cel mai scurt timp exista sanse ca acest deziderat sa se materializeze. Cel putin asa afirma deputatul democrat Dan Ionescu, care si-a concentrat atentia in aceasta problema. Parlamentarul, dupa ce a primit si girul primarului Dorel Popa, a inceput sa stranga semnaturi pentru a promova un proiect de hotarare a Guvernului pentru trecerea sub tutela Primariei a stadionului UTA. Pentru acest proiect de hotarare deputatul sustine ca are semnatura a cinci reprezentanti ai Ministerului Administratiei Publice Locale, Ministerului Industriilor, Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor si Ministerului Tineretului si Sporturilor si in cursul saptamanii viitoare acesta va ajunge pe masa Executivului. "Sansele ca initiativa pe care am avut-o sa reuseasca sunt de 99%. Inclusiv Primaria si ministerele cele mai importante si-au dat acordul. Ramane de vazut cine va fi promotorul acestui proiect - Ministerul Administratiei Publice sau Ministerul Industriilor. In opinia mea este doar o chestiune de timp ca stadionul sa intre in posesia Primariei si cred ca acest lucu se va produce in curand", spune Dan Ionescu.
Dacia  20 aprilie -  26 aprilie Semn de viata - (SUA)
Muresul 20 aprilie - 26 aprilie Imparatul vrajit - (SUA)
Arta 20 aprilie -  26 aprilie - Sala A American Beauty - (SUA)
Arta 20 aprilie -  26 aprilie - Sala B Mickey, ochi albastri - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}