title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 22 februarie 2001

Primarul Popa ofera mici cadouri prietenilor canadieniPrimarul Dorel Popa are o saptamana incarcata
Ambasada canadiana a mai deschis ieri un parteneriat cu Aradul. O delegatie de canadieni a avut ieri o intalnire cu primarul municipiului, Dorel Popa, scopul vizitei fiind semnarea unui acord de parteneriat cu Primaria Aradului. Programul de parteneriat propus de canadieni vizeaza finantarea unei colaborari privind asistenta tehnica si realizarea planurilor de afaceri, fiind posibil ca prin acest program sa fie atrase si investitii canadiene in Arad. Programul dispune de o finantare in valoare de 1,5 milioane de dolari americani si vizeaza doar trei orase din Romania, aceleasi pentru care a fost lansat si programul de asistenta in domeniul social: Arad, Timisoara si Satu Mare. Canadienii isi vor deschide in Arad si un birou de coordonare a acestui program. Dupa semnarea acordului de colaborare, primarul Dorel Popa a declarat la conferinta de presa organizata ca initiativa acestei colaborari se datoreaza si fostului viceprimar al Aradului, Ioan Darida, negocierile fiind continuate de catre actualul viceprimar Emanoil Voicu. Canadienii au subliniat inca o data ca sunt foarte incantati de colaborarea cu autoritatile locale din cele trei orase. Parteneriatul cu canadienii pare sa fie cel mai important din ultima perioada. Alegerea celor trei orase a fost facuta dupa studierea potentialului fiecaruia de dezvoltare, dar si a initiativelor in promovarea mediului de afaceri. Pe de alta parte, initiativa primarului Dorel Popa privind construirea unui cartier de locuinte in zona Subcetate revine in actualitate. Investitorii americani asteapta sa inceapa negocierile cu consilierii municipali. Casele ce vor fi construite in acest nou cartier vor putea fi cumparate si cu credite bancare, in rate, pe termen lung, intre 10 si 20 de ani. Din partea administratiei locale aradene, este pentru prima oara cand se concretizeaza un proiect de dezvoltare urbanistica a municipiului si pe malul stang al Muresului, dincolo de linia ferata Arad- Timisoara. Cartierul se va intinde pe cateva zeci de hectare si va beneficia de toate facilitatile unui cartier modern. Primarul Aradului, Dorel Popa, va prezenta presei un alt investitor, de aceasta data american. Pana atunci, Primaria nu vrea sa mediatizeze domeniul in care va fi realizata investitia si nici suma ce va fi investita.
Si elvetienii vor sa faca afaceri cu aradeniiElvetienii sunt interesati sa faca afaceri in Romania
Marti, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad a avut loc o intalnire intre Bernard Kunz, reprezentantul Cantonului Jura din Elvetia si al Oficiului Elvetian de Expansiune Comerciala in Romania, si agenti economici aradeni. In cadrul acestei intalniri au fost prezentate conditiile de stabilire si intensificare a raporturilor comerciale dintre firmele Aradene si cele elvetiene. Agentilor economici le-a fost prezentat Programul Appero, program-cadru in care este prezentata politica Confederatiei elvetiene cu privire la procedurile de integrare a tarilor din Europa Centrala si Orientala in dinamica economiei europene si mondiale. Principalul obiectiv al Biroului de Reprezentare Economica a Cantonului Jura este realizarea de contacte de afaceri intre societati elvetiene si romanesti, precum si intre societati din Uniunea Europeana si cele romanesti. Intentia elvetienilor este de a identifica potentialul intreprinderilor romanesti pentru realizarea unor exporturi, precum si realizarea in fabricile romanesti a subansamblelor pentru produse. Totodata, se intentioneaza favorizarea implantarii intreprinderilor elvetiene in Romania. in viitorul apropiat, Oficiul Elvetian de Expansiune Comerciala in Romania doreste organizarea unor cursuri pentru reprezentantii firmelor interesate de exporturi in Elvetia. De asemenea, vor mai fi organizate cursuri de formare si perfectionare in marketing industrial si multimedia. Domeniile vizate de Oficiul Elvetian de Expansiune Comerciala in Romania pentru colaborari sunt din activitatile: industrie, electronica, mecanica si utilaje, turism, informatica, agroalimentar, textile si imbracaminte, incaltaminte, lemn, mobila, piscicultura, ceramica, portelan si artizanat. Agentii economici aradeni interesati de a dezvolta contacte economice cu Elvetia si Uniunea Europeana trebuie sa completeze un formular, pus la dispozitie de Oficiul Elvetian de Expansiune Comerciala in Romania, in care trebuiesc mentionate date despre activitatea firmei, in vederea cunoasterii lor de catre oamenii de afaceri elvetieni.
Investitori italieni fac agricultura la PecicaIn sase luni, noii proprietari au investit peste doua miliarde de lei
In luna iulie 2000, un grup de investitori italieni a poposit in orasul nostru cu intentia declarata de a cumpara pamant arabil. Dupa mai multe deplasari in judet, s-au oprit la Pecica, zona in perimetrul careia au cumparat peste 1000 de hectare de pamant. Cei patru asociati italieni au inceput sa faca agricultura, la aceasta ora peste 250 de hectare fiind semanate cu grau. Anul acesta, ne-a declarat unul dintre italieni, va fi unul de proba, in functie de recoltele obtinute fiind stabilita strategia viitoare. Dar culturile pe care vor sa le produca la Pecica nu se opresc doar la grau, porumbul, legumele si tutunul fiind principalele produse pe care intentioneaza sa le cultive in viitor. Tot ca planuri de viitor, agricultorii italieni vor sa-si incropeasca un parc agricol, in curand cateva tractoare, combine si alte utilaje agricole vor poposi pe "mosia" de la Pecica. Deocamdata, se asteapta publicarea in Monitorul Oficial a normelor de aplicare a legii privind IMM, pentru a putea beneficia de facilitatile respectivului act normativ. In cele sase luni de cand sunt proprietarii celor 1000 de hectare italienii au investit, in lucrari samanta si ingrasaminte chimice peste doua miliarde de lei. Cum sunt, cel putin deocamdata, multumiti de afacerea facuta, italienii a caror nume, respectandu-le dorinta, nu le facem publice, doresc sa mai cumpere terenuri agricole in vecinatatea actualelor parcele. Desi nu au dorit sa ne confirme, din cate stim, ei ofera circa 6-7 milioane de lei pentru un hectar de pamant arabil.
Maiorul Marcel Lucaciu prezinta bilantul activitatilor de Protectie CivilaLipsa banilor si vidul legislativ - marile probleme ale institutiei
Inspectoratul de Protectie Civila al judetului si-a prezentat, la sfarsitul saptaminii trecute, bilantul si raportul de activitate pe anul 2000. La acest eveniment, care s-a desfasurat in Palatul Administrativ, au participat colonelul Ion Marinache, seful Serviciului de planificare civila de urgenta din cadrul Inspectoratului de Protectie Civila Bucuresti, prefectul Gheorghe Pele, primarul Dorel Popa, insotit de cei doi viceprimari, vice-presedintele CJA, Gheorghe Falca, si alte persoane din administratia publica locala. Pentru inceput, maiorul Marcel Lucaciu, seful Inspectoratului de Protectie Civila Arad, a prezentat bilantul activitatilor desfasurate anul trecut, punand accentul pe interventiile la dezastre, in special la inundatiile din luna aprilie a anului trecut, Apoi, cpt. Marius Golea, seful Inspectoratului de Protectie Civila al municipiului, a prezentat activitatea acestui birou, mentionand modul in care acesta a reusit sa se integreze in cei doi ani de cand a fost infiintat. Dupa parerea ofiterilor, cele mai stringente probleme cu care se confrunta inspectoratul este lipsa banilor si vidul legislativ. Inspectoratul de Protectie Civila a intrat intr-o ampla reorganizare fiind trecut, in octombrie anul trecut, de la Ministerul Apararii Nationale la Ministerul de Interne de la 1 ianuarie in subordinea administratiei publice locale.
Spectacole de calitate la FilarmonicaLa Palatul Cultural va avea loc un adevarat regal interpretativ
Stagiunea 2000- 2001 reprezinta pentru spectatorii fideli ai institutiei conduse de maestrul Dorin Frandes o bucurie continua si un sir de concerte de exceptie. Pentru membrii orchestrei si corului Filarmonicii aceasta stagiune inseamna eforturi continue, munca enorma, dar si incununarea acestora cu aplauze si aprecieri sincere. In acest context, urmatoarele concerte ce vor avea loc in sala mare de spectacole a Palatului Cultural nu reprezinta decat o incununare a asteptarilor melomanilor aradeni, fata de care Dorin Frandes doreste sa-si onoreze promisiunile. Primul concert din cadrul acestui adevarat regal interpretativ va avea loc astazi, 22 februarie, incepand cu ora 19,00, titlul sau fiind cat se poate de sugestiv: "Concert de concerte". Acestea au loc cu sprijinul. Fundatiei "Ratiu" din Anglia. In deschidere, va fi prezentata "Serenada Notturna" K 239, de Wolfgang Amadeus Mozart, cu participarea solistilor Artemiu Simonca, Demetra Varyas, Cristina Pop si Tiberiu Varyas. Apoi va urca pe scena solista Victoria Jones din Anglia, care va interpreta "Romanta" in Fa major, op. 50, de Ludwig van Beethoven. Dupa aceasta piesa din creatia Titanului din Bonn, va urma "Introducere si allegro pentru coarde", de Edward Elgar, in interpretarea unor solisti de valoare, veniti tocmai din Anglia: Ema Buta, Marciana Buta, Alex Campkin si Charlotte Fay. Dupa o scurta pauza, regalul interpretativ va continua cu o alta piesa de rezistenta din creatia lui Wolfgang Amadeus Mozart: "Simfonia concertanta pentru vioara si viola", K 364 A, sustinuta de alti doi solisti englezi: Emily Baker si Fiona Opie. Seara simfonica va fi incheiata de solistul britanic George Corbett si "Concertul pentru violoncel si orchestra nr. 1" in la minor op. 33 de Camille Saint Saens. La pupitrul dirijoral al "Concertului de concerte" de astazi seara se va afla dirijorul Max Robert, din Anglia. Seria concertelor de exceptie va continua luni, 26 februarie, ora 19,00, cu un concert coral sub bagheta maestrului Damian Vulpe. In program sunt cuprinse pagini din creatia lui Carl Orff - coruri din "Carmina Burana", "Catulli Carmina", "Trionfo di Afrodite" si altele - precum si "Missa Criolla", de Ariel Ramirez. Solistul serii va fi Sabin Placinta - Ciurescu.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}