title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 22 august 2001

Noua centrala Ericsson din AradIncepand cu data de 15.06.2001 s-a pus in functiune noua centrala telefonica digitala Ericsson, cu o capacitate totala de 17 000 linii telefonice, repartizate in 41 de localitati, din care 3 500 linii in Arad (in 3 unitati-centru, Vlaicu si Micalaca) si 13 500 linii (in unitati distante) in 40 localitati din judet, concentrate in special in zona Sebis - Gurahont.
Lucrarea a presupus pe langa instalarea echipamentelor de comutatie de tip Ericsson si instalarea a 300 km fibra optica si a echipamentelor de transmisiuni, precum si inlocuirea completa a retelelor de telefonie din localitatile vizate. In unele localitati erau centrale automate (Sebis, Livada, Moneasa, Paulis) sau manuale (de exemplu Gurahont, Halmagiu, Varfurile, etc), centrale care sunt inlocuite de unitatile distante Ericsson, iar in unele localitati nu erau de loc centrale telefonice (de exemplu Bontesti, Buhani, Joia Mare, etc) ci
Post public Temsa-Smartfone doar cativa abonati telefonici conectati distant. De asemenea in aceste localitati se vor putea instala posturi publice cu cartela de tip Temsa-Smartfone care permit efectuarea de convorbiri automate locale, interurbane si internationale.
Noua centrala digitala Ericsson permite accesul direct al abonatilor la automatul interurban si international, la serviciile cu valoare adaugata, la Internet precum si la toate serviciile telefonice suplimentare oferite de celelalte centrale digitale Alcatel si Goldstar (factura detaliata, restrictionarea cu parola, redirijarea apelurilor, apel in asteptare, voces). Astfel abonatii existenti precum si noii
Centrala telefonica Ericsson - detaliuabonati din zona vor avea acces la cele mai performante servicii de telecomunicatii disponibile in prezent in tara.
Numerotatia centralei Ericsson incepe cu cifra 3, pentru toate localitatile in care sunt instalate astfel de unitati inclusiv in municipiul Arad.
Transferul abonatilor existenti din centralele telefonice manuale si analogice in noua centrala digitala este gratuit si se va face etapizat, pana la sfarsitul lunii septembrie 2001.
Pana in prezent au fost finalizate lucrarile de transfer in noua centrala pentru abonatii din: Paulis-15.06.2001, Brazii si Bontesti-02.07.2001, Gurahont-03.07.2001, Sebis-06.07.2001, Beliu si Ranusa-11.07.2001, Plescuta-12.07.2001, Graniceri-16.07.2001, Livada si Moneasa-17.07.2001, Buhani-18.07.2001, Simand-19.07.2001, Barsa-23.07.2001, Joia Mare-24.07.2001, Almas-25.07.2001, Cil si Siclau-26.07.2001, Aldesti, Apateu si Halmagel-27.07.2001, Nadab-30.07.2001, Halmagiu-01.08.2001, Cermei, Dieci si Varfurile-06.08.2001, Dezna-14.08.2001, Chisindia si Seleus-20.08.2001.
Pana la 01.09.2001 se vor mai transfera abonatii din Buteni si Covasant si pana la 30.09.2001 se vor transfera si abonatii din Carand, Ignesti, Olari, Sicula, Zerind si Tarnova.
In paralel cu transferul abonatilor existenti din vechile centrale, se vor instala noi abonati atat in municipiul Arad cat si in localitatile din judet unde sunt unitati distante Ericsson.

Dan Cioca - Director Comercial D.Tc.Arad

La Iratos, Punct de frontiera - deschis pentru o ziA devenit deja o obisnuinta ca in fiecare an, la data de 20 august, doua localitati infratite, Iratosu (jud. Arad) si Dombegy Haza (Ungaria) sa-si deschida frontierele, doar pentru o zi. Aceasta deschidere are loc in cinstea zilei Constitutiei, sarbatorita de tara vecina. Fiind curiosi sa vedem, pe viu ce se intampla cu aceasta ocazie, ne-am deplasat la fata locului: lasand Variasu-Mic in urma, am intrat in linie dreapta pe o "dunga" de drum prafuit, marginit de o parte si de alta de lanuri de porumb. Poate parea prea simplu, dar chiar am ajuns la ultima borna kilometrica, pe care scrie ARAD 19 km. Vizavi cu aceasta, pe o tablita patrata, vopsita in culorile drapelului national, scrie simplu, cu majuscule: ROMANIA. Pare neverosimil, dar facand inca cativa pasi, calcam deja pe pamantul altei tari. Frontiera ad-hoc, vizibila printr-o placuta pe care scrie VAMA - DOUANE, ora "pazita" de cativa lucratori de politie, care verificau actele si treceau intr-un registru numele autovehiculelor care treceau, fie ca erau pe patru sau pe doua roti.- Pana dupa ora pranzului, au trecut mai bine de o jumatate de suta de autoturisme dinspre Ungaria inspre Romania. Interesanta a fost mica aventura a fotoreporterului: acesta, obligat prin misiunea ingrata pe care o are, de a "prinde imagini", totdeauna nedorite, s-a dus in acest scop spre placuta aflata la cativa metri departare de cea pe care scria Romania: Acolo se aflau "vamesii" unguri, iar pe placuta scria, bineinteles, Hungaria. Mare i-a fost mirarea fotoreporterului nostru (ungur, de altfel) cand i s-a reprosat (in maghiara) faptul ca "a calcat pe teritoriul Ungariei" - si, dand dovada de exces de zel, "controlorii" i-au cerut pasaportul pentru a-i aplica stampila...... S-a lasat cu "ceva" discutii; totusi, pana la urma actul cu pricina a scapat nestampilat, fotoreporterul sarind un pas inapoi, in Romania. Am inteles din explicatiile "luatorului de imagini" ca infratitii unguri nu sunt prea amabili cu infratitii romani, ca "ungurul tot ungur ramane si romanul, tot roman!", asa ca nu e rau deloc ca aceasta "usa" nu se deschide decat o data pe an. Revenind, amintim ca alaturi de controlorii romani, au fost prezenti oficialii Iratosului, primarul Gheorghe Lacatus viceprimarul Ioan Guth, care n-au ezitat sa-si bea cafeaua in primaria localitatii maghiare infratite, unde au fost invitati. Din cate am vazut, putem spune ca afluenta trecerii dintr-o parte in alta nu a fost mare, ceea ce inseamni ca oamenii (din ambele parti) ori au fost foarte ocupati, ori n-au avut chef prea mare sa se vada.
Au inceput probele scrise la BacalaureatLimba si literatura romana nu au dat batai de cap
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in data de 13 a acestei luni si s-a desfasurat in doua centre: Grupul Scolar Industrial Alimentar si Grupul Scolar de Industrie Usoara. Dintr-un numar de 481 de candidati, 6 nu s-au prezentat. La probele orale de limbi straine nu a cazut nici un candidat, dar la limba si literatura romana, oral, au cazut doi. Ieri, s-a desfasurat prima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului, la limba si literatura romana. Subiectele de literatura au fost din programa de clasa a X-a cu un grad de dificultate mediu, dupa aprecierea inspectorilor de specialitate; "Moara cu noroc" de Ioan Slavici si "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale, la care s-au adaugat subiectele de gramatica. Un candidat are dreptul doar la doua prezentari gratuite la exmenul de Bacalaureat, dupa care va trebui sa plateasca. Aceasta taxa, in valoare de 500.000 de lei, a trebuit sa fie platita, de aceasta data, de 3 candidati, la Grupul Scolar de Industrie Alimentara.
Un copil cu mana rupta a dictat unui profesor
A doua editie a examenului de Capacitate s-a desfasurat in conditii normale, cu o singura exceptie, neintervenind nici un alt eveniment iesit din comun. Examenul s-a desfasurat in patru centre. Acestea sunt scolile generale nr. 1, 5, 20 si 21. Unul dintre cadidatii de la generala nr. 1 a dat examenul cu un singur profesor, care scria ce dicta acesta, deoarece elevul avea mana rupta. Parerea elevilor examinati la generala 1, despre proba de limba si literatura romana, a fost buna, acestia considerand ca a fost destul de usor. Dintr-un numar de 202 de candidati, 21 nu s-au prezentat. La generala 5, au lipsit 2 candidati din 190, la generala 20 au lipsit 2 din 148, iar la generala 21 au lipsit 8 din 175 de candidati. Subiectele au avut acelasi grad de dificultate cu cele din prima sesiune, dar, dupa parerea presedintei de comisie de la generala 20, daca examinatii erau atenti, puteau sa rezolve subiectele fara probleme.
Sigfrid Balasescu crede in dezvoltarea Bancii AgricoleIn perioada imediat urmatoare, clientii Bancii Agricole vor primi scrisoiile de prezentare expediate de grupul bancar Raiffeisen Banking, noul proprietar al bancii romanesti. Deja scrisorile au ajuns la sucursalele Bancii Agricole din teritoriu, urmand ca in aceste zile sa fie trimise pe adresa clientilor. Scrisoarea de prezentare cuprinde un scurt istoric al grupului bancar austriac, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare din Europa, care isi are sediul in Austria. "Partener de afaceri de incredere, Banca Agricola beneficiaza acum, prin calitatea de membra a Raiffeisen Banking Group, de garantia oferita de o puternica institutie financiara internationala. (...) Una dintre principalele noastre prioritati este imbunatatirea serviciilor si largirea gamei de produse a Bancii Agricole-Raiffeisen. Si, desi suntem constienti ca nimic nu se poate peste noapte, va incredintam ca veti putea constata avantajele direct si foarte curand.", se arata in scrisoarea de prezentare. Sigfrid Balasescu, ,directorul, sucursalei din Arad a Bancii Agricole-Raiffeisen, ne-a declarat ca procesul de imbunatatire a serviciilor va demara foarte repede. Una din prioritati este si dezvoltarea retelei de bancomate in judetul Arad. Doar in municipiu vor fi date in folosinta, in acest an, inca cinci bancomate, pe langa cele doua existente, in prezent. Si in judet vor mai fi montate bancomate in orasele Sebis, Chisineu Cris, Lipova, Nadlac.
Aurora Tatar este asteptata sa predea cheileAurora Tatar nu a predat inca cheile
Directorul interimar al Bibliotecii Judetene A.D.Xenopol, Cristina Dulaschi, nu are, la patru zile dupa ce a fost promovata in aceasta functie, acces la biroul in care pana nu demult, isi derula activitatea Aurora Tatar. Astfel, directorul interimar, Cristina Dulaschi, isi desfasoara activitatea in biroul de la contabilitate. Conducerea interimara de la biblioteca s-a vazut nevoita sa-i trimita exdirectorului, in cursul zilei de ieri, o adresa prin care ii solicita acesteia sa predea cheile de la birou. In cazul in care pana miercuri dimineata, Aurora Tatar nu va da curs solicitarii actualei conduceri se va constitui o comisie care va patrunde in birou si va face inventarul bunurilor din interior. "Nu dorim sa facem caz si din aceasta situatie, pentru ca sper ca se va razolva totul in scurt timp. Este mai bine ca, cheile au ramas la domna Aurora Tatar, pentru a nu aparea mai tarziu suspiciuni. Si asta, pentru ca in birou se afla si tablouri de valoare.", spune Cristina Dulaschi. Aceasta spune ca in rastimpul in care va asigura interimatul va avea mult de muncit, pentru ca multe dintre obligatii au fost neglijate in toata perioada scandalului de la biblioteca care dureaza de mai multe luni de zile.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}