title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 22 septembrie 2001

La Arad a fost infiintata Alianta SindicalaIeri, a fost infiintata Alianta Sindicala din Arad
In 19 iunie 2001, mai multe sindicate aradene, avand ca scop predilect intarirea miscarii sindicale locale, solicitau Casei de Cultura a Sindicatelor din Arad un spatiu potrivit activitatii propuse. Concret, liderii a cinci sindicate aradene, Ionel Rusu, de la Sindicatul Astra Vagoane, Virgil Culda, de la Sindicatul Liber din IMAR, Dan Visa, de la Sindicatul Liber Feroneria, Ana Kristof, de la Sindicatul Liber Dreptatea din SC Moda SA, si Ilie Emilia, de la Sindicatul Liber Tricoul Rosu, aveau intentia de a infiinta, in premiera in Romania, Alianta Sindicala Arad fapt pentru care aveau nevoie de un spatiu unde sa-si desfasoare activitatea. Daca liderii sindicalisti au reusit sa infiinteze Alianta Sindicala Arad, adica ceea ce si-au propus, nu acelasi lucru se poate spune si despre reprezentantii judeteni ai Confederatiilor Sindicale care nu au acceptat ca in interiorul Casei de Cultura a Sindicatelor sa mai functioneze o structura de sindicat. Nu ne oprim acum asupra acestui aspect, cert este ca, incepand de ieri, Alianta Sindicatelor Arad functioneaza, legal, in municipiul nostru. "Nu vom fi un foc de paie" - a tinut sa precizeze Ionel Rusu, presediniele A.S.A., in deschiderea intalnirii cu presa, desfasurata, ieri, intr- spatiu neconventional. Cei care au format aceasta alianta au tinut sa mentioneze faptul ca nu sunt si nu au pretentia sa fie remunnerati pentru ceea ce fac si ca reprezinta interesele a circa 10.000 de angajati. Ideea principala dupa ca se ghideaza membrii fondatori este "solidaritatea pentru cauza publica".
Tehnologia Informatiei si-a extins oferta...Inginerii de vanzari si personalul tehnic sunt instruiti de furnizori
ETA 2u SRL a fost infiintata in luna martie 1992. Scopul initial era de a introduce pe piata romaneasca in formare o mare varietate de produse si servicii de prima calitate care sa acopere activitatea de tehnologie a informatiei, dupa care si-a ex- tins oferta treptat, pentru a furniza la cerere, solutii complexe, la cheie, pentru nevoile specifice clientilor romani. Reteaua ETA 2u cuprinde centre specializate in vanzari, suport tehnic si centre specializate in servicii situate in cele mai importante arii geografice: Timisoara, Arad, Cluj, Resita, Deva, Lugoj. Societatea este astfel structurata incat sa minimalizeze costurile de complexitate si in acelasi timp sa creasca calitatea si rapiditatea raspunsului la solicitarile clientilor. ETA 2u a concentrat importante resurse umane atat din punct de vedere al numarului cat si al cunostintelor profesionale. Inginerii de vanzari si personalul tehnic sunt instruiti de furnizori si sunt specializati pe familii de produse si brand-uri. Toti inginerii sunt certificati de catre firmele furnizoare: IBM, Hewlett-Packard, Toshiba, Microsoft, Novell, Brand Rex, Corel, Cisco, Allied Telesyn, Nortel, Epson etc. Resursele tehnice si logistice sunt concepute astfel incat sa poata fi asigurata o deosebita mobilitate a personalului de interventie. In mod normal se asigura un timp maxim de interventie de opt ore, dar pentru clientii majori se pot asigura servicii de service rapid.
Directorul salubritatii - Iosif Clodnitchi se confrunta cu probleme...Se spune ca acestea sunt cauzate de schimbarea sistemului de incasare
In cadrul controlului pe care Primaria l-a efectuat la societatile la care actionar majoritar este CLM, au iesit la iveala si unele probleme ale SC Salubritate SA Arad. Din punct de vedere juridic, cea mai mare problema (si singura) a societatii a aparut inca din momentul crearii ei, mai precis in momentul inregistrarii la Oficiul Registrului Comertului Arad, unde CLM nu a putut face dovada dreptului asupra mijloacelor fixe aportate. Este vorba pespre unele constructii, care nu apar in CF ca proprietate a CLM. Pentru a rezolva situatia capitalului social, CLM a decis recapitalizarea societatii. In prezent, problema este in curs de, rezolvare, desi ar fi putut atrage chiar si lichidarea societatii. Dar de aceasta situatie nu poate fi invinovatit sub nici o forma directorul societatii, Iosif Clodnitchi.
Anul trecut, societatea a inregistrat o crestere a veniturilor cu 59,01%. Cu toate ca societatea a inregistrat, la sfarsitul anului, datorii, ele au fost achitate la inceputul acestui an. Concluzia este ca societatea nu avea prea multe probleme anul trecut. Insa ele au inceput sa apara in acest an. Totul a inceput in acest an, in momentul in care CLM a aprobat o hotarare prin care plata serviciilor de salubrizare se calculeaza in USD, iar de colectarea acestei taxe de salubrizare se ocupa Directia Fiscala a Primariei. Prin aceasta masura, Biroul abonati al SC Salubritate SA ramane fara obiectul muncii. Interesant este ca directorul societatii, Iosif Clodnitchi, hotaraste ca acest birou sa nu fie desfiintat, ci sa se ocupe de recuperarea creantelor de la datornici. Directia Fiscala a Primariei insa, se pare ca nu este un colector al taxelor, in special al celei de salubrizare. In aceste conditii, se spune ca Primaria nu a mai platit contravaloarea serviciilor prestate de SC Salubritate SA din luna iunie, ceea ce ii creeaza societatii serioase dificultati. Se vorbeste chiar ca directorul Clodnitchi a apelat la credite bancare, pentru a plati salariile angajatilor. Daca acest lucru este la nivel de zvon, neplata serviciilor de catre Primarie a fost confirmata chiar de consilierul Marcel Chiscan. Este un aspect grav, care a trecut destul de usor cu vederea, fiind umbrit de scandalul Popa-Marian si de lipsa de reactie a directorului Clodnitchi. Daca aceste lucruri se confirma sau nu, vom vedea in zilele urmatoare. Pana atunci, insa, aradeanul este interesat ca strazile sa fie mai curate, iar containerele sa fie golite la timp, daca tot platesc acest serviciu. Si in acest sens s-au facut pasi seriosi in ultimul timp.
Parcul castelului de la Savarsin este pus la dispozitia localnicilor - Virtual Arad News (c)2001Alteta Sa Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a declarat ca domeniul de la Savarsin va intra in circuitul public, incepand cu 22 septembrie, asa cum a promis, recent, Regele Mihai.
"Parcul castelului va fi pus la dispozitia localnicilor care vor organiza acolo premierea Festivalului de literatura organizat de sateni", a spus Principele. Cu prilejul acestui anunt a fost prezentata si activitatea Fundatiei Principesa Margareta, care functioneaza ca o retea internationala in sase tari - Romania, SUA, Marea Britanie, Elvetia, Belgia si Franta si care a investit in tara noastra, din anul 1991 si pana in prezent, aproximativ 34 de miliarde de lei. Un prim pas in viitorul apropiat va fi un program destinat copiilor din familiile sarace care va incepe in ianuarie 2002. Un altul va avea in vizor tinerii talentati in diferite arte, conducerea fundatiei dorind sa investeasca in jur de 20.000 de dolari.
Regizorul Iordanescu - inaintea unei noi premiereRegizorul Stefan Iordanescu doreste sa se relanseze ca ... regizor
Regizorul Stefan Iordanescu este inaintea unei noi premiere teatrale, inaintea iesirii la rampa a unui nou spectacol ce ii poarta semnatura: "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", realizat dupa un text de Denis Th. Dinulescu. Inainte cu doar cateva zile de premiera (care va avea loc astazi, 22 septembrie, la ora 18,00, la Teatrul de Stat din Arad), Stefan Iordanescu marturisea ca se afla in pragul unui nou debut. Desi numele sau este foarte cunoscut datorita spectacolelor realizate, acum regizorul simte ca "il paste" un nou inceput. "In ultimii ani, mi-am cam lasat deoparte meseria de regizor in favoarea celei de director (Stefan Iordanescu este directorul Teatrului Bulandra din Bucuresti), ceea ce pentru mine nu a fost bine deloc. M-am asezat intr-o zona in care am ajuns sa produc spectacolele altora, simtind in toti acesti ani o neimplinire.", spunea Stefan Iordanescu, caruia, intre timp, ii suna telefonul mobil. "... evident, este Bulandra! Dar acum nu le raspund!" Ultimul spectacol pe care regizorul l-a pus in scena s-a jucat tot la Arad, premiera lui avand loc in luna octombrie a anului 1999. Textul piesei "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" l-a atras pe Iordanescu de la prima lectura. "Initial, m-am gandit sa rescriu impreuna cu autorul textul, pastrand doar ideea piesei. Dar, lucrand la el, am constatat ca este spectacolul in care am pastrat cea mai mare parte a textului initial, el neavand nevoie de foarte multe schimbari. Am incercat sa fac din aceasta piesa un spectacol ce poate fi inteles si in afara. Vreau sa le spun celor care doresc sa il vada ca nu trebuie sa se astepte la imaginea unui dictator imbecil, balbait care da continuu din maini. Prin acest spectacol doresc sa ofer imaginea pe care o aveau despre ei insisi dictatorii: frumosi, inalti, drepti, destepti si extraordinari. De aceea, spectatorul trebuie sa-si aduca cu sine la spectacol si imaginea veche, cea a timpurilor trecute, peste care se va suprapune imaginea pe care o aveau cei doi despre propriile lor persoane." Despre "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu". Stefan Iordanescu spune ca poate fi considerat un spectacol "de export": "Stiu ca este un spectacol ce va interesa si pe cei din afara Romaniei. Si sper ca vom putea aduce un plus de imagine Teatrului din Arad care merita acest lucru. Sa stiti ca spectacole romanesti care nu sunt extraordinare sunt prezentate in strainatate, numai pentru ca se bucura de o reclama foarte mare. De ce sa n-avem gura mare, domnilor, daca avem in spate un spectacol ce spune multe, daca avem o baza? Eu zic ca merita sa incercam sa ne facem mai bine cunoscuti, chiar daca pentru asta trebuie sa mai renuntam si la bun-simtul ardelenesc care ne face sa stam in banca noastra!", a conchis Stefan Iordanescu.
Dacia 21 septembrie - 27 septembrie Pearl Harbor - (SUA)
Muresul 21 septembrie - 27 septembrie Cat imi dai ca sa te impusc? - (SUA)
Arta  21 septembrie - 27 septembrie - Sala A Inamicul e aproape - (SUA)
Arta 21 septembrie - 27 septembrie - Sala B Casca ochi sau o-ncurci ! - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}