title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 22 noiembrie 2001

Reprezentantii firmei Fritz se prezinta aradenilor...Agentii economici aradeni au asistat la o prezentare profesionista
Reprezentantii sucursalelor din Austria si Franta, precum si din Timisoara ai companiei americane Fritz au fost prezenti, ieri, la Arad. Acestia au dorit sa prezinte firmelor aradene produsele si serviciile Fritz cu ajutorul Departamentului de Economie Interna Externa a CCIA Arad, care a organizat aceasta intalnire. Paul Gurau, managerul pentru Romania al companiei Fritz a facut o trecere in revista a serviciilor oferite de firma pe care o reprezinta, si anume transportul de marfuri, managementul comertului, managementul materialelor si solutii logistice, prezentare insotita de proiectare unui scurt film despre activitatea companiei Fritz. Silvia Seidl, directorul sucursalei din Austria si al zonei de est a Europei a declarat ca Fritz a devenit de la inceputul acestui an parte a celui mai vechi operator american in domeniul logisticii, compania UPS. "Compania noastra are 10.000 de angajati in cele 450 de sucursale raspandite in 200 de tari si numeroase relatii cu o serie de alte companii. Speram ca in urma prezentei noastre aici sa ne "imbogatim" cu cativa parteneri", a afirmat Silvia Seidl. Un numar de 15 firme aradene si-au trimis specialistii pentru a lua cunostinta de ofertele companiei Fritz UPS.
Consilierii au dat dovada de operativitate...S-au votat 17 hotarari doar intr-o ora, primarul felicitandu-i pe consilieri pentru operativitate
Consilierii locali s-au intalnit ieri intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal Arad. Sedinta a fost una foarte scurta, durand aproximativ o ora. La sfarsitul acesteia, primarul Dorel Popa a tinut sa-i felicite pe consilieri pentru operativitatea cu care au votat proiectele de hotarari. In fapt, din cele 17 proiecte, doar unul singur nu a fost votat. Este vorba despre transmiterea in folosinta gratuita a imobilului in care functioneaza Directia Judeteana de Statistica. Prin votul consilierilor s-a hotarat ca institutia sa nu beneficieze de acest drept. Tot ieri s-a aprobat evacuarea pe cale administrativa a trei familii, care ocupa in mod abuziv trei apartamente de pe strada Barsei. Pentru evacuarea pe cale administrativa a persoanelor, era nevoie de o hotarare a CLM. Acest lucru a fost cerut expres de Recons SA, pentru ca nu mai exista titular al contractului de inchiriere. Tot ieri, consilierii au votat studiile de fezabilitate pentru executia canalizarilor in cartierele Bujac si Gai, precum si extinderea canalizarii pe doua strazi. Acest lucru a fost necesar pentru a se grabi demararea lucrarilor, asta pentru ca cele doua cartiere au probleme deosebite, ori de cate ori cad precipitatii. Un alt proiect de hotarare care a fost aprobat s-a referit la studiul de fezabilitate pentru legatura rutiera intre DN 7 si Micalaca zona III, un alt obiectiv important pentru infrastructura Aradului. De altfel, intreaga sedinta s-a bazat aprobarea unor astfel de studii de fezabilitate pentru mai multe obiective de investitii din municipiu.
O parte din bijuteriile confiscate la Vama Nadlac...Captura de duminica seara a vamesilor aradeni de la Vama Nadlac a fost una de rasunet. Atat la nivel local, cat mai ales la nivel national. Mai precis in zona Olteniei, loc de unde provine individul asupra caruia vamesii aradeni au descoperit peste sapte kilograme de aur si peste 12.000 de dolari, valori ascunse la brau. Valori care, conform legislatiei in vigoare, au fost confiscate. Ieri insa, proprietarii de drept ai bunurilor confiscate - tigani instariti din zona Olteniei - au sosit cu mic cu mare la Arad, la Procuratura, pentru a-si recupera aurul si dolarii. Numai ca procurori aradeni, cei care instrumenteaza acest caz, nu au stat prea mult de vorba cu tiganii veniti din Oltenia si au eliberat pe numele persoanei asupra careia au fost gasite marfurile de contrabanda un mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile. Cel in cauza, un roman pe numele de Liviu Nistor, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
Fabrica aradeana de zahar nu va produce nici anul viitorMuncitorii aradeni vor fi angajati la Oradea
Intr-o tara in care industria se rezuma la uzine falimentate sau falimentare si sute de mii de mici societati, axate pe sistemul de lucru in lohn, in care romanii robotesc de le ies ochii pentru doua-trei milioane de lei, iar agricultura se face cu vite si pluguri, te intrebi de unde atata incompetenta si dezinteres sau de ce directorii romani nu pot fi asociati cu cuvantul manager. Industria zaharului din Romania a cunoscut, in anii de dupa '89, ca mai toate celelalte, de altfel, un regres care a culminat cu atingerea pragului falimentului. Majoritatea fabricilor de zahar au fost privatizate, insa acest lucru nu a insemnat salvarea sau o situatie mai buna a societatii, patronii preferand sa prelucreze zahar brut adus din import. Fabrica de zahar din Arad, devenita in urma cu cativa ani componenta a societatii franceze Sucre Union, a ajuns in putin timp doar un depozit pentru sfecla de zahar, muncitorii fiind nevoifi sa faca naveta la Oradea, oras preferat de francezi pentru prelucrarea sfeclei. Desi noii patroni promisesera ca in anul 2002 fabrica aradeana va produce din nou, se pare ca acum nu mai au acest gand. Romi Vasi, liderul sindicatului Fabricii de zahar spune ca sunt putine sanse ca acest lucru sa se intample, zvonindu-se ca muncitorii vor deveni angajati ai societatii din Oradea. Guvernantii fac tot felul de programe pe care nici nu au de gand sa le duca la bun sfarsit, premierul promite sanctiuni drastice pentru cei care nu respecta programul de guvernare si apoi uita de ele. Pentru anul viitor, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor preconizeaza subventionarea culturii de sfecla de zahar cu 540 miliarde de lei, ceea ce ar insemna cultivarea a aproximativ 75.000 ha cu sfecla. Programul conditioneaza subventionarea de criteriile de performanta ale cultivatorilor si de existenta contractelor cu fabricile procesatoare pentru sfecla de zahar ce se va obtine. Pe de alta parte, fabricile de zahar vor beneficia de contingente de import de zahar brut pentru prelucrare numai daca se implica in cultivarei sfeclei. Specialistii ministerului au declarat ca, in conditiile in care sfecla produsa in Romania va fi de calitate, pretul zaharului produs va fi mai mic decat cel din import.
Tudor Gheorghe va concerta la FilarmonicaEl va sustine un recital alaturi de Filarmonica aradeana
Nici seara de astazi nu va fi una obisnuita pentru aradeni. Cel care va incalzi aceasta seara rece de prag de iarna va fi nimeni altul decat Tudor Gheorghe care vine, din nou, pe scena Palatului Cultural din Arad. Tudor Gheorghe s-a bucurat de un succes imens la Arad, atunci cand, pe aceeasi scena, a sustinut concertul "Primavara simfonic 2001" care a ridicat, pur si simqlu, sala in picioare iar pe spectatori i-a facut sa aplaude frenetic, minute in sir. De aceasta data, Tudor Gheorghe revine la Arad cu un concert extraordinar intitulat "Toamna simfonic 2001" - un recital ce se ridica la valoarea celui din primavara. Alaturi de el, va fi si de aceasta data orchestratorul si dirijorul Marius Hristescu, ambii urmand a canta alaturi de orchestra si corul Filarmonicii de Stat din Arad. Spectacolul de poezie a toamnei va incepe astazi, la ora 19,00, la Palatul Cultural Arad, ocazie cu care vor putea fi achizitionate si CD-uri pe care sunt imprimate recitalurile lui Tudor Gheorghe. Tudor Gheorghe se afla in turneu national cu acest concert extraordinar, fiecare dintre reprezentatii bucurandu-se de un foarte mare succes. Si de aceasta data, cel care este numit, "menestrelul" sau "trubadurul" zilelor noastre reuseste in recitalul sau sa dovedeasca faptul ca este un om indragostit de marea poezie nationala si universala, dar si de marea creatie muzicala universala.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}