title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 24 iulie 2001

Palatul Administrativ va intra in reparatii - Virtual Arad News (c)2001Se va incepe cu acoperisul, iar reabilitarea acestuia este prevazuta sa se inccheie pana la sfarsitul anului
De mai mult timp, in administratia locala se discuta despre alocarea unor fonduri pentru repararea Palatului Administrativ. In aceasta cladire functioneaza Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria, iar necesitatea unei reparatii capitale este evidenta. Asta pentru ca fatada cladirii este, in mare parte, degradata. Si asta in conditiile in care aici functioneaza cele mai importante institutii ale statului, printre care si Primaria, care ii avertizeaza pe proprietarii cladirilor sa le intretina si sa le repare. Scuzele sunt legate, insa, de sumele extrem de mici alocate de la bugetul statului pentru acest gen de lucrari. Totusi, toate cele trei institutii au reusit sa "salveze" ceva fonduri pentru a le investi in reparatiile Palatului Administrativ. Astfel, in viitorul apropiat, Palatul Administrativ va intra intr-un amplu proces de reparatii. Banii pentru aceasta lucrare sunt alocati de toate cele trei institutii care functioneaza in cladire. Prefectura are la dispozitie 500 de milioane de lei pentru reabilitarea acestui spatiu, Consiliul Judetean a prevazut, in bugetul din acest an, 900 de milioane pentru aceasta lucrare, in timp ce Consiliului Local Municipal a "pus la bataie" 900 de milioane pentru repararea Palatului Administativ. Reparatia mai este necesara si datorita locului pe care-l ocupa in zona centrala a orasului, precum si pentru ca toate cladirile invecinate au beneficiat sau beneficiaza de lucrari de refacere a fatadelor. Insa, la alocarea banilor, s-au creat si disensiuni. De exemplu, o parte din consilierii municipali au cerut ca fiecare institutie sa contribuie cu bani in functie de spatiul de care beneficiaza. Primaria ocupa aproximativ 20% din Palatul Administrativ. Lucrarile vor incepe cu reabilitarea acoperisului, care este degradat. Aceasta lucrare este prevazuta sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an.
Apele Crisului au crescut din nou..."Dupa ploaie si furtuna va veni si vremea buna" spune o veche vorba din batrani. Insa, sfarsitul se saptamana si prima zi a celei noi au fost in masura sa ne demonstreze si contrariul, amatorii de soare si de plaja fiind nevoiti sa se retraga pe la casele lor din cauza vremii nefavorabile. Conform avertizarii privind fenomenele meteorologice periculoase primite Serviciul Roman de Prognosticare a Vremii, ieri, la ora 7,00 ca urmare a instabilitatii atmosferice accentuate in zonele de deal si munte au cazut cantitati de apa ce au depasit, in medie 30 de litri pe metrul patrat, iar izolat peste 50 de litri pe metrul patrat. Izolat a cazut si grindina. De asemenea, in conformitate cu instiintarea primita de la Directia Apelor Crisul-Oradea era depasita cota de atentie 200+45 la statia Brad. Pagubele produse in zona Socodor au fost remediate, iar locuintele consumatorilor au fost realimentate cu energie. Comisiile locale de aparare impotriva dezastrelor de pe teritoriul judetului vor monitoriza situatia hidrometeorologica, iar acolo unde va fi cazul se vor lua masurile care se impun.
Organizatorii "Sarbatorii berii Kaiser" cred in reusitaEi se bazeaza pe prezenta a aproximativ 40 000 de spectatori
Organizatorii "Sarbatorii berii Kaiser" au organizat ieri prima conferinta de presa dedicata acestui eveniment. La aceasta au participat Lucian Cordos, directorul firmei Siesta Promotion, Gabriel Buzna, director RDS, Flavius Stetcu, directorul de imagine al festivalului si Emilian Pintea, director RCS Arad. Reprezentatul principalului finantator al festivalului este Dumitru Memetea, directorul de vanzari al Brau Union Romania. Partener in organizarea festivalului este Primaria municipiului Arad, care a fost ieri reprezentata de primarul Dorel Popa si de seful sau de cabinet Gheorghe Marian. Primarul a spus ca nu stie prea multe despre festival si despre bere, dar Primaria nu doreste intreruperea concertelor la strand, insa doreste coordonare si organizarea lor cu profesionalism. "Si eu pun umarul la organizarea acestei sarbatori, ca si multi altii, si voi pune umarul la orice actiune. Cred ca va fi o superafluenta de public si sper ca festivalul sa fie o reusita. Daca sunt incasari la concerte, sunt si in alte locuri. Nu ne propunem sa ne imbogatim, dar fiecare trebuie sa se aleaga cu ceva in urma unor astfel de actiuni." a adaugat primarul Popa. Dumitru Memetea, directorul de vanzari al Brau Union Romania a spus ca festivalul se face la Arad pentru ca berea Kaiser este fabricata la Arbema, iar aradenii merita astfel de manifestari. Apoi a luat cuvantul Gabi Buzna, care a spus ca desi multa lume se intreba daca "Sarbatoarea berii Kaiser" va mai avea loc la Arad, aceasta va fi organizata la un nivel net superior fata de anul trecut. El a spus ca instalatiile de lumini, sonorizarea, laserele si artificiile vor crea o atmosfera cum nu s-a mai vazut in orasul nostru. Si trupele sunt superioare calitativ fata de ceea ce a fost la editiile precedente "Noi ne-am gandit sa-i aducem pe cei de la Bad Boss Blue, pentru ca sunt o formatie care se adreseaza celor de 35-45 de ani si au succes in intreaga lume. DJ care vin sunt cei mai de succes de pe Litoral, iar formatiile sunt tot ceea ce se poate gasi mai bun in muzica romaneasca, in toate genurile. Cand am adus la Bucuresti casete de prezentare cu editiile precedente, celor de acolo nu le venea sa creada ca aceste lucruri s-au intamplat in Romania." a spus Lucian Cordos, director al firmei Siesta Production. GCA, societatea care administreaza strandul, va incasa 2750 USD de la organizatori, precum si 10% din costul biletelor. Organizatorii mizeaza pe prezenta a 40.000 de spectatori in cele trei zile de concerte, in conditiile in care timpul va fi favorabil.
O noua companie aviatica prefera AradulAceasta va efectua curse zilnice tur-retur pe ruta Arad - Bucuresti
Aeroportul Arad, societate la care actionar majoritar este Consiliul Judetean, este pe cale sa incheie, in aceste zile, un contract extrem de avantajos. Este vorba despre un contract cu operatorul Angel Airlines, care doreste sa opereze la Arad cu aeronave de mica capacitate. Compania are opt avioane de 16 locuri, dintre care unul va "locui" la Arad. Acesta va efectua zilnic curse Arad-Bucuresti si retur, programul acestora fiind preconizat astfel incat ele sa fie utile oamenilor de afaceri. Astfel, este preconizata plecarea de la Arad dimineata la ora 7,30 si intoarcerea in Arad la ora 17,30, Contractul va fi semnat in data de 3 sau 6 august, iar acesta prevede dreptul de operare al firmei respective atat cu avioane charter cat si curse regulate. Termenul contractului va fi de un an de zile, cu posibilitate de prelungire, iar acesta include inchirierea unor spatii si utilitati pentru derularea activitatii, precum si asistenta tehnica si procesarea marfii si a pasagerilor. Vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, ne-a declarat: "Sunt bucuros ca Aeroportul Arad incheie un contract de prestari servicii aeroportuare cu un nou operator, lucru care va aduce sigur bani, iar prin operarea cu o cursa zilnica de Bucuresti, va veni in sprijinul solicitarilor multor cetateni din Arad." Un alt avantaj al contractului este reducerea subventiei CJA, care acum este de 7,5 miliarde de lei pe an pentru Aeroportul Arad. In prezent singura companie cu care Aeroportul Arad are incheiat un contract de servicii aeroportuare este compania Tarom.
Furtuna a produs stricaciuni...Pentru dezafectarea lor, au intervenit, pentru prima data de la constituire, grupurile operative
Ieri, la Palatul Administrativ s-a desfasurat obisnuita sedinta de organizare. Cu acest prilej, s-au facut informari in legatura cu ultimele noutati legate de activitatea societatilor patronate de CLM. Astfel, in urma furtunii de acum doua zile, au fost rupti trei plopi. Unul dintre ei s-a daramat la o scoala generala, fara sa provoace pagube, al doilea in cartierul Confectii, iar al treilea in parcarea de la Sala Polivalenta. Acesta din urma a provocat si cele mai mari pagube, el cazand pe un autoturism Opel Corsa. Din nefericire pentru proprietarii autoturismului, el nu avea asigurare. In toate cele trei cazuri, au fost solicitate sa intervina grupurile operative. Acestea sunt constituite pe langa societatile "Gospodarire Comunala" SA si Salubritate SA. Grupurile operative au intervenit, rezolvand prompt problema, desi se afla la prima interventie de acest gen. De altfel, echipa societatii de salubritate, care a intervenit in parcarea de la Sala Polivalenta, a fost coordonata chiar de directorul societafii, Iosif Clodnitchi. In sedinta s-a discutat despre masurile care vor fi luate pe viitor pentru evitarea unor astfel de incidente. O alta problema luata in discutie s-a referit la propunerea facuta de Arterm. Conducerea societatii a propus majorarea pretului gigacaloriei. In prezent, pretul de livrare al energiei termice este de 660.000 de lei, iar pretul de referinta este de 350.000 de lei, diferenta fiind suportata din subventii.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}