title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)



Stirile Zilei

Luni, 24 decembrie 2001

Ninsoarea a acoperit drumurile judetului...In urma caderilor abundente de zapada inregistrate indeosebi in prima parte a zilei de ieri, pe teritoriul judetului Arad s-au ivit primele probleme. Cea mai importanta dintre ele a vizat Aeroportul International Arad, care a fost inchis temporar, urmand ca in aceasta dimineata sa se intervina cu utilaje speciale, in vederea deszapezirii pistei de zbor. Apoi, alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta in localitatile Adea, Misca, Sintea Mare si Tipari, insa pana de curent a fost remediata in totalitate spre orele serii. Pe DN 76, intre kilometrii 62-65 s-a circulat pe o singura banda. Situatia a revenit sub control de abia dupa interventia cu materiale antiderapante si mijioace de deszapezire. Imbucurator este faptul ca nu exista localitati izolate din punct de vedere al telecomunicatiilor. Incepand de astazi ninsorile se vor restrange, devenind un fenomen izolat.
Caius Parpala a venit din Italia cu noi proiecteO delegatie a CJA, compusa din presedintele Caius Parpala, directorul juridic, Adrian Zahoi si purtatorul de cuvant Corneliu Haristiade a vizitat Italia. Vizita a fost axata in principal pe discutii cu Asociatia Industriasilor din Trento. Presedintele Caius Parpala s-a intalnit cu presedintele acestei asociatii, Gianbattista Giordani si cu reprezentantii sectiunii constructii edilitare a Asociatiei. Sectiunea este un consortiu in domeniul constructiilor, format din 70 de firme de constructii, cu 4.000 de angajati, ceea ce reprezinta 12% din angajatii in industrie si cu o cifra de afaceri de peste 1.000 de miliarde de lire italiene. In cadrul intalnirii, s-au prezentat oportunitati de afaceri la Arad, precum si promisiunea sustinerii pentru italienii care investesc la Arad. Partea italiana a fost interesata de propunerile aradenilor, aratandu-si disponibilitatea de a aduce in Italia muncitori romani calificati in constructii. O alta vizita s-a facut la Centrofor, care este Centrul de formare profesionala si prevenire a accidentelor in constructii, institut care functioneaza in cadrul Asociatiei Industriasilor. Tot in cadrul Centrofor functioneaza si o scoala de formare a viitorilor lucratori in domeniu. Presedintele Caius Parpala a purtat discutii pentru realizarea unei colaborari sau chiar infratiri intre Centrofor si Liceul de constructii din Arad. Exista posibilitatea unei selectii a absolventilor acestei scoli, pentru a munci in Italia. A mai avut loc o intrevedere cu presedintele provinciei Trento, Lorenzo Dellai, caruia i s-a prezentat judetul Arad. De asemenea, s-au pus bazele unei colaborari cu orasul Bolzano, care este infratit cu Botosaniul. Caius Parpala a avut o intrevedere cu primarul acestui oras, dupa care s-a vizitat Spitalul de aici. Acest spital este condus de Lino Weger, care conduce un proiect Arad-Verona de combatere a cancerului. S-a mai discutat cu investitori din domeniile textil, agricol si industrial.
Fabrica UTA a fost inclusa in programul PSAL IIFabrica de textile UTA a fost inclusa in programul PSAL II, alaturi de alte 19 societati comerciale din Romania. Din 20 de fabrici care urmeaza sa fie vandute prin acest program, 10 au fost propuse pentru privatizare cu sprijinul bancilor de investitii, iar celelalte printre care si UTA, vor fi restructurate si apoi privatizate, in ultimul trimestru al anului 2002. Ieri, Guvernul a incheiat negocierile cu Banca Mondiala privind imprumutul in valoare de 300 de milioane de dolari aferent programului PSAL II. Ministrul Ovidiu Musetescu a declarat ca acordul va fi analizat de board-ul Bancii Mondiale pe data de 22 februarie a anului viitor, iar prima transa, in valoare de 150 de milioane de dolari va fi disponibila in luna martie. Sumele aferente celei de-a doua transe vor fi acordate Romaniei in anul 2003. Din cele 20 de societati incluse in programul PSAL II au fost eliminate Aversa si Republica. Musetescu considera ca pot fi gasiti, in perioada imediat urmatoare, investitori interesati in privatizarea celor doua societati. El a mai spus ca primele intreprinderi incluse in programul cu Banca Mondiala vor fi privatizate in perioada octombrie-noiembrie a anului 2002. Departamentul operational de strategii al Bancii Mondiale a aprobat, la jumatatea lunii octombrie, programul PSAL II cu Romania, in valoare de 300 de milioane de dolari. Aprobarea programului PSAL II inseamna ca Romania va realiza scenariul cel mai optimist din cadrul programului de asistenta financiara, conform caruia va obtine, in uramatorii trei ani, de la Banca Mondiala, un miliard de dolari pentru investitii.
Vicepresedintele CJA - Gheorghe Falca a primit felicitari...Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca, a primit vineri o scrisoare din partea Lordului Hanningfield. Aceasta este urmarea participarii vicepresedintelui Falca, impreuna cu directorul Directiei Relatii Externe si Integrare Europeana din CJA, Mihaela Stanescu, la conferinta PRAXIS de la Budapesta. In scrisoarea de multumire primita de la Lordul Hanningfield, se spune ca membrii Consiliului Regional Essex sunt extrem de incantati de rezultatele conferintei si de reactiile pozitive pe care le-a primit din partea participantilor. Succesul conferintei a constat tocmai in caracterul deschis al acesteia. Lordul Hanningfield multumeste vicepresedintelui Falca si echipei Consiliului Judetean Arad pentru invitatia ca urmatoarea conferinta PRAXIS sa aiba loc la Arad. A doua conferinta a reprezentantilor retelei PRAXIS va avea loc la Arad, probabil in toamna anului viitor. Pana atunci, va avea loc o intalnire preliminara a conducatorilor grupelor de lucru, pentru pregatirea conferintei. "Ma bucur ca urmatoarea conferinta PRAXIS va avea loc la Arad si dorim sa inchegam relatii de colaborare cat mai bune cu provincia Essex." - a spus vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca.
Primaria a ales sistemul de parcare electronicConducerea Primariei a hotarat, vineri, ca firma castigatoare a licitatiei pentru preluarea activitatii de parcare este singura firma aradeana ramasa in cursa. Primarul Dorel Popa ne-a declarat ca "Societatea Belsirim Auto Motives a prezentat cea mai bana oferta, atat in ceea ce priveste redeventa, cat si valoarea totala a investitiei". Societatea urmeaza sa investeasca peste un milion de marci germane si va plati primariei pentru concesiunea spatiilor de parcare peste 2 miliarde lei pe an. "Vom avea un sistem modern de parcare, firma prezentand o varianta electronica", ne-a declarat primarul, adaugand.ca "societatea aradeana a avut si propunerea celei mai redase taxe de parcare, comparativ cu a celorlalti ofertanti, si anume 5.000 de lei". In scurt timp, o comisie specializata va stabili care sunt, propriu-zis, variantele de parcare, mai exact cum vor fi dispuse masinile pe carosabil. Dorel Popa s-a aratat multumit de alegerea facuta, afirmand ca "ar fi interesant de stiut cat am pierdut in anii trecuti".


  Redactia Virtual Arad ofera cititorilor sai un buchet din cele mai frumoase colinde romanesti, in interpretarea cunoscutului artist Stefan Hrusca

Pentru a le putea asculta este necesar programul Real Player

Faceti CLICK pe colinda dorita !

Deschide usa, crestine O, ce veste minunata
Crestinilor, noi astazi Ce-ati vazut, pastori?
Sus in varful muntelui Zoriori de ziua
Trei pastori Cerul si pamantul
Linu-i lin Florile dalbe

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}