title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Miercuri, 25 aprilie 2001

Regele a devenit cetatean de onoare al AraduluiDesi n-a fost cuprins, initial, in ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal de ieri, la propunerea lui Tiberiu Dekany s-a acceptat discutarea proiectului de hotarare privind acordarea titlului de "Cetatean de onoare al Municipiuiui Arad", Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei, fostul Suveran. Dupa expunerea de motive, hotararea a fost votata, fara interpelari, cu o singura impotrivire (Adrian Muresan - PRM). Consilierul municipal Tiberiu Dekany, care a avut, de fapt, aceasta initiativa si-a argumentat propunerea atat prin noua pozitie a presedintelui Ion Iliescu privitor la nevoia unei concilieri nationale cat si prin prisma dragostei si atasamentului constant al rgelui Mihai I fata de tara. In Arad, Familia Regala s-a angrenat intr-o serie de actiuni caritabile, cum a fost ajutorul financiar acordat spitalelor Municipal si Judetean. S-a mai luat in considerare rolul avut de regele Mihai I in istoria moderna a Romaniei, ravna si credinta pe care le-a dovedit de-a lungul anilor, dar mai ales dupa Revolutia din Decembrie 1989, in tot ceea ce a intreprins in folosul tarii.
Senatorul Larry Bowler a vizitat universitatile din Arad - Virtual Arad News (c)2001Larry Bowler doreste intarirea relatiilor dintre institutiile de peste ocean si cele aradene
Presedintele bordului Universitatii Liberty din Sacramento, Larry Bowler, a poposit luni, intr-o vizita la cele doua universitati din orasul nostru, dupa ce in urma cu doua zile a ajuns pe teritoriul tarii noastre. Din programul vizitei au facut parte si doua intalniri importante cu reprezentantii universitatilor aradene. Astfel, la orele amiezii, delegatia americana a poposit in Aula "Stefan Cicio Pop" , de la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", insotit de Viorel Duca, rectorul Universitatii Liberty, care s-a aratat bucuros ca-si intalneste cunoscutii din Arad, dupa 25 de ani de absenta din tara si a precizat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru imbunatatirea relatiilor dintre cele doua institutii de invatamant superior. Rectorul Aurel Ardelean s-a referit la bunele relatii de colaborare care exista intre cele doua universitati, exprimandu-si speranta ca ele vor continua si pe viitor. Larry Bowler si Viorel Duca au primit din partea Universitatii de Vest "Vasile Goldis" un titlu omagial pentru intreaga activitate depusa in beneficiul studentilor. Delegatia din partea Universitatii Liberty, din Sacramento, s-a intalnit si cu Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu". In urma protocolului general semnat in 27 februarie a.c. intre Universitatea Aurel Vlaicu si Universitatea Liberty, din Sacramento, California, a fost stabilita o colaborare pe termen lung intre cele doua institutii. Se are in vedere organizarea de cursuri postuniversitare, avand trei semestre, respectiv 18 luni. Intalnirea a durat aproximativ patru ore, timp in care au fost stabilite ultimele detalii ale colaborarii materializate in niste cursuri postuniversitare. Cursurile vor fi finantate din fonduri de la Uniunea Europeana si de la Banca Mondiala. Primul tronson de studenti va incepe cursurile in august, avand o durata de cinci saptamani. Cursurile vor fi sustinute de profesori din SUA si de la Universitatea Aurel Vlaicu putand participa studenti de la toate facultatile acreditate. La absolvirea cursurilor, studentii vor primi o diploma, eliberata de Universitatea Liberty, din Sacramento.
Parcul Copiilor - loc de relaxare si joaca pentru cei mici - Virtual Arad News (c)2001Copiii din cartiere sunt cei mai oropsiti
Inainte de '89 circula o vorba: "copiii sunt viitorul tarii". Atata timp cat nimeni nu se ocupa de educatia acestora viitorul tarii ramane pe mainile nimanui. Conform teoriilor arhitecturale, ar trebui sa existe cate un spatiu de joaca in fiecare cartier. Din nefericire, cel putin in municipiu, astfel de zone amenajate nu prea exista. "In cartierul nostru, declara Doina Badea, mama unei fetite de 12 ani care locuieste in zona Fortuna, nu exista nici un spatiu amenajat pentru copii. Sunt cateva leagane si un tobogan vizavi de alimentara Standard, dar acestea au fost construite de cei care locuiesc acolo care nu-i lasa si pe alti copii sa se apropie. Ce sa fac? Sa imi las fetita pe strazi? Asa cum spunea Doina Badea, in cartierul Aurel Vlaicu nu este loc de joaca pentru toti copiii. Spatiul in discutie a fost improvizat de locatarii unui bloc, iar ceilalti copii, care nu locuiesc in apropiere, nu au acces. Cartierul Aurel Vlaicu nu este singurul care duce lipsa de spatii de joaca. Cat decat aici exista un tobogan si cateva leagane.
Micutii se joaca in... statia CFR
In alte cartiere situatia se schimba. Spre exemplu, in Aradul Nou, singura zona in care se pot juca copiii "linistiti" este statia CFR. Acesta este si motivul pentru care aici a fost inregistrat cel mai mare numar de accidente feroviare. "Nu imi pot lasa copiii si se joace printre liniile de tren, sustine Aurel Constantin, localnic, pentru ca e periculos. Prefer sa-i las sa se zbenguie in fata blocului, chiar daca trebuie, tot timpul, sa fiu cu ochii pe ei. Macar o groapa de nisip daca puneau aici".
In Micalaca se merge pe Mures
Cei mai fericiti "juniori" sunt cei care locuiesc in Micalaca. Faptul ca in apropierea blocurilor se afla malul Muresului, este un avantaj. De altfel, acesta este si motivul pentru care cele mai scumpe apartamente se afla in Micalaca. In privinta spatiilor de joaca pentru copii, malul Muresului are multe de oferit. Spatiul verde, gropile de nisip si strandul atrag foarte multi copii si adolescenti. O data cu venirea primaverii, malul Muresului este luat cu asalt de tineri. Cu toate acestea, in afara de Micalaca, alte cartiere "cu privire spre Mures" cum ar fi Alfa nu au atatea de oferit.
Viata grea in Alfa
Cainii vagabonzi, cetele de tigani si amatorii de raliuri nocturne fac imposibil traiul celor din Alfa. "Mi-e frica sa-mi las copilul in fata blocului, povesteste Elena Diaconu, mama unui copil de sase ani, pentru ca nu stiu ce i se poate intampla". Spre deosebire de Micalaca, portiunea malului Muresului din apropierea cartierului Alfa nu este amenajata. In ciuda faptului ca edilii promit de cativa ani de zile incoace sa amenajeze malul din Alfa, in momentul de fata aici domnesc gunoaiele. Elena Diaconu sustine ca "daca ar exista aici un loc de joaca pentru copii, nu mi-ar fi frica sa-mi las copilul afara". Singurul loc de refugiu al micutilor aradeni ramane Parcul Copiilor. La sfarsit de saptamana parcul este pur si simplu asaltat de copiii care vor sa se plimbe cu masinutele sau sa se dea pe tobogan. Din pacate chiar daca parcul este amenajat Parcul Copiilor nu "satura" un oras intreg. Multi parinti sunt de parere ca ar fi cazul sa se investeasca si in amenajarea altor zone decat Parcul Copiilor.
De maine, o noua editie a targului "Smart Pack"30 de firme din domeniu vor avea stand deschis la Teatrul de Stat
Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad organizeaza, in perioada 26 - 28 aprilie, targul de ambalaje, papetarie, tiparituri, birotica, salon de media SMART PACK - editia a III-a. Targul va avea loc la Teatrul de Stat Arad si nu la Sala Palatului, asa cum s-a obisnuit pana acum. "Este primul targ din acest an organizat de Camera de Camert. Sezonul expozitional a inceput tarziu in Arad pentru ca sportivii aradeni au avut rezultate foarte bune in aceasta perioada", a declarat Nicolae Grosan, directorul sectiunii Targuri Expozitii, din cadrul CCIA. Manifestarea reuneste in acest an 30 de firme din domeniu. Amenajate in holul Teatrului National, standurile firmelor participante se intind pe o suprafata de 220 de metri patrati. Atat numarul expozantilor, cat si suprafata construita au crescut cu circa 20% fata de editia de anul trecut.
Directorul ACR Arad - Victor Jucu anunta noi servicii pentru automobilistiIncepand cu data de 19 aprilie 2001, Automobil Clubul Roman (ACR), asociatia automobilistilor din Romania, membru al Aliantei Internationale de Turism (AIT) si al Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), in baza unei finantari nerambursabile implementeaza in Bucuresti un nou sistem de asistenta rutiera numit ACR-Starter. Acesta face parte integranta din programul national de dezvoltare a retelei de asistenta turistico-rutiera din tara noastra. Implementarea a reusit datorita cooperarii cu specialisti ai clubului automobilistic din Olanda ANWB si Germania ADAC. Pentru inceput in Bucuresti si in imprejurimi, pe o raza de aproximativ 50 km, vor actiona echipajele de patrulare si asistenta pregatite de instructori ai clubului automobilistic olandez ANWB, care vor interveni pentru depanarea automobilelor la locul accidentului. Prin acest nou sistem aproape 80 la suta din solicitari vor putea fi rezolvate la fata locului. Intr-un timp record (maximum 30 de minute). Astfel automobilistul va putea sa-si continue calatoria in minimum de timp sau sa se deplaseze la cel mai apropiat service autorizat. Acest sistem introdus in premiera in Romania va dezvolta relatiile de cooperare ale Automobil Clubului Roman cu cele peste 150 de asociatii similare de pe toate continentele lumii si cu fabricanti si dealeri de automobile din Romania. "ACR-Starter isi propune sa ajute turistii automobilisti cat si dealerii de automobile si in nici un caz nu preia serviciile de reparatii de la garaje autorizate. ACR poate oferi asistenta tehnica pentru diverse probleme, atat in perioada de garantie cat si in cea de postgarantie", ne-a declarat directorul ACR-Arad - dl. Victor Jucu.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}