title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 25 octombrie 2001

Parada militarilor la Chisineu CrisAn de an, la 25 Octombrie, Armata Romaniei, model de daruire fara rezerve pentru asigurarea continuitatii noastre pe un spatiu ce ne-a fost dat de Dumnezeu intr-un timp imemorial, isi cinsteste cu mandrie trecutul de lupta si jertfa. Factor de echilibru si stabilitate in societate, "sprijinul cel dintai si cel din urma al unui neam" - asa cum o definea Simion Mehedinti -, Armata Romaniei este o institutie fundamentala a statului, cu rol esential in apararea intereselor vitale ale poporului roman. Dintotdeauna, dar mai ales in vremuri de restriste si de tranzitie, aceasta a polarizat increderea si sperantele romanilor, dovedindu-se la inaltimea asteptarilor si nazuintelor poporului. Ziua Armatei Romaniei - simbolul eliberarii armate de sub ocupatia straina si al reintregirii de tara -De Ziua Armatei Romane oficialitatile din Chisineu-Cris au depus coroane la Monumentul eroilor este momentul aniversar al spiritului maret al celor ce si-au impletit destinele cu cel al Tarii, punandu-le in slujba vegherii prelungite la pacea sufleteasca a unui intreg neam. Cine n-a executat un ordin ca soldat nu va sti niciodata ce mare povara porti pe umeri cand dai ordinul de lupta soldatilor. Cine n-a fost santinela macar o data, un ceas in miez de noapte, nu-i va intelege singuratatea si unicitatea soldatului. Cine nu si-a auzit copiii macar o data cerandu-i de mancare, nu va intelege drama Tarii care nu poate astampara, in fiecare zi, foamea soldatilor sai. Cine n-a fost soldat, nu va intelege niciodata de ce toate tarile din lume isi invata copiii, inca de pe bancile scolii, sa deprinda modul de a fi si de a trai al soldatului. Ziua Armatei a fost, este si va fi mereu Ziua Soldatului. Sarbatorile sunt pentru oameni si cine n-a fost soldat nu va inteleg niciodata bucuria omului - soldat cand Tara il sarbatoreste. Soldatul este dator sa-si apere Tara, iar Tara este datoare sa-si apere Soldatii si, din cand in cand, la Ziua Armatei, chiar sa-i sarbatoreasca asa cum se cuvine. Va rog sa-mi permiteti, in calitate de comandant al Brigazii 19 Mecanizata "Ziridava" si de comandant al Garnizoanei Arad, sa adresez cu acest prilej, veteranilor de razboi, cadrelor militare in rezerva si retragere, cadrelor active, militarilor angajati si celor in termen, salariatilor civili si nu in ultimul rand cetatenilor Aradului, multa sanatate, bucurii si impliniri, respect si cinste.
Comandantul Garnizoanei Arad
Colonel Moise Iercosan
Liderul Sindicatului Sanitas - Delia Bonca nu exclude greva generala...Federatia Sanitas a hotarat declansarea unor actiuni de protest datorita situatiei sanitare din Romania. Astfel ca, ieri, incepand cu ora 9,00, timp de o ora, a avut loc actiunea de pichetare a sediului Parlamentului Romaniei, cu participarea reprezentantilor Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti, urmand ca astazi, 25 octombrie, intre orele 10-13, sa aiba loc in Piata Revolutiei din Bucuresti un miting cu participarea reprezentantilor organizatiilor Sanitas din cele 42 de judete ale tarii. Din Arad vor participa 50 de membri, actiunile de protest, fiind organizate pentru sustinerea urmatoarelor revendicari: majorarea bugetului alocat Ministerului Sanatatii si Familiei, majorarea salariilor personalului din reteaua sanitara si de asistenta sociala, acordarea tichetelor de masa personalului din reteaua sanitara si de asistenta sociala, precum si celor angajati in medicina primara si in ambulatoriul de specialitate, acordarea unor facilitati personalului din reteaua sanitara si de asistenta sociala, reglementarea situatiei salariale a personalului angajat in asistenta medicala primara si ambulatoriul de specialitate, la un nivel corespunzator pregatiri si experientei profesionale etc. Angajatii Sanitas sunt hotarati sa mearga pana la capat in cazul in care nu li se va raspunde pozitiv la doleante. "Vom intra in greva generala", spune hotarat Delia Bonca, liderul Sindicatului Sanitas din Arad. Cel mai probabil, data intrarii in greva generala va fi stabilita la conferinta Federatiei Sanitas, care va avea loc la inceputul lunii noiembrie.
La Arad, Regele Mihai este sarbatorit de doua ori...Astazi, va avea loc o dubla aniversare a unei singure persoane
Regele Mihai va fi sarbatorit, astazi, de doua ori, si asta pentru ca PNTCD si "Amicii Regelui Mihai" nu au ajuns la o intelgere pentru a organiza o manifestare comuna. Amatorii vor fi obligati fie sa alerge de la un simpozion la altul, fie sa aleaga una din cele doua oferte. Si asta, pentru ca prima runda a sarbatorii va debuta la ora 16,00 in sala festiva a Palatului Administrativ, unde va avea loc un simpozion sub egida Societatii "Amicii Regelui Mihai". O ora mai tarziu, in Aula "Iuliu Maniu", Regele Mihai va fi din nou sarbatorit, de aceasta data de PNTCD. Lupta dintre cele doua organizatii monarhiste s-a dat si in planul modului in care si-au promovat manifestarile. In timp ce taranistii au ales sa posteze in fata sediului un imens afis prin care invitau la simpozion,. reprezentantii "Amicii Regelui Mihai" au preferat pliantele. Despre viata Regelui Mihai, la manifestarea pregatita de ARM vor vorbi prof. Dimitrie Stoi, prof. Tiberiu Novac si prof. ing. Ioan Gabor. Taranistii vor marca aniversarea regelui prin intervenfii ale presedintelui Vasile Ciubancan si av.Alin Gherga. Desi organizatorii celor doua maifestari au declarat ca este momentul ca orgoliile politice sa fie lasate deoparte, maniera in care au inteles sa- l sarbatoreasca pe fostul suveran este de natura sa demonstreze ca nu au reusit sa depaseasa apartenenta politica. De altfel, neintelegerile dintre cele doua organizatii s-au simtit si la vizitele Regelui Mihai la Savarsin, cand conducerea PNTCD s-a simtit jignita, pentru ca nu a fost invitata la discutii.
Comandantul Lucian Atanasiu doreste sa dea replica prin fapte...Olandezii sunt foarte interesati de investitii in Arad
Comandantul Aeroportului international Arad, Lucian Athanasiu, s-a hotarat sa rupa tacerea in privinta deselor acuzatii ce i s-au adus prin diverse surse media. Replica nu a fost doar una verbala, ci si prin intermediul realizarilor din perioada celor sase luni de zile de cand a preluat functia. "M-am hotarat sa dau replici prin fapte"-a subliniat Athanasiu. El a mai precizat ca toate reclamatiile ce i s-au facut, in urma controalelor, inclusiv de la Corpul de Control al Prim-ministrului, nu au scos la iveala ilegalitati comise la aeroport. "La data cand am preluat functia, colectivul era divizat in tabere. Cred ca am reusit sa elimin diferendele, ba mai mult sa stabilesc o colaborare mai buna cu Politia de frontiera si cu Vama."- a mai spus Athanasiu. Aeroportul aradean incearca sa atraga si alte surse de finantare, reusind inclusiv atragerea mai multor operatori aerieni la Arad. Intre Agentia Tarom si Aeroport a existat dintotdeauna o competitie de personalitate, dar asta nu inseamna ca aeroportul va fi inchis, ori ca Tarom va pleca din Arad. Agentia Tarom a - intrat intr-un proces de reorganizare, care a determinat-o sa reduca din cursele care nu erau profitabile. Pentru orarul de iarna, insa, Tarom a suplimentat cursele spre Ancona. Lucrarile de modernizare a aeroportului continua si au fost incepute si cele pentru infrastructura terminalului cargo si a Zonei Libere, in special pentru firma Daimler care va produce subansamble pentru autoturisme. S-a gasit o solutie si pentru pastrarea cursei Arad-Stuttgart prin cooperarea cu o alta agentie de aviatie, Angels Airlines. Se mai asteapta o oferta si din partea Agentiei CarpatAir, care este si ea interesata. Pe de alta parte, un Consortiu olandez a inclus Aradul intr-un program de dezvoltare fara precedent. Dupa consultarea a nu mai putin de 150 de firme din Asia, America si Europa, interesate sa investeasca in Romania, s-a constatat ca zonele cele mai atractive sunt Arad, Bucuresti si  Constanta. Aradul este cel mai interesant, pentru ca poate fi si un nod pentru desfacerea marfurilor spre Europa Centrala si de Est. Zonele Libere nu vor avea un viitor prea indelungat, dar olandezii au gasit solutia prin infiintarea zonelor euro-comerciale un fel de hibrid intre zone libere si zone industriale. Se estimeaza ca la aeroportul aradean se vor gasi investitii pe 120 de hectare. Proiectul se afla in stadiul de studiu, insa Guvernul olandez este atat de interesat, incat chiar Regina Olandei va efectua o vizita in Romania, in foarte scurt timp. Ramane de rezolvat doar metodologia prin care li se va oferi investitorilor terenul, ei fiind cel mai interesati asupra intrarii in proprietatea lui. Finantarea proiectarii va fi, probabil suportata din fonduri ale Uniunii Europene.
Centrul de refugiati de la Horia asteapta organigramaLa Centrul de Primire a Refugiatilor din localitatea Horia, este inca asteptata organigarma de la Bucuresti. Ministerul de Interne trebuia sa transmita conducerii acestui centru documentatia legata de de viitoarele angajari de personal civil. Nu se cunosc inca motivele pentru care acesta organigrama nu a ajuns inca la Horia, dar conducerea centrului asteapta acest ultim act care sa dea unda verde la primirea refugiatilor. Lucrarile de amenajare a spatiului interior au fost finalizate, dar cladirea continua sa fie goala. In timpul razboiului din Iugoslavia, aici au fost cazate cateva familii de refugiati, chiar daca centru nu functiona inca, iar acum umbla zvonul ca la Horia vor fi primiti refugiati din Afganistan. In momentul in care organigrama emisa de Ministerul de Interne va ajunge la Arad, conducerea Centrului de Primire a Refugiatilor va face angajarile de rigoare. Totusi se asteapta ca Minsterul de Interne sa rezolve aceasta problema cat mai curand posibil, astfel incat centrul sa intre in circuit.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}