title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 26 martie 2001

In curand Muresul ar putea deveni navigabil - Virtual Arad News (c)2001Gheorghe Falca vine din Ungaria cu doua milioane de euro
In cursul zilei de vineri, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca, a participat la Szeged la o intalnire transfrontaliera, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania si Ungaria. Mai precis, reprezentanti ai consiliilor judetene Arad, Timis, Bihor si Satu Mare, precum si cei ai consiliilor judetene Bekes, Csongrad, Hajdu Bihar si Szatmar, din Ungaria. Fiecare din cele opt judete au prezentat proiecte de finantare pentru realizarea unor obiective de interes judetean si regional, ele fiind analizate si supuse aprobarii. Reprezentantii consiliilor judetene au avut drept sarcina sustinerea proiectelor de finantare. Din Romania, doar doua judete au avut castig de cauza. Este vorba despre Arad si Timis. Aradul a obtinut, astfel, o finantare PHARE pentru regularizarea albiei Muresului, lucrare care face parte din "Proiectul pentru protectia Luncii Muresului", finantat de PHARE. La randul sau, el face parte dintr-un obiectiv mult mai amplu, care are drept scop transformarea raului Mures in rau navigabil pana la Szeged, in Ungaria. Pentru regularizarea albiei Muresului, judetul Arad va primi nu mai putin de doua milioane de euro, in cel mai scurt timp posibil.
Primaria Arad are pagina pe Internet - Virtual Arad News (c)2001Aradenii pot afla o serie de informatii utile
De cateva zile, Primaria si-a lansat propria pagina pe Internet. La adresa www.primariaarad.ro, aradenii pot afla informatii de interes general despre structura Consiliului Local Municipal, componenta comisiilor acestuia si despre hotararile adoptate in cadrul sedintelor. Tot aici, aradenii curiosi pot sa-i cunoasca mai bine pe cei care-i conduc, fiind disponibile CV-urile primarului si ale viceprimarului. Cei care au probleme la Primarie pot sa afle programul de audiente sau numerele de telefon si numele sefilor de departamente din cadrul institutiei. Adresa este utila si pentru eventualii investitori. Acestora li se prezinta potentialul si facilitatile acordate de catre oras. Zonei Industriale, o mare realizare a actualei si fostei administratii, i se consacra un spatiu generos. Tot din punct de vedere economic este prezentata si o situatie a investitiilor in oras, precum si principalii indici economici. Nici turistii nu au fost uitati, ei avand la dispozitie o serie de informatii utile, de la harta ora- sului si pana la istoricul principalelor repere turistice din Arad.
Aradul are nevoie de o hala expozitionala performanta... - Virtual Arad News (c)2001Idei sunt, dar lipsesc fondurile necesare
Necesitatea construirii unui complex expozitional a fost in dese randuri abordata, dar niciodata nu a fost gasita o solutie concreta. Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad a incercat sa demareze lucrarile de constructie, insa, in lipsa fondurilor, lucrarile au fost abandonate. O speranta ca Aradul va avea totusi un Complex expozitional, sau, cel putin, o hala expozitionala, vine din partea Asociatiei Comerciantilor Aradeni. In urma contractului de parteneriat incheiat intre Asociatie si CHF, membrii pot solicita fonduri pentru dezvoltarea afacerilor. Presedintele ACA, Gelu Roman, crede ca daca se vor asocia mai multi membri se va reusi, prin creditele acordate de CHF, strangerea fondurilor necesare construirii unei hale expozitionale, utilata modern, dotata cu toate necesitatile unei bune desfasurari a actului expozitional. Intentia celor de la Asociatia Comerciantilor Aradeni nu este de a face concurenta celor de la Camera de Comert, ci aceea de a face ceva ce lipseste Aradului. Deja in "competitia" construirii unui loc unde agentii economici, aradeni sau din tara, sa-si expuna produsele sunt doua propuneri. Pana la finalizare, tot mai multi producatori renunta la participarea la targurile si expozitiile organizate la Arad, din cauza lipsei spatiului adecvat pentru expunere.
Gheorghe Udrescu ar putea deveni conducatorul Terminalului CargoFostul administrator al Aeroportului nu intentiona sa-si prezinte demisia
La inceputul saptamanii trecute, printr-o hotarare a Consiliului Judetean, administratorul Aeroportului Arad, Gheorghe Udrescu, a fost schimbat din functie. Schimbarea l-a surprins pe Udrescu, care ocupa functia de director de aproape 10 ani, dar CJA dorea un mai bun management al societatii. Aceasta hotarare a fost aprobata de consilierii judeteni in baza Ordonantei de Guvern 20/2001. Deocamdata, la nivelul conducerii Aeroportului se va produce o rocada, Gheorghe Udrescu urmand sa devina director tehnic al societatii. Totusi, conform unor zvonuri aparute chiar din cadrul Consiliului de Administratie al societatii, oricum administratorul Gheorghe Udrescu ar fi intentionat si-si prezinte demisia. Miscarea ar avea bataie mai lunga, el intentionand sa conduca Terminalul Cargo, o data ce obiectivul va fi dat in functiune, mai ales ca va avea o structura de conducere proprie. Contactat de catre noi, Gheorghe Udrescu ne-a declarat: "Nu intentionam sa-mi prezint demisia. Despre preluarea conducerii Terminalului Cargo nu se poate discuta, pentru ca eu vreau sa raman in continuare in cadrul Aeroportului, -unde formam o echipa de conducere buna. Cred ca va fi o rocada, pentru o mai buna administrare a societatii. Nu cred ca sunt cel mai bun specialist pentru a conduce terminalul Cargo, dar in intreaga tara nu prea exista specialisti in acest domeniu. Totusi, nu pot sa spun ca nu as accepta o asemenea functie." Saptamana viitoare va avea loc intalnirea Consiliului de Administratie al Aeroportului Arad, iar dupa aceasta sedinta rocada va deveni oficiala. Doar timpul va putea dovedi daca schimbarea a fost facuta pentru ca Udrescu sa devina conducatorul Terminalului Cargo.
Trupa "Amifran" pleaca din nou in turneuPopasurile vor fi la Brno, Praga si Belgrad
Profesorul, Florin Didilescu, dupa cum se stie, este sufletul "AMIFRAN", celebra, deja, trupa de teatru francofon,  formata din elevi ai liceelor aradene. "AMIFRAN" este un nume cunoscut, de ani buni de zile, si dincolo de granitele tarii, din Europa pana in indepartata Canada. "AMIFRAN" nu sta niciodata locului, indiferent ca este vorha despre sustinerea de spectacole in tara sau in strainatate sau, pur si simplu, de repetitiile la un nou spectacol. Spectacolul cu care aceasta trupa de teatru in limba franceza a pornit, din nou, la recucerirea lumii se intituleaza "Tom Jones". Dupa ce a fost prezentat la Baia- Mare, in data de 11 martie, el   va fi prezentat si in cadral Festivalului de Teatru Francofon de la Brno. "AMIFRAN" il va sustine pe scena acestui festival in data de 20 aprilie, pentru ca apoi sa il sustina si la Praga. Aici, tinerii actori francofoni vor juca la Institutul Francez, in data de 23 aprilie. "AMIFRAN" nu se va opri insa aici, agenda sa de lucru fiind foarte incarcata, deoarece in zilele de 1, 2 si 3 mai va mai executa o deplasare m Iugoslavia, unde va participa la Festivalul de la Belgrad. Nu ne ramine decat sa le uram succes tinerilor actori indragostiti de limba franceza si lui Florin Didilescu, ce nu renunta sub nici o forma la planurile sale ce ii vizeaza pe liceenii carora le ofera o forma cu totul si cu totul deosebita de a se afirma.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}