title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Vineri, 27 aprilie 2001

Primii vizitatori ai Targului "Smart Pack 2001"Participantii viziteaza astazi Belgradul
Targul Smart Pack s-a deschis oficial in cursul zilei de ieri, la Teatrul de Stat Arad. La deschidere au participat reprezentanti ai Administratiei Publice Locale, printre care s-au numarat subprefectul Florin Remetan, viceprimarul Emanoil Voicu, presedintele Consiliului Judetean, Caius Parpala, si vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca. Smart Pack este un targ de ambalaje, papetarie, tiparituri, birotica si salon media. La a treia editie, locul de desfasurare a fost ales Teatrul de Stat si nu Sala Polivalenta, asa cum s-a obisnuit pana in prezent. Motivul a fost unul legat de sportul aradean, mai precis de baschet. Si, daca a fost modificat locul de desfasurare a targului, a fost modificata si suprafata de expunere, care a ajuns la 220 de metri patrati, unde au expus 30 de firme din toata tara. "Avand un rol major in stimularea unui mediu de afaceri sanatos in judetul Arad, targul Smart Pack se inscrie in strategia noastra de promovare a firmelor mici si mijlocii, atat in tara, cat si in strainatate", a spus Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad. In cadrul targului s-a desfasurat si un program conex. Ana Mot, reprezentanta Directiei Regionale Vamale, a punctat problematica vamala legata de Legea 133/1999 privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Directorul Bancii Romane de Dezvoltare Groupe Societe Generale Arad, Mihai Stoica, a adus la cunostinta celor interesati modul de creditare pentru sprijinirea activitatii IMM. Alte teme discutate au fost managementul proprietatii industriale, problema inventiilor, protectia desenelor si modelelor industriale, marca si indicatiile geografice, taxe si proceduri ale OSIM Bucuresti. In cursul zilei de astazi, CCIA a organizat o vizita in Belgrad, din grup facand parte cate un reprezentant al fiecarei firme participante.
Workshop-ul de Fiziologie desfasurat la AradAradul este pentru trei zile gazda workshop-ului international de fiziologie, organizat de Centrul de Cercetari Fiziologice din cadrul Universitatii "Vasile, Goldis" din Arad. Deschiderea oficiala a lucrarilor a avut loc ieri, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si a rectorului Universitatii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Cu aceasta ocazie i-a fost inmanata medalia jubiliara Vasile Goldis, profesorului de fiziologie, Swynghedauw Bernard, presedinte al FEPS, din Franta. Dupa ceremonie, specialisti ai Facultatii de medicina din cadrul universitatii aradene impreuna cu invitatii au continuat lucrarile la Centrul de Cercetari Medicale. Programul a inclus, de asemenea, si prezentarea noului laborator de cercetari dotat recent cu echipament Biopac de ultima ora.
Bustenii adusi de ape pun in pericol podul de pontoaneIncepand de la primele ore ale diminetii de miercuri, 20 de muncitori ai Gospodaririi Comunale au lucrat la podul de pontoane care face legatura intre centru si strandul Neptun. Motivul? Mai multe bucati de busteni au fost aduse de Mures - ale carui cote au crescut destul de mult e ultimele doua zile - si s-au impotmolit in pontoane. Primele probleme au aparut marti seara si au fost depistate de angajatii Gospodaririi Comunale care asigurau paza in zona. A fost alertata intreaga conducere a societatii si s-au luat primele masuri. S-a asigurat supravegherea podului pe tot timpul noptii. Pentru ca acesta sa nu fie distrus, miercuri, s-a actionat in vederea indepartarii bustenilor si a demontarii podului. Patru pontoane au fost desprinse si ancorate la mal. Astfel s-a eliminat orice risc pentru ziua de astazi, cand este asteptata viitura. Imediat dupa ce nivelul apelor va incepe sa scada, podul va fi remontat. Este exclusa varianta amanarii deschiderii strandului din cauza podului de pontoane.
O parte din tineri vor petrece 1 Mai in natura - Virtual Arad News (c)2001Planurile de vacanta au fost facute, dar totul depinde de intelegerea profesorilor
Prima zi a lunii mai a fost intotdeauna prilej de odihna pentru romani. Chiar daca unii socotesc 1 Mai ca fiind o sarbatoare comunista, ea a intrat deja in traditie. Cei care asteapta cu nerabdare sosirea zilei de 1 Mai sunt elevii si studentii. Ei spera ca profesorii sa le ofere cu acesata ocazie o zi libera. De la Revolutie si pana acum chestiunea legata de 1 Mai nu a fost inca transata. Anul acesta s-a ivit insa, o alta problema, pentru ca prima zi a lunii mai va fi marti, existand posibilitatea ca scolarii sa-si prelungeasca weekend-ul si in ziua de luni. Inspectoratul Scolar Judetean Arad a lasat la latitudinea directorilor unitatilor de invatamant aradene sa decida daca ziua de luni va fi libera si modul in care vor fi recuperate orele pierdute. In mediul studentesc lucrurile sunt vazute putin diferit. Studentii celor doua universitati aradene si-au facut deja planuri de evadare. Multi dintre acestia si-au planificat excursii prin imprejurimile Aradului, iar agentii de turism se asteapta la o avalansa de tineri. Conducerile celor doua universitati nu au decis inca ce zile vor fi declarate libere. Nelamuririle legate de 1 Mai vor disparea peste cateva zile, cand cadrele didactice vor lua o hotarare.
Caravana de informare va poposi si la AradMinisterul Finantelor isi va trimite reprezentanti la Arad
Pentru ca populatia stie foarte putin despre noul sistem de impozitare pe venitul global si despre depunerea declaratiilor de venit, incepand de saptamana viitoare se va relua Caravana de informare. In cadrul acestei campanii, reprezentantii DGFPA se deplaseaza in marile localitati ale judetului pentru a oferi informatii utile privind prevederile noului sistem de impozitare. Fata de campania nationala organizata de Ministerul Finantelor, DGFPA organizeaza o campanie proprie. In cadrul acesteia, contribuabilii pot obtine informatiile necesare si de la standurile informative care vor fi amenajate in municipiu si judet. Anul trecut, Caravana de informare a populatiei cu privire la noul sistem de impozitare a fost apreciata de oficiali ai Ministerului de Finante. Si anul acesta, MF isi va trimite reprezentanti la Arad si va oferi raspunsuri contribuabililor aradeni.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}