title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 27 iulie 2001

Masina franceza care a provocat accidentul pe soseaua de centuraUn groaznic accident de circulatie s-a petrecut, ieri dimineata, in jurul orelor 7,30, la iesirea din municipiu spre Oradea, la intersectia DN 79 cu soseaua de centura a Aradului. Din cauza neacordarii de prioritate, coliziunea s-a soldat cu trei morti si patru persoane ranite, dintre care una grav. Emilian Tudor Anescu, de 56 de ani, nascut in Bucuresti, cetatean cu dubla cetatenie romano-franceza, conducea un autoturism Renault Megane, inmatriculat in Franta, din directia Nadlac spre Deva. La intersectia variantei N-V cu DN 79, acesta nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Dacia Break, cu numarul de inmatriculare TM-O5-EWI, condus regulamentar de catre Ioan Tiberiu Mallinger, de 61 de ani, din Arad, pensionar, care rula pe drumul cu prioritate din directia Oradea-Arad. In urma impactului extrem de violent dintre cele doua autoturisme, care rulau, conform primelor cercetari efectuate de politistii sositi la locul tregediei, cu circa 70 km/h, Dacia a fost spulberata de pe sosea, fiind facuta zob si aruncata la circa zece metri, pe scuarul statiei de alimentare cu carburanti. Daca ocupantii Renault-ului au avut noroc cu air-bag-urile si cu faptul ca au folosit centurile de siguranta, lucru pe care col. Teodor Lupsa, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie a Judetului Arad, a insistat sa-l mentionam, nu acelasi lucru se poate spune si despre ocupantii Daciei, trei dintre acestia decedand pe loc. Este vorba despre Ioan Mallinger, conducatorul auto, Florica Carmen Calaj, de 20 de ani, si Daniel Colompar, de 20 de ani, din Santana, pasageri in Dacia. Cat priveste pe al patrulea ocupant al masinii romanesti, Martin Cosvac, de 39 de ani, din Santana, acesta a fost grav accidentat. Conform informatiilor primite, Cosovac prezenta, la ora internarii, multiple traumatisme, rupturi de organe interne, plagi deschise, hemoragii, fractura de bazin etc., acesta fiind supus de urgenta unor inteventii chirurgicale. In prezent, starea acestuia, spun medicii, s-a stabilizat. Nici ocupantii Renaultului nu au scapat prea usor, Tudor Anescu, Eva Monica Anescu, de 40 de ani, si Stefan Anescu, de 16 ani, fiind transportati de urgenta la Spitalul Judetean Arad. Dupa efectuarea primelor cercetari, vinovat de producerea accidentului se face conducatorul Renault- ului care, desi fusese avertizat de catre mai multe indicatoare rutiere, unul dintre ele fiind montat cu 500 de metri inainte de intersectie, ca trebuie sa acorde prioritate de trecere nu a incetinit si nu s-a oprit la indicatorul STOP. Acesta va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.
Dorin Uritescu este profesor onorific la UAVIeri, la Universitatea "Aurel Vlaicu" a avut loc o conferinta de presa prilejuita de acordarea titlului de profesor onorific pentru prof. univ. dr. Dorin Uritescu, de la Universitatea York, din Toronto, Canada. In deschiderea festivitatii, a luat cuvantul prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", care a spus: "Este o mare onoare si o mare bucurie pentru noi, pentru ca este prima data cand acordam titlul unui profesor doctor la Sorbona. Se pot da foarte multe titluri, dar la noi nu au fost gratuitati, ci titluri acordate unor personalitati recunoscute de Academia Romana. Pana acum, am acordat acest titlu foarte rar, doar cu inalta acoperire stiintifica, nu pe banda rulanta". Odata cu acordarea titlului, studentii Universitatii "Aurel Vlaicu" vor putea sa colaboreze la noul Atlas Lingvistic Roman. In continuare, cancelarul-sef al Universitatii "Aurel Vlaicu" a prezentat un CV al profesorului Uritescu, renumit dascal de studii franceze la Facultatea de Arte a Universitatii York din Toronto. Prof. univ. dr. Dorin Uritescu este doctor al Universitatii de Vest din Timisoara si al Universitatii din Sorbona, membru al Asociatiei de Lingvistica din Canada si al Asociatiei Franceze de Lingvistica, iar in 1996 a fost distins cu premiul Academiei Romane. A publicat peste 90 de articole si recenzii, fiind un recunoscut cercetator al lingvisticii. Cu prilejul acestei intalniri, prof. univ. dr. Lizica Mihut, rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" a tiinut sa faca cateva precizari cu referire la sesiunea de admitere, care este in plina desfasurare. Astfel, pana miercuri, cand a fost ultima zi de inscriere, pentru Universitatea "Aurel Vlaicu" au optat peste 2000 de persoane, un numar triplu fata de anii trecuti.
La Fantanele au venit investitori italieni - Virtual Arad News (c)2001Majoritatea produselor rezultate vor fi destinate exportului
Febra privatizarilor din agricultura a adus pe meleagurile noastre o serie de investitori interesati in a chizitiona ruinele fostelor IAS, CAP sau SMT si a le transforma in afaceri rentabile, pentru ei, in primul rand. Marti, o delegatie formata din patru oameni de afaceri italieni, din Brescia insotiti de consilierul ministrului Agriculturii, Daniela Iliescu, a fost prezenta la Arad pentru a tatona terenul. "Au dorit sa vada sistemul nostru de exploatare, silozurile, motiv pentru care i-am dus la ferma Vladilact si la IAS Fantanele. Intentia lor este de a pune bazele unei ferme de vite, care sa cuprinda 1000 de capete, cea mai mare parte a animalelor urmand a fi aduse din Italia", ne-a declarat ing. Pavel Gruia, directorul pe probleme de zootehnie din cadrul Directiei Agricole Arad. De asemenea, italienii vor sa construiasca o fabrica de lapte, cu o capacitate de 30 000 litri lapte zilnic, in care sa proceseze atat laptele lor cat si cel colectat de la populatia din zona. Majoritatea produselor rezultate vor fi destinate exportului. "Italienii au hotarat sa participe la licitatia organizata pentru IAS Fantanele, deoarece au nevoie si de teren si au considerat ca aceasta societate agricola se afla intr-o zona buna si corespunzatoare intentiilor lor" a mai adaugat ing. Pavel Gruia. In alta ordine de idei, se pare ca horoscopul prevesteste zile bune pentru zootehnistii romani, deoarece, in prezent se lucreaza la un proiect de lege prin care se vor acorda bani celor care vor creste animale.
Simulare de proces la "Deltaforce"...Canadienii vor sa previna delincventa juvenila din Romania
Organizatia "Stil Alter-Nativ" Arad, in colaborare cu Centrul Experimental de Probatiune de pe langa Penitenciarul Arad si Inspectoratul Scolar al Judetului, beneficiind de suportul tehnic al Tribunalului Arad si al Directiei de Reintegrare Sociala si Supraveghere - Ministerul Justitiei si al Ambasadei Canadei in Romania, organizeaza in perioada 23-29 iulie 2001 "Scoala de Vara Deltaforce" pentru abilitarea elevilor de licee. Programul vine sa contribuie la procesul de prevenire a delincventei juvenile. Cursurile vor avea loc la Dezna, in doua etape, astfel: prima sesiune va fi pe tema Cunoasterea interpersonala, Cadrul normativ, Reguli si autoritati, Comportament pro-social si anti-social, a doua sesiune, pe tema: Grupul de prieteni influente pozitive si negative ale grupului asupra individului rezistenta la presiunea grupului. A treia sesiune va fi pe tema scoala si rolul ei relatia profesor-elev contraventii savarsite in scoli, catalog de infracfiuni, dictionar juridic. Temele care vor constitui subiectul sesiunilor din zilele urmatoare sunt familia si rolul ei, relatia parinte-copil, pozitia in familie, consumul de alcool si droguri, castiguri si pierderi, consecinte fiziologice, psiho-sociale si penale, prevenirea consumului si traficului de droguri, violenta juvenila, pierderea si pastrarea controlului, infractiuni savarsite cu violenta, consecintele violentei, prevenirea violentei, justitia juvenila, institutii punitive si institutii protective, ce inseamna sa-ti petreci adolescenta in penitenciar. In ultima zi se va face o simulare de proces, apoi liceenii vor avea program liber, iar adultii vor participa la un workshop pe tema "strategii de implicare in procesul de preventie".
Sigla Intersat a fost inlocuita cu RCSCatre toti telespectatorii TV Intersat Arad. Nu intrati in panica! Nu butonati aiurea telecomanda! nu va aruncati grabiti pe telefon! Incepand de miercuri, pe ecranele dumneavoastra vechea sigla Intersat a fost inlocuita de noua sigla RCS. In rest, toate au ramas la fel. Aceleasi crainice, aceiasi reporteri aceeasi grila de programe. Insa, doar pana la toamna, cand cei ce conduc destinele unuia dintre cele mai vizionate posturi TV locale ne vor pregati programe noi si atractive. Noua sigla a postului TV, integreaza studioul aradean in cea mai mare firma de distributie prin cablu Romanian Cable Sistem, si respecta licenta eliberata de CNA. Dupa cum ne-a declarat Emilian Pintea, directorul RCS Arad, "schimbarea a venit mai repede decat am preconizat noi, insa acest lucru nu ne schimba planurile. Noua sigla, care reprezinta firma din care facem parte, este realizata in culorile albastru pe fond alb. Vom fi o televiziune localo-centrala, in care stirile si emisiunile locale vor avea o pondere mai mare, iar cele centrale vor completa unde si cand este cazul"

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}