title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 28 iunie 2001

CJA sarbatoreste impreuna cu presa un an de la constituireGheorghe Falca este bucuros ca, in urma cu 12 luni, a scapat judetul de comunisti
Cu o intarziere de sase zile, conducerea Consiliului Judetean a sarbatorit ieri un an de la constituire. Intarzierea s-a datorat faptului ca presedintele CJA, Caius Parpala, si vicepresedintele Gheorghe Falca au fost plecati din localitate. Dar aceasta sarbatorire nu a avut nimic festiv, fiind o intalnire intre conducerea CJA si presa, un bun prilej de a se ciocni un pahar de sampanie si de a schimba o vorba, intr-un cadru relaxat. Cu acest prilej, Caius Parpala a declarat: "Am intarziat sase zile cu trecerea unui an de la constituirea CJA, dar am considerat ca este bine sa ne intalnim si sa ciocnim o cupa de sampanie cu acest prilej. Nu este o intalnire in care sa ne prezentam bilantul sau sa dam raportul, ci, cum am mai spus, sa sarbatorim un an de la victorie." Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Falca, s-a aratat bucuros de aceasta intrevedere, declarand: "Acum sunt fericit, cum am fost si in urma cu un an, pentru ca am scapat judetul de comunisti. In marea majoritate a judetelor, conducerea Consiliilor Judetene este asigurata de catre membri ai PSD. Caius Parpala este singurul presedinte de Consiliu Judetean al Partidului National Liberal. PSD face in continuare presiuni asupra administratiei locale si merge spre pedeserizarea acesteia." Conducerea Consiliului Judetean Arad a incercat, in acest an, atragerea unor fonduri externe pentru a reusi sa realizeze cat mai multe din lucrurile pe care le-a propus. Si in mare masura, s-a reusit, prin continuarea unei politici incepute de vechea conducere, precum si prin identificarea unor noi oportunitati. Din pacate, marea problema cu care se confrunta actuala conducere a CJA este legata de fondurile extrem de reduse primite din partea Guvernului. Asta pentru ca judetul nostru este ignorat, in timp ce alte judete primesc fonduri substantiale de la bugetul central, cu toate ca realizarile lor sunt putine. Un exemplu concludent in acest sens este ca judetul nostru a varsat la bugetul central aproximativ 3 200 de miliarde de lei, in timp ce in Arad se mai intorc abia 1 000 de miliarde de lei.
In aceasta zona va fi construit hotelul sportivilor - Virtual Arad News (c)2001Mediatizata problema a construirii unui hotel sportiv in Arad a reusit, in sfarsit, sa "inmoaie" vointa consilierilor locali. Pana si Gavril Popescu a fost convins, chiar daca mai greu, de utilitatea acestui proiect. Partea simpatica a fost ca Popescu si-a schimbat optiunea dupa ce a fost "electrocutat" de colegul sau de partid, Mircea Roman, care a sustinut proiectul MTS. Amendamentul care a "insotit" proiectul de hotarare a fost legat de termenul de incepere a lucrarilor, 2 iulie 2002. Un termen destul de apropiat, daca ne gandim ca Legea Bugetului pe 2001 nu prevede alocarea vreunei sume pentru acest hotel. Totul ramane pe rectificarea din toamna sau pe bugetul anului 2002. Existenta unui alt "pretendent" pentru terenul respectiv a dus la crearea unui (semi)curent nefavorabil propunerii Ministerului Tineretului si Sportului. Celelalte argumente invocate de unii consilieri au fost nefondate si nu denota altceva decat necunoasterea proiectului in detalii. Astfel, parcarile nu vor suferi decat in mica masuri nefiind decat partial afectate de constructie. Hotelul nu este destinat doar circuitului sportiv, sportivii fiind doar usor favorizati. In plus, ideea ca MTS ar trebui sa prezinte un program, prin care sa se angajeze ca Aradul va gazdui importante competitii sportive nationale si internationale, nu sta nici ea in picioare. Avand o investitie la un asemenea nivel, este si normal ca MTS sa justifice in mare masura respectiva investitie. Iar traditia sportiva mai veche sau mai recenta, a Aradului ii confera MTS-ului si acea garantie a oamenilor de sport din tara si de peste hotare. Revenind la celalalt proiect, inaintat de catre o firma germana, prin care aceasta dorea construirea unei sali de fitnes, a unor locuri de cazare, cat si a unei sali de recuperare. Ba mai mult, pentru acest proiect firma germana a investit in realizarea Planului Urbanistic de Detaliu. Iar firma germana ar fi oferit 40-50DM/mp. Solutia de compromis cea mai indicata, necesara si din punct de vedere al interesului material dar si moral, ar fi oferirea unui teren si firmei germane.
A fost gasit cel care a dat telefonul de amenintare cu bomba...Politistii au reusit identificarea celui care, in data de 26 iunie 2001, a anuntat telefonic, plasarea unei bombe la Grupul Scolar "Aurel Vlaicu" din Arad. Cel care nu prea a avut ce face in ziua respectiv se numeste Emanoil Dorian Gandei Padurean, are 16 ani si este elev in clasa a noua la aceeasi institutie de invatamant. Si cum domnia si prostia se cam platesc de cand lumea, cel in cauza a fost sanctionat contraventional conform Legii 61/1991 si exmatriculat din scoala. "Este un elev bun, linistit, a terminat anul scolar cu o situatie foarte buna, cu media generala 8,14. Insa a vrut sa braveze, a luat totul in gluma si s-a lasat influentat de cei care au mai comis astfel de acte. L-am exmatriculat pentru ca merita din plin aceasta pedeapsa. Iar ceea ce a patit el trebuie sa fie o lectie pentru toti. Nu este posibil sa faci asa ceva in timp ce colegii tai sustin un examen national" ne-a declarat diorectoarea Grupului Scolar "Aurel Vlaicu", prof; Maria Borza. Gestul necontrolat al lui Emanoil Gandei a pus pe jar, timp de doua ore, lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie, Salvarea, Pompierii, lucratorii Brigazii anti-tero, precum si pe cei prezenti in scoala.
Jandarmii aradeni vegheaza mitingul de la ResitaCirca 150 de jandarmi angajati, subofiteri si ofiteri de la Unitatea de Jandarmi din Vladimirescu se afla in aceste zile la Resita. Dupa cum se stie, Comandamentul de Jandarmi Arad, alaturi de cele din Timis, Caras-Severin si Hunedoara sunt sub comanda Comandamentului Teritorial Timis, fapt pentru care a fost solicitat sa intervina in sprijinul colegilorlor din Resita care vegheaza la desfasurarea in bune conditii a marsurilor de protest ale muncitorilor de la Combinatul Siderurgic. Mitingurile muncitorilor sunt legale, au acordul autoritatilor locale, insa numarul mare de participanti, care si-au anuntat sosirea la Resita din judetele invecinate, necesita suplimentarea fortelor de asigurare a ordinii. Conform spuselor col. Alexandru Kis, comandantul jandarmilor aradeni, efectivele din Arad, "vor veghea la buna desfasurare a demonstratiilor, mai ales ca in astfel de cazuri printre manifestanti se infiltreaza o serie de persoane dubioase, infractori, care profita de situatie si incearca sa produca incidente. Nu dorim producerea unor astfel de incidente fapt pentru care vom lua masurile de rigoare".
Cornel Seceanschi crede in avantajele reorganizarii la ElectricaScopul principal al procesului este rentabilizarea activitatii de distributie si furnizare a energiei electrice
In Adunarea Generala a Actionarilor SC Electrica SA, din data de 6 iunie 2001, s-a hotarat inceperea procesului de reorganizare a societatii, care va functiona in noua structura (opt sucursale de distributie si furnizare a energiei electrice si o sucursala de servicii energetice) incepand cu data de 1 august. Scopul principal al procesului de reorganizare este rentabilizarea activitatii de distributie si furnizare a energiei electrice, prin descentralizarea deciziei manageriale si separarea activitatilor specifice, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor acordate si diversificarea acestora. Dupa cum ne-a precizat ing. Cornel Secianschi, directorul SCDFEE Arad, pentru clienti si pentru sistemul de distributie si furnizare a energiei electrice, avantajele reorganizarii SC Electrica SA sunt: cresterea eficientei economice a sectorului; imbunatatirea calitatii serviciilor oferite; cresterea flexibilitatii sistemului de distributie si furnizare a energiei electrice; diversificarea serviciilor acordate; evidentierea costurilor pentru distributia si furnizarea energiei electrice; aparitia consumatorilor eligibili; diversificarea surselor de venituri; asigurarea unei protectii adecvate pentru salariatii din sector; un echilibru din punct de vedere al numarului de clienti si a structurii de consum pe zone.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}