title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Luni, 29 octombrie 2001

Statia de dezinfectie de la Nadlac a fost cumparata...Consiliul Judetean a aprobat achizitionarea statiei de dezinfectie a mijloacelor de transport din Vama Nadlac. Aceasta va fi cumparata de Directia Judeteana pentru protectia plantelor si alte servicii Arad, din veniturile proprii realizate. Pretul la care se va face tranzactia va fi stabilit prin negociere directa cu detinatorul instalatiei. Pentru negociere a fost stabilita comisia care a initiat discutiile cu actualii proprietari ai instalatiei. Comisia a fost formata din Ioan Mocuta, directorul Directiei Judetene de protectia plantelor si alte servicii (DJPPAS) Arad, Mariana Radulescu, director economic al DJPPAS, Gheorghe Ionescu, director general tehnic in CJA, Petru Has, director general economic in CHA si consilierul judetean Cziszter Kalman. Proprietarul instalatiei este firma Eurotrans Car SRL, care s-a aratat dispusa sa cedeze instalatia. In urma negocierilor purtate, pretul de cumparare a fost stabilit la 400 de milioane de lei. Cum din data de 1 ianuarie 2002 activitatea de dezinfectie in vami trebuie prestata de DJPPAS Arad, iar achizitionarea utilajului este o prioritate, statia va fi platita din banii datorati CJA ca taxa de redeventa.
Aris - aflat in prag de privatizare...George Musliu, directorul general al Directiei pentru Privatizare si Restructurare din cadrul APAPS, s-a aflat vineri in vizita la Aris, societate care, in sfarsit, a fost scoasa la privatizare. George Musliu a vrut sa vada la fata locului cum stau lucrurile la Aris si pentru ca (se pare) va fi seful comisiei care va vinde societatea. Dupa o vizita prin intreprindere, acesta a venit in fata muncitorilor (si a presei) insotit, printre altii, de directorul societatii, Teodor Horga. "Am ramas extrem de contrariat dupa de am vazut fabrica. Aici, din datele pe care le aveam, ma asteptam ca nici gard sa nu mai fie. De aceea, nu gasesc explicatii faptului ca societatea nu a fost privatizata pana acum. Aici, spre deosebire de ce am vazut prin alte parti, s-a conservat totul, n-a fost vandata societatea bucata cu bucata. De aceea, va spun ca societatea este extrem de tentanta la privatizare. Ma mir ca nu s-a reusit, totusi, privatizarea ei pana acum. Probabil ca s-a urmarit altceva cu ea. Nu stiu ce, dar clar s-a urmarit altceva" a spus George Musliu. Apoi, acesta a precizat ca cei care vor dori sa cumpere Aris, va trebui sa respecte trei clauze: "sa asigure un necesar de investitii pentru retehnologizare, de peste doua milioane de dolari, sa mentina numarul de salariati si sa nu schimbe obiectul de activitate in urmatorii cinci ani. " De asemenea, George Musliu s-a aratat impresionat de realizarile muncitorilor de aici, care sunt "spectaculoase". "Este mare lucru ce faceti dumneavoastra aici, cu utilaje vechi de douazeci de ani. Toleranta de trei patru microni, in aceste conditii, este de-a dreptul spectacaloasa" a spus George Musliu, sfatuindu-i pe sindicalisti, ca in relatiile cu noul proprietar, care se va instala dupa cumpararea societatii, "sa fie cureaua de transmisie intre conducere si salariati". Stefan Lacsan, liderul Sindicatului Liber Aris, a vorbit in numele celor pe care-i reprezinta si care s-au declarat multumiti de clauzele prevazute in cadrul contractului de privatizare, constientizand totodata ca, odata cu instalarea altei conduceri, si cerintele fata de calitatea muncii vor creste. Prefectul Gheorghe Pele s-a aratat si el multumit de faptul ca intreprinderea a fost scoasa la privatizare, aratandu-se optimist in privinta viitorului, dar atragandu-i atentia lui George Musliu ca "mai avem un of, ... UTA!" Termenul pana la care potentialii cumparatori vor putea sa-si depuna ofertele (in plic inchis) este de 26 noiembrie, urmand ca acestea sa fie deschise a doua zi, la ora 11,00, in prezenta tuturor ofertantilor.
UAV organizeaza admitere pentru studentii de la universitatile particulare...Universitatea "Aurel Vlaicu" organizeaza, in perioada 1-5 noiembrie 2001 un nou concurs de admitere pentru candidatii studenti la universitatile particulare. Admiterea candidatilor se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat, indiferent de anul absolvirii si in functie de optiunile candidatilor. Actele necesare sunt aceleasi ca la sesiunile de admitere anterioare. Inscrierile se vor face la sediile facultatilor, intre orele 8,00 - 14,00 in zilele lucratoare, iar sambata si duminica intre orele 9,00 si 12,00. Afisarea rezultatelor se va face in data de 6 noiembrie. Candidatii admisi vor fi inmatriculati in ani superiori de studiu, in functie de numarul de examene de diferenta pe care le vor avea de sustinut dupa analiza comparativa dintre planurile de invatamant ale specializarilor din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" si foile matricole eliberate de institutiile de invatamant de unde provin candidatii.
Falsii sportivi si-au incheiat calatoria la Nadlac...Vineri dimineata, la PPF Nadlac, s-a prezentat pentru a iesi din tara un grup de 15 cetateni, cu varste cuprinse intre 15 si 31 de ani. Cei 15 calatoreau cu un microbuz marca Mercedes. Cu ocazia efectuarii formalitatilor de frontiera, acestia au declarat ca se deplaseaza in Norvegia, pentru a participa la un turneu de lupte greco-romane. Lucratorii vamali le-au cerut documente care sa ateste calitatea de sportiv. Chiar daca toti au fost in masura sa prezinte legitimatii eliberate de un club sportiv din Bacau si o adresa a Federatiei Romane de lupte, acestea s-au dovedit a fi false. Pe timpul cercetarilor o parte din membrii clubului au declarat ca au platit unei firme de turism din Bacau 1400 de dolari in vederea intermedierii obtinerii unei vize de intrare in spatiul Shengen. Celor 15 cetateni nu li s-a permis iesirea din tara, fiind predati cu acte premergatoare inceperii urmaririi penale BCCOA Timis pentru continuarea cercetarilor.
Amifran - nume cunoscut in reteaua francofonieiSpectacolul inaugural a fost sustinut de o trupa profesionista
Ieri seara, la ora 20,30, a rasunat gongul inaugural al celei de a IX-a editii a Festivaiului de Teatru Francofon AMIFRAN, manifestare care a adus in Arad nu mai putin de 250 de elevi indragostiti de teatru si de limba franceza. Ca la fiecare editie a sa, Festivalul AMIFRAN se bucura de o serioasa participare internationala, AMIFRAN fiind un nume cunoscut si respectat in reteaua francofoniei. Primul spectacol al acestui festival a fost sustinut de trupa Teatrului Nottara din Bucuresti: "Scrisoare de dragoste ca un supliciu chinezesc" de Fernando Arrabal, pus in scena de regizorul Radu Dinulescu. Deschiderea propriu - zisa a Festivalului de Teatru Francofon va avea loc astazi, de la ora 13,30, in sala Teatrului de Stat din Arad. Dupa deschidere, va incepe "maratonul" spectacolelor sustinute de elevii veniti la Arad special pentru acest festival care, va marca si aniversarea a zece ani de activitate neintrerupta a AMIFRAN. Reprezentatiile programate pentru ziua de azi sunt urmatoarele:
Ora 13,45 - Liceul "Leonardo da Vinci" Montaigu, Franta "Les experiences fantastiques du professeur Marivaux" dupa Marivaux;
Ora 14,45 - Trupa "Corint" a Colegiului National "Andrei Muresanu" din Bistrita - "Carre d'avares" de Camelia Toma;
Ora 15,40 - Liceul "Munkacsy" Kaposvar, Ungaria - "Qu'il est bon d'etre une femme";
Ora 16,40 - Trupa "Helas" a Colegiului National din Iasi - "La ballade des planches" de J. P, Allegre;
Ora 17, 40 - Trupa "Rambouillet" a Liceului "Niko Rolovic" din Bar, Iugoslavia - "Le Tartuffe" de Moliere;
Ora 20,00 - Trupa "Travaux en cours" de la Istituto Magistrale Statale "Eleonora d' Arborea" din Cagliari, Italia - "Le petit prince" dupa Antoine de Saint - Exupery;
Ora 21,00 - Fundatia Culturala Amphiteatre a Liceului "Ovidius" din Constanta - "Contes" de Eugene Ionesco.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}