title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


La Multi Ani !


Stirile Zilei

Sambata, 29 decembrie 2001

Plugusor-ul militarilor din Cetate...Pe platoul din fata UM 01249 Arad (Cetate) a avut loc, ieri, cu incepere de la ora 10.00, un moment festiv ocazionat de sfarsitul de an. Cei prezenti au avut prilejul sa asiste la un inedit program artistic, atractia constand, in recitarea unui Plugusor al anului 2002, scris de un "autor necunoscut", Cadrele militare au fost extrem de acide la tot ce misca "de-a lungul si de-a latul cazarmii", intepandu-i pe comandantul unitatii, loctiitor, sef de stat major, politicieni, sponsori, pompieri, politisti si, bineinteles, pe cei de la presa. "Sa uram mass- mediei /Ca in anul care vine/Sa scrie de noi de bine/Ori, macar, sa-ntrebe-intai/ Ca grenada are cui!/Altfel, numai bucurii/Sa gaseasca multe stiri/Sa le-arate tuturor/Unde e puterea lor/Domnul, noroc sa le deie/Inspiratie-n condeie! " isi manifesta gandul bun grupul de uratori. Inainte de a oferi celor prezenti un pahar de crampa, corul reunit al veteranilor de razboi si al membrilor casei de ajutor a pensionarilor a cantat "La multi ani!", asistenta, formata din reprezentanti ai admi-nistratiei publice locale si ofiteri din structurile MI si MApN, aplaudand prestatia mai varstnicilor compatrioti. Asa cum se cere in astfel de situatii, inimosul comandant al UM 01249, col. Avram Catanici, a invitat oaspetii in sala de mese a unitatii, servindu-i cu traditionala fasole la cazan, parca nici unde mai gusoasa ca acolo. In incheiere, le dorim multa sanatate si spor in activitate, chiar daca... "Pentru c-avem invitati/Nu uitati sa ii urati/Pe prefect si pe primar/Sa le-aduca noul an/Bucurii si sanatate/Chiar de inca se vor zbate/ Ca sa ne scoata afara/Din cetatea seculara..."
Presedintele ACA - Gelu Roman a prezentat realizarile din 2001Numarul membrilor a ajuns, in 2001 la 83
Asociatia Comerciantilor din Arad (ACA) si-a prezentat, ieri, in fata presei, realizarile din 2001. Gelu Roman, presedintele ACA si Marius Falamas, purtatorul de cuvant al asociatiei au facut o prezentare a activitatii de pana acum, precum si a planurilor de viitor, "Din pacate, nu ne putem lauda cu o activitate deosebita, avem nevoie de timp pentru a ne face cunoscuti, dar un lucru bun l-a reprezentat cresterea numarului de membri ai asociatiei. Daca la inceput au existat 57 membri fondatori, la ora actuala numarul acestora este de 83", a declarat Gelu Roman. Cea mai mare realizare a asociatiei este reprezentata de colaborarea cu Cooperative Housing Fondation, concretizata prin sistemul de credite acordate atat societatilor cat si pentru persoanelor fizice. Astfel, firmele membre ale asociatiei pot beneficia de credite in valoare de pana la 10.000 USD, returnabili in 24 de rate cu o dobanda de 8,8%, ACA asigurand intocmirea dosarelor de creditare. "Pana in prezent, de asemenea credite au  beneficiat cinci firme", a spus presedintele ACA. Totodata, angajatii firmelor membre ale asociatiei pot solicita un imprumut de 400 de dolari prin intermediul sistemului CARA. "Dorim ca in 2002 sa ne extindem activitatea si in Timis, Resita, Drobeta Turnu Severin. Am avut deja discutii cu reprezentantii comerciantilor din aceste localitati si am pus bazele colaborarii viitoare. Am ales zona aceasta pentru ca CHF are reprezentante si acolo", a afirmat Marius Falamas. Reprezentantii ACA au mai inclus pe lista de prioritati pentru anul 2002 cresterea numarului de membri si intensificarea sctivitatii asociatiei.
Masurile luate de AJOFM au ajutat tinerii sa se incadreze in muncaLa sfarsit de an, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad a tras linie si a incercat sa separe plusurile de minusuri. Per ansamblu, situatia AJOFM se dovedeste a fi pozitiva, semn ca angajatii institutiei si-au facut meseria asa cum trebuie. In combaterea somajului, masurile aplicate de agentie au avut darul de a crea noi locuri de munca si au dus la angajarea unui numar important de aradeni care traiau de pe urma ajutorului de la stat. O situatie aparte au reprezentat absolventii diferitelor forme de invatamant, pentru care AJOFM a trebuit sa duca o lupta acerba. Prin metode ca bursa locurilor pentru absolventi sau creditarea IMM-urilor, precum cu aportul OU 35/97,o multime de absolventi au intrat in campul muncii. Mai precis, est vorba de 662 de tineri care au iesit de pe bancile scolii in cursul acestui an. Dintre acestia cei mai multi, adica 343 sunt absolventi de studii universitare, in timp ce 146 au studii medii, 121 au termina o scoala profesionala si 52 au studii post liceale.
Marius Gondor este decis sa-si apere colegii in justitieAsa cum am mai aratat in diferite randuri, Ministerul Educatiei si Cercetarii a pornit o campanie prin care incearca reducerea unui numar semnificativ de personal din invatamant, la nivel national. Aradul nu a fost ignorat de conducerea universitatii, astfel incat Inspectoratul Scolar Judetean a primit sarcina de a disponibiliza in jur de 132 de persoane. De comun acord cu sindicatele, conducerea inspectoratului a decis sa desfiinteze un numar de 132 de posturi, fara insa a da afara nici un angajat, in ciuda unor informatii vehiculate in presa locala. Totusi, pentru a preveni unele posibile disponibilizari sindicalistii au gasit o solutie. Astfel, in cazul in care vor fi depistate unitati scolare in care s-au facut concedieri, Colegiul Liderilor a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatmant va actiona in instanta angajatorii care au procedat in acest mod. "Pana acum nu am inregistrat astfel de cazuri, dar suntem pregati si sa raspundeam daca va fi nevoie la asemenea ilegalitati. Este de datoria noastra sa ne aparam colegii impotriva acestei decizii cel putin discutabile a MEC" sustine liderul Sindicatului Liber, Marius Gondor.
La spitalul matern s-au nascut de Craciun, opt copiiPentru cateva femei din Arad, Craciunul nu a reprezentat doar o sarbatoare. Atat in ziua de ajun cat si in ziua de Craciun, la Spitalul Matern au venit pe lume opt nou- nascuti. Acestora le-a venit sorocul tocmai in aceste zile de sarbatoare, iar familiile sunt extrem de fericite si sustin ca un cadou mai frumos nici ca nu se putea. Dupa cum informeaza medicii Spitalului Matern "Salvator Vuia" micutii sunt toti sanatosi si nu exista cazuri speciale. A fost respectata rata medie a nasterilor, astfel incat medicii de garda si angajatii spitalului nu pot spune ca sarbatorile au fost linistite. Deocamdata nu se stie cat de relaxata sau de aglomerata va fi noaptea de Revelion. Aceasta pentru ca, in general, femeile gravide ajung la spital doar cu putin timp inainte de a da nastere bebelusilor. Nu exista o statistica clara, privitoare la numarul de femei ce isi asteapta sorocul, motiv pentru care in noaptea de Revelion se va munci ca in orice noapte a anului.
Dacia 4 ianuarie - 10 ianuarie 2002 Conexiune inversa - (SUA)
Muresul 4 ianuarie - 10 ianuarie 2002 Caini si pisici - (SUA)
Arta 4 ianuarie - 10 ianuarie 2002 - Sala A Jurassic Park 3 - (SUA)
Arta 4 ianuarie - 10 ianuarie 2002 - Sala B Animalul - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}