title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 30 mai 2001

Viceprimarul Voicu si Nicolae Bacanu au deschis Targul Confort InstalSpectacol si demonstratii practice la inaugurare
Targul Confort Instal a fost deschis oficial in cursul zilei de ieri. La inaugurare au participat reprezentantii Camerei de Comert si viceprimarul Emanoil Voicu, din partea Primariei municipiului Arad. Deschiderea a fost "condimentata" de spectacolul oferit de majoretele de la Palatul Copiilor, pregatite de prof. Mirela Cosma. Grupul de Pompieri "Vasile Goldis" a facut, in fata celor prezenti, demonstratii practice cu instalatii de stingere a incendiilor. "Confort Instalul este fratele mai mic al Confort Constructului, insa tinde sa devina fratele mai mare al acestuia. Editia din acest an a adunat firme consacrate din domeniu, iar participantii urmaresc noi oportunitati de afaceri. Incercam prin acest targ sa revigoram mediul economic aradean.", a spus Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura. Viceprimarul Emanoil Voicu si Nicolae Bacanu au fost cei care au taiat panglica inaugurala prin care a fost deschis oficial Confort Instalul. "As fi preferat sa fiu prezent aici in calitate de membru in comitetul de conducere al Camerei de Comert, fiind in elementul celor prezenti aici, insa acum voi reprezenta Primaria municipiului. Speram ca anul viitor sa ne intalnim intr-un alt cadru, in noul pavilion expozitional care se va construi", a spus Emanoil Voicu. In cadrul targului au expus firme din domeniul instalatiilor, dar si Inspectoratul Teritorial de Munca, Asociatia Nationala a firmelor pentru protectia mediului etc. In plus, cei care nu si-au depus inca declaratiile de venit global au putut sa o faca in timp ce vizitau targul, la un stand special amenajat de catre Directia Generala a Finantelor Publice de stat.
Directorul West Bank - Cornel Pirtea da asigurari...Sediul central al bancii va ramane la Arad si se va pastra aceeasi denumire
Stim cu totii ca sistemul bancar din Romania este fragil. Una dintre bancile despre care s-ar presupune ca nu mai prezinta siguranta este West Bank, cu sediul la Arad. Cu toate acestea, presedintele West Bank, Cornel Pirtea, tine sa-si asigure colaboratorii ca nu este vorba de o situatie grava din contra, pozitia bancii este una stabila "Banca se afla intr-o faza avansata de negocieri cu un important grup bancar din comunitatea europeana, pentru majorarea capitalului social de la 186 de miliarde de lei, cat este in prezent, la 500 de miliarde de lei. Aceasta actiune va consolida si mai mult banca si ii va spori potentialul de implicare in afaceri. Sediul central al West Bank va ramane la Arad, se va pastra aceeasi denumire, reprezentand un castig atat pentru mediul economic aradean, pentru administratia locala, cat si pentru cetatenii Aradului. Deci, nu e vorba de o vanzare propriu-zisa, ci de atragerea unui investitor cu forta financiara care va detine pachetul majoritar de actiuni. In ceea ce priveste activitatea curenta a bancii, aceasta se desfasoara normal, iar in viitoarea structura de actionariat banca va putea oferi clientilor mai multe servicii si va avea o oferta financiara mult mai mare. In prezent, West Bank are deschise 11 sucursale si o agentie, urmand ca dupa finalizarea actiunii de majorare a capitalului numarul acestora sa creasca la 20". Cornel Pirtea a mai adaugat ca West Bank nu este in incapacitate de plata. Cu toate ca presedintele West Bank nu a dorit sa dezvaluie numele consortiului care va detine pachetul majoritar de actiuni, am reusit sa aflam ca acesta isi are sediul in Italia, la Bologna. Una din conditiile impuse de investitori este pastrarea lui Cornel Pirtea in functia de presedinte al bancii.
Directorul ARIS - Theodor Horga anunta o privatizare iminentaDelegatul de la Weiller va veni la Arad
Societatea comerciala ARIS S.A. este in curs de privatizare. Actiunile firmei au fost trecute din patrimoniul Ministerului Finantelor in cel al Autoritatii pentru Privatizare, Administrare a Participatiunilor Statului. Inainte de a fi tranzactionate prin intermediul Rasdaq, ele au fost retrase de pe piata. In conditiile actuale, procedura de privatizare se desfasoara prin intermediul APAPS, firma sau firmele interesate de achizitionarea actiunilor trebuind sa negocieze cu Autoritatea pentru Privatizare, inaintand in acest sens o scrisoare de intentie. Aris a fost trecuta pe listele PSAL 2, liste de asteptare in vederea privatizarii, fiind scoasa de pe aceste liste in cazul in care s-ar arata cineva interesat de actiunile firmei. Si, cum o firma din Germania s-a aratat interesata, urmeaza ca procedura de privatizare sa intre in linie dreapta. "In acest sens, delegatul firmei Weiller interesata in achizitionarea actiunilor ARIS, va fi prezent la Arad, saptamana viitoare. Eu am fost saptamana trecuta la Bucuresti si am discutat problema privatizarii ARIS", a spus Theodor Horga, director al societatii aradene. Cumparatorul actiunilor va "cumpara" si datoriile firmei, care se ridica la aproximativ 50 de miliarde de lei. Conditia prin care se va efectua tranzactionarea este ca firma cumparatoare sa achite datoria ARIS.
CTP va scoate din circulatie tramvaiele vechi - Virtual Arad News (c)2001Unele dintre acestea au parcurs peste un milion de kilometri
Compania de Transport Public va scoate din uz 14 tramvaie care au durata de folosinta expirata si se prezinta intr-o stare tehnica ce nu mai asigura siguranta in functionare. Scoaterea din uz se face din mai multe motive. Se invoca costurile de intretinere si reparare a vehiculelor, care se ridica la 1,1 miliarde de lei pentru un cuplu de vagoane de Timis, 2 537 de milioane pentru un vagon TATRA T4R si 83 de milioane pentru un cuplu de vagoane GOTHA. S-a considerat oportuna renuntarea la aceste tramvaie, dotarea cu vagoane din import, aflate intr-o stare tehnica net superioara si la un pret de aproximativ 280 de milioane de lei pentru un vehicul. Un alt motiv invocat este consumul mare de energie al vagoanelor TATRA T4R, care au o capacitate mica, si defectarea pe traseu a vagoanelor TIMIS 2, care provoaca imobilizari repetate pe traseu. Vagoanele scoase din uz vor fi dezmembrate si folosite pentru piese de schimb, ceea ce va reduce semnificativ costurile de exploatare pentru celelalte vagoane de acest tip, iar subansamblele rezultate din dezmembrari vor fi valorificate. Tramvaiele care vor fi scoase din uz au intre 324877 si 1,2 milioane de kilometri parcursi, ele functionand de 14 ani!
Teatrul de Stat Arad a primit bani de la bugetul local - Virtual Arad News (c)2001In acest an, aici trebuie sa fie prezentate sapte premiere
In urma hotararii Consiliului Local Municipal, Teatrului de Stat din Arad i-au fost alocate aproape 13 miliarde de lei pentru buna desfasurare a activitatii pe anul 2001. Un capitol important, din acest punct de vedere, il reprezinta sprijinul acordat de CLM pentru buna desfasurare a Festivalului de Teatru Clasic, editia a VII-a, care este programat pentru luna octombrie. Astfel, pentru acest festival au fost alocate 550 de milioane de lei, in care sunt cuprinse atat cheltuielile de personal, cat si cele materiale. Avand in vedere faptul ca in Festivalul de Teatru Clasic vor fi invitate sapte trupe din tara, numai transportul acestora cu autocarul este preconizat a costa 34 milioane de lei, pentru transportul decorurilor fiind previzute, separat, alte 106 milioane de lei. In cadrul programului cultural inaintat de Teatrul de Stat din Arad catre CLM, pentru anul 2001, sunt prevazute sapte premiere teatrale: "Cum va place", "Vacanta in Guadelupa", "Imblanzirea scorpiei" "Danila Prepeleac", "Vlaicu Voda", "Jucatoarea de carti" si "Opera de trei parale". Daca trei dintre ele au iesit deja la rampa, iar "Imblanzirea scorpiei" este in lucru, "Vlaicu Voda" a fost inlocuit cu "O zi din viata unui presedinte", spectacol pentru care repetitiile incep, probabil de azi. Pentru inceputul stagiunii viitoare sunt preconizate alte doua premiere. "Jucatoarea de carti" de Dimitris Psathas, "Opera de trei parale" de B. Brecht, premierele fiind programate pentru 5 noiembrie si respectiv, 22 decembrie 2001. Daca acest program cultural va indeplinit, Teatrul de Stat din Arad va avea pe langa cele sapte premiere, inca 11 spectacole (cele care sunt reluate din anii trecuti) in total - 18 spectacole.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}