title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Vineri, 30 noiembrie 2001

S-a taiat panglica inaugurala la noua fabrica de contoare electriceFiind cotata ca a cincea din lume in materie de vanzarea contoarelor de energie electrica, firma Iskraemeco (Slovenia) si-a inaugurat, ieri, prin infiintarea unei noi firme in Arad, noul sediu de productie, situat pe strada Bodrogului, nr. 2-4. Avand partener pe la fel de celebra firma Contor Zenner, noua firma, intitulata Iskraemeco Romania SRL este condusa de Tudor Caracioni. In prezenta presedintelui Consiiliului Director Iskraemeco, Nikolaj Bevk, si a numerosi oaspeti de seama din domeniul energetic, al metrologiei, al administratiei publice locale si a altor personalitati, s-a trecut la taierea oficiala a panglicii noului sediu de productie. "Aradenii se pot mandri ca existenta a trei centre/fabrici moderne de aparatura de masura, in domeniul apei (Contor Zenner), al gazului (Samgaz), iar acum in domeniul electric (Iskraemeco Romania). Impreuna cu aceasta din urma completam paleta de produse si servicii de tip Multi Utility Service. Noua componenta a centrului de productie este extrem de moderna, contoarele sunt de calitate, iar masurarea exacta confera un avantaj" isi exprima opinia Tudor Caracioni, director, Iskraemeco Romania.
De Mos Nicolae, multi nu-si vor putea permite cadouri... - Virtual Arad News (c)2001Copiii sunt cei mai nerabdatori
Mai sunt cateva zile pana crestinii vor intra in perioada sarbatorilor de iarna. Dupa cum se stie, in data de 6 decembrie, copiii il vor astepta cu inima stransa pe Mos Nicolae. Pentru parinti insa, sarbatorile de iarna reprezinta un calvar financiar. Vor trebui cumparate cadouri, se vor face placinte, iar casa va trebui impodobita, Ori se stie, toate acestea costa. La un calcul sumar, se poate vedea cu usurinta ca nu se poate trece crestineste prin sarbatori fara ca bugetul familiei sa nu fie usurat de cateva milioane de lei. In functie de venituri, aradenii isi vor alege cadourile. Cei instariti isi vor putea permite fara nici o problema sa se aprovizioneze cu produse de calitate. Ceilalti vor trebui sa gaseasca solutii cat mai rentabile financiar. Spre exemplu, o pereche de ghete, in care Mos Nicolae trebuie sa puna dulciurile, costa intr-un magazin peste un milion de lei. Prin piete, produsele asemanatoare pot fi cumparate la aproape jumatate de pret. Dar calitatea lasa de dorit. Aceeasi situatie se repeta si in cazul altor produse. Comerciantii au inceput deja sa se pregateasca pentru marele sezon. Pe tarabe gasesti deja cele necesare unor sarbatori fericite. Se vede cu ochiul liber bogatia de jucarii scoase la vanzare. Practic, din piata poti cumpara orice. De la cadouri pana la praf de copt. Brazii nu au ajuns la vanzare inca, dar se pare preturile acestora vor fi destul de "piperate". Pe de alta parte, lucrurile interzise sunt comercializate pe sub mana. Pentru copii, sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de facut galagie. In ciuda faptului ca scoaterea la vanzare a petardelor este bine limitata legal, prin piete, acestea pot fi cumparate doar in schimbul catorva mii de lei. Aproape toata suflarea asteapta sarbatorile. Porcii au fost ingrasati, iar acum pot fi cumparati pe bani grei pentru a fi taiati de Ignat. Sfantul Nicolae este prima statie de pe traseul sarbatorilor de iarna. Cei mai putin norocosi decat noi, cum ar fi copiii din centrele de plasament asteapta ca Mos Nicolae sa ajunga si la ei cu cateva cadouri in sac. Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca este ca micutii sa fi fost cuminti peste an. Sau, ca oamenii cu bani sa-l ajute un pic pe Mosu. In fond si la urma urmei, o singura data pe an avem aceste sarbatori si ar fi pacat ca din cauza banilor sa nu le putem simti.

In structura Politiei aradene s-au produs schimbari... - Virtual Arad News (c)2001Incepand cu data de 30 noiembrie, din ordinul ministrului de Interne, o serie de sefi de servicii ai Inspectoratului Judetean de Politie Arad ies la pensie. Urmatorii ofiteri nominalizati mai jos se trec in rezerva cu drept de pensie: col. Ioan Maghici (prim-adjunct al sefului Politiei judetene), col. Iosif Halja (sef Birou arme, exploziv, substante toxie), col. Bogdan Ioan (fost sef de Birou anticoruptie), col. Puta Viorel (comandantul Detasamentului de interventie rapida), lt. col. Nicolae Belean (sef Birou cercetari penale), lt. col. Lucian Ciutaru (sef Politie oras Lipova). Colegii acestora apreciaza ca prin plecarea lor Politia din Arad pierde specialisti de un inalt profesionalism. O data cu cei amintiti se va pensiona la cerere si un subofiter. La 1 decembrie seful Biroului Circulatie al Politiei municipiului Arad, cpt. Ioan Rosca, va fi avansat inainte de termen la rangul de maior, pentru rezultate deosebite in munca. O data cu numirea sa la conducerea Politiei Rutiere eficienta acesteia a crescut, accidentele sunt solutionate intr-un timp mai scurt, iar bircoratia este mai mica. Sefii de post de la politiile comunelor Birchis si Brazi vor fi si ei inaintati in grad.

Fostul comandant al Aeroportului - Udrescu va fi cercetat de PolitieAtacurile politice din ultima perioada au vizat si conducerea noua a Aeroportului internaional Arad. Pentru simplul motiv ca ea nu fusese aleasa de catre Consiliul de Administratie pe placul uneia dintre tabere. Actualul comandant al aeroportului, Lucian Athanasiu, a fost acuzat ca se face vinovat pentru mai multe nereguli in activitatea institutiei. El a solicitat un control amplu al activitatii dinaintea preluarii comenduirii, ocazie cu care s-au gasit nereguli la fostul comandant, Gheorghe Udrescu. Ieri, politistii aradeni au declansat cercetarea penala impotriva fostului comandant pentru infractiunea de gestiune frauduloasa. Cu alte cuvinte, nu se poate da de urma a peste 800 de milioane de lei. Suma figureaza ca plata a unor lucrari de constructie si modernizare a aeroportului, care au fost executate, insa lucrarile respective nu se regasesc nicaieri. Aeroportul Arad se afla in plina transformare, pentru a deveni aeroport cargo, dar si pentru a putea prelua mai multe curse internationale de pasageri. Lucian Athanasiu, actualul comandant, a fost cel care, pe vremea cand era director in cadrul Consiliului Judetean Arad, a scos de la naftalina dosarul pentru modernizarea aeroportului. Politia sustine ca detine date concrete despre gestiunea frauduloasa a fostului comandant, Gheorghe Udrescu.
Directorul Scolii Nr. 22 are motive sa fie multumit...La Scoala Generala nr. 22 din Arad a avut loc, marti 27 noiembrie a.c., o activitate de perfectionare metodica a profesorilor de limba romana - gimnaziu din municipiul Arad, zona de Est. Un program dens si bine apreciat de cei prezenti, a cuprins o lectie deschisa la limba romana la clasa a V a (Prof. Dorina Florea); un plan de lectie aplicativ (Prof Andreea Ardelean); un comentariu de metodica (Prof. Mihaela Neagoe); prezentarea unor concluzii desprinse din testele initiale la limba romana, clasa a VIII- a si prezentarea ultimului numar al revistei "Cuvantul Scolii" (Prof. Vasile Man); dezbateri. La discutiile de evaluare a acestui program de perfectionare au participat: Prof. Constantin Mnerie (Scoala nr. 12 Arad); Prof. Ileana Irhasiu (resp. cerc. pedagogic); Prof. Gabriela Buftea (Scoala Vladimirescu); Prof. Elisabeta Oprea (Scoala nr 12 Arad); Prof. Mihai Iovan (Scoala nr. 22 Arad). Intreaga activitate s-a desfasurat sub egida Inspectoratului Scolar Arad. Consemnam in continuare cateva aprecieri facute de dl. Prof. Dumitru Mihailescu, inspector de Profesorul si scriitorul Vasile Man este fondatorul revistei "Cuvantul Scolii" - Virtual Arad News (c)2001specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Arad: "Suntem la o scoala foarte importanta din municipiul Arad, care si-a castigat prestigiul prin munca dascalilor sai. Scoala 22 a devenit o scoala reprezentativa prin ceea ce fac aici colegii; aici s-a trecut de la experiment la fapta. Scoala 22 are realizari nu doar la limba romana. Colectivul didactic plus conditiile bune au condus la o munca de calitate. Revista "Cuvantul Scolii" (initiata si condusa de Prof. Vasile Man) a devenit o traditie, fiind evidentiata la Concursul National al Revistelor scolare. Curtea scolii 22 cu o complexa baza sportiva este un model pe tara". Indrumarile metodice cu privire la activitatea profesorilor de romana, pentru aceasta etapa a semestrului I; pregatirea elevilor pentru olimpiada si examenul de capacitate; evaluarea; colaborarea cu Biblioteca Judeteana Arad; sustinerea activitatilor culturale din scoli si prezentarea unui moment literar inchinat de elevii clasei a VIII- a E (diriginte Prof. Marioara Micsa), Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie, au incheiat o zi metodica bogata in continut, benefica atat pentru profesori, cat si pentru elevi.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}