title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


La Multi Ani !


Informam vizitatorii site-ului Virtual Arad ca incepand de la 1 ianuarie 2002 ne pot accesa la adresa: 

www.virtualarad.net


Stirile Zilei

Luni, 31 decembrie 2001

Alessandra Stoicescu si Elena Laslean colaboreaza de multi ani...Dialog cu Elena Laslean, proprietara Casei de moda Ellis
La sfarsitul acestui an, Elena Laslean, proprietara Casei de moda "Ellis" din Arad a participat la Festivalul de moda East on Catwolk organizat la Bucuresti, cu o colectie aniversara speciala.
- Ai abordat, de aceasta data, un stil nou: sofisticat, nonconformist. De unde atata curaj?
- Am fost impresionata de stacheta inalta a festivalului si, poate, am vrut sa exprim si nivelul maturitatii estetice la care a ajuns Casa Ellis, la zece ani de cand marca Ellis a aparut pe piata. Am avut si alte tentative in abordarea acestui stil, insa acum am vrut sa pun in valoare, prin haina Ellis, femeia inteligenta, puternica, foarte sigura pe ea. 
- Cum a fost primit noul stil?
- M-am bucurat de aprecieri atat din partea publicului, a colegilor de breasla si a criticilor de moda. Cea mai mare surpriza a fost cand in culise a aparut Mihaela Mihai, atat de indragita interpreta de muzica usoara a anilor '70, care, entuziasmata, m-a felicitat si mi-a spus ca i-ar face mare placere sa poarte creatiile Ellis.
- Ce ne spui despre colectia aniversara "Glamour", cu care ai participat la festival?
- Glamour este o colectie couture, destinata ocaziilor speciale in care eleganta a fost redescoperita prin asociatii inedite de materiale si accesorii speciale. Linia fluida a tinutelor si prezenta unor transparente pertinente pun in valoare o femeie sofisticata, curajoasa, nonconformista. Este o femeie de clasa, care stie sa straluceasca fara sa epateze, care stie sa-si faca din haina pe care o poarta un aliat de temut in fata oricarui barbat. Prezenta ei este o provocare in acelasi timp. Paleta restransa de culori - negru, lila, gri, mov, argintiu - este un alt element atent studiat care in contrapunct cu fantezia accesoriilor confera colectiei o nota de sobrietate, eleganta, rafinament. 
- Cate VIP-uri imbraci?
- Peste 30. 
- Ne dezvalui cateva identitati?
- Alessandra Stoicescu, Laura Badea, Mihaela Tatu, Marina Almasan, Anca Turcasiu, Madalina Manole, Simona Aminar, Monica Davidescu, printesa Briana Caradja, Bianca Brad, Iulia Fratila. Una dintre cele mai recente cliente ale Casei Ellis este Corina Cret, purtatoarea de cuvant a presedintelui Ion Iliescu, care a apreciat in mod deosebit linia si calitatea hainelor realizate de Casa Ellis. 
- A trecut un deceniu de cand ai facut primul pas in lumea modei. Care ar fi cartea de vizita actuala a inconfundabilului stil Ellis?
- O linie curata, clasica, epurata de orice detaliu de prisos, o tinuta eleganta, distinsa, care inspira prestanta si armonie.
Acuzatiile aduse lui Adrian Mateas nu se confirma...Discutie cu Adrian Mateas, intors dintr-o inchisoare din Italia, in familie - la Arad
- In urma cu mai bine de o luna de zile, ziarul "Adevarul" a publicat concluzia anchetei din Italia; nici o acuzatie din cele prezentate presei, respectiv trafic cu masini furate si sechestrare de persoana, nu se confirma. Si iata ca esti din nou la Arad... 
- Eu nu consider trafic de masini furale in momentul in care eu cumpar o masina iar apoi aceasta este declarata furata. Vina apartine celui care face acest lucru. Nu-mi amintesc sa fi impartit banii din asigurare cu cineva... Referitor la cealalta acuza, sechestrare de persoana, n-am auzit nicaieri de ea decat ceea ce imi spuneau prietenii si familia citind ziarul "Observator". Inteleg si dorinta de senzational, insa de aici si pana la a inventa povesti de acest fel e cale lunga. Trebuie totusi sa ai si putin bun simt atunci cand scrii un articol...
- De unde crezi ca ti se trage acest nefericit episod din viata ta ?
- In urma declaratiilor in fals a unor proprietari de masini care si-au vandut de buna voie masinile si pe care ulterior le-au declarat furate. Luand bani de la asigurari, respectivii proprietari mi-au spus numele ca si cum eu am ceva cu furtul de masini. Pe aceasta baza am ajuns sa fiu anchetat in Italia. 
- E chiar o moda sa declari masina furata dupa ce ai vandut-o...
- Nu reaparat in Romania, ci in tarile din Est care n-au un sistem computerizst referitor la existenta autovehicului asa cum au tarile din Vest. 
- Are vreo legatura arestarea ta cu momentul Sydney, cand ai fost din nou nedreptatit? 
- Nu are absolut nici o legatura una cu cealalta. A fost o pura intamplare ca s-a petrecut arestarea la frontiera cu Ungaria... Cred ca "prietenul" Tamas nici n-a stiut in primul moment.
- In acest moment s-au incheiat toate problemele sau urmeaza sa fii cercetat in stare de libertate?
- Nu mai sunt cercetat, s-a incheiat absolut totul ! Mi-am reluat viata in mod normal. Nu mai exista nici un dosar pe care sa scrie numele meu !
- A existat in Italia vreo persoana care a depus plangere ca l-ai fi sechestrat ? 
- Nu am fost instiintat de acest lucru nici de catre Politie nici de catre Procuratura. Eu am fost de doua ori in Italia inainte de arestare si, probabil, ca se intampla de mult retinerea mea daca exista macar o suspiciune in acest sens. Aceasta acuza nu esle reala. 
- Ai mai avut probleme cu Politia pana la arestarea din Ungaria?
- In viata mea nici macar o singura data. Se poate verifica acest lucru prin cazierul pe care il am si care a fost curat de cand m-am nascut si pana astazi.
- Te simti vinovat cu ceva ?
- Nu pot sa spun ca ma simt vinovat in momentul in care eu am cumparat cu acte si chei originale autoturismul si ulterior vanzatorul a facut altceva decat trebuia sa faca. Mie mi s-a intamplat sa pierd o multime de masini din '90 incoace si am avut norocul ca abia la una singura sa fiu asigurat (si-acolo dintr-o intamplare) si sa-mi recuperez banii. Si aceea accidentata si nu declarata furata cum fac altii. 
- Au fost voci care te acuzau spunand ca ai fi o veriga importanta din lantul mafiei romanesti cu influente in strainatate. S-au facut tot felul de referiri, cum le comentezi ?
- Parerea mea e ca la astfel de acuze orice reporter, in momentul in care le publica, ar trebui sa fie documentat, sa aiba dovezi si nu sa se lase folosit de catre alte persoane, aruncand acuze gratuit. Si daca vreodata as fi fost prins cu droguri, probabil, ca aveam si cazier si puscarie de executat. 
- Te-ai intors acasa. De curand te-ai casatorit, ce vei face in perioada imediat urmatoare. Vei renunta la activitatea sportiva, te vei dedica afacerilor, familiei ?
- Sunt trei capitole care pot functiona in paralel si ma simt capabil sa le satisfac pe toate. Ramane de vazut daca voi ajunge la o intelegere cu Federatia Internationala de HaItere pentru ca, chiar daca ar fi sa castig un proces, asta ar fi dupa dupa ani de zile. Ceea ce nu ma avantajeaza. Pentru mine e important momentul si trebuie sa ajung la o intelegere cu F.I. de Haltere. 
- Se spune ca abia la greu iti poti cunoaste prietenii adevarati. Tu i-ai cunoscut ?
-
Desi eram constient de caracterul multor oameni care se numeau prieteni, cu aceasta ocazie am putut sa-mi intaresc simtamintele anterioare.
Directoarea Astra Arad - Dorina Borod, anunta sponsorizarea CatedraleiSfarsitul unui an, ajunul sarbatorilor de iarna si a AnuIui Nou constituie de fiecare data ocazii de bilant si de aducere aminte. In atmosfera de sarbatoare care ne cuprinde pe fiecare dintre noi devenim mai buni, mai generosi si privim cu incredere in viitor. Pentru marea familie a Societatii de Asigurare - Reasigurare ASTRA, sfarsitul de an 2001 constituie o dubla sarbatoare. In acest an am implinit zece ani de cand existam pe piata asigurarilor, zece ani de succese! infiintata in anul 1991, Societatea de Asigurare - Reasigurare ASTRA, in prezent singura societate de asigurare cu capital majoritar de stat pe piata asigurarilor, a avut o traiectorie ascendenta, punand in centrul preocuparilor atentia deosebita fata de clienti. Sub deviza Rapiditate - Solicitudine - Eficienta, societatea a reusit sa-si croiasca un drum propriu si sa-si dezvolte neincetat calitatea produselor si a serviciilor. In cei zece ani scursi de la infiintare, ASTRA a evoluat intr-un mediu concurential deosebit, incecand prin toate mijloacele sa satisfaca clientii - persoane fizice si juridice - care sunt pe zi ce trece mai informati, mai exigenti si mai solicitanti. ASTRA si-a marit in cei zece ani de 50 de ori  capitalul social, practica in prezent 53 de poduse de asigurare si ocupa locul 5 pe piata asiguratorilor din Romania. Un avantaj al ASTREI este reteaua teritoriala bine dezvoltata in intreaga tara, alcatuita din peste 150 unitati operationale, dotate cu logistica si informatica de ultima generatie. Dispersia teritoriala a unitatilor permite o abordare optima a cererii de pe intreg teritoriul tarii, cat mai ales o reactie prompta la problemele de daunalitate aparute la asigurati. Acest ultim aspect este deosebit de important, deoarece o societate de asigurare isi dovedeste puterea si solicitudinea fata de client in momentul achitarii despagubirilor, urmare producerii evenimentului asigurat. In aceasta directie ASTRA are incheiate conventii de colaborare cu peste 160 de unitati service din intreaga tara, garantand clientilor servicii rapide si de calitate. Fata de cele de mai sus, deosebit de important este si factorul uman, societatea bucurandu-se de un management performant, bazat pe calitate si respect fata de client si de un numar de peste 1000 de lucratori experimentati si inalt profesionalizati. Activele societatii sunt de 1.148,6 miliarde lei, din care lichiditatile reprezinta 70%, garantand clientilor o situatie financiara solida. Din 1997 societatea ASTRA a introdus cu succes in portofoliul sau produsul RCA. Intr-un mediu economic nesigur si pe fundalul unei concurente agresive, ASTRA s-a situat in anul 2000 pe locul 2 din punct de vedere al primelor incasate. Sucursala ASTRA Arad aniverseaza 7 ani de activitate, din care in ultimii cinci a ocupat locul I pe societate. Suntem mandri de acest loc fruntas si hotarati sa-l mentinem pe viitor prin profesionalism si eforturi sustinute de satisfacere a clientilor cu servicii de calitate. Dupa cum am mai spus, apropierea sarbatorilor de iarna ne face sa ne gandim la cei din jurul nostru. Sucursala ASTRA Arad, cu prilejul aniversarii, a donat din incasari Catedralei Ortodoxe Arad in constructie, suma de 250 milioane lei, cu gandul de a sprijini finalizarea acestui edificiu de cult, atat de important pentru municipiul Arad. Acesta constituie darul nostru de Craciun pentru aradeni, pentru clientii nostri prezenti si viitori, pe care-i invitam sa ni se alature, sa creada in colaborarea cu societatea noastra, le asiguram ca nu vor fi dezamagiti si se vor bucura de un parteneriat durabil, cu maximum de beneficii colaterale.

Director sucursala - Dorina Borod

Cantina sociala va fi solicitata peste capacitate...Legea 416/2001 si H.G. 1099/2001 care stabilesc nivelul lunar al venitului minim garantat la 630.000 de lei pentru o singura persoana, va da batai de cap serviciilor de asistenta sociala din subordinea consiliilor locale. Astfel, cei care acum au un venit, lunar, de sub 630.000 de lei si carora in urma intrarii in vigoare a legii (la data de 1 ianuarie 2002) le va creste venitul pana la suma stabilita, vor avea dreptul, conform aceleiasi legi, sa beneficieze de o masa gratuita la asa-zisa "cantina a saracilor". La Arad, datorita acestui lucru, cantina are toate sansele, sa se afle in fata unui impas major. In primul rand, daca pana acum cei care realizau un venit de peste 166.500 de mii de lei (cat era venitul minim lunar garantat), trebuiau, in cazul in care doreau sa beneficieze de o masa la Cantina Municipala, sa contribuie cu un procent de 30 la suta din acesta, acum, vor beneficia gratuit de o masa pe zi, la contributie financiara fiind obligati doar cei cu un venit de peste 630.000 de mii de lei. Cum multi aradeni (se pare ca vreo cateva mii) vor avea un venit de doar 630.000 de lei, automat vor avea si dreptul la o masa gratuit. Asadar, cantina va fi solicitata peste capacitate, iar "colac peste pupaza", va mai pierde si financiar prin scutirea de la contributie a celor cu venituri ce nu depasesc 630.000 de lei. Si, cum Cantina Municipala este alimentata de la bugetul local, care buget va trebui sa asigure si venitul lunar minim garantat pentru cetatenii nevoiasi ai urbei, investitiile utilitare de anvergura vor trena, dupa toate probabilitatile, si in acest an. Asta, deoarece o mare parte din bani, si asa putini, va fi directionata spre protectia sociala, absolut necesara daca nu dorim sa ne moara semenii de foame.
Mircea Radu a fost asaltat de aradence...O parte din vedetele postului de televiziune Antena 1, indragostitii Alessandra Stoicescu si Mircea Radu, isi vor petrece noaptea de la cumpana anilor in statiunea Moneasa, la invitatia colegilor de la Televiziunea Arad.
Astfel Alessandra Stoicescu revine in orasul nostru la numai o saptamana dupa ce, alaturi de Flavius Stetcu, a fost gazda "Balului de cristal" unde i-a incantat pe aradenii prezenti cu prezenta-i fermecatoare.
Mircea Radu, vedeta incontestabila a Antenei 1, care si-a declarat de multa vreme dragostea ce o poarta Aradului, este prezent si va poposi in judetul nostru cateva zile. Mentionam ca  este hotarat ca intr-o perioada mai tarzie sa se stabileasca definitiv in orasul de pe Mures, considerandu-l un oras linistit, civilizat si frumos.
Ne exprimam convingerea ca si Revelionul petrecut pe meleaguri aradene le va lasa amintiri placute.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}