Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 1 mai 2002

  • Ceala si Trei Insule "traiesc" o lancezeala de zile mari

Padurea Ceala si Trei Insule - doua dintre locurile de agrement preferate de aradeniPadurea Ceala si Trei Insule ar trebui si fie niste zone unde, la un mic si o bere, un gritar sau o sticla de vin, sa-ti petreci putinele clipe libere intr-o atmosfera destinsa de buna dispozitie. Cel putin asa sa intamplat anul trecut si asa ne asteptam sa fie si acum... Luni am facut o vizita la cele doua obiective; dezinteresati, dar totusi curiosi, am incercat sa aflam cum s-au pregatit agentii economici, cate kilograme de vopsea sau folosit.pentru a da culoare gardurilor, ce meniuri mai sunt la moda etc. Nu am reusit sa aflam nimica din toate acestea, cu toate "tragerile de limba" sau intrarea in vorba cu necunoscuti...
Primul loc vizitat este un bar, din apropierea lacului cunoscut de aradeni sub numele de Maltaret. La o masa, un politist sta la un pahar de vorba cu o doamna. Singurii clienti, de altfel, si aceia foarte tacuti... si suspiciosi, deopotriva. Barmanita ne spune ca patronul nu este momentan de gasit, asigurandu-ne ca, in afara de serviciile pe care barul le ofera in mod curent, nu se vor organiza actiuni speciale de 1 Mai. Asa ca mergem mai departe, la fel de suspiciosi si banuitori. Colegul meu imi spune ca documentarea va fi un esec, ca nu vom vorbi cu nimeni si ca, "la pariu!", de Ziua Muncii, cei cu organizarea bunei dispozitii n-au prea muncit.
La baza podului de pontoane, care face legatura cu Trei Insule, 4-5 baruri avea portile larg deschise. Desprinsa parca dintr-un film western, imaginea ce ni se releva este socanta. Barmanii stau in fata localurilor, asteptand clientii. Mai multi barbati, care pareau investitori, discuta la o masa. Fotoreporterul imi arata un afis: "Acest bar este de vanzare...". "Nu mai este interes. Inainte, de 1 Mai, se organizau spectacole, venea muzica populara... Nu va mai fi cum a fost" - ne spune o barmanita. Ne oprirn la o masa si bem un suc. Investitorii au plecat si singura care mai starneste atentia este o haita de caini care isi disputa un petec de iarba. Aruncam o privire peste Mures, la Trei Insule. Aflam ca nu mai este nici un bar in zona, putinii investitori preferand alte vaduri mai banoase.
Deceptionati, ne indreptam spre redactie. Colegul meu imi spune ca il cunoaste pe unul dintre padurarii de la Ceala si ca, poate-poate, smulgem ceva informatii de la el. La marginea padurii, intr-o casa cocheta, ne intampina o femeie, probabil sotia padurarului. Il cheama si purtam un dialog de zece minute cu acesta, extrem de interesant. "In conditii normale, focul deschis este intetzis la o distanta mai mica de 150 de metri de liziera padurii. Acum, stiti dumneavoastra, padurea Ceala este recunoscuta ca fiind un loc unde pot praji o slanina sau un gratar. Nu am ce face, asta este... Dar cea mai mare problema o avem cu cei care arunca pe jos resturi alimentare si alte lucruri de care nu mai au nevoie...". Vreau sa ii raspund ca, asa cum merg lucrurile, nu vor mai fi nici macar turisti, pentru ca e o lancezeala pe care n-am mai intalnit-o niciunde, pentru ca agentii economici nu vin cu o oferta atractiva, pentru ca... E bine ca n-am zis-o! Urcam in masina si iesim din padure. Pe partea stanga a drumului, o persoana culege nu stiu ce flori sau ierburi. Mai in fata, un barbat isi curata gratarul, din care mai iese, usor, un firicel de fum. Citim, din mers, cateva reclame: ...petreceti clipe de neuitat alaturi de...; numai aici puteti face... De 1 Mai aveam de gand, impreuna cu cativa colegi, sa mergem la Padurea Ceala sau Trei Insule. Acum, ne mai gandim...

Dacian Don - Observator

  • Colegil Tehnic, intr-o noua colaborare cu Finlanda

Colegiul Tehnic de Constructii, intr-o noua colaborare cu scoli din FinlandaColegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului din Arad este deja de 3 ani partener in Programul comunitar "Leonardo da Vinci". In prezent, se deruleaza a patra colaborare cu scoli din Finlanda, in cadrul acestui program. Noul proiect se intituleaza Train in Quality si are ca obiectiv intarirea colaborarii intre scolile care formeaza specialisti si agentii economici. "Se doreste ca aceste scoli sa deserveasca direct agentii economici implicati, iar agentul economic sa aiba un cuvant de spus in curricula scolara", explica prof. Maria Luta. In prezent, conform proiectului, sunt prezenti la Colegiul Tehnic reprezentanti a doua scoli finlandeze - Porvoo Vocational College si Jyvaskyla Vocational Institute of Technology (cate un cadru didactic si patru elevi). Din partea romana se ocupa de acest proiect catedra de Protectia-Mediului si directiunea Colegiului Tehnic. Timp de patru saptamani, elevii finlandezi vor face practica in companii aradene (Fabrica de Bere si CET), vor organiza evaluari ritmice si, nu in ultimul rand, vor avea prilejul unor schimburi culturale cu elevii romani.

C.L. - Adevarul

  • Pentru 24 de locuinte sociale se "bat" 500 de persone

Blocul de locuinte sociale reconditionat de ReconsPrimaria a preluat, zilele trecute, un bloc de apartamente, in cartierul Confectii, care a fost reconditionat de RECONS. Cum respectivele apartamente au destinatia precisa de "locuinte sociale", in saptamana care a trecut, Primaria s-a "indeletnicit" si cu strangerea dosarelor de la cei dornici de a avea locuinta dar care nu au posibilitatea financiara pentru a realiza acest lucru. Trist este, insa, faptul ca blocul de locuinte sociale scos la mezat de Primarie are doar 24 de apartamente care vor putea face fericite tot atatea familii. Asta, deoarece executivul tine la "pastrat" cateva dintre ele, pentru cazuri de urgenta (incendii, inundatii etc.). Si mai trist este, insa, raspunsul primit de la biroul de presa al Primariei, care, la solicitarea noastra, ne-a comunicat ca "la Biroul <<Relatii cu publicul>> din cadrul Serviciului Public <<Administratia Patrimoniului Local>>, la incheierea termenului de preluare a dosarelor in vederea inscrierii pe lista de prioritati pentru locuintele sociale, au fost depuse un numar de aproximativ 500 de dosare". Dupa un calcul simplu, pentru o singura locuinta, "se bat" aproape 21 de familii. Primaria are, astfel, o foarte grea sarcina de a-i alege pe nevoiasi dintre cei nevoiasi. Dar intrebarea care se naste din aceasta realitate este, oare, ce se va intampla cu celelalte 476 de familii, tot nevoiase, care nu vor fi fericitii castigatori ai unui acoperis deasupra capului?

Simona Mazare - Observator

  • Partidele aradene sunt extraparlamentare

Sergiu Nicolaescu unul dintre "parlamentarii aradeni"“In Arad, toate partidele sunt extraparlamentare”, a declarat luni Claudiu Cristea, presedintele PNTCD Arad (care ocupa si functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad), referindu-se la ineficienta parlamentarilor alesi pe listele de Arad. Aradul este printre primele din tara in ceea ce priveste contributia la bugetul de stat si printre ultimele in ceea ce priveste banii care se reintorc in judet, a apreciat Claudiu Cristea. “Contributia parlamentarilor se vede prin miliardele aduse in judet. Inca nu am avut nici un caz in care un parlamentar sa vina la noi, la Consiliul Judetean, si sa spuna: am auzit ca aveti o problema. Cum pot sa va ajut?”. Dintre parlamentarii de Arad, patru nu sunt din judet si au aparitii sporadice aici. Este vorba de senatorii Sergiu Nicolaescu (PSD) si Constantin Onaca (PRM) si de deputatii Dan Ionescu (ales pe listele PD, dar trecut la PSD) si Mihaela Murariu-Mandrea (PUR).

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Conectarea la reteaua automata a Centralei Telefonice Digitale din Sepreus

Noi facilitati pentru abonatii ROMTELECOM din SepreusIn data de 29.03.2002, in localitatea Sepreus s-a conectat la reteaua automata nationala CTD Topex, care pana acum a functionat in regim manual prin CTMI Chisineu Cris. Asfel cei 260 de abonati din localitate au acces direct la convorbiri automate locale, interurbane si internationale (pana acum putea efectua doar convorbiri automate in localitate), la serviciile cu valoare adaugata, la factura detaliata pentru toate convorbirile efectuate precum si la serviciul Acces Special Internet care permite conectarea la furnizorii de servicii Internet din Arad la tarife cu 75 % mai mici (decit o convorbire telefonica) de luni pana duminica intre orele 7-22.
Numerotatie abonati din Sepreus este in intervalul 532500-532999.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]