Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 1 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Disponibilizatii vor primi salarii compensatorii

La CET planeaza riscul disponibilizarii...Consiliul de Administratie al CET a pus pe tapet, nu demult, o gama larga de probleme care vizeaza buna desfasurare a activitatii. 
Surse din cadrul CA, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, ne-au informat ca s-a discutat despre continuarea investitiei la Grupul energetic II, investitie ce va finantata sub forma de credite cu garantii guvernamentale. Acestea vor fi rambursate de catre CET intr-o perioada de cinci ani. Problema excedentului de personal nu a fost, inca, rezolvata. 
Mai am fost informati ca in sedinta CA s-a facut o informare privind prevederile contractului colectiv de munca, in care se specifica faptul ca persoanele disponibilizate vor beneficia de salarii compensatorii. Se vehiculeaza ideea ca aproximativ 100 de angajati vor parasi CET, desi nu s-a luat nici o decizie in acest sens.
Cert este ca centrala si-a oprit, de ieri, instalatiile (pentru reparatii), iar o mare parte dintre salariati a fost trimisa in concediu.

Simona Mazare - Observator

  • Autostrada Nadlac-Deva, batuta in cuie la Arad

Domnul Patrascu anunta ca autostrada Nadlac-Constanta va trece prin AradComisia de Avizare pentru Amenajarea Teritoriului, Urbanism si Arhitectura de pe langa Ministerul Transporturilor, Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului s-a intrunit vineri la Arad.
Dupa cateva ore de discutie, comisia a aprobat planurile de amenajare a teritoriului propuse de judetele Arad si Timis.
In esenta, acestea se intocmesc la fiecare cinci ani si au mai multe obiective. Fiecare consiliu judetean propune, in baza unor studii proprii, un plan de actiune pe domenii, cu tinte clare.
La Arad, de exemplu, avand in vedere faptul ca anumite zone, cum ar fi cea de nord-est, la poalele Muntilor Zarand, sunt mai sarace, s-a propus realizarea sau modernizarea unor drumuri de acces si legatura.
Judetul Timis a prezentat, printre altele, un plan de reabilitare a traficului naval de marfuri pe canalul Bega, cu amenajarea canalului. Cea mai importanta realizare a comisiei este insa legata de stabilirea definitiva a traseului viitoarei autostrazi dintre Nadlac si Arad, care a provocat multe discutii in ultimii ani.
Autostrada, care va trece pe langa Arad, va incepe sa fie construita in 2005, pe o distanta de 215 km, pana la Deva, iar lucrarile se estimeaza sa fie incheiate pana in 2012.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Trei tineri au murit dupa ce masina lor s-a ciocnit cu o autospeciala a MApN

Trei tineri si-au pierdut viata intr-un accident la IneuTrei tineri aradeni, angajati ai unei brutarii din Ineu, au murit, vineri, intr-un accident rutier produs in apropierea unei unitati militare, autoturismul in care se aflau ciocnindu-se de un autocamion al Ministerului Apararii, in jurul orei 6,45, pe drumul judetean 709, in orasul Ineu.
Alexandru Hirina (25 de ani, sofer), Dan Dragan (27 de ani, brutar) si Vasile Pasca (27 de ani, brutar) iesisera din schimbul de noapte si se indreptau spre casa, in localitatea Cermei.
Hirina Alexandru conducea autoutilitara Dacia 1305, cu numarul de inmatriculare AR-04-JNH, nu s-a asigurat la depasirea unei carute, fara sa observe ca din sens opus venea un camion apartinind M.Ap.N.
Impactul dintre cele doua autovehicule nu a putut fi evitat Dacia izbindu-se frontal de autocamionul M.Ap.N., cu numarul A-20934, apartinand M.Ap.N. - UM 01499 Ineu, condus regulamentar de militarul Dorin Catalin, de 27 de ani, subofiter la aceeasi unitate.
Soferul autocamionului a scapat teafar. Politistii spun ca vina este a soferului Daciei, pentru ca nu s-a asigurat inainte de a se angaja in depasire.
In urma impactului, au decedat pe loc conducatorul autoutilitarei si Dragan Dan, de 27 de ani, din Cermei si a fost accidentat grav Pasca Vasile Sorin, de 27 de ani, tot din Cermei, care a decedat in drum spre spital, ultimii doi aflandu-se in calitate de pasageri in autoutilitara.
Cercetarile au fost conduse de seful Serviciului Politiei Rutiere, maior Mircea Cherechean. A fost anuntat si Parchetul Militar Teritorial din Timisoara, din cauza faptului ca in accidcnt a fost implicat si un cadru militar.

Anca Badila - Agenda zilei

  • "Sculpteaza-ma in sufletul tau cu firave oase de narcise si fa-ma gand. Gandul inseamna creatie..."

Desi eleva, Riana Irimia este recunoscuta ca si poet autenticDupa ce a ocupat locul I la faza judeteana a concursului "Europa in scoala", cu tema "Identitatea nationala si europeana", Riana Irimia a fost distinda cu premiul II pe tara, cu lucrarea sa sustinuta la faza nationala, dovedindu-si inca odata ca talentul sau nemaiintalnit, poate, la o varsta atat de frageda.
"E ceas de primavara. E timpul ochilor de a-si intoarce privirea spre suflet... Tac si-mi ascult sufletul... apropie-te, Europa, mama... de sufletul meu de copil... de sufletul tau.
Aceste randuri sunt brate prin care doresc sa te cuprind cu toata iubirea. Sunt brate prin care curge sangele "celor mai viteji si mai drepti dintre traci", sunt dorurile ganditorului de la Hamangia rasfirate in gesturi simple de tandrete... E timpul, Europa mama, sa vezi ceea ce exista dintotdeauna: floarea romaneasca a ochilor tai, inima de roman facuta "zid aparatoriu"... Am fost poiana in care s-aduna vulturii la cina si-n miez de sange, am fost floarea- soarelui, mereu lumina adevarului ascuns printre randuri. Asculta-ti sufletul Europa si lasa-ma sa intorc lumina vietii carari... sa picur petale pentru a nu rataci drumul spre mine, spre tine. Iti dau trupul meu de tara sa ma descojesti de culorile lui Grigorescu, Andreescu, Luchian, rapsodie si vioara sa fiu... Sculpteaza-ma in sufletul tau cu firave oase de narcise si fa-ma gand. Gandul inseamna creatie... Eu sunt parte din trupul tau, din inima poate... Daca nu ma vezi, ma simti, daca nu ma simti, ma destram in triluri de privighetori si numindu-te, de mine imi reamintesc... Tipatul meu de iubire se-ntinde cu brate de istorie spre tine, Europa, si-ti torn in cupa apa vie a pacii sufletesti...Pacea este speranta... Speranta moare ultima... Eu sunt Romania, floare europeana. Aceste randuri sunt florile gandurilor mele indreptate din cuvantul dor spre tine, Europa... Zambeste-ti, Europa, cand citesti aceste preadolescente randuri si hai sa ne descojim de ani de clipe si secunde, sa taiem de pe trup milioanele de interese, redevenind samburi!"

Rianu Irimia, cl. a VII-a C, Colegiul National "Elena Ghiba Birta" Arad

  • Expozitie chinologica. Campioni (patrupezi) europeni si mondiali la Arad...

Arbitri apreciaza calitatile canine... - Virtual Arad News (c)2002 In organizarea Asociatiei Chinologice Romane din Arad, sambata, pe platoul din Subcetate a avut loc o interesanta expozitie chinologica nationala. De aceasta data, expozitia a beneficiat de o larga participare internationala, dar si de o expozitie de club a cainilor de agrement. La eveniment au participat cunoscuti crescatori de caini din tarile invecinate.
Din cele 400 de rase existente la aceasta ora in lume, au participat nu mai putin de 89, impartite in cele zece grupe ale Federatiei Chinologice Internationale.
Concursul a constat in primul rand in departajarea, in functie de calitatile fizice si anatomice ale cainilor, dar si de calitatea parului, ingrijirea, frumusetea.
Presedintele Asociatiei Chinologice Romane Arad si vicepresedintele organizatoric al Asociatiei Chinologice Romane, dl. Gheorghe Schill, ne spunea ca la expozitie au participat un foarte mare numar de caini ciobanesti romanesti, dar si peste 60 de exemplare de Rottweiler.
In ce priveste aceasta rasa, Gh. Schill a tinut sa precizeze ca de obicei, cainele este dupa cum il educa omul. La evenimentul chinologic de sambata au participat si caini din liniile de campioni europeni si mondiali.
Campionul a fost Skipper's C.K. Boy (Teddy), din rasa New Foundland. Un cunoscut campion al concursurilor chinologice.
 De asemenea, la fiecare categorie din concurs cunoscutii crescatori de caini din Arad au luat cele mai insemnate premii.

Sorin Ghilea - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]