Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 3 ianuarie 2002

  • Aradenii ar vrea EURO ! Casele de schimb valutar, zavorate in asteptarea monedei europene

La casele de schimb se asteapta sosirea monedei europene...Inceputul anului 2002 a adus dupa sine una dintre cele mai revolutionare modificari de pe piata monetara - introducerea monedei europene. Schimbarea isi va produce insa efectele, in Arad, doar incepand de astazi, zilele de 1 si 2 ianuarie fiind, pentru doritorii de moneda EURO, unele dintre cele mai negre. Astfel, ieri, singurele case de schimb vatutar deschise erau cele care se constituie in lantul "Oscar 91". Acestea ofereau celor interesati dolari, lire si chiar marci (12.500 de lei la cumparare si 14.300 de lei la vanzare). Cat priveste moneda EURO, aceasta avea deja pretendenti, in pofida faptului ca achizgionarea ei depindea de deschiderea bancilor (stabilita abia pentru astazi). "Noi vom incepe sa vindem EURO de maine (n.r. astazi), dupa ora 10,00. ne-am facut, de altfel, si o planificare legata de suma de EURO pe care o vom cere de la banca. S-ar putea, insa, sa nu primim cat vom cere", ne-a declarat unul dintre angajatii casei de schimb valutar. Celelalte case de schimb valutar din Arad (si numarul lor este impresionant) ofereau clientilor doar o singura informatie, cea legata de viitorul orar de functionare, mai toate deschizandu-si portile din data de 4 ianuarie. Cele care nu erau pregatite pentru marea schimbare afisau, inca, pe vitrine, un posibil transfer al monedei nationale in marci si invers. Scuzabil, daca tinem cont ca nu a avut loc numai o schimbare pe piata monetara ci si o trecere in alt an. Peatru cei mai grabiti, a ramas, insa, ca intotdeauna, schimbul "la negru", adica, dupa cum spuneau "practicantii", "un schimb mai avantajos decat oriunde altundeva".

  • Cu o exceptie, benzinariile aradene profita de majorarea pretului la carburanti

Benzinariile MOL inca nu au marit preturile - Virtual Arad News (c)2002Recenta majorare de pret la carburanti a fost pusa in practica si in Arad, imediat dupa Revelion. In aceasta ordine de idei, majoritatea benzinariilor deschise afisau, ieri, noile preturi la toate tipurile de carburanti, mai mari, in medie, cu trei-patru sute de lei. Astfel, pretul benzinei Premium varia intre 17.690 si 17.800 de lei/litrul, al celei fara plumb intre 17. 400 si 18.050 de lei/litru, iar al motorinei intre 14.700 si 15.000 de lei/litru, (cu specificatia ca la Petrom nu a fost scumpita). De remarcat ca, pana ieri, doar statia Moll nu trecuse la modificarea pretului la carburanti, lucru datorat din declaratiile angajatilor faptului ca n-au primit nici o indicatie in acest sens. In rest, toate benzinariile s-au grabit si creasca pretul, din pacate fara prea mult folos deoarece cererea a fost redusa. Anticipand acest lucru, Statia Petrom nr. 6 (din Piata Mica) era, ieri, inchisa, iar la intrare un anunt instiinta posibilii cumparatori ca (citam): "Nu avem petrol".

  • Primul nou nascut din 2002 este...Maret

Primul nou nascut din 2002 este baiatPrimul nou-nascut care a venit pe lume la Maternitatea Arad, in acest an, este Denis Vasile Maret. S-a nascut in ziua de 1 ianuarie, la ora 6,35. Mama micutului este Felicia Maret, de 27 ani, confectionera la Teba, care este la a doua nastere. Tatal, Gheorghe Maret, este ceferist. Parintii locuiesc in comuna Felnac si sunt foarte bucurosi de venirea pe lume a lui Denis Vasile, mai ales ca mai au acasa o fetita de trei ani. Din cate ne-a spus dr. Elena Gomoi, medic primar pediatru, "nasterea a decurs in conditii normale, fara complicatii. Au asistat la nastere medicii Adriana Marta si Aurora Popescu. La venirea pe lume, Denis Vasile Maret avea 3,300 kg, in greutate. In prezent, copilul se simte excelent, iar mama il alapteaza natural". Trebuie sa mai precizam ca Denis Vasile Maret, primul nascut din acest an, este vecin de pat cu Marcela Iovi, ultima nascuta in anul ce a trecut. Mama Marcelei, Mariana Iovi, are 27 de ani si este la prima ei nastere, fiind foarte mandra de fetita, impreuna cu sotul ei, Marcel Iovi. Le uram noilor-nascuti, precum si parintilor lor, "La multi ani, cu sanatate"!

  • Aradenii vor sa intre treji in spatiul Schengen. Nici o coma alcoolica in noaptea de Revelion

In noaptea de Revelion, ambulanta a fost foarte solicitataLa fel ca de Craciun, si de Anul Nou cadrele medicale au fost solicitate din plin. Numai in noaptea de Reselion, salvarea a fost chemata de 53 de ori, majoritatea solicitarilor venind din partea celor care au consumat alimente in exces. De la Lia Lagsaghj, asistent dispecer in cadrul Ambulantei, am aflat ca, in ultimele trei zile, numarul total de cazuri a ajuns la aproape 180, "cam la fel ca anul trecut. In preajma Craciunului si a Anului Nou, nici nu simtim ca sunt sarbatori. Si asta, mai ales dupa  Revolutie". Nu de putine ori am scris despre cei care-si petrec viata pe strazi si tot acolo isi gasesc sfarsitul. Din fericire, in preajma Noului An, nici o persoana nu a decedat pe strada. Si totusi, a fost inregistrat un deces, dar la domiciliu. Este vorba de un aradean, in varsta de 83 de ani. Greu de crezut este faptul ca, desi nu prea au avut masura la mancare, aradenii au avut limita la bautura. Astfel ca, spre deosebire de Sarbatoarea Craciunului, cand au fost inregistrate zece come etilice, de Revelion aradenii au udat Noul An cu masura. In alta ordine de idei, desi numarul cazaturilor accidentale a scazut simtitor, ieri, la primele ore ale diminetii, in fata camerei Ambulantei Ortopedie, foarte multe persoane, cu diverse fracturi, asteptau sa fie consultate.

  • Interviu cu Mircea Radu, vedeta Antenei 1

Interviu cu Mircea Radu la Televiziunea Arad- Mircea, bine ai revenit la Arad !
- Bine v-am gasit dragi prieteni, bine te-am gasit Bela
- Ultima data cand ai venit, nu ti-am spus "La Multi Ani!", in data de 15 noiembrie ai implinit o anumita varsta, dar nu spunem...
- 33... ca nu sunt femeie
- Chiar asa, La multi ani, si tot ce-ti doresti tu...Ce-ti doresti tu?
- Pai, ce-mi doresc este sa fiu sanatos...ca in rest e bine
- Daca imi aduc eu bine aminte, tu implinesti 10 ani in mass-media. Ai inceput ca DJ in 1991la Radio contact... Asa este
- Asa este
- Am sa te rog pentru telespectatorii nostri, sa punctezi principalele etape ale activitatii tale
- Legate de media, nu...
- Da bineinteles
- In 1991, eram somer, eram student in acelasi timp. Aveam o iubita care fusese colega de scoala cu un tip care lucra la Radio Contact. I-am spus pretenei mele sa vorbeasca cu el, pentru a da o proba de voce. A vorbit fata cu colegul, acesta m-a chemat la o proba, dupa care am plecat la postul de radio, unde am stat un an si jumatate, dupa care, m-am dus la Televiziunea Romana, la un concurs de colaboratori, pentru emisiuni de divertisment. L-am luat, am intrat in TVR, am facut niste programe matinale cu Ileana Popovici, vreo doua trei luni, dupa care m-am retras de la televiziune pentru ca eram platit foarte prost si ai mei nu-mi dadeau bani, ca nu aveau de unde, ca sa ma intretin. Apoi m-am intors la radio, unde am mai stat cateva luni, apoi m-au sunat cei de la Televiziunea Romana pentru un concurs de prezentator pentru emisiunea de Stiri. Concursul l-am luat si am facut "stiri", pana anul trecut. Asta ar fi, pe scurt...
- Nu regreti cei sapte ani de "stiri"?
- Nu regret, pentru ca este o noua etapa in viata mea, este o miscare pe care odata facuta, eu zic ca a fost gandita, si daca tot am apucat sa fac aceasta miscare, ce rost mai are sa o regret. Si chiar nu regret, pentru ca mie imi place ce fac acum, iar emisiunea "Din dragoste" este viata mea, colegii mei au devenit prietenii mei...
- Inseamna ca te regasesti in aceasta emisiune
- N-as putea spune, pentru ca si stirile le-am facut cu pasiune, deci ce fac fac cu pasiune, pentru ca daca nu pui pasiune in general in munca, nu iese nimic, faci prost...
- Se vede ca ceea ce faci o faci cu pasiune. Esti catalogat drept mediator al iubirilor, Cupidon, si cate si mai cate. Nu de mult ai fost catalogat drept cel mai sexy barbat din Romania. Ce inseamna pentru tine acest statut?
- Pentru mine inseamna o mare multumire, pentru ca acest premiu pe care TV Mania mi l-a dat, drept cel mai sexi star TV, este obtinut in urma voturilor telespectatorilor. Nu a fost un juriu ci a fost "pe bune", adica cei care au scris, m-au ales pe mine, cat despre "barbatul sexi"  pentru aceasta nu trebuie sa muncesti deloc.
- I-ai surclasat pe Andi Moisescu si pe Dan Negru cu un scor covarsitor...
- E o multumire, dar nu e o multumire deplina. Daca asa m-a facut pe mine mama, ce sa fac...
-Esti superstitios?
- Nu!
- De ce-ai venit la Arad?
- De cate ori trebuie sa-ti spun ca Aradul este al doilea oras de suflet...Nici nu stiu de ce-mi place Aradul, pentru ca n-am stat sa ma gandesc. Pur si simplu imi place, tot asa cum imi place o femeie frumoasa pe care o vad 10 secunde si stii ca nu ai sa o mai vezi. Nu poti sa spui dece iti pace. Iti place pur si simplu. Si in plus de asta am gasit aici niste oameni senzationali. De data aceasta am venit sa fac Revelionul la Moneasa.
- Am aflat acesta de la Antena 1. Si am mai aflat si ca ai primit o cravata.
- Sandu Mot este autorul "nazbatiei ". Cravata are un Mos Craciun, un ren si niste fulgi de nea. Asta n-ar fi nimic. Intr-o emisiune cu Mircea Badea care zicea ca si-a luat o cravata cu Mos Craciun... I-am aratat-o pe a mea si am apasat pe un buton din spatele cravatei si a inceput sa cante "Gingle Bells". Canta doua strofe... pentru ca, ce nu ati vazut D-voastra la televizor, era Mona Nicolici care imi spunea sa o opresc, iar eu ii tot spuneam ca nu stiu sa o opresc. Este o cravata minunata prmita in dar de la Sandu Mot (directorul TV Arad n.r.)
-La Moneasa vei schia ?
- La Moneasa vreau sa inot...
-Spune-mi pentru ca suntem in prag de an nou, ce a insemnat pentru tine anul 2001 ?
- A insemnat foarte multe si foarte bune. Emisiunea "Din dragoste" a avut o audienta foarte buna, oamenii au inceput sa aiba mare incredere in noi, pe plan financiar, eu am dus-o bine, m-am mutat de unde stateam, mi-a fost foarte bine in 2001 si sper sa fie si 2002 la fel de bun. Prietenii de la inceputul anului 2001, imi sunt si acum prieteni
- Si pentru ca telespectatorii nostrii se bucura foarte mult ca te revad la TV Arad, as vrea sa le adresezi cateva ganduri acum de An nou.
- Urarea mea este una foarte scurta, dar plina de intelepciune, fiind un citat din Sfantul Augustin care spune "Iubeste si fa ce vrei". Pentru ca daca iubesti,  se presupune ca nu poti sa faci rau. La Multi Ani ! Sa va fie bine si sa ne intalnim pe stradutele astea cochete si frumoase din Arad, cat se poate de des.

Interviu realizat de Izabela Vekas - TV Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]