Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 3 aprilie 2002

  • Schimbari la varf in Regionala Vamala Arad. Aurel Matiut este noul director al DRV Arad

Aurel Matiut este noul director al DRV AradIn cursul serii de luni, pe adresa Regionalei Vamale Arad au sosit mai multe faxuri, cuprinzand decizii privind unele schimbari "la varf" la aceasta institutie. Desi, initial, inclusiv conducerea Regionalei Vamale a crezut ca este vorba de o gluma de 1 aprilie, s-a dovedit ca aceste decizii sunt cat se poate de veridice. Astfel, Camelia Popescu, pana ieri director la Directia Regionala Vamala Arad, a fost destituita din functie, nou director, incepand cu data de 2 aprilie, fiind investit Aurel Matiut, nimeni altul decat fostul sef al Vamii Varsand. Prin decizia sefului Directiei Vamale, Dinu Gheorghe, Aurel Matiut cel despre care ziarul Observator scria, cu putin timp in urma, ca este principalul favorit la "fotoliul" de sef al Regioanalei Vamale Arad, "previziune" care, la vremea respectiva a starnit furia Cameliei Popescu a fost numit sa ocupe aceasta functie pana in data de 31 decembrie 2002. Tot printr-o decizie semnata de Dinu Gheorghe, Camelia Popescu a fost numita sefa a punctului vamal de la Zona Libera Curtici Arad, iar fostul adjunct a lui Aurel Matiut, Dumitru Ghiriti, va ocupa functia de sef al vamii Varsand. In cursul zilei de ieri, au mai fost operate unele schimbari si in randul lucratorilor vamali. Legat de schimbarile majore ce au avut loc Regionala Vamala Arad, fostul director, Camelia Popescu, ne-a declarat, in prima faza, ca "este o farsa de 1 aprilie. Am inteles ca este vorba de un fax sosit pe adresa Brigazii de Supraveghere si Control, dar cred ca este o gluma pe care mi-au facut-o baietii de la Brigada. Daca era ceva serios, primeam eu faxul la Directie". Nici directorul adjunct al Directiei Vamale nu era foarte bine informat. Atunci cand i-am spus despre ce este vorba, acesta ne-a intrebat "imi spuneti asta pentru ca este 1 aprilie?" . Astfel, am fost nevoiti sa ne documentam in continuare, la foruri mai inalte si mai bine informate, de unde am primit confirmarea celor prezentate mai sus. De mentionat ca noul director, Aurel Matiut, este casatorit si are doi copii gemeni (fetita si baiat), este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, si are calitatea de expert vamal.

Camelia Tuduce Berar si Dacian Don - Observator

  • Editia a II-a a "Cupei presei la tir" a fost organizata de Jandarmerie

Pentru a doua oara Izabela Vekas este aleasa "Miss Pistol"Luni dimineata, in poligonul de trageri de la Ceala a fost organizata pentru al doilea an consecutiv "Cupa Presei la tir". Redactori, operatori si fotoreporteri din redactiile mass media au sarbatorit Ziua Jandarmeriei Romane. Timp de doua ore  acestia au lasat la o parte subiectele fierbinti si au participat la un concurs de tir la care s-au intrecut la trasul cu arma. Locul intai la baieti a fost ocupat de Constantin Butunoi, de la Buletinul de Arad, care inainte de a deveni ziarist a lucrat in cadrul armatei. Izabela Vekas de la Televiziunea Arad a castigat pentru a doua oara locul fruntas la tir si la frumusete devenind si in acest an "Miss Pistol". Premiile, constand in cupe si diplome au fost inmanate concurentilor de catre prefectul judetului Arad, Dan Ungureanu care dupa ce i-a felicitat pe fiecare in parte le-a spus: "Mi-a placut ca tinta ziaristilor a fost astazi doar panoul de carton, si nu personalitatile". Comandantul Jandarmeriei Arad, Alexandru Kiss a promis ca se va organiza in fiecare an cate o editie a Cupei Presei la tir considerand ca este un bun prilej de recreere pentru slujitorii presei locale. In incheiere participantii au fost invitati la o gustare si un paharel de tuica.

  • Pe Continental Astoria vor straluci "trei stele plus", in iulie

Hotelul Astoria se modernizeaza - Virtual Arad News (c)2002SC Continental Astoria Arad a intrat, incepand de anul trecut, intr-un amplu proces de modernizare. Perioada lucrarilor a fost prevazuta pentru un an de zile, iar valoarea investitiei este de aproximativ 5 milioane de dolari. Complexul hotelier Continental Astoria Arad face parte din Lantul Hotelier Continental din anul 1998, cand SC Continental SA Bucuresti a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la fostul FPS. Societatea comerciala Continental SA a fost infiintata in anul 1991 avand ca obiect de activitate exploatarea in sistem lant a tuturor hotelurilor din Romania cu numele "Continental". Societatea a fost privatizata complet intre 1994-1995.
Continental Astoria a fost premiata in mai multe randuri (locul 10 in Topul National alcatuit de Camera de Comert a Romaniei, locul VIII in Topul National al Firmelor, domeniul "hoteluri", alcatuit de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii) ajungand in anul 2001 intre cele mai bine cotate societati de profil din tara. Anul trecut, lantul Continental a sarbatorit zece ani de activitate, prilej cu care conducerea societatii a lansat sloganul "Continental acum, Continental mereu".
Au ramas doar peretii
Imediat dupa incheierea lucrarilor de modernizare a hotelului Nord din Bucuresti (de anul trecut acesta functioneaza sub numele de IBIS), Antrepriza de Constructii si Montaje Speciale (ACMS) si-a mutat cartierul general la Arad. A fost momentul in care s-a dat startul celor mai ample lucrari de modernizare efectuate vreodata in cadrul hotelului Continental Astoria. Mai in gluma, mai in serios, Constantin Baja, directorul general al Continental Astoria Arad, declara: "Practic din hotel vor mai ramane doar peretii, restul va fi schimbat in totalitate". Asa s-a si intamplat, hotelul aratand dupa o luna de la inceperea lucrarilor ca o ruina rezultata in urma unui cataclism.
Spre trei stele plus
Majorarile succesive de capital ale SC Continental SA au permis urmarirea pas cu pas a strategiei de dezvoltare a lantului hotelier. Unul din criteriile impuse a fost modernizarea unitatilor proprii la nivelul de minim trei stele. Pentru ridicarea calitatii serviciilor au fost incheiate contracte de colaborare cu grupul hotelier ACCOR din Franta.
Continental Astoria Arad este al doilea hotel din lantul Continental care va beneficia de o modernizare integrala. Dupa cum ne-a declarat Constantin Baja, directorul Continental Astoria, lucrarile de modernizare vor consta in amenajarea spatiilor de cazare la nivelul de 3 stele plus, cresterea numarului de camere la 160, din care 10 apartamente, amenajarea a cinci sali de conferinte multifunctionale cu capacitate totala de 500 de locuri, extinderea restaurantului pana la 200 de locuri, mutarea barului de noapte la parter, redeschiderea cofetariei, amenajarea unei galerii comerciale cu spatii care vor fi inchiriate pe amplasamentul fostei frizerii, amenajarea unui centru de sanatate, care va cuprinde sala de fitness, sauna, jacuzzi si solar. In cadrul lucrarilor de modernizare vor fi inlocuite instalatiile electrice si termice, tamplaria, dotarile din camere si bai, mobilierul si chiar lifturile. Toate spatiile vor fi dotate cu aer conditionat, iar in camere va fi asigurat accesul la serviciile Internet. Salile de conferinta vor fi dotate cu instalatii de sonorizare si de traducere simultana. Constantin Baja a spus ca Aradul duce lipsa de sali de conferinta moderne, lipsa constatata de oamenii de afaceri care ne viziteaza municipiul.

Florin Tomuta - Occident

  • Obiceiul stravechi "Fetele Mariei" a renascut la Santana

"Fetele Mariei" au renascut la SantanaIn Duminica Pastelui, dupa aproape 10 ani, svabii din Santana au readus la viata un vechi obicei popular denumit "Fetele Mariei". La mare cinste candva, acest obicei s-a pierdut odata cu plecarea etnicilor germani din Romania. De Paste, cei mai multi revin insa acasa, din diferite colturi ale lumii, pentru a sarbatorii impreuna cu rudele si prietenii lor. In acest an au avut bucuria sa le vada din nou pe "Fetele Mariei", asa cum se intampla pe vremea copilariei lor. In duminica de Pasti 14 fetite din Santana, au venit la Biserica Romano-Catolica imbracate in costume specifice comunitatii svabilor din localitate. Multe poale albe scrobite, purtate una peste alta,  bluze albe, deasemea scrobite, gulere de dantela cu panglicute albastre, cordoane albastre si coronite din ceara alba. Initiativa acestei actiuni apartine invatatoarei Tereza Honiges si a colegilor ei de la scoala din Santana. Pentru ca totul sa arate ireprosabil, multe femei din localitate au lucrat din greu toata iarna, au croit, au cusut, au scrobit si au calcat in pliuri, frumoasele costumase. Trei femei din Germania, foste locuitoare ale comunei Santana au reconstituit gulerele de dantela, dupa niste modele mai vechi. Cele 14 fetite imbracate conform vechii traditii, au adus cu ele duminica la biserica, in cinstea Maicii Domnului, o coroana mare din ceara alba, impodobita cu pasnglici albatre, stegulete albe cu initiala Mariei si o statueta a Sfintei Fecioare, sculptata in lemn si imbracata cu o pelerina de matase albastra. Cativa elevi ai scolii din Santana au pregatit trei scenete inspirate din Biblie, legate de Invierea Domnului, iar dupa slujba copiii au impartit tuturor crediciosilor aproape 500 de felicitari facute chiar de ei la scoala. "Fetele Mariei" vor fi prezente de acum  la fiecare sarbatoare a bisericii, atat in Santana cat si in Comlaus, ele reprezentand cea mai mare mandrie a comunitatii svabilor.

  • Referendum la Pecica. Pecica doreste sa devina oras

Pecica... viitor oras - Virtual Arad News (c)2002Pe 28 martie, Consiliul Local Pecica a aprobat in unanimitate Proiectul de hotarare privind consultarea populatiei prin Referendum pentru trecerea comunei Pecica, de la statutul de comuna, la statut de oras. Consilierul Constantin Stoienoiu ne informeaza ca "una dintre cele mai mari comune din tara, vestita prin harnicia locuitorilor ei (peste 15.000) este intru totul indreptatita sa treaca in categoria oraselor, cu atat mai mult cu cat dezvoltarea economico-sociala este franata prin ramanerea intr-o categorie inferioara.
O Judecatorie, un Spital, o Matemitate, o Policlinica vor implini necesitatile sociale, investitorii vor fi mult mai motivati sa vina la noi, cu atat mai mult cu cat Pecica are o pozitie strategica de execeptie si o traditie pe masura. Nu in ultimul rand, fondurile pentru dezvoltarea infrastructurii care vor fi atrase inspre orasul Pecica vor fi mai mari, iar ocuparea fortei de munca mult mai usor de realizat. Chiar si inainte de 1989, comuna Pecica se gasea in topul localitatilor aradene propuse pentru a deveni oras, iar locuitorii isi amintesc mereu de acest lucru. Astazi speram ca prin stradaniile noastre, ale consilierilor, viceprimarului, primarului si ale deputatilor Dorel Zavoianu si Nicu Cojocaru, idealul nostru va deveni realitate. Venind dinspre Nadlac, principala poarta de intrare in tara, primul oras pe care orice turist il intalneste in cale va fi orasul Pecica. Astfel, Referendum-ul la care sunt invitati sa se exprime toti locuitorii este cu atat mai important, cu cat vor deveni principalii beneficiari, atat din punct de vedere economic, cat si social sau cultural. Asta, ca sa nu mai pomenim si despre modelul de convietuire etnica, pe care il ofera intregului continent viitorul oras Pecica. Orice s-ar spune, inaintea unui impozit urban (teren, cladiri etc.), conteaza valorizarea cel putin tripla a acestora pe piata libera, conteaza oportunitatile aferente si nu in ultimul rand demnitatea tuturor pecicanilor de a se exprima ca "cetatenii cetatii", oameni care intra oricand cu fruntea sus in Comunitatea Europeana."

Doru Sinaci - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]