Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 3 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Accesul in incinta strandului se face cu jetoane sau coduri de bara, sub supravegherea camerelor video

Primarul Popa si Coloman Edeleni verifica noul sistem de intrare pe StrandIeri a fost dat in folosinta sistemul, in prezenta primarului Popa si a consilierilor PSD
Ieri, intreg staff-ul PSD Arad a fost prezent la Strandul Neptun, pentru a participa la inaugurarea noului sistem de acces in incinta locului de agrement. Astfel, aradenii fara abonamente vor putea intra in incinta Strandului Neptun folosind jetoane, care vor costa 10.000 de lei, fata de 15.000 lei, cat costa un bilet pana acum. Posesorii abonamentelor vor putea intra folosind codul de bare de pe acestea. Codurile de bara au putut fi procurate de catre posesorii abonamentelor de la Administratia Strandului Neptun, o data cu acest cod aplicandu-se si poza posesorului abonamentului. Directorul GCA, Coloman Edeleni, a declarat ca punerea in functiune a acestor aparate, similare cu cele de la metroul bucurestean, a costat 300 milioane lei, cam tot atat cat costa tiparirea biletelor pe doua luni de zile. De asemenea, odata cu tiparirea biletelor, s-au dat in folosinta si patru camere de supraveghere video, prin care, de la Administratia Strandului, se poate vedea tot ce se intampla la intrari, pentru a se elimina orice tentativa de frauda. Presedintele PSD Arad, primarul Dorel Popa, a subliniat ca "s-a facut acest lucru pentru a se elimina orice suspiciune si a asigura corectitudinea accesului. Desi numit de scurta vreme in fruntea GCA, Coloman Edeleni are rezultate foarte bune, pe care le salut. Sistemul este foarte bun, au fost discutii cu firma care asigura securitatea, despre clientelismul politic. Acum nu cred ca mai pot exista suspiciuni, mai ales ca cei care doresc sa faca fraude sunt inregistrati". Deocamdata, au fost date in folosinta trei astfel de aparate, doua pe podul din spatele Primariei si unul la podul mare, de la Subcetate. Coloman Edeleni le-a prezentat consilierilor PSD si primaralui Dorel Popa si alte lucruri pe care le-a facut deja pe strand, dar si proiectele pe care le are, cum ar fi extinderea fantanilor arteziene. 

Marius Grada - Agenda zilei

  • De ieri, Politia de Frontiera are un nou comandant

Viorel Nemes este noul comandant al IJPFIeri, in prezenta prefectului Dan Ungureanu, a col. Vasile Ciocan seful Directiei Politiei de Frontiera Oradea si a numerosi sefi de institutii descentralizate, a fost instalat oficial noul comendant al Inspectoratului judetean al politiei de frontiera (IJPF) Arad.  
Dupa cum anticipam zilele trecute in ziarul Adevarul, noul inspeotor sef al IJPF Arad este dl. lt. col. Viorel Nemes, care pana la data de 1 august a.c., a ocupat functia de adjunct al comandantului Directiei Poiitiei de Frontiera Oradea. 
Dl. lt. col. Viorel Memes a , mai lucrat cinci ani de zile in judetul Arad. Asta se intampla inainte de Revolutie, pe vremea granicerilor, cum se numeau atunci politistii de frontiera. In scurta sa alocutiune, dl. lt. col. Viorel Nemes a declarat ca, prin prisma functiei pe care o detinea pana la 1 august a.c,. a avut ocazia sa cunoasca pe indelete atat activitatea I JPF Arad cat si o buna parte dintre actualii lui subordonati. "Vreau ca impreuna sa facem o echipa buna. Mai sper, de asemenea, intr-o buna colaborare cu presa. Inchei, spunndu-va ca, dupa ce voi reanaliza intreaga activitate a IJPF Arad va voi informa si despre masurile pe care am si le dispun", preciza dl. lt. col. Viorel Nemes. Mentionam, ca dl. lt.col.Viorel Nemes a venit in locul fostului comandant al IJPF Arad, lt. col. Constantin Daminescu, care, in urma cu o luna a fost avansat pe functia de comandant al Directiei Politiei de Frontiera Timisoara. 

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Optsprezece politisti verifica non stop soseaua Arad - Deva

Zi si noapte politistii vor supraveghea traficul pe DN 7Din cauza producerii unor accidente deosebit de grave care au avut loc in municipiul si in judetul Arad, Inspectoratul General al Politiei si IPJ au luat masura infiintarii unui compartiment in cadrul Serviciului Politiei Rutiere, care va fi denumit Biroul Drumuri Nationale. Acest birou, care are atributii de supraveghere si control al traficului pe drumurile nationale care traverseaza judetul Arad va monitoriza, pentru inceput, traficul pe DN7, respectiv tronsoanele Arad-Lipova-Barzava-Savarsin-Zam si Arad-Pecica-Nadlac. In cadrul acestui Birou isi vor desfasura activitatea un numar de 14 subofiteri, trei ofiteri si un sef de birou, care este cpt. Gheorghe Darau. Toti agentii sunt selectati din cadrele cu experienta, biroul dispunand de un numar de patru autoturisme inscriptionate si un numar de doua autovehlcule neinscriptionate, pe care vor fi montate aparate radar. Activttatea se va desfasura pe trei schimburi, 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana se arata intr-un comunicat remis de Politia Rutiera. Din actiunile desfasurate pana in prezent a rezultat faptul ca persoanele care nu respecta regulile de circulatie si pun in pericol siguranta in trafic sunt conducatorii auto aflati in trafic, atat cetateni straini cat si romani. Foarte putini dintre cei depistati cu nereguli si sanctionati sunt din Arad. Biroul Drumuri Nationale are ca obiectiv reducerea numarului de accidente de circulatie si cresterea gradului de siguranta.

Dacian Don - Observator

  • Servicii Internet prin ARTelecom disponibile si in Arad din 17.07.2002

ARTelecom furnizeaza servicii Internet...Incepand cu data de 15.07.2002 Directia de Telecomunicatii Arad este Agent Autorizat ARTelecom.
ARTelecom
este o companie a grupului ROMTELECOM , specializata in furnizarea de servicii Internet.
Serviciile ARTelecom au fost lansate in aprilie 2002 in 9 judete din tara si in mun. Bucuresti, iar din 15.07.2002 serviciul este disponibil in toate judetele tarii.
Prin intermediul D.Tc. Arad se pot contracta servicii de acces pe baza de abonament pentru dial-up pe linii normale si pe linii ISDN.
Avantajele accesului la Internet dial-up ARTelecom :
- Numar Unic de Acces Internet - 0870 111 111, in toate judetele tarii
- Tarife reduse cu 75 % decat cele pentru convorbiri locale (Acces Special Internet) de luni pana duminica intre orele 7-22
-  Suport NON STOP clientilor sai prin serviciul HELP4U, care poate fi apelat la Numarul Verde 0 8008 ARTEL (0 8008 27835), numar fara taxare
-  Accesarea contului de mail de oriunde s-ar afla clientul prin serviciul Web Mail, utilizand un calculator conectat la Internet sau pur si simplu intrand intr-un Internet Cafe
- Disponibilitate mare la conectare datorita managementului performant al retelei.
Durata minima de contract este de 3 luni si se ofera reduceri pentru durate mai mari de contract si pentru plati anticipate.
Pentru inceput serviciile ARTelecom se pot contracta la Oficiul Comercial Arad 1 din B-dul. Revolutiei nr. 46-48, urmand ca in viitorul apropiat sa fie disponibile si in alte Oficii Comerciale din judet.
Fiecare client care semneaza un contract de abonament primeste un CD-ROM care contine prezentarea detaliata a serviciilor companiei precum si instalarea automata a contului de e-mail si de acces la Internet.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Vengaboys in concert, la Festivalul berii

Mii de aradeni au participat la Festivalul berii KaiserAradenii vor avea parte de un weekend inecat in  bere si muzica de top. Timp de trei zile, incepand din seara trecuta, strandul Neptun din Arad va gazdui editia a patra a Kaiser Fest.
Festivalul berii Kaiser, la care au fost invitate sa sustina concerte trupe renumite. Kaiser Fest are, din acest an, un caracter de festival itinerant, ajungand in zece orase din tara, insa editia aradeana este, de departe, cea mai importanta pentru organizatori. Pe langa hectolitri de bere se vor consuma si alte produse ale celui mai important producator din Romania, concernul Brau Union. 
Pe scena festivalului vor concerta, in cele trei seri ale festivalului, nume consacrate ale muzicii romanesti, cum ar fi, Voltaj, Akcent, Candy, Ducu Bertzi sau interpretul de muzica populara Aurel Tamas. 
Punctul de maxima atractie este insa recitalul de duminica noapte al celebrei formatii Vengaboys, prezenta in premiera la Arad. Pentru acest eveniment, politia aradeana si Jandarmeria au pregatit efective sporite pentru a mentine ordinea la festival.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 2 august - 8 august 2002  Puicute bune - (SUA)
Muresul 2 august - 8 august 2002  Iris - (GB)
Arta 2 august - 8 august 2002 - Sala A Tangou in fum de tigara - (HUN)
Arta 2 august - 8 august 2002 - Sala B  Muschetarul - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]