Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 4 ianuarie 2002

  • Desi sprijinul autoritatilor locale se lasa asteptat, Targul International vrea sa devina realitate in 2002

Presedintele CCIA - Nicolae Bacanu doreste ca noul sediu al targului sa fie functional in martieUna dintre principalele probleme cu care s-a confruntat Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad in anul trecut, alaturi de infiintarea Biroului Unic, a fost construirea Targului International. De-a lungul anilor, Camera de Comert a fost nevoita sa opteze pentru organizarea de targuri si alte activitati de amploare la Sala Sporturilor, activitatea fiind intrucatva incurcata de evenimentele sportive (de altfel, adevarata destinatie a cladirii). Ca atare, responsabilii au hotarat sa-si construiasca propriul spatiu destinat targurilor CCIA, singurul impediment fiind... lipsa banilor. La sfarsitul anului trecut, dupa interventii peste tot (administratie locala, sponsori) si dupa variante ca imprumuturi bancare ramase "in aer", ca si primele, "constructia are fundatia executata in proportie de 98%, deci suntem cu ea pe ultima suta de metri. Structara metalica, a carei executare intra in sarcina celei de a doua firme de constructii, avea termenul de finalizare stabilit pentru decembrie, iar cel de montare pentru 4 ianuarie. Ceea ce inseamna ca, daca totul va merge asa cum ne-am programat, constructia ar trebui sa faca "vizibila" la inceputul anului. De altfel, noi ne-am propus ca prima manifestatie de amploare a CCIA, planificata pentru 20 martie, sa se desfasoare in noul sediu", dupa cum a precizat Nicolae Bacanu, presedintele CCIA. Suma necesara proiectului este de 1,5 milioane EURO, iar termenul de finalizare este stabilit pentru martie 2004. Cum ramane cu banii? CCIA a incercat sa sensibilizeze administratia locala in aceasta problema, Nicolae Bacanu sustinand ca "nu am primit bani de la Primarie sau Consiliul Judetean, dar ne bucuram de tot sprijinul acestora". Daca proiectul va urma calea stabilita de responsabilii in domeniu, ramane sa vedem, dat fiind faptul ca pana si sumele care intra in "bugetul" CCIA au inregistrat cateva scaderi.

  • Numarul disponibilizarilor este incert. Reforma "cu forcepsul" in spitalele aradene

Se doreste rentabilizarea spitalelor aradeneRestructurarile care vizeaza sectorul sanitar (in general) si spitalele aradene (in special) se anunta drastice, daca ar trebui sa dam crezare unor surse din cadrul acestuia. Desi pe data de 21 decembrie a anului trecut (la o sedinta a Casei judetene de Asigurari de Sanatate si a Directiei de Sanatate Publica cu directorii tuturor spitalelor din judet) nu s-a stabilit nimic concret in acest sens, zvonurile privitoare la o reforma cat se poate de dura continua sa ameninte angajatii spitalelor carora le este teama ca-si vor pierde locul de munca. De fapt, chiar zilele acestea, reforma spitalelor aradene va face obiectul unor negocieri intre CJAS si DSP care vor trebui sa cada de acord asupra propunerilor de restructurari. Pana acum, asa cum ne spunea Gheorghe Domsa, directorul CJAS, singura certitudine este trecerea sectiei exterioare a Spitalului Pancota si a celei similare (din Prajesti) a Spitalului Sebis, in subordinea Inspectoratului de Stat pentru Persoanele cu Handicap. In rest, totul se rezuma la simple speculatii care privesc reducerea numarului de paturi din spitale cu 30 la suta precum si a numarului de cadre cu aproximativ 60 de persoane. Conform unor surse din cadrul sistemului sanitar, insa, disponibilizarea a doar 60 de persoane (la nivelul intregului judet) este nesemnificativa daca, intr-adevar, se doreste rentabilizarea spitalelor. Prin urmare, daca va fi vorba de reduceri de personal, cifra vehiculata pana acum va fi mult mai mare. Totul se va decide, insa, in urmatoarele zile, cand Gheorghe Domsa, directorul CJAS (si adeptul unei reforme severe), va negocia cu Ioan Crasnic, directorul DSP, care, la randul lui, este dispus la o reforma menita sa rentabilizeze spitalele aradene.

  • Subventiile pentru caldura, sub semnul incertitudinii

Subventiile pentru caldura intarzie sa aparaIn cele doua luni din anul ce tocmai s-a incheiat, o medie lunara de 13.000 de aradeni au depus cereri la centrele de cartier pentru a putea beneficia de subventiile oferite de catre stat la plata energiei termice si a gazului metan. Cifra este una record, de cand se ofera aceste subventii. Acum, aradenii sunt insa ingrijorati, deoarece in 2002 nu se stie de unde se vor lua sumele necesare pentru plata acestor subventii. Asa cum am mai informat, Guvernul a suplimentat, printr-un act normativ, sumele alocate pentru subventionarea caldurii, insa, numai in unele orase din cateva judete mai sarace ale tarii. Suplimentarea se ridica la o suta de miliarde de lei si a fost alocata de la bugetul de stat pe anul 2001. Subventiile majorate au fost destinate unui numar de noua judete, care fie sunt din zone cu regim climateric sever, zone defavorizate sau miniere, sau care au un grad mare de nerealizare a impozitelor si taxelor locale sau a cotelor defalcate din impozitul pe venit. Cum Aradul nu se incadreaza in nici una din aceste categorii, a fost si de data aceasta ocolit de "darnicia" Guvernului, asa ca edilii municipiului sunt nevoiti sa se descurce asa cum pot, pentru ca populatia, care conform legii are dreptul la subventii, sa si beneficieze de ele.

  • In virtutea dezvoltarii economice, gheretele de langa Posta din Micalaca vor fi "rase" din temelii

Viceprimarul Emanoil Voicu vrea sa desfiinteze chioscurile din MicalacaAnul nou aduce micilor comercianti din zona Pietei Solare teama ca le vor fi desfiintate chioscurile. Pentru ca, de curand, in urma unei licitatii, s-a aprobat construirea unui supermarket "Profi", pe terenul de langa Oficiul Postal din Micalaca. Asadar, contractele comerciantilor inceteaza, pentru ca Primaria are nevoie de teren. "Suntem in faza de organizare economica. Trebuie sa trecem de etapa faramitarii, pentru ca nu putem ramane cu gherete, pe veci", ne-a declarat viceprimarul Emanoil Voicu. In luna martie vor incepe lucrarile de constructie ale supermarket-ului, prin urmare demolarile vor incepe in curand. Care va fi soarta comerciantilor din zona, urmeaza sa decida Comisia de urbanism din cadrul Primariei, dar nu se preconizeaza un rezultat favorabil in ceea ce priveste acordarea de alte spatii, pentru ca, dupa cum si "vicele" Voicu afirma, "Micalaca este plina de astfel de gherete".

  • Februarie va declansa "tevemania". RCS lanseaza patru pachete de programe

RCS lanseaza noi pachete de programe - Virtual Arad News (c)2002Asa cum a promis, RCS lanseaza, din 1 februarie 2002, pachetele de programe. Astfel, abonatii vor putea alege intre pachetul de baza, pachetul de baza +, pachetul EXTRA si pachetul EXTRA +.
Cei care vor opta pentru pachetul de baza vor avea de platit 3,5 USD si vor putea urmari 24 canale (Romania 1, TVR 1, RCS, Pro TV, Antena 1, Prima, Acasa, Tele 7 ABC, Oglinda TV, Romania International, Atomic TV, MCM, MTV 1, MTV 2, RTL Klub, TV 2, Duna TV, Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet, Cartoon Network, CNN, MTV Europe, Fox Kids).
Pachetul de baza+, va costa 4,5 USD si va contine, alaturi de cele 25 de canale initiale, si postul de televiziune HBO. Pentru cei care doresc mai multe programe, RCS ofera pachetul EXTRA, cu 48 de canale, la pretul de 5,5 USD, cand la pachetul de baza se adauga inca 24 de canale: Realitatea TV, Rai 1, Rai 3, Euronews, Pro 7, Sat 1, Vox, RTL, RTL 2, M6, atv, Filmmuzeum, Travel, Fashion, Muzzik, Minimax RO, Minimax Hu,. Discovery Scitrek, Hallmark, National Geographic, Discovery Civilization,  Discovery Adventure, Reality TV, Satelit.
Ultima dintre oferte, de altfel cea mai scumpa (de 6,5 USD), se refera la pachetul EXTRA +, cu 49 canale. Aici, la pachetul Extra se adauga si HBO. Abonatii RCS domiciliati la bloc sunt astepati sa-si aleaga, la oricare dintre casierii, unul din cele patru pachete de programe oferite pana la sfarsitul lunii, singura excetie referindu-se la abonatii din blocurile cartierului Alfa. Mai putin privilegiati, abonatii domiciliati la casa vor putea alege doar intre pachetul de baza si pachetul de baza +, urmand ca pana la 30 iunie 2002 sa poata alege intre oricare dintre cele 4 pachete de programe. Asa cum au promis angajatii RCS, pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500.000 lei, vor beneficia de o reducere de pret de 10%. O alta oferta speciala se refera la abonatii care vor achita, in cursul lunii ianuarie, contravaloarea abonamentului pentru pachetul de programe ales, anticipat pentru 11 luni. Acestia vor beneficia de o luna de vizionare gratuita. Pentru luna ianuarie, programul TV si abonamentul raman la fel, ca si , anul trecut.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]