Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 7 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • De Sfantul Nicolae - Biserica din Penitenciarul Arad a fost sfintita

P.S. Timotei Seviciu a sfintit noua biserica din cadrul penitenciaruluiIeri, la Penitenciarul Nou din Arad, a avut loc sfintirea Bisericii care poarta Hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Slujba de sfintire a fost oficiata de catre un inalt sobor de preoti impreuna cu PS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei. La eveniment a participat comandantul penitenciarului col. Alexandru Iulian si alte personalităti.
Dl. comandant ne-a oferit cateva informatii referitoare la constructia bisericii, afirmand ca "sunt foarte multumit si fericit ca am onoarea sa particip la acest eveniment. Meritul nu este al meu, ci al celor dinaintea mea, a d-lui comandant Bucur si al d-lui comandant Luca". Biserica a fost construita cu ajutorul sponsorizarilor (bani, materiale etc.), dar si cu efortul catorva detinuti. Unul dintre ei este autorul iconostasului bisericii. Speram ca portile bisericii sa fie intotdeauna deschise iar la slujbele parintelui Nicolau, preotul penitenciarului, sa participe cat mai multi detinuti.

R.M. - Adevarul

  • Vatmanii se inghesuie sa fie Mos Craciun

Mos Craciun plimba copiii cu tramvaiulCopiii aradeni pot sa se plimbe prin oras cu un tramvai numai al lor, condus de insusi Mos Craciun. Tramvaiul frumos impodobit, condus de Mos Craciun si ajutoarele sale de nadejde, are traseu pe toate liniile din Arad si chiar in satele Podgoriei Aradului, care sunt legate de oras. Copiii pot circula liber cu tramvaiul lor dupa-amiaza, dimineata fiind de regula rezervata grupurilor organizate din gradinite sau scoli. Conducerea Companiei de Transport Public Arad a obisnuit de cinci ani copiii aradeni cu un astfel de cadou. Tramvaiul circula din ajunul lui Mos Nicolae pana la Sfantul Ion, zi ce marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna. Pentru copiii cuminti, Mos Craciun ofera si cadouri. In semn de multumire, copiii canta cantece de iarna si colinde pentru Mosul cel harnic care, doar pentru ei, s-a transformat in vatman. 
Mariana Birau, director exploatare la Compania de Transport Public Arad, initiatoarea proiectului Tramvaiului Copiilor, ne-a declarat ca, la inceput, in randul vatmanilor aradeni domnea o mare retinere de a conduce tramvaiul respectiv. Cu trecerea timpului insa, entuziasmul a crescut pana intr-atat incat vatmanii se programeaza chiar cu o luna inainte pentru a conduce tramvaiul in postura de Mos. Singura restrictie este legata de adulti, al caror acces in Tramvaiul Copiilor este strict interzis.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vinderea de petarde catre minori costa... 12 milioane de lei

Comercializarea ilegala a petardelor este aspru pedepsitaIntrucat am intrat deja in sezonul petardelor, persoanele care vand astfel de "jucarii" ar trebui sa cunoasca si sa respecte Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive si HG nr. 536/2002 care contine normele tehnice privind detinerea (prepararea, distrugerea, transportul, depozitarea etc.) materiilor explozive.
Potrivit actelor normative mentionate, comertul cu obiecte artizanale de distractie (fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice) se poate face in urmatoarele conditii:
• de catre persoane autorizate in acest sens si care au implinit 18 ani
• pe ambalaj sa fie inscriptionate, in limba romana, instructiunile de folosire si clasa de amestec pirotehnic din care fac parte obiectele artizanale
• numai in locurile autorizate si doar materialele pentru care s-a primit autorizatie.
Potrivit legii, autorizatia pentru comercializarea obiectelor artizanale se obtine, la solicitarea celui interesat, pe durata determinata, de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Arad si se vizeaza de catre Inspectoratul Judetean de Politie.
Comercializarea de petarde de catre persoane fara autorizatie se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 8-25 milioane de lei, iar vanzarea de petarde unor minori se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 4-12 milioane de lei.

Cosmin Trif - Adevarul

  • La Sofronea, investitorii straini si romani au creat noi locuri de munca in zona

Sofronea este preferata de investitori - Virtual Arad News (c)2002Investitorii, indeosebi  cei veniti din strainatate, au o adevarata predilectie pentru aceasta comuna. Intr-un timp foarte scurt au aparut aici  fabrici de mobila, de confectii, prelucrarea lemnului, incaltaminte toate oferind localnicilor peste 200 de locuri de munca. La firma italiana S.C. Moly SRL Sofronea, lucreaza 95 de localnici specializati la locul de munca in confectionarea pantofilor. Investitia a inceput in 2001, cand patronul italian  a achizitionat spatiul cooperatiei unde functiona un magazin si un bufet. Italianul a investit in renovari si utilaje aproximativ 100.000 Euro. Incaltamintea atat de barbati, femei cat si de copii este destinata exclusiv exportului in Italia. Firma a incheiat recent un contract cu Germania, unde se cere indeosebi incaltaminte tip sport. Femeile angajate aici au un salariu de aproximativ 2,7 milioane lei plus bonuri de masa. O alta societate importanta din Sofronea este S.C. Arital, profilata pe mobilier tapitat, avand patron autohton. Produsele fabricate aici sunt vandute in toata tara dar si in strainatate. Fabrica si-a inceput activitatea in anul 2001 si are 20 de angajati. Coltarele, canapele si mobilierul pentru holuri confectionate aici au fost trimise sa participe la o expozitie din Germania .
Problemele apar chiar daca firma functioneaza bine. Acest lucru se intampla deoarece drumul de la Sofronea la Sanpaul este extrem de prost, multi oameni de afaceri fiind nevoiti sa-si lase masinile la intrarea pe acest drum. In plus garniturile de mobilier transportate pe un astfel de drum pot fi deteriorate. Din acest motiv multe contracte nu au reusit sa fie finalizate. Primaria localitatii a promis ca incepand cu anul urmator vor incepe lucrarile de modernizare a drumului respectiv.

Corina Olariu - Observator

  • Radu Nunweiller, dorit de UTA, urmareste azi partida de la Bistrita

Radu Nunweiller ar putea fi noul antrenor al echipei UTAUT Arad se afla intr-o situatie critica, ultimul loc in clasament, dar planurile ei de viitor sunt foarte indraznete. Recent, intr-o oferta de sponsorizare adresata unor firme de o agentie de publicitate, clubul din Arad isi face cunoscute intentiile de viitor. Astfel, clubul isi propune ca in acest sezon sa evite retrogradarea, in campionatul 2003-2004 sa ocupe un loc care sa-i permita sa joace intr-o cupa europeana, iar pentru 2004-2005 tinteste cucerirea titlului de campioana. Pentru atingerea acestor obiective clubul a inceput deja sa se preocupe pe diferite planuri, alegerea unui nou antrenor fiind pe primul loc. Conducerea clubului a intrat in legatura cu fostul dinamovist Radu Nunweiller, stabilit de multi ani in Elvetia, la Lausanne.
Radu Nunweiller, vorbitor de franceza si engleza, a jucat intre 1955 si 1977 la Dinamo si apoi inca doi ani la Corvinul Hunedoara. A castigat cu echipa Dinamo sase campionate si doua Cupe ale Romaniei, a evoluat de 50 de ori in echipa nationala, iar in 1970 a facut parte din reprezentativa tarii noastre participanta la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Mexic.
Din 1980 este antrenor in Elvetia. A antrenat echipele Martiqny, Chencsi, iar din 1996 conduce echipa Lausanne, cu care a castigat de doua ori campionatul Elvetiei la fotbal in sala, iar in 1999 Cupa Elvetiei.
UT Arad urmeaza sa duca tratative cu Radu Nunweiller in aceste zile. Fostul jucator dinamovist a venit din Elvetia in Romania ieri, a aterizat la Timisoara si de aici a plecat la Bistrita cu un reprezentant al clubului UTA pentru a urmari partida de azi cu Gloria.

Romania Libera

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia 7 decembrie - 6 decembrie 2002  Curierul - (SUA)
Muresul 7 decembrie - 6 decembrie 2002  Vlad nemuritorul - (ROM)
Arta 7 decembrie - 6 decembrie 2002 - Sala A  Garcea si oltenii - (ROM)
Arta 7 decembrie - 6 decembrie 2002 - Sala B  Masina timpului - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]