Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 8 mai 2002

  • Delegatie pornita pe afaceri. Aradul, tot mai curtat de investitorii italieni

Vicepresedintele CJA - Gheorghe Falca s-a intalnit cu delegatia italiana din AndriaConsiliul Judetean Arad a primit, ieri, vizita unei delegatii de oameni de afaceri italieni, sositi la Arad in frunte cu Vicenzo Caldarone primarul localitatii Andria situata in partea de sud a Italiei, intr-o zona in care in ultirnii douazeci de ani s-au dezvoltat foarte mult intreprinderile mici si mijlocii. Delegatia a fost primita de catre Gheorghe Falca, vicepresedintele CJA, care le-a prezentat italienilor oportunitatile de afaceri pe care le ofera municipiul si judetul Arad. In urma acestei vizite, se va incheia un protocol de colaborare intre CJA si regiunea italiana, care vizeaza crearea unui cadru propice investitiilor italiene in judetul nostru. Trebuie spus ca, deja, Aradul beneficiaza de prezenta unor investitori italieni din respectiva regiune, premisele unei bune colaborari fiind, asadar, deschise.

Orlando Toader - Observator

  • Neglijenta parintilor a pus in pericol viata unui baietel de 6 ani

Alexandru Sincovici a fost operat...Micutul a fost strivit de poarta de intrare in curte Scolii generale nr.5 Arad. Poarta nu era prinsa in balamale drept pentru care conducerea scolii da vina pe Regia Apa Canal, care ar fi demontat poarta pentru a incepe lucrari de canalizare in aceasta zona. Seful de la Regie sustine ca poarta nu ar fi fost nici odata bine fixata. In timp ce factorii implicati se cearta, baietelul este internat la sectia reanimare a Spitalului Judetean Arad.
Micutul Alexandru Sincovici a vrut sa intre in curtea scolii, pentru a se juca impreuna cu alti copii. Poarta de fier, grea de 300 de kilograme prinsa doar cu sarma s-a desprins si a cazut peste copil. Toti copiii care locuiesc in apropierea Scolii generale nr. 5, obisnuiesc sa se joace pe terenul de sport al acesteia, desi conducerea  scolii le-a interzis accesul in aceasta incinta, iar gardienii au scos copiii din aceasta zona de mai multe ori, acestia neputand insa sa supravegheze in permanenta numai aceasta zona. Conducerea scolii este de parere ca vina pentru tragicul accident apartine Regia Apa Canal care a demarat lucrarile  de canalizare in curtea scolii, fara avizul unitatii, iar lucrarea desi iceputa in luna februarie inca nici acum nu a fost finalizata, in ciuda numeroaselor luari de pozitie a conducerii scolii.
Alexandru Sincovici a fost operat pentru ca dupa ce a cazut poarta pe el a su ferit o perforare a intestinelor, el fiind internat in prezent la reanimare. Tatal copilului nu s-a hotarat inca, daca va actiona in judecata scoala sau Regia Apa Canal.

  • Piata Mihai Viteazul din Arad, in lincezeala de sarbatoare

Dupa Paste - Piata Mihai Viteazul a fost aproape goalaCel mai aglomerat loc din Arad, Piata Mihai Viteazul, ramasa cu numele de Piata Mica in constiinta aradenilor, desi de cativa ani este principala piata a Aradului, nu si-a justificat zilele trecute renumele. Dupa o saptamana de vanzoleala, inainte de sarbatori, in care a fost efectiv sufocata de aradenii dornici de a-si completa proviziile de Pasti, ieri, la ora 12.30, celebra piata avea un aspect dezolant. Intr-un Arad care parea amortit in zi de sarbatoare, nici piata nu a facut exceptie. Cativa comercianti curajosi au riscat sa piarda timpul la mese. Oferta produselor importate, legume si fructe mai mult sau mai putin exotice, risca sa se usuce de tot pe mesele vaduvite de cumparatori. Cativa tarani mai sperau sa-si vanda ceapa verde si salata. Slaba nadejde. O femeie cu cateva legaturi de ceapa verde in mana, in lipsa de alti musterii, a inceput tura pe la cele cateva mese unde pietarii se plictiseau, incercand sa le vinda lor ceapa. Vreo trei potentiali clienti, plictisiti peste poate, se plimbau fara chef printre mese, spre disperarea comerciantilor care s-au lamurit rapid ca nu le va pica nimic de la oamenii care pareau ajunsi in piata doar din inertie. Ca niciodata, chiar si parcarea, supraaglomerata in timpul saptamanii,  adapostea ieri la amiaza doar vreo doua, trei masini. Nu a mai fost nevoie nici de politisti pentru dirijarea circulatiei, care au avut mult de furca saptamana trecuta, pentru ca traficul era doar cu putin peste cota zero. Lancezeala a caracterizat si portiunea de piata a vanzatorilor de casete, aparate electronice, cosmetice, haine si tot ceea ce caracterizeaza un obor care se respecta. Majoritatea meselor afisau doar rafturi de scandura hade prin goliciunea lor. Vreo doi comercianti de stifturi electronice sclipitoare, facute pe vreun vaporas de sorginte asiatica, sperau in zadar sa faca vanzarea zilei, pentru ca nimeni nu i-a intrebat de sanatate. Standurile de casete, unde in mod traditional lalaiturile manelistilor in voga se intersectau peste nervii cumparatorilor, erau ieri goale. Doi ciini comunitari, unul negru cu alb si o catea rosie, dormeau printre mese, toropiti de caldura umeda din atmosfera. Nici macar tiganii, omniprezenti prin piata cu pantofi vechi sclipind de vax si covoare oferite la preturi de nimic, nu au ales sa-si petreaca a doua zi de Pasti in piata. Ieri la amiaza, Piata Mihai Viteazul din Arad a avut un aer de lincezeala de sarbatoare, comun parca pentru intregul oras. 

Sorin Trocan - Editia de Vest - Evenimentul zilei

  • Monumentul celor 13 generali a fost profanat chiar in noaptea de Inviere

Monumentul celor 13 Generali a fost profanatPersoane necunoscute au manjit obeliscul cu excremente si au scris pe el mesaje obscene. Unele inscriptiide pe monument sunt injurii la adresa viceprimarului Levente Bognar. Surse neoficiale din cadrul UDMR sunt de parere ca autorii au putea fi locatarii unui imobil din Arad, care sunt in proces de mai multa vreme cu o ruda a sotiei viceprimarului, dar acesta nu a dorit sa faca nici o declaratie cu privire la acest incident. La obeliscul celor 13 generali sunt inmormantate osemintele a 11 dintre generali, eroi ai revolutiei maghiare de la 1848 executati la Arad de catre amata imperiala. Mormantul reprezinta pentru maghiari un simbol al luptei pentru independenta. Conducerea UDMR a sezizat Politia si Parchetul pentru a-i descoperii pe autorii acestui act de vandalism. Politistii spun insa, ca aceasta fapta nu poate fi pedepsita penal, autorii ei riscand doar o amenda contraventionala. Un incident similar a avut loc si in urma cu doua saptamani, cand si atunci obeliscul generalilor a fost vandalizat insa autorii nu au fost prinsi.
Partidele politice indiferent de culoarea lor politica au luat pozitie impotriva acestui act de vandalism. Chiar si presedintele PRM Arad, Gheorghe Feies ne-a declarat " Noi suntem impotriva profanarii monumentelor, indiferent de ce natura sunt ele"
De acum inainte, monumentul in cauza va fi supraveghiat de un paznic pentru a se evita situatii asemanatoare.

  • Primavara aradeana - o luna de sarbatoare

Aradul se pregateste de sarbatoarea primaveriiPrimaria Municipiului a pregatit aradenilor o luna plina de evenimente. Astfel:
9 mai, Ziua Europei (ora 10.00 - Piata Avram lancu, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor; ora 14.00 - Parcul Europa, dezvelirea lucrarii de arta "Ganduri europene"; ora 15.00 - in fata Palatului Administrativ, concurs "Armonia Turnului Babel", organizat in colaborare cu Palatul Copiilor Arad; intre orele 11.00-20,00- Casa de Cultura a Municipiului, vizionare de filme cu tematica europeana.
18-19 mai, Supermaratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba (18 mai: ora 15.00 - in fata Palatului Administrativ, sosirea primilor concurenti; ora 16.00 - in fata Palatului Administrativ, program distractiv; ora 18.00 - Galeria de Arta Delta, vernisajul expozitiei de arta a artistilor maghiari din Bekescsaba)
19 mai (ora 9.00 - in fata Palatului Administrativ, startul concurentilor)
24-26 mai, Festivalul euroregional al cartii si al florilor (24 mai: ora 11.00 - Piata Avram Iancu, deschiderea Targului de Carte Euroregional; ora 18.00 - halul Teatrului de Stat, deschiderea expozitiei de flori) (25 mai: ora 11.00 - Casa de Cultura a Municipiului, Simpozion literar euroregional; ora 13.00 - Piata Avram Iancu, concurs de aranjamente florale)
(26 mai: ora 11.00 - Piata Avram Iancu, spectacol de marionete in aer liber; ora 12.00 - Piata Avram Iancu, concert de fanfare)
7-8 iunie, Festivalul de teatru stradal "Ilariada" spectacole in aer liber


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]