Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 9 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • S-au dat primele rezultate. 2.446 de absolventi au luat bacalaureatul

Inspectorul Mihai Matekovits informeaza derpre rezultatele la bacalaureat262 de respinsi isi pot incerca puterile in sesiunea din august
Procentajul de promovabilitate al examenului de bacalaureat, sesiunea iulie 2002, pe judetul Arad, este de 90,29%, inainte de depunerea contestatiilor, ne informeaza prof. Mihai Matekovits, inspector scolar general adjunct la I.S.J. Arad. Fata de anul trecut, procentul de promovabilitate este cu 4% mai ridicat. In cifre, examenul de bacalaureat poate fi sintetizat dupa cum urmeaza.
S-au inscris 2.753 absolventi ai liceelor si scolilor din judetul Arad, dar s-au prezentat la examen 2.709. Un singur candidat a fost eliminat, pe motiv de copiat. Dupa probele orale, au cazut 16 (15 la limba si literatura romana si unul la limba moderna).
In urma probelor scrise, au mai "picat" 246 de candidati. Rezultat - 2.446 admisi si 262 respinsi.
Examenul s-a desfasurat fara incidente majore, "nici chiar minore", afirma prof. Mihai Matekovits. Contestatiile s-au depus in cursul zilei de ieri, urmand ca rezultatele finale sa se afle pana joi, 11 iulie, la ora 12.00.
Tot atunci, precizeaza insp. sc. gen. adj. Mihai Matekovits, se va sti si pe ce loc se situeaza Aradul la nivel national.

Catalina Latu - Adevarul

  • Campioana regasita. Lidia Maior Gligor (13 ani ) a fost adusa acasa dupa ce a fugit de parintii ei

Parintii fetitei disparute nu-si pot explica fuga acesteia...O sportiva in varsta de 13 ani, din Arad, dubla campioana mondiala la arte martiale, a fost data disparuta de parinti dupa ce, timp de patru zile, aceasta n-a mai dat pe acasa. Lidia Maria Maior Gligor trebuia sa-si petreaca vacanta la rudele din Anina. Joi dimineata, fata a plecat la gara, dar n-a mai ajuns la destinatie. Primul lucru pe care l-au facut parintii, in momentul in care au constatat, joi seara, ca fata lor nu se mai intoarce acasa, a fost acela de a o cauta pe la spitale, in garile de pe traseu si pe la cunostinte, insa fara succes. Asa ca depun o sesizare la politie.
"Cel mai mult m-a deranjat faptul ca Politia Arad a luat aceasta disparitie mai mult in gluma, tergiversand luarea unor masuri concrete. Nu i-au interesat decaratiile mele, iar poze fetei au cerut-o de abia a doua zi" ne povesteste Lidia Maior Gligor mama fetei.
Tanara a fost gasita, ieri dimineata si adusa acasa, in Arad. Desi putin incalcit, firul acestei intamplari ne este descris de catre mama Mariei: "Totul a pornit de la un inel de aur. Fata mea se intelegea foarte bine cu o vecina, de o varsta cu ea. Pentru ca acea vecina avea nevoie de bani, a girat cu inelul dat de fiica mea. Cand i l-a inapoiat, i-a dat o imitatie de inel, din tinichea. Fata mea sa speriat de ce a facut si, crezand ca va avea de suferit, a fugit de acasa. Intentiona sa ajunga la unchiul sau, in Anina. Ce stiu pana in prezent este ca, in gara la Timisoara, fata a fost luata de politie si data in grija Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului Timis. Datorita presei am reusit sa dam de urma fetei si sa o ducem acasa. Intentionez sa sesizez politia, pentru ca fata mea a fost inselata de acea vecina. "
Campioana mondiala la kata
Prin multe eforturi, Lidia a reusit performanta de a urca pe prima treapta a podiumului la Cupa Mondiala de karate din Ungaria."Nu am avut nici un fel de probleme cu ea. Sa pregatit si a obtinut rezultatele pe care le asteptam", a declarat pentru ziarul Observator primul antrenor al sportivei, sensei Dan Duma."Este o fata talentata. Nu-mi explic cum s- a putut intampla sa plece de acasa", a spus sensei Geo Marc, actualul antrenor al fetei. Apreciatul sensei aradean a spus ca va face tot posibilul ca Lidia sa se reintegreze in familie si in societate. In acest sens, ieri dupa amiaza, sensei Geo Marc s-a deplasat la Timisoara si a adus-o acasa pe Lidia." Ma voi ocupa de viitorul acestei fete. La mijlocul lunii august o voi lua si pe Lidia intr-un stagiu de pregatire care va avea loc in Austria", a incheiat sensei Geo Marc. Multe lucruri cu privire la acest caz sunt in ceata. Bunaoara, desi sesizarea disparitiei se afla inregistrata inca de vineri, ieri, am fost neplacut surprinsi sa constatam ca Politia nu detinea prea multe informatii, singurele fiind acelea ca Lidia se va intoarce acasa. Ca am aflat inaintea familiei acest aspect treaca-mearga, dar venim si ne intrebam daca nu ar trebui, pe langa institutia Drepturilor copilului, sa se sesizeze din oficiu si Politia, dat fiind faptul ca, mai presus de toate, avem de-a face cu un caz de inselatorie. Si, apoi, este normal ca o fata de 13 ani, dubla campioana mondiala la arte martiale, sa fuga de acasa de teama sa nu fie batuta de parinti, pentru (la urma-urmei) un amarat de inel?

Daniel Berar, Dacian Don - Observator

  • Inlocuire CTD Topex din Lipova si Chisineu Cris cu unitati distante ale CTD Alcatel

Lipova si Chisineul au primit noi centrale telefonice...In data de 21.06.2002 in localitatile Lipova si Chisineu Cris s-au inlocuit Centralele Telefonice Digitale (CTD) Topex cu cate o unitate distanta al CTD Alcatel.
Capacitatile noi instalate in cele doua localitati sunt de 286 linii la Lipova si de 198 de linii la Chisineu Cris, ambele unitati putand fi extinse pana la 500 de linii. Abonatii conectati in aceste doua unitati distante vor avea acces la automatul interurban si international, la serviciile cu valoare adaugata si la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces). De asemenea in aceste unitati distante se vor putea instala si linii ISDN. Astfel in prezent, sunt instalate unitati distante ale CTD Alcatel in 14 localitati din judetul Arad.
Mentionam ca in ambele localitati raman in functiune si actualele CTA PC, cu aceeasi numerotatie ca si pana in prezent, iar abonati preluati din CTD Topex (preluarea fiind facuta gratuit) isi vor pastra vechile numere si anume:
- 563000-563499 pentru Lipova
- 523000-523499 pentru Chisineu Cris

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Captura de mercur alb

Politistii aradeni au facut o captura de mercur alb...Politistii aradeni au capturat aproape opt kilograme de mercur alb de la domiciliul unui aradean. Valorificind o informatie, politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Arad au efectuat o perchezitie la domiciliul lui Alexandru Konnat, din Arad. Ei au gasit cantitatea de 7,7 kg mercur alb, detinuta de acesta in mod ilegal. Mercurul a fost ridicat si a fost trimis pentru analiza la un laborator specializat din Timisoara. Alexandru Konnat a declarat ca ar fi adunat mercurul din mai multi contactori electrici, gasiti abandonati in mai multe locuri, si ca dorea sa-l pastreze. Mercurul alb este extrem de cautat in Ungaria sau Iugoslavia, unde pentru un kilogram se platesc intre 1.500-2.000 euro.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vanzarea (cedarea) locului din Divizia A, ultima solutie

Marin Lupas cauta noi solutii pentru supravietuirea echipei UTADaca Bihorul accepta sa preia pozitia textilistilor, macar nu dispare UTA
Oficialii Batranei Doamne se straduiesc, in aceste zile, sa salveze un dezastru total. Marin Lupas si Ioan Ienciu incearca sa faca tot posibilul pentru ca UTA sa nu ajunga in situatia de a nu se inscrie in campionat, pentru ca apoi sa-si reia activitatea din Divizia C. In acest sens, unica solutie la indemana conducatorilor clubului UTA e legata de cedarea locului din Divizia A si gasirea unei pozitii in esalonul secund. "Dupa tot ce s-a intamplat, asta ne-a mai ramas. Nu mai avem nici o solutie si nici o posibilitate", spune Marin Lupas.
Propunere din partea Bihorului
Presedintele Batranei Doamne a recunoscut ca a primit o propunere din partea clubului FC Bihor, ai carui oficiali si-au manifestat interesul fata de locul din Divizia A al FC UTA. "Nu stiu ce va iesi, dar o sa port o discutie cu cei de la Oradea. Aceasta problema e urgenta si trebuie atacata acum, pentru ca in doua-trei zile sa fie, daca e posibil, rezolvata", a declarat Marin Lupas. In ciuda zvonurilor legate de o afacere intre UTA si FC Bihor, nu e sigur ca oradenii sunt foarte interesati de pozitia Batranei Doamne si e posibil, de asemenea, ca ei sa nu fie de acord sa ajunga in Divizia A.
Macar UTA nu dispare
Presupunand ca UTA va reusi sa-si cedeze locul din Divizia A echipei din Oradea, marile probleme ale textilistilor tot nu vor fi rezolvate. Asta pentru ca nimeni nu va garanta un buget pentru Divizia B, iar jucatorii se vor imprastia in toate directiile. Partea buna e doar ca UTA nu dispare si ca va avea ocazia si lupte, cum poate, pentru a nu ajunge in Divizia C.

Sebastian Siclovan - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]