Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 9 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Investitie de doua milioane de Euro. Noul centru de vanzari Volkswagen

Firma Volkswagen va construi in Arad un modern centru de vanzari - Virtual Arad News(c)2002Ieri, la ora 11, in prezenta oficialitatilor locale, a secretarului de stat in Ministerul Prognozei si Dezvoltarii Mihai David si a ieprezentantilor Quark Motors, la iesirea din Arad spre Deva, pe DN 7, s-a pus piatra de temelie la santierului de constructie a noului centru de vanzari Volkswagen.
Au rostit scurte alocutiuni presedintele Companiei Quark Motors-Codrin Bortes, reprezentantul Porche Romania-Mihai Brend, primarul Aradului - Dorel Popa, directorul S.C. Proiect Arad, societatea care a castigat licitatia de proiectare a acestei lucrari - Gheorghe Seculici, presedintele PAB Romania Ion Sandu.
Conferentiarul univ.dr. Ioan Tulcan decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Arad a oficiat slujba de sfintire a locului unde urmeaza sa se ridice constructia.
De la Ionel Vesea, arhitect la S.C. Proiect Arad, am aflat ca parcela destinaia acestui centru are 6906 m.p. Aria de desfasurare a cladirii (parter plus etaj) va avea 3012 m.p., iar cea de constructie, 2475 m.p. Centrul va cuprinde ateliere de service, tinichigerie, spalatorie, ateliere de mecanica, verificare tehnica, vopsitorie, magazin de prezentare si birouri.
Termenul de finalizare a partii de service este luna februarie a anului viitor, iar show-room-ului, luna aprilie, in conditiile in care vremea va fi prielnica - a precizat presedintele firmei executante a lucrarii, Ion Sandu.
Dupa Timisoara, Aradul este al doilea oras in care Quark Motors, dealer autorizat Volkswagen, investeste doua milioane Euro intr-un centru modern, destinat clientilor fideli ai acestei firme. In final, evenimentul a fost stropit cu traditionala sampanie.

T. Matica - Adevarul

  • Aeroportul Arad are conditii optime pentru zbor

Conducerea Viaclub Italia a sosit la AradCel mai mare operator de zboruri italian pe ruta Italia-Europa Centrala si de Est va efectua cursa Arad-Verona. Bruno Tercatin, proprietarul companiei Viaclub Italia, a sosit, ieri, pe Aeroportul Arad, pentru a cunoaste conducerea acesteia. Compania Viaclub Italia se ocupa doar de curse turistice si utilizeaza avioane BAE 156 cu o capacitate de 95 de locuri. Pentru a populariza aparatele de zbor utilizate si pentru a stabili primele contacte intre pilotii italieni si conducerea unor aeroporturi din Romania, o delegatie insemnata a facut un tur prin tara, astazi ajungand la Arad. Din 25 noiembrie ar trebui sa aiba loc prima cursa cu acest operator, pe ruta Arad-Verona. Bruno Tercatin este in momentul de fata cetatean italian, insa este originar din Romania, ajungand in cursul anilor unul din cei mai importanti afaceristi italieni in domeniul transporturilor aeriene. Din delegatia care l-a insotit ieri la Arad au mai facut parte directorii aeroporturilor Verona si Treviso si seful Autoritatii Aeronautice Civile din Italia. Compania Viaclub Italia este al treilea operator de zboruri care utilizeaza Aerportul din Arad, dupa TAROM si Angels Airlines. Tot ieri, conducerea Aeroportului Arad a avut placuta surpriza de a primi confirmarea acceptarii Aeroportului in cadrul Cosiliului International al Aeroporturilor (ACI), ca membru cu drepturi depline. Avantajele acestei pozitii sunt accesul la bazele de date ale asociatiei, permanenta comparare a situatiei de la Arad cu cea din alte tari. De asemenea, Aeroportul Arad poate solicita consultanta tehnica si economica de la ACI. Cotizatia pentru a fi membru in organizatie este de 500 de Euro pe an.

Horia Iacob - Agenda zilei

 

  • Aradul va avea cel mai modern centru de oncologie din Europa de Est

UVVG este initiatorul proiectului de realizare a centrului oncologic aradeanDetalii legate de construirea acestui centru s-au discutat joi, in Sala "Vasile Goldis" din Primaria municipiului Arad, sub patronajul rectorului Universitatii de Vest Vasile Goldis, initiatorul acestui proiect. La discutii, au participat reprezentantii AMG-Uno, responsabila proiectului stiintific si tehnologic, cei ai SEDI Rama, o importanta companie de constructii din Italia si reprezentantii MC service, responsabila cu partea de organizare. Din partea romana, au fost prezenti reprezentantii Facultatii de Medicina a Universitatii de Vest Vasile Goldis Arad, Ioan Crasnic, directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, prof. univ. dr. Maria Puschita, presedintele Colegiului medicilor Arad, Gheorghe Domsa, directorul Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate, dr.Csaba Szekely, seful sectiei de Oncologie a Spitalului Municipal Arad, Claudiu Cristea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, alti medici si specialisti. Centrul oncologic de la Arad se doreste a fi un centru de referinta in sectorul cercetarii aplicate, pentru zona romana, maghiara si sarba. Centrul se va caracteriza printr-o vasta utilizare interregionala, de tipul unei macro-regiuni. Prin acest centru cercetarea va fi una moleculara ( biologie moleculara, genetica, radiofarmacie), iar pe langa tratamentul clasic prin chimioterapia traditionala se va aplica si terapia metabolica, prin folosirea radionucleelor, a anticorpilor mononucleari si a peptidelor. Costurile necesare construirii centrului sunt de 20 de milioane de euro, iar partea de dotare cu aparatura va costa 7 milioane de euro. La acest centru vor fi angajati 50 de medici, specialisti si asistente, 25 de persoane in sectorul de cercetare, adica fizicieni, chimisti, biologi si 20 de persoane pentru sectorul administrativ. Centrul va fi construit pe doua nivele si va avea obligatoriu sala de radiologie, Doppler, rezonanta magnetica nucleara, sala de terapie metabolica, doua sali de operatii numai pentru terapie oncologica si de terapie intensiva, camere de garda, camere pentru cercetare, precum si saloane cu un singur pat, dotate cu camere de luat vederi cu circuit inchis. Constructia propriu-zisa va dura un an.

Adina Cosa - Ziua de Vest
  • "In Romania, nu toate societatile de paza au specialisti pregatiti la standardele necesare"

Constantin Buzatu este specialist in arte martialezice vicepresedinte IBSSA, Constantin Buzatu
Constantin Buzatu, directorul unei firme de constructii din Arad si al alteia de protectie si paza, a ajuns in conducerea celei mai prestigioase asociatii internationale de protectie, paza si servicii de securitate, IBSSA (International Bodyguard & Security Services Association). Specialist in arte martiale, centura neagra cu 5 dani in karate shotokan si centura neagra in ju-jitsu, aradeanul militeaza pentru ca IBSSA sa ajunga si in Romania la statutul pe care il are in alte tari.
Ce inseamna, in lumea firmelor si organizatiilor de protecte, paza si servicii de securitate, IBSSA?
La ora actuala, IBSSA, care a fost fondata in Franta, in 1994, este o asociatie nonprofit, care are peste 1.200 membri din peste 90 de tari, peste 70 la suta din acestia fiind societati sau organe specializate in servicii de protectie. IBSSA organizeaza cursuri de pregatire pentru membrii sai, dar se ocupa, prin sefii de departamente specializati, si cu antrenarea fortelor speciale din multe tari. De curand, de exemplu, la Budapesta, a avut loc un asemenea stagiu de pregatire, care s-a desfasurat la un poligon special al politiei maghiare, in colaborare cu sectia FBI pentru Europa centrala si de est. IBSSA este singura asociatie care are dreptul de a antrena forte speciale din mai multe tari si care colaboreaza cu politiile si serviciile secrete, oferind asistenta si specialisti in diferite domenii, de la arte martiale, tehnici de autoaparare, pana la tir sau tehnici de conducere a masinilor de escorta pentru VIP.
Antrenamente la firma de protectie si paza IBSSACare este situatia in Romania?
La noi exista foarte multe societati de protectie si paza, dintre care nu toate au specialisti antrenati si pregatiti la standardele necesare. Pentru un agent, de exemplu, este nevoie de pregatire speciala care poate dura de la trei la sase luni, dupa care acesta primeste un atestat care-l face apt pentru a participa la misiuni. La noi, asa se pregatesc oamenii si lucram in colaborare cu politia sau jandarmeria. Dorinta mea este sa implementam si in Romania sistemul care functioneaza in alte tari, cum ar fi Ungaria, Germania, sau chiar Israel, iar Ministerul de Interne sa poata colabora cu noi asa cum colaboreaza alte ministere de interne cu structuri nationale ale IBSSA, in interesul cetatenilor.
In afara de partea de protectie, ce alte valente mai acopera IBSSA?
IBSSA are si o parte, sa-i spunem, sportiva. In perioada 14-18 noiembrie, la Riga, va avea loc editia a doua a Festivalului IBSSA si a Campionatului Mondial de Arte Martiale, ocazie cu care, pe langa competitiile care angreneaza, la kata si kumite, sportivi de la varsta copiilor pana la seniori, vor avea loc si seminarii pe diferite teme legate de arte martiale si tehnici de lupta. Vor fi prezenti mari maestri in ju-jitsu, karate, Kung Fu vietnamez, ninjutsu, sambo, wrestling, box, kickboxing, care vor efectua antrenamente si vor prezenta diferite tehnici specifice. La finele lunii, la Arad, in organizarea noastra, va avea loc un alt stagiu de pregatire, la care vor fi prezenti cu siguranta Giacomo Bertoletti, cel mai mare maestru in tehnici de autoaparare, presedintele Federatiei World Ju-jitsu, Roberto Gobbi, maestru de trageri, si Roberto De Ronzi, maestru in tehnici de autoaparare.

Sorin Trocan Evenimentul Zilei - Editia de Vest

  • Autor a patru spargeri din masini, prins de politisti si jandarmi

Un hot din masini a fost prins de politistii aradeniPolitistii si jandarmii aradeni l-au prins, ieri, putin dupa miezul noptii, pe Aurel Tarca, de 29 de ani, din Vaslui, care avea asupra lui, intr-o plasa, mai multe bunuri furate in acea noapte din patru masini parcate pe strazile Stupilor si Poetului. "Cand tocmai incerca sa iasa dintr-o masina pe care a deschis-o cu ajutorul unui briceag, a fost zarit de un martor, care, la randu-i, a anuntat doi jandarmi. Asupra lui A. T. au fost descoperite doua calculatoare de mana, un ceas, un cutit si alte bunuri pe care le-a gasit in masini" – declara comisar Sabin Tuduce, din cadrul Biroului judiciar al Politiei Municipiului Arad.
Aurel Tarca a recunoscut nu numai acest furt, afirmand ca, in aceeasi noapte, a mai comis alte trei astfel de fapte. Din pacate, doar doua victime au sesizat Politia cu privire la disparitia unor obiecte din autoturismele personale.
Tanarul a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand ca, in cursul acestei zile, sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de furt.
Tarca este recidivist, s-a eliberat din Penitenciar in 24 iulie a.c, unde a ispasit o pedeapsa pentru aceleasi fapte. Cum avea o "coada" de 600 de zile, la pedeapsa i se va mai adauga si restul de zile.

Dacian Don - Observator

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia 8 noiembrie - 14 noiembrie 2002  Triplu X - (SUA)
Muresul 8 noiembrie - 14 noiembrie 2002  Epoca de gheata - (SUA)
Arta 8 noiembrie - 14 noiembrie 2002 - Sala A  Triumful dragostei - (ITAL- ENG)
Arta 8 noiembrie - 14 noiembrie - Sala B  Vidocq - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]