Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 10 aprilie 2002

  • Reprezentantii pensionarilor s-au intalnit cu medici si cu reprezentanti ai Administratiei Locale

Pensionarii au discutat probleme de sanatate cu medicii prezentiDe Ziua Mondiala a Sanatatii, care se sarbatoreste in fiecare an la 7 aprilie, reprezentantii pensionarilor s-au intalnit la Cercul Militar Arad, cu medici si reprezentanti ai autoritatilor locale. Participantii au discutat despre problemele pe care le au, atat cele legate de sanatate, cat si despre situatia financiara precara a varstnicilor. Simpozionul a fost organizat de catre Consiliul Judetean al Persoanelor varstnice si Liga Judeteana a Pensionarilor in colaborare cu Centrul Militar Arad.. Participantii au vorbit despre situatia grea a varstnicilor care au pensii mici. " Am invitat factori de raspundere in legatura cu acest aspect al problematicii generale a pensionarilor, si speram ca prin aceasta initiativa a noastra, sa deschidem noi cai prin care sa fim mai bine intelesi, in legatura cu o serie intreaga de probleme pe care le implica sanatatea persoanelor varstnice"., presedintele ligii pensionarilor. Pensionarii au avut prilejul sa discute despre problemele lor de sanatate cu medicii care au participat la intalnire. "Datorita faptului ca doresc oamenii mai mult sanatosi, la cabinetul  pentru medicina preventiva, eu le recomand tuturor oamenilor in varsta, voie buna, miscare si prefer preventie decat sa fie bolnavi, recomandandu-le una din cele mai ieftine metode de prevenire a bolilor ca : miscarea in aer liber, care nu costa nimic dar ajuta la mentinerea sanatatii, cele mai frecvente afectiuni ale varstei a III-a fiind bolile cardio-vasculare, artroza si hipertensiunea arteriala, care pot fi prevenite prin exercitii fizice" a spus unul din medicii prezenti la intalnire.

  • Credite dubioase la Euro Cassa

OJPC a efectuat control la Euro CassaOJPC Arad a efectuat un control la firma Euro Cassa SRL, punctul de lucru Arad, care este cunoscuta in oras pentru imprumuturi avantajoase.
Firma are reclame multiple in presa, iar oamenii au apelat la ea pentru ca avea dobanda mai avantajoasa decat banca. Insa ei nu au citit de cele mai multe ori cu atentie contractele incheiate. Trebuia inceputa plata ratelor inainte de a primi banii, dupa o anumita perioada de timp se primea imprumutul, ratele curgand mai departe. Sistemul era un fel de CAR. In urma sesizarilor unor clienti care au reclamat faptul ca nu au gasit, in contracte, suficiente date privind clauzele contractuale, inspectorii OJPC Arad au efectuat un control la punctul de lucru din Arad al firmei Euro Cassa SRL din Satu Mare. Cu ocazia controlului, s-au depistat mai multe nereguli. Au fost folositi termeni insuficient explicati in redactarea contractului, ce pot genera confuzii in intelegerea acestuia. Nicaieri nu este definit fara echivoc obiectul contractului: imprumut in bani pentru cumpararea in rate a unor obiecte, prin prestarea de servicii de catre Euro Cassa, organizarea unor grupuri de imprumut reciproc si lipseste specificarea depozitarului banilor grupului. Contractul este redactat echivoc in ceea ce priveste data infiintarii grupului, care nu corespunde cu data semnarii contractului si este abuziv, pentru ca permite firmei sa modifice tarifele si preturile stabilite prin contract, fara avizul consumatorului, restrange dreptul acestuia de a pretinde despagubiri si il obliga sa se supuna la conditii contractuale de care nu a avut posibilitatea sa ia cunostinta in momentul semnarii contractului. OJPC Arad a sanctionat contraventional firma si a transmis documentul de control Judecatoriei Arad, care a constatat existenta clauzelor abuzive in contract si a dispus o noua sanctiune contraventionala si modificarea clauzelor contractuale abuzive.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Satenii de la Mocrea iau apa de la izvor si o vand in Ungaria cu un euro litrul

Apa minerala de la Mocrea este cautata si in UngariaApa urat mirositoare pentru unguri
La Mocrea, la cativa kilometri de Ineu, spre Arad, se afla un izvor sulfuros care a ajuns vestit in tot vestul tarii. Apa de Mocrea, urat mirositoare, face minuni in special pentru bolnavii de stomac, rinichi sau fiere. La orice ora, in zona izvorului este coada de masini, iar ocupantii acestora aduna apa in zeci de bidoane din plastic, sticle sau damigene.
In ultimul timp, o afacere profitabila cu apa de la Mocrea a inceput sa se deruleze si pe relatia Ungaria, unde sticlele cu apa sulfuroasa tamaduitoare se vand cu pana la un euro litrul. Localnicii si-au dat seama ca apa cu miros de hidrogen sulfurat are proprietati deosebite si, dupa ce o iau pe gratis de la izvor, o vand la citiva kilometri in Ungaria "imbuteliata" in sticle de plastic. Este dificil de spus cand a inceput sa se foloseasca apa din izvorul respectiv. Localnicii povestesc ca din vechime oamenii au observat ca animalele si pasarile mergeau la izvor cand aveau probleme, apoi se inzdraveneau ca prin minune. Nu se stie precis cand au inceput si oamenii sa bea din apa miraculoasa. Dar izvorul a fost amenajat, a fost creata o parcare speciala in zona si s-au amplasat chiar limitatoare de viteza pentru ca soferii prea grabiti sa nu provoace accidentarea celor opriti sa ia apa. In fata izvorului este amplasata o tabla, inscriptionata cu indicatiile terapeutice ale apei de Mocrea. Printre acestea figureaza litiazele si infectiile renale, sechele dupa interventii renale sau biliare, tulburari metabolice sau afectiuni gastro-intestinale. Apa este buna si in cure de colereza in dischinezie biliara, litiaza biliara cu functia hepatica nealterata sau sechele dupa operatii pe caile biliare.

Sorin Trocan - Editia de Vest - Evenimentul Zilei

  • Un pensionar de 56 de ani a fost lovit de tren

Pentru ca nu a respectat indicatia semaforului, trenul a spulberat un pensionarUn barbat de 56 de ani a fost pur si simplu spulberat ieri dimineata, in jurul orei 8,00, de trenul personal Oradea-Arad. Tupul pensionarului a fost sfartecat si aruncat in toate partile, pe o raza de 50 de metri. In momentul accidentului, Alexandru Ionescu se indrepta spre fostul loc de munca, dar nu a mai ajuns la destinatie. Barbatul mergea pe bicicleta si s-a oprit la pasajul de cale ferata unde semnalele luminoase si acustice avertizau sosirea unui tren. Alexandru Ionescu a apucat sa treaca numai peste o linie. Un alt tren care venea dinspre Oradea pe o linie paralele cu aceasta l-a lovit in plin pe barbat si la tarat cateva zeci de metri. Politraumatismul multiplu cu dezmembrare a produs moartea instantanee a accidentatului. Acesta a fos cel de-al doilea accident feroviar mortal, petrecut in acest an in zona, cand doar cu o luna in urma un alt barbat a fost lovit de tren si a decedat pe loc. Aceste accidente au avut loc din cauza nerespectarii semnalelor de avertizare instalate la trecerile de cale ferata.

  • Au fost retinuti cinci turci care incercau sa iasa in mod fraudulos din Romania

Turcii care au incercat sa iasa ilegal din tara au fost arestatiLa punctul de trecere a frontierei Curtici, in urma controlului efectuat de politia de frontiera in trenul rapid "Dacia" au fost depistati trei turci care incercau sa iasa din tara cu pasapoarte bulgaresti falsificate. Acestea au fost obtinute contra sumei de 17.500 euro de la un turc care le-a promis ca ii va scoate din tara cu ajutorul unei calauze. Cei cinci turci au intrat in Romania in luna martie cu pasapoarte valabile. Pentru a ajunge in Austria, acestia aveau insa nevoie de vize. Turcul Ahmed Kilik le-a promis ca le va procura pasapoarte bulgaresti falsificate cu care sa intre in Ungaria. Pentru aceste documente, turcii au platit calauzei cate 3500 de euro. Fugarii au venit in judetul Arad si au cautat in localitatea Nadlac o persoana care sa le faciliteze trecerea lor spre Ungaria. Pentru ca nu au gasit calauza cautata, cei cinci turci, cu varste cuprinse intre 21 si 33 de ani s-au hotarat sa riste, asa ca trei dintre ei au urcat in trenul Curtici - Budapesta unde, de alt fel, au si fost prinsi de politistii de frontiera. Dupa ce acestia au fost retinuti, o echipa operativa, constituita imediat, s-a deplasat la Hotelul "Hanul de la Rascruce" unde, pe baza informatiilor primite de la cei din tren, au fost prinsi si ceilalti doi. Turcii prinsi sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei. Politia de frontiera din Arad va stabili daca Ahmed Kilik a mai procurat pasapoarte false si altor conationali.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]