Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 10 mai 2002

  • Ieri, aradenii au sarbatorit Ziua Victoriei si Ziua Europei

Oficialitatile aradene trec in revista detasamentul de onoareLa Statuia Ostasului Roman din Piata Avram Iancu a avut loc ieri, ceremonia de cinsire a memoriei ostasilor cazuti la datorie, pentru apararea Patriei. Cu acest prilej a fost oficiata de catre un sobor de preoti in frunte cu  Prea fericitul Timotei Seviciu, episcop al Aradului. La aceasta actiune au participat si au depus coroane de flori, reprezentanti ai Prefecturii, ai Consiliului Judetean Arad, ai Primariei, reprezentanti ai partidelor si ai principalelor institutii aradene. Militarii activi si veterani de razboi au vorbit despre importanta momentului in istoria neamului nostru iar in incheiere, s-a desfasurat un ceremonial militar, care a culminat cu parada militarilor prin fata reprezentantilor prezenti la aceasta frumoasa actiune.
In parcul Europa a fost zarbatorita si Ziua Europei
Alaturi de alte 19 orase din tara, si Aradul, a sarbatorit ieri, Ziua Europei. Aceasta seZiua Europei sarbatorita si la Arad... sarbatoreste in fiecare an  la data de 9 Mai, aceasta zi este considerata punctul de pornire al constructiei europene. Primaria Arad a organizat cu ocazia acestei aniversari,mai multe evenimente care s-au derulat pe tot parcursul zilei. La ora 14, in Parcul Europa a avut loc deschiderea oficiala a Zilei Europei la care au participat si oficialitati marcante ale orasului. In cuvantarea sa primarul Dorel Popa arata: " Impreuna cu alte 19 orase din tara, sarbatorim acest eveniment, si chiar daca sarbatoarea noastra este multipla astazi, as dori sa va spun in cateva cuvinte ceea ce inseamna pentru noi si in general pentru Europa  aceasta zi. Aceasta este sarbatorita in fiecare an in 9 Mai in toate tarile Uniunii Europene si este considerata a fi punctul de pornire a constructiei europene. La 9 mai 1950, ministrul de externe al frantei, Robert Schuman propunea un plan de pace bazat pe o idee cat se poate de simpla - punerea sub control international a industriilor de razboi ale frantei si germaniei, asa incat nici unul din aceste state sa nu se poata pregati, in secret, de razboi. - In prezent obiectivul principal al Uniunii este sa construiasca o Europa care sa respecte libertatea si identitatea tuturor popoarelor care o alcatuiesc".
Pentru a marca momentul solemn la aniversarea Zilei Europei, organizatorii au lansat peste 40 de porumbei, pentru a simboliza pacea pe care cu totii ne-o dorim.

  • Sfarsit si inceput de  drum pentru absolventii de inginerie textila

Absolventi de inginerie textila la UAVIeri, aula "Iuliu Maniu" a Universitatii "Aurel Vlaicu" a fost insufletita de a opta promotie de absolventi ai specializarilor Filiaturi- Tesatorie (FT), Finisare Chimica Texila (FCT), Tricotaje - Confectii - Textile (TCT) si de profesorii care timp de cinci ani i-au calauzit pe caile cunoasterii. 54 de tineri au raspuns pentru ultima data "prezent" la strigarea catalogului. Decanul de an, Monica Sabo, a adus un elogiu frumusetii interioare, dar si celei exterioare, a caror corespondente sunt cartea, respectiv vesmantul - in cadrul ultimului curs, cursul festiv. Emotia momentului a fost accentuata de cuvintele rectorului UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihut, care a dorit absolventilor sa aiba parte de un drum cu destin. "A avea destin inseamna a fi puternic in profesie, a impreuna inteligenta, lectura cu profesionalism". Referindu-se la importanta promotiilor de ingineri textili, rectorul Lizica Mihut a amintit: "Aradul avea o traditie in planul industriei textile. Fiecare specializare taxtila in parte reprezinta o posibila profesiune care vine in intampinarea orizontului de asteptare economica a Aradului. In cei cinci ani, colegii mei au reusit sa le inoculeze absolventilor de astazi scanteia stiintei, scanteia pregatirii intru profesie, care va deveni flacara pentru toata viata. O flacara a iubirii de profesie. De fapt, nu doar o profesie, ci o vocatie pentru ca profesia fara vocatie inseamna mult prea putin, iar noi i-am pregatit pe studenti nu doar pentru "minte", ci si pentru suflet". Aceasta a opta promotie de absolventi ai specializarilor textile a avut privilegiul sa il aiba alaturi pe dr. doc. ing. Mathias Jurgen Bauer, rectorul Institutului de Minerit, Innobilarea Zacamintelor si Ergonomie din Saarbrucken - Germania, institutie academica cu care UAV colaboreaza de cativa ani. Domnia sa a impartasit momentele emotionante ale asistentei si a adresat cuvinte de felicitare proaspetilor absolventi. Cuvinte de recunostinta la adresa dascalilor - formatori de tinuta morala si profesionala - emotia absolvirii, nadejdea unui nou inceput. In atmosfera de "Gaudeamus igitur" am surprins cateva ganduri de moment si de perspectiva ale unor absolventi: Ramona Matei (FCT): "Traiesc si emotie si bucurie si tristete si un sentiment de beatitudine, toate mai presus de cuvinte. Voi urma un masterat si, mai apoi, intentionez sa ma inscriu la doctorat." Paula Herlo (TCT): "Nu- mi vine sa cred ca am absolvit. Imi privesc colegii si am impresia ca la toamna ne vom revedea in salile de curs. Am de gand sa raman in presa." Andrei Caracioni (FCT): "In acest moment solemn traiesc inca o data toate urcusurile pe care le-am parcurs in timpul facultatii si-mi aduc aminte cu nostalgie de tot ceea ce a insemnat studentia. Sunt la o rascruce de drumuri si sper sa aleg cale pe care sa pun in practica am dobandit in acesti cinci ani."

Teodora Matica - Adevarul

  • Inspectorii Protectiei Mediului amenintati cu caini

La unele firme din Santana inspectorii protectiei mediului nu sunt bine primiti...In cursul zilei de ieri, Lucian Popa, inspector in cadrul Protectiei Mediului, impreuna cu un coleg, s-a deplasat la Santana, pentru a verifica daca cele opt masuri impuse firmei SC Indcop Battochio, pentru a fi autorizata, au fost respectate. Trebuie amintit ca firma in cauza se afla in procedura de autorizare inca de acum patru ani, timp in care datorita activitatii desfasurate polueaza (printre altele) apa potabila a localitatii. Potrivit lui Lucian Popa, "nici una,dintre cele opt masurt dispuse de noi (fara de care nu poate fi vorba de vreo autorizare) nu au fast duse la indeplinire pana acum. Firma a fost amendata cu 30 de milioane si a primit un nou termen pentru luarea masurllor care se impun". trebuie amintit ca firma in cauza va trebui in cele din urma sa faca fata presiunilor exercitate deja de locuitorii din Santana, percum si amenintarii venite de la Protectia Mediului, cu o posibila sistare a activitatii; Cat despre trecerea pe care inspectorii de la Protectia Mediului o au in randul firmeior aradene, nu mai departe de alaltaieri, acelasi inspector, aflat in verificare la o firma fantoma (SC Vistral SRL), a trebuit sa faca fata unui Rotweiler si unui Alsacian, pentru a putea intra in curtea unde isi avea sediul firma. Cei doi caini nu apartineau insa firmei supuse verificarii, ci firmei proprietare a spatiului (SC TDG).

Adrlana Barbu - Observator

  • O retea internationala de droguri a fost anihilata

La Tribunalul Arad se va judeca procesul traficantilor de droguriMarijuana si pastile de Ecstasy si , din Ungaria si Iugoslavia, erau oferite gratis in baruri din Timisoara si Arad  
Procurorii din cadrul Curtii de Apel din Timisoara au finalizat cercetarile in cazul unei retele internationale de trafic de droguri de mare risc, care isi desfasura activitatea atat pe teritoriul Romaniei cat si in Iugoslavia si Ungaria. Activitatea retelei a fost interceptata de lucratorii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara (CZCCOA), care au reusit, in urma activitatilor specifice, sa-i captureze pe cei care aduceau marfa in Romania, pe cei care o distribuiau, cat si o parte dintre consumatori. In fapt, in perioada ianuarie 2001 - martie 2002, Norbert Antal, Radu Mezea, Robert Pop si Claudiu Satra au distribuit in localitati din judetele Timis si Arad peste 1000 de pastile de Ecstasy si 500 de grame de marijuana, "marfa" importata din Iugoslavia si Ungaria si considerata ca facand parte din categoria drogurilor de mare risc. La inceputul "afacerii", dealerii din Ungaria i-au oferit lui Antal, zis "Pitbul", o cantitate insemnata de droguri pentru a testa piata din Romania. Antal se ocupa personal de distributia stupefiantelor in localitatile Arad si Pecica. Gramul de cannabis era comercializat pe piata cu 300.000 de lei, iar amfetaminele de tip Ecstasy cu 200.000 de lei/pastila. Antal a fost retinut in martie, pe raza localitatii de frontiera Nadlac din judetul Arad, avand asupra sa o cantitate de 99,80 grame de cannabis adus din Ungaria, pentru care trebuia sa plateasca, peste 2-3 zile, dupa ce il comercializa, aproape 160.000 de forinti.
"Internet" cu halucinatii  
In aceeasi perioada, Robert Pop zis "Tojas", care se aproviziona cu droguri de la Antal, a organizat petreceri in diferite cluburi din Timisoara si Arad, unde, a oferit participantilor pastile Ecstasy inscriptionate "@", denumite "Internet". In luna februarie, cand si-a aniversat ziua de nastere intr-un club timisorean, acesta si-a "servit" invitatii cu droguri primite de la aceeasi sursa. Din fisa de cazier rezulta ca Pop a mai suferit anterior condamnari, tot pentru trafic de stupefiante, si mai are de executat 260 de zile de detentie. Continuand cercetarile in acest caz, in seara zilei de 10 aprilie, politistii din cadrul CZCCOA Timisoara au descins din nou in Punctul de Control si Trecere a Frontierei Turnu, din judetul Arad. De aceasta data, existau informatii ca traficantii maghiari care aprovizioneaza piata din Romania vor introduce din nou droguri. Intr-o statie Peco de pe drumul Arad-Nadlac, a fost identificat un autoturism Mercedes in care se aflau Laszlo Nadasi, de 27 de ani, patron, si Zoltan Pop, de 33 de ani, de profesie padurar, ambii domiciliati in localitatea Pustafoldvai, judetul Bekes, Ungaria. Cei doi erau chiar dealerii de stupefiante care au dat dureri de cap atat politistilor romani, cat si consumatorilor. La perchezitia corporala, asupra lui Laszlo Nadasi au fost descoperite 500 de pastile Ecstasy, pe care intentiona sa le vanda in tara noastra contra sumei de 550.000 de forinti. Cu aproximativ o saptamana inainte de a fi prins, Nadasi a introdus in Romania doua astfel de pastile, pe care le-a oferit drept mostra unui cumparator care, multumit de marfa, a facut o comanda mai serioasa. Toti membrii acestei retele vor fi judecati de Tribunalul din Arad pentru savarsirea infractiunii de trafic international de droguri de mare risc.

Marius C.Bulea - Ziua de Vest

  • De ieri, aradencele sunt campioane nationale la tenis de masa

Junioarele aradence sunt campioane nationale la tenis de masaLa Sala Sporturilor "Victoria" din Arad sunt in plina desfasurare Campionatele Nationale de tenis de masa pentru categoria juniori I. La start s-au aliniat 16 echipe la masculin si 12 formatii in concursul feminin. Echipa de fete a Clubului Sportiv Municipal Arad, PAB Romania, a ocupat locul I in componenta Dana Dodean-Veronica Popiuc-Cristina Kotrong-Andreea  Dodean-Geanina Rotar (dupa fazatur de la Bistrita, sportivele noastre se aflau tot pe primapozitie a clasamentului). In finala a fost intrecuta gruparea din Constanta, cu 4-3. Cat priveste echipa de baieti a aceluiasi club, in alcatuirea Adrian Dodean-Simon Gergo- Silviu Burza-Radu Munteanu- Patriciu Munteanu (ultimii trei legitimati si la CSS Gloria), aceasta a ocupat locul 4. De astazi demareaza intrecerea indivituala, unde sunt vizate noi medalii prin Dana Dodean, Adrian Dodean si Veronica Popiuc. Reuniunile au loc dupa urmatorul program: vineri intre orele 8,00- 15,00, sambata orele 13,00-20,00 si duminica de la orele 8,00 la 13,00.

A. Hartau - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]