Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 10 septembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • "Lumea trebuie sa fie linistita. Americanii vin"

Primarul Dorel Popa ne asigura de seriozitatea firmei americane Centurymarc...Ca raspuns la afirmatiile unor politicieni aradeni care sustineau ca firma americana Centurymarc LLC nu va mai veni sa preia in administrare CET, organizatia municipala a PSD a facut publica o scrisoare de multumire a partii americane. Datata 26 august, purtand antetul si adresa firmei, relateaza modul in care s-a desfasurat intalnirea lui Dorel Popa cu primarul orasului Denver, Wellington E. Webb, si cu reprezentantii Centurymarc. 
"Multumim primarului Popa pentru vizita pe care ne-a facut-o in 26 august. Cu aceasta ocazie, ne-am intalnit in birourile noastre din Denver, Colorado, pentru a discuta proiecte energetice prezente si viitoare in Arad, si pentru a cunoaste personalul nostru. Domnul primar si reprezentantii Centurymarc s-au intalnit si cu primarul orasului Denver, domnul Wellington E. Webb. Domnul Webb si-a afirmat sprijinul fata de Centurymarc si Contractul de Asociere in Participatiune semnat cu Primaria Municipialui Arad. Domnul Webb si domnul Bernstein (director pentru dezvoltare economica si comert international la Centurymarc) au fost foarte impresioniti de maniera si rapiditatea cu care primarul Dorel Popa, Primaria Municipiului Arad si alte foruri oficiale din Romania au reusit sa elaboreze contractul de asociere in participatiune intre Centurymarc si municipiul Arad. (...) Primarul Popa a vizitat mai apoi birourile din Lakewood ale firmei Centurymarc si a discutat aspecte curente si viitoare ale colaborarii noastre in domeniul energetic", se mentioneaza in scrisoare. Presedintele organizatiei municipale a PSD Arad, Edeleni Coloman, ne-a informat ca scrisoarea nu a fost, pana acum, facuta publica, deoarece "nu am crezut ca este necesar ca aceasta sa fie data publicitatii. Venim cu aceasta dovada ca semn ca ne aflam in fata unui lucru serios, fortati de cei care au facut diferite afirmatii nejustificate. Lumea trebuie sa fie linistita. Americanii vin".

Simona Mazare - Observator

  • Sefi noi la ADR. Conducerea Consiliului Regiunii V Vest a fost preluata de Arad si Hunedoara

Caius Parpala este noul presedinte al Consiliului Regiunii V VestIn cadrul ultimei sedinte a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii V Vest, unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a fost alegerea unui nou presedinte si a unui nou vicepresedinte al Consiliului, asa cum prevede Regulamentul de organizare si functionare, conform principiului rotatiei. In unanimitate, noul presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii V Vest a fost ales presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, iar vicepresedinte, liderul Consiliului Judetean Hunedoara, Mihail Rudeanu. In perioada 2001-2002, presedintele acestui for a fost liderul CJ Timis, Dan Ioan Sipos, iar vicepresedinte, presedintele CJ Caras-Severin, Ilie Mustacila. In aceasta perioada, ADR V Vest a derulat o serie de programe de finantare care au adus sume importante de bani in zona de vest, un exemplu fiind Phare 2000, in cadrul caruia au fost aprobate spre finantare, la capitolul infrastructura, proiectele Parcului Industrial Timisoara si Utilitati in Zona Industriala Arad. ADR V Vest a demarat implementarea proiectelor cu impact regional castigate si a realizat o serie de parteneriate cu diverse regiuni importante din Europa.

Maria Petrescu - Ziua de Vest

  • "Expo Arad International a fost un soc pentru expozanti"

Expo Arad este intr-o continua ascensiune...Afirma Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad
- Peste cateva zile va fi inaugurat targul Agromalim. Ce aduce nou aceasta editie?
- Prima noutate este faptul ca are un alt loc de desfasurare. Pavilionul expozitional, recent inaugurat, incepe sa-si arate beneficiile si sa justifice eforturile facute pentru a-l construi, gazduind in primul rand manifestarile noastre, dar pregatindu-se sa gazduiasca orice alte manifestari care se preteaza la spatii largi, bine aerisite si garnisite cu parcari si cu alte conditii de desfasurare de evenimente. Alta noutate ar fi amplitudinea targului, pe care o consider superioara editiilor precedente. E forturile pe care le-am depus, am incercat la casa noua, haina noua, numarul de participanti la cele doua targuri, Agromalim fiind cuplat cu targul de ambalaje, Smart Pack, si numarul de peste 90-95 de firme participante ne arata ca sala va fi plina, (vom avea si expunere exterioara) si ca atractivitatea evenimentului a crescut. O alta noutate ar fi Mircea Dinescu, intr-o dubla calitate, de producator de vin si tuica, pe care tine sa le prezinte personal, firma dumnealui avand un stand in targ, si cea de scriitor, iar farmecul sau personal va face ca manifestarea noastra sa fie populara si bine primita de public.
- De ce au fost cuplate cele doua targuri anul acesta?
- Smart Pack nu este inca o manifestare care poate sa se desfasoare singura, cu toate ca, teoretic, ar avea potential. In momentul in care s-a pus problema sa fie cuplat cu un targ clasic, noua ni s-a parut ca cel mai potrivit este Agromalim. Prin prisma activitatii de industrie alimentara si de ambalaje, Smart Pack ofera solutii atat la carton cat si la plastic sau la inscriptionari.
- Care au fost impresiile expozantilor la Transport Ar, primul targ gazduit de Expo Arad International?
- A fost un soc. Majoritatea expozantilor nu s-au asteptat. Noi de mult spunem ca vom face, vom drege, este real ca noi am ratat doua termene. Dupa ce au observat ca nu a fost 1 ianuarie, nu a fost 1 martie, ei  nu au mai crezut ca va fi, iar in momentul in care i-am primit in spatiu nou a fost un soc. Parerea a fost buna, chiar daca parcarea a fost neasfaltata, ei au simtit ca acolo este potential, chiar daca este un loc perceput ca un loc izolat. Izolarea nu este o problema pentru ca orice obiectiv important se va aseza, de aici inainte, pe marginile orasului. Nu mai este loc pe centru sa organizam nici super-marketinguri, nici fabrici si in nici un caz un complex expozitional. Peste tot in Europa ele sunt asezate la marginea orasului, unde terenul este generos si unde este loc de dezvoltare. De Interviu cu Nicolae Bacanu - presedintele CCIA Arad aceea, lumea va intelege ca este un loc potrivit si in momentul in care si linia de tramvai o sa aiba acea extindere pana acolo eu cred ca nu vor mai fi probleme, iar cei care vor sa vada targul o sa poata face acest lucru fara impedimente. Am avut mici  reclamatii, spre exemplu a fost prea cald in hala, nu avem inca clima. Dar nu cred ca lipsa climei era atat de grava, cat lipsa ventilatiei. Acum stam bine cu ventilatia, clima nu a aparut inca, nici in strainatate nu au toate halele climatizate. Noi am crezut ca e mai important sa facem caldura, pentru ca incepand cu luna octombrie tarziu si pana in martie, aprilie nu ai putea sa gandesti manifestari intr-o sala neincalzita.
- Ati primit deja oferte pentru altfel de manifestari care sa se desfasoare in hala Expo?
- Am primit, iar cea mai ciudata este o nunta. Pentru cei care viseaza sa faca o nunta mare, care inseamna 300 de persoane sau mai mult, orasul nu ofera multe posibilitati sa duca atata lume, iar Expo este o alternativa. Sigur ca este bajbaiala sau ezitarea inceputului, dar daca trecem peste asta si avem sansa sa fie si reusita se va instala un precedent. De asemenea, avem solicitari pentru sportul de agrement, minitenis, minifotbal, pentru perioada de iarna. Sala Sporturilor a fost foarte solicitata, a fost inchiriata intre orele 1-3 noaptea, se crede ca anul acesta lucrurile vor sta mai prost pentru ca mai multe echipe au activitate sportiva competitionala buna, iar disponibilitatea salii va fi mai redusa pentru agrement. Noi incercam sa compensam putin aceasta nevoie a orasului oferind sala si am luat masuri inca din constructie, ma refer la dusuri si vestiare.
- Care este situatia creditului contractat de Camera pentru Expo?
- Nu am inceput restituirea, suntem inca in perioada de gratie, cele sase luni se termina prin noiembrie. Avem asigurate primele rate, speram ca activitatea economica a Camerei sa permita, asa cum ne-a permis acumulari pentru banii pe care i-am adunat ca resurse proprii pentru investitie, sa adunam sistematic restituirile de la credit si sa nu ne trasformam in intarziati sau rau-platnici. 
- Ati depus un proiect pentru cofinantare Phare.
- Suntem virtuali catigatori ai acelui proiect, nu suntem in posesia unui contract de finantare semnat si parafat. Dar din experienta derulata pana acum etapele pe care le-am parcurs si mai ales ultima, acea intalnire bilaterala cu ungurii a fost cea hotaratoare. In situatia in care proiectul este castigat, si eu cred ca este castigat sunt doua milioane de euro care asteapta sa vina spre noi. Conditia ca acest lucru sa se intample sunt 700.000 de euro, contributia proprie, care vor fi greu de facut rost, avand in spate si restituirea creditului.

Marinela Barla - Agenda zilei

  • Locuintele din Micalaca incep sa prinda contur

Constructii de locuinte pentru tineri, in Zona Micalaca - Virtual Arad News (c)2002La sfarsitul lunii mai au demarat lucrarile de constructie a celor 6 blocuri situate in Micalaca , zona III. Proiectul apartine Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, investitia fiind asigurata prin Agentia Nationala de Locuinte.
La mai bine de trei luni de la inceperea lucrarilor,  blocurile au prins contur. Doar trei dintre ele sunt in stadiu mai avansat, respectiv, cele amplasate pe terenul aflat la capatul liniei de tramvai din acest cartier. In urma licitatiei ce a avut loc, au fost desemnati cei doi constructori (fiecare va ridica  trei blocuri). Daca in cazul blocurilor construite de unul dintre antreprenori s-au ridicat deja peretii pana la etajul doi (din patru),  lucrarile la celelalte trei blocuri se afla intr-un stadiu incipient, ele avand ridicata doar fundatia si parterul.
Cea care a asigurat utilitatile si infrastructura cladirilor este Primaria, iar contributia ANL a fost estimata la aproape 28 de miliarde de lei. Reprezentantii ANL sustin ca, pana acum „finantarea este deschisa si, in mod normal, ar trebui sa decurga constant. In functie de acest lucru ar trebui sa avanseze si lucrarile, cu atat mai mult cu cat exista si un termen de finalizare, respectiv, luna iunie 2003”.
Cele 6 blocuri vor cuprinde 96 de unitati locative. Dintre acestea, 84 vor fi apartamente cu cate doua camere, iar restul de 12, apartamente cu cate o camera, evident dotate cu toate dependintele necesare.
Fiecare apartament va avea  statutul de locuinta sociala si nu se va putea vinde, conducerea Primariei declarand  ca ele vor fi destinate tinerilor cu varste intre 18 si 35 de ani.
„Norocosii“ care vor primi repartitie vor trebui, insa, sa le paraseasca odata cu implinirea varstei de 35 de ani, deoarece se presupune ca daca vor beneficia de chirie subventionata isi vor putea strange banii necesari pentru achizitionarea unei locuinte.
Pe lista de prioritati a Primariei se afla inscrise mai mult de 700 de persoane.

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala digitala in localitatea Bata

Centrala manuala de la Bata a fost inlocuita cu una digitalaIn data de 22.08.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a inlocuit centrala telefonica manuala din localitatea Bata cu o centrala digitala Topex cu o capacitate de 160 de linii, cu acces la automatul interurban si international, abonatii beneficiind si de factura detaliata si de Acces Special Internet.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 100 de abonati existenti, urmand ca ulterior sa se mai instaleze noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Urmare a acestei modificari de centrala incepand cu data de 01.09.2002 Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Bata se va inchide, abonatii urmand sa plateasca factura telefonica la Oficiul Postal din localitate.
Numerotatie abonatilor din Bata va fi: 434700-434999.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]