Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 11 ianuarie 2002

  • Pensionarii au cerut ajutorul parlamentarilor

Pensionarii aradeni au cerut ajutorul parlamentarilor...Prezenta alesilor s-a facut in etape
Liga Judeteana a Pensionarilor i-a invitat, ieri, pe parlamentarii aradeni la o discutie pe marginea modului in care se intelege rezolvarea neajunsurilor cu care se confrunta varstnicii. Intalnirea a avut loc la ora 11.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, iar invitatiei i-au raspuns parlamentarii Dorel Zavoianu, Avram Craciun si Titus Gheorghiof. In fapt, ultimii doi au ajuns dupa aproximativ o ora de la inceperea discutiilor, dar au dovedit un interes real in ceea ce priveste doleantele pensionarilor. Ilie Cerna, presedintele Ligii Judetene a Pensionarilor a tinut sa puna accentul pe indexarea pensiilor si Legea 19/2001, "Sunt multe probleme sociale grave in tara, sunt mari nevoi si tot mai multa saracie. De la an, la an, resursele materiale ale pensionarilor devin tot mai subtiri, mai ineficiente pentru a face fata speculatiei preturilor, in special ale alimentelor si energiei. Oare chiar asta se vrea? Sa devenim o societate de saraci lipiti, carora societatile de binefacere si marii imbogatiti sa ofere nevoiasilor pomeni de doua ori pe an?" a spus indignat Ilie Cerna. Pana in momentul de fata, au fost puse la punct o multime de proiecte de lege care se refera strict la problemele pensionarilor. Unul singur a avut insa darul de a-i multumi pe acestia. Mai precis, este vorba despre proiectul inaintat Camerei Deputatilor de Simona Marinescu, Cei prezenti la discutie au declarat in mod public ca isi vor da tot sprijinul pentru ca acest proiect sa fie promovat. "Sunt de acord, le-a spus deputatul Dorel Zavoianu, reprezentantilor Ligii Judetene a Pensionarilor si va spun cu convingere ca ma voi implica personal, la discutiile din comisie, dar si in plen, astfel incat propunerile Simonei Marinescu sa fie concretizate." Pentru ca totul si fie cat mai oficial, Liga Judeteana a Pensionarilor a asternut pe hartie toate propunerile lor. "Prima din formele care ar reglementa intr-o masura acceptabila neajunsurile si gradul de saracie a milioanelor de pensionari, ar fi aceea a recorelarii pensiilor. Noi solicitam Guvernului sa realizeze aceasta operatie in acest an, dupa Legea 19/2001 si nu dupa retete adhoc mesterite de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. In locul lipiturilor pe care ministerul mai sus amintit intentineaza sa le opereze timp de trei, patru ani, sa se dezbata in Parlament si sa se adopte de urgenta proiectul de lege initiat de senatorul, Simona Marinescu, in legatura cu recalcularea pensiilor tuturor celor indreptatiti."-se arata in comunicat. Situatia actuala a varstnicilor din Romania a fost foarte bine redata de Ilie Cerna, in finalul intalnirii, cand acesta le-a spus celor prezenti: "Ne-am saturat de promisiuni. Guvernantii spun ca vor avea timp ne rezolve cererile in decurs de patru ani, or multi dintre noi vom fi in pamant atunci."

  • Reforma sanitara a fost mediata de prefect

La Prefectura s-au intalnit reprezentantii sistemului sanitarPrefectura judetului Arad a fost miercuri, cu incepere de la ora 12,00, gazda unei intalniri cu reprezentatii sistemului sanitar aradean. Motivul intalnirii a fost strict legat de reforma medicala, de obiectivele acesteia si de modul de punere in practica. Ministerul Sanatatii si Familiei si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si-au trimis reprezentantii la Arad pentru a fi lamurite problemele locale intampinate in calea reformei. Intalnirea a fost mediata de prefectul judetului Arad, Gheorghe Pele, care s-a dovedit a fi interesat de soarta unitatilor sanitare. Directorii spitalelor aradene nu au lipsit nici ei de la intalnire, pentru ca au dorit sa-si expuna opiniile legate de tema aflata in discutie. Problemele financiare nu au putut fi ignorate, reprezentantii sectorului sanitar local fiind profund nemultumiti de fondurile reduse de care beneficieaza in lupta pentru sanatate. Inevitabil, reforma inseamna o reducere a numarului de paturi si o regandire a organizarii medicale care are ca scop eficientizarea actului medical.

  • Hotii seifului din Pecica fac parte din crima organizata

Prezumtivii vinovati ai furtului din Pecica sunt pedati JustitieiConducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Arad a organizat o conferinta de presa, in care a tinut sa prezinte pe larg furtul comis in noaptea de Revelion din locuinta lui Gheorghe Cront, patron al firmei "West Eurotrans" Pecica. Unul dintre motivele pentru care, s-a organizat aceasta conferinta a fost si faptul ca presa a relatat episodic acest eveniment, in functie de noutatile pe care Politia le-a pus la dispozitie. "Pentru inceput vreau sa mentionez faptul ca am reugit intr-un timp record (sapte zile) identificarea s retinerea autorilor, fiind ajutati de UM 8962 si Parchet. Cei trei, Claudiu Gheorghe Capricean, Gheorghe Bud si Daniel Florin Vesa, au patruns prin efractie in locuinta lui Gheorghe Cront, ravasind, in cautarea de bani, obiectele si lucrurile care se aflau in interior. In prima faza nu au gasit nimic. Undeva, in spatele unui pat, autorii au zarit casa de bani, pe care au furat-o. In ea, patronul firmei avea depozitate actele contabile, precum si o suma de circa 1 miliard de lei (dolari, lire italiene, lei)" declara col. Nicolae Gudiu, inspector-sef la Inspectoratul de Politie al Judetului Arad. Dat fiind modul de operare, din care nu au lipsit manusile si cagulele, concluzia politistilor a fost aceea ca cei trei fac parte dintr-o retea mai vasta de hoti din locuinte, fiind, de altfel, si "piese" ale crimei organizate. Despre acestia, IPJ a anuntat ca "nu lucreaza niciunde, fiind cunoscuti ca avand legaturi in randul lumii interlope din Arad si alte judete, dupa declaratiile lor find bodyguarzi de ocazie". Ba, mai mult, unul dintre ei, Daniel Florin Vesa, a fost expulzat din SUA, deoarece a comis un jaf armat. Revenind la cazul in speta, aflam ca Politia a gasit asupra autorilor trei autoturisme, unul dintre ele fiind furat, iar altul avand numere de inmatriculare expirate. "Gheorghe Bud conducea un autoturism marca Ford, cu numar de Italia. A declarat ca l-a cumparat de la doi italieni, in luna octombrie 2001, cu suma de 12.000 DM. Din primele verificari rezulta ca acest autoturism a fost furat din Italia, pe data de 29 octombrie 2001. Cele trei autoturisme au fost indisponibilizate in vederea cercetarilar, cu atat mai mult cu cat in acestea au fost gasite mai multe obiecte cu care cei trei au operat in deschiderea seifului: ciocane tip baros, dalti, manusi", declara col. Nicolae Gudiu. In acest moment, inculpatii Gheorghe Capricean si Daniel Florin Vesa sunt cercetati in stare de arest preventiv, iar Gheorghe Bud a fost dat in urmarire generala, dupa ce initial a fost anchetat de politie, deoarece se sustrage urmaririi penale.

  • Politia controleaza masinile inmatriculate in strainatate

Politia a controlat actele masinilor inmatriculate in strainatateBiroul Politiei Rutiere, din cadrul Politiei Municipiului Arad, alaturi de Directia Regionala Vamala Arad a inceput, miercuri, o actiune de verificare a autovehiculelor inmatriculate in strainatate, care circula pe raza Municipiului Arad. In acest sens, in plin centrul Aradului, au fost controlate 41 de autoturisme. In urma controlului, 11 conducatori auto au ramas fara documentele masinilor, care au fost retinute in vederea verificarii. De asemenea, autoturismele cu pricina au fost retinute, iar in cazul in care nu corespund din punct de vedere legal, conducatorilor li se vor intocmi dosare penale. "Conform articolului 80, din Decretul 328/66, persoanele care detin autoturisme sau remorci inmatriculate in strainatate si au domiciliul sau resedinta in Romania trebuie sa-si inmatriculeze autovehiculele in 30 de zile. In caz contrar, Politia va retine certificatele si placutele de inmatriculare. Astfel de controale vor continua si in perioada urmatoare", spune seful Biroului Politiei Rutiere, maior Ioan Rosca. Majoritatea conducatorilor sunt romani si, unii dintre ei, nu au putut sa-si justifice prezenta autoturismelor in Romania. De asemenea, nu este exclus ca, dintre cele 11 autoturisme, unele sa fie furate.

  • Centrul de refugiati de la Horia isi asteapta "vizitatorii"

La Centrul de refugiati Horia sunt asteptati locatarii...Cu ceva vreme in urma, autoritatile centrale au decis sa construiasca in localitatea Horia un Centru de primire al refugiatilor. Asa cum in perioada comunista multi dintre romanii ajunsi in strainatate erau cazati in asa zisele "lagare", unde dispuneau de toate conditiile unei vieti decente, cu exceptia libertatii de miscare, in ultimii 12 ani si in Romania a aparut necesitatea construirii unor astfel de centre de cazare. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt cat se poate de evidente. In Arad, fiind oras de granita si de tranzit, este absolut necesara darea in folosinta a acestui centru. Din pacate, insa, bunele intentii au ramas doar la stadiu initial, cand a fost promisa marea cu sarea. In momentul de fata, angajatii institutiei habar nu au cui trebuie sa-i "multumeasca" pentru conditiile in care isi desfasoara activitatea. Totusi cei care ar trebui sa se ocupe de cazarea refugiatilor isi indeplinesc programul de munca doar intr-o incapere, sursa de caldura fiind un radiator. Pe de alta parte, Centrul de refugiati se scalda intr-o situatie ambigua, nefiind inca sigura subordonarea lui: fata de Ministerul de Interne, fata de Serviciul de evidenta informatizata sau fata de autoritatile locale. Tocmai de aceea, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Pantos, asteapta ca situatia sa fie reglementata cat mai curand, astfel incat Centrul de refugiati sa-si gaseasca obiectul de activitate si sa functioneze la randament maxim.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]