Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 11 aprilie 2002

  • Banca Tiriac si-a deschis portile si pentru aradeni

Taierea panglicii inaugurale la Banca TiriacBanca Tiriac si-a extins reteaua teritoriala prin deschiderea unei sucursale in Arad, in Piata Avram Iancu nr. 13. Inainte de inaugurarea oficiala a noului sediu, presedintele Bancii Tiriac, Anthony von der Heijden, si directorul sucursalei Arad, Dorian Cismas, au sustinut o conferinta de presa, pentru a puncta insemnatatea evenimentului. Cu toate ca amplasdrea sucursalei este, dupa unii, purtatoare de "ghinion", adica , este amplasata in fostul sediu al Bancii Turco-Romane si la numarul 13, Anthony von der Heijden a afirmat ca aceasta se bucura de o locatie excelenta, fiind situata in centrul orasului. Infiintata in 1990, si fiind prima banca privata din tara, Banca Tiriac are, in prezent, 41 de sucursale si agentii, si 1150 de salariati care deservesc peste 150.000 de conturi companii, respectiv 450.000 de conturi ale persoanelor fizice din intreaga tara. Capitalul social al bancii atinge nivelul de 654 miliarde lei, ratingul de care se bucura, acordat de agentia Fitch IBCA, fiind de "perspectiva stabila pe termen lung". Banca Tiriac "se lauda" cu serviciul de electronic bouking "Office 2 Office", precum si cu o serie de produse noi, cum ar fi singurul card co-branded de pe piata romaneasca, dezvoltat in colaborare cu Metro Cash 8 Carry, facilitati de creditare pentru persoane fizice si juridice care includ, printre altele, si credite pentru procurarea de bunuri de larg consum din retelele Flanco si Metro. Presedintele Bancii a promis, insa, ca pe viitor vor fi oferite, si credite pentru locuinte. Ceea ce, totusi, conducerea Bancii considera ca fiind un produs reprezentativ, este oferta de carduri, sustinand ca este singura banca din Romania care opereaza carduri sub toate cele cinci sigle apartinand principalelor companii internationale: VISA, EUROCARD/MASTERCARD, AMERICAN EXPRES, DINERS CLUB si JCB, reteaua de ATM- uri si POS-uri numarand in prezent 100 si 350 de aparate. Ca o concluzie, directorul sucursalei Arad ne-a declarat ca "aparitia unei noi banci pe piata concurentiala din Arad va avea ca efect cresterea calitatii si operativitatii serviciilor bancare, iar ca rezultat, un grad mai ridicat de satisfacere a nevoilor de produse financiare pe plan local, aceasta reflectandu-se, in final, si in dezvoltarea potentialului economic al orasului si respectlv al judeului nostru. Bineinteles, autoritatile locale au primit, in mai multe randuri, multumiri pentru sprijinul acordat, viceprimarul Levente Bognar contribuind la taierea panglicii, alaturi de conducerea bancii.

Simona Mazare - Observator

  • Lansarea unui nou model de Mercedes la Arad

Noul model de Mercedes i-a incantat pe aradeniNoul Mercedes E-Klasse a fost lansat marti seara la Salonul Expozitional Auto Schunn, partener autorizat Daimler Benz. Caracterizata ca o explozie de energie si idei, limuzina din clasa E a fost prezentata oficialitatilor locale si numerosilor invitati. Alaturi de autoturismele Mercedes din clasele S, M, C si coupe-sport si-au facut aparitia si doua autoturisme argintii E classe intr-un spectaculos joc de lumina si culoare. "Acesta este un model special pentru ca aceasta limuzina ofera ofera confort de casa S, la preturi de clasa medie, pentru ca aduce tehnologia de varf pe care Concernul Daimler-Chrysler o promoveaza. Este promotorul acestei tehnologii de varf in domeniul auto. Aceasta limuzina va fi cunoscuta mult mai bine de aradeni la Auto Schunn in zilele urmatoare. Motorizarile sunt deocamdata de cinci categorii, doua motoare diessel cu injectie directa de 2200 si 2700 cc, iar cu motoare pe benzina de 2400 si 3200 cc, si chiar un motor de 5000 cc. Din punct de vedere al preturilor, surprinzator, acestea sunt intre 30.000 si 60.000 euro pentru motorul de 5000 cc." ne-a spus directoarea Auto Schunn, Elena Kovacs. Una dintre limuzinele prezentate a fost cumparata pe loc.
Reprezentanta Mercedes Benz are cateva comenzi de limuzine. Reducerea de 5%, practicata cu ocazia lansarii, fiind atragatoare pentru cei prezenti.Cu siguranta ca masinile prezentate au pus multa lume pe ganduri. Un Mercedes merita fiecare banut...

  • Targul Confort Instal si-a deschis portile ieri dimineata

Un mare numar de vizitatori au fost prezenti la deschidetea Targului Confort InstalCamera de Comert Industrie si Agricultura a deschis o noua editie, a patra, a Targului Confort Instal si a Salonului Protect la Sala Sporturilor. 55 de firme din Arad si din toata tara prezinta tehnologii si sisteme de instalatii in constructii, materiale, instrumente de masura, echipamente de incalzire si instalatii sanitare. In cadrul targului s-a deschis si Salonul Protect, de echipamente si servicii de Protectia Muncii si Protectia Mediului. Pe toata durata targului vor avea loc conferinte si demonstratii practice. Specialistii di cadrul Grupului de Pompieri "Vasile Goldis" si ai Inspectoratului Teritorial de Munca vor prezenta noi reglementari in domeniul situatiei sigurantei la foc a constructiilor si instalatiilor, iar Inspectoratul Teritorial de Munca va prezenta Tendinte Actuale in Abordarea Securitatii si Sanatatii in Munca. Targul este deschis pana in data de 13 aprilie. Pentru vizitatori - pentru care biletul de intrare costa 5000 lei - organizatorii au pregatit mai multe premii, din care premiul cel mare consta intr-un sejur in Grecia.

  • Gospodaria comunala, la gunoi
Ovidiu Marian considera inlocuirea lui drept razbunare politicaSC Gospodarie Comunala SA Arad, o firma profitabila, dupa cum afirma directorul Ovidiu Marian, va fi inghitita de SC Salubritate SA, o firma care a luat credit de la banca pentru a-si plati salariile. Ovidiu Marian, membru marcant PNTCD, directorul SC Gospodarie Comunala SA si fost contracandidat al actualului primar al Aradului, Dorel Popa, in turul doi al alegerilor locale, a declarat ca pentru a fi votata in Consiliul local municipal aceasta hotarare s-au facut presiuni politice: “Consilierii au fost chemati la biroul primarului si la biroul prefectului, primarul promitand posturi in noua societate care va fi infiintata”. Au fost nominalizati consilierii locali Adrian Muresan (PRM), Corneliu Matica (PD) si Valentin Paul Neamt (PNL) care au fost chemati la prelucrat de catre prefect. Apoi s-au dat exemple clare: PNL a organizat o sedinta de partid inainte de respectiva sedinta de Consiliu local municipal, in care consilierilor locali li s-a cerut sa voteze cum spune primarul Dorel Popa, pentru ca in aceste conditii liberalii vor primi un post de director la noua societate care va fi infiintata, un post in Consiliul de administratie la noua societate care preia si gestioneaza CET Arad, si deputatul Titus Gheorghiof, presedintele PNL Arad, va primi un spatiu ca revolutionar. Ovidiu Marian considera ca in aceste conditii, aradeanul de rand va avea de pierdut. Masina de vot din Consiliul local municipal a hotarat aceasta absorbtie, insa din patrimoniul SC Gospodarie Comunala SA face parte si strandul, cel mai mare din Europa de est. Se pare ca se intentioneaza formarea unei societati impreuna cu clubul UTA, care sa gestioneze strandul. Atunci, banii vor merge pentru fotbal, nu pentru Arad, a concluzionat Ovidiu Marian. In citeva zile,  Ovidiu Marian a promis ca impreuna cu alti consilieri PNTCD va prezenta o solutie viabila pentru clubul UTA, alta decat strandul, care trebuie sa ramana al aradenilor. Mai mult, prin absorbtia amintita se pune problema privatizarii cimitirelor, care nu mai fac fata cererilor actuale. “Probabil ca in curind vor ingropa mortii in picioare”, a concluzionat un consilier PNTCD.

Sorin Trocan - Editia de Vest - Evenimentul Zilei

  • Transferul CET Arad a ajuns la Curtea de Apel
Liderul sindical de la CET - Traian Deliman spera rezolvarea in Justitie Situatia existenta in cazul transferului CET Arad catre Primarie se afla intr-un punct in care nimeni nu mai intelege nimic. Ministrul Industriilor, Dan Ioan Popescu, a explicat intr-un interviu, foarte clar, in ce termeni se va face predarea tuturor termocentralelor catre consiliile locale. Cu toate acestea, consilierii aradeni cred ca vor negocia cu comisia guvernamentala care a fost la Arad. Aceasta a fost formata din reprezentanti ai Ministerului Industriilor si Resurselor, "Termoelectrica", Ministerului Administratiei Publice, ANRE si Ministerului Finantelor si s-a intalnit cu o delegatie a Consiliului Local Municipal, pentru a discuta termenii predarii centralei pe lignit din Arad. In calitate de invitati, la negocieri au participat si reprezentantii Sindicatului "Energia", intre care s-a aflat si presedintele Federatiei "Energia", Vasile Domocos. La intalnire, fiecare dintre parti si-a expus punctul de vedere, fara sa ia vreo hotarare. Consilierii aradeni au intocmit un proiect de protocol, pe care vor sa-l negocieze. In acest timp, ministrul Industriilor, Dan Ioan Popescu, a declarat intr-un interviu ca aprovizionarea cu combustibil va reveni integral consiliilor locale, ministerul asigurand, eventual, acelasi pret de achizitie ca si pentru "Termoelectrica". Consilierii aradeni au solicitat ca, timp de 12 luni, aprovizionarea sa fie asigurata, pentru CET Arad, de "Termoelectrica". Cum bugetul local al Aradului nu dispune de sumele necesare aprovizionarii cu combustibil pentru sezonul urmator, la Arad situatia se afla sub semnul intrebarii. Locuitorii pot ramane in frig in sezonul urmator, lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii 12 ani. Pana atunci, investitorul strategic al primarului Dorel Popa, cel care a solicitat trecerea CET Arad la Consiliul Local Municipal, este asteptat sa apara si sa nu majoreze pretul gigacaloriei. In acest timp, sindicatul a atacat la Curtea de Apel Timisoara HG 105/2002, prin care este prevazuta trecerea CET Arad la Consiliul Local Arad. Sindicalistii cred ca vor avea castig de cauza, avand, legal, toate argumentele necesare. Liderul sindicatului, Traian Deliman, a declarat ca are incredere in justitie, aceasta fiind independenta.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]