Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 12 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Politistii de frontiera, verificati daca rezista la spaga

Politia de frontiera de la Nadlac a fost verificata...Dupa scandalul cersetorilor romani din Franta si recentul incident legat de expulzarea a 88 de romani din Finlanda, inspectorul-general al Politiei de Frontiera, gen. div. Aurel Neagu, a hotarat sa-si supuna subordonatii unor "teste de verificare a rezistentei la actele de coruptie". Drept urmare, o echipa de control complexa s-a alaturat, pentru cateva zile, unor grupuri de turisti pentru a vedea cat de departe merge vigilenta oamenilor in uniforma si cat de dispusi sunt sa ia spaga. Rezultatele nu s-au lasat asteptate. Sambata, sg.-maj. Dorel Monea, aflat in punctul de frontiera Nadlac, a fost prins luand spaga 150 de euro de la o femeie care a participat la flagrantul organizat de echipa de control. Subofiterul este cercetat, in prezent, de Parchetul Militar Arad si a fost trimis in fata Consiliului de Judecata.
Acest incident survine la scurt timp dupa ce politistii italieni de frontiera au oprit la granita cu Austria un autocar in care se aflau 52 de romani care intentionau sa intre in Italia. Politistii romani sustin ca i-au lasat sa treaca  deoarece indeplineau toate conditiile legale. Cei doi soferi ai autocarului, apartinand unei firme din Bistrita, au fost retinuti de autoritatile italiene, doi ofiteri romani fiind trimisi in Austria pentru a obtine informatii in legatura cu acest caz. Turistii romani au luat un tren pana la Viena, unde au cerut ajutorul Ambasadei Romaniei din Austria. Politistii de la Crima Organizata si Garda Financiara verifica in prezent legalitatea operatiunilor de transport facute de firma care le-a asigurat romanilor deplasarea in strainatate.

Alina Grigore - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ungaria importa apa pentru irigatii de la Arad

Statia de pompare Micalaca asigura apa pentru irigatiile din Ungaria - Virtual Arad News (c)2002In acest an, utilizatorii maghiari au cerut dublarea volumului distribuit de partea romana  
Prefectul Aradului, Vasile Dan Ungureanu, a fost oaspetele administratiei unui sistem de irigatii din Ungaria " Apatfalva Marosviz" cu sediul la Hodmezsovasarhely si cu raza de activitate pe circa 4.000 de hectare, in judetele Csongrad si Bekes, sistem care preia si distribuie apa pentru irigatii in agricultura, prin canalul Ier din canalul Muresel, care, se stie, isi are ,"izvorul" in Arad, la statia de pompare din Micalaca II. Din delegatia care a plecat in Ungaria au mai facut parte Spiridon Ursu, seful sistemului local al Companiei Nationale ,"Apele Romane" si Constantin Blaguescu, directorul sucursalei judetene a Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare, care are in exploatare Canalul Muresel si care livreaza, de multi ani, contra cost, apa pentru irigatiile din Ungaria. In acest an, necesarul de apa este mult mai mare, astfel ca utilizatorii maghiari au cerut suplimentarea volumului distribuit de la 0,450 metri cubi/sec la 1,0 metri cubi/sec, vizita delegatiei avand, astfel, si un caracter practic. Utilitatea acestor relatii se vede insa, in primul rand, in starea culturilor din Ungaria, unde nu se resimt efectele secetei. Desi exploatatiile sunt mari, aici se folosesc la scara corespunzatoare sistemele de irigatii si alte dotari moderne.

A. Cosa - Ziua de Vest

  • Baile Lipova - La stralucirea lor de altadata

Stralucirea de altadata a strandului Lipova a fost depasita...Cadrul natural superb, gazonul verde, flori multicotoare, aleile pavate si piscina ornata cu gresie de ce mai buna calitate sunt o carte de vizita care atesta calitatea "noii" baze de agrement Lipova care si-a deschis joi portile. Principalul investitor care a contribuit la renovarea (S.B.C.) Lipova este directorul si actioarul majoritar de la Apemin Lipova - Constantin Milos.
El detine de altfel pachetul majoritar de actiuni al statiunii (96%), intentionand ca in saptamanile urmatoare sa cumpere si restul de patru procente care li vor conferi calitatea de unic actionar.
Statiunea dispune actualmente de 15 casute noi, o braserie, trei piscine, doua terase, vestiare, sali de masaj si fitness. Se intentioneaza construirea unui mini hotel, amenajarea unui loc de pescuit, deschiderea unei discoteci.
Principala piscina e dotata cu sistem de filtrare, dezinfectie si reciclare a apei.
Grupurile sanitare sunt moderne iar vestiarele par fara cusur. Totul straluceste de curatenie. E adevarat, si preturile vor fi putin mai ridicate, un bilet pentru adulti costand 59.000 de lei, copiii avand 50% reducere.
Inaugurarea "Bailor Lipova" a fost precedata joi dupa-amiaza de sfintirea unui loc din apropiere unde va fi inaltata o biserica din lemn. 
P.S. Timotei Seviciu; episcopul Aradului si Hunedoarei, impreuna cu un sobor de 15 preoti au oficiat o slujba religioasa la care au asistat peste 250 de personalitati, localnici si alti invitati la eveniment. Discursul directorului Apemin Constantin Milos a starnit ropote de aplauze. 
"O dorinta a mea mai veche s-a indeplinit si cu ajutorul lui Dumnezeu suntem aici, in acest moment pentru a pune piatra de temelie a noii biserici si pentru a inaugura baza de agrement. Multumesc lui Dumnezeu, oficialitatilor locale si judetene, colaboratorilor mei - care au pus umarul de-a lungul timpului pentru a construi din temelie baza de agrement. Nu in ultimul rand, tin sa multumesc familiei mele care mi-a  fost alaturi tot timpul - sotiei Dorina si fiicei Alina", a incheiat Milos emotionat. Prefectul Dan Ungureanu s-a adresat si el invitatilor laudand munca depusa de Constantin Milos considerand renovarea S.B.C. Lipova ca o "implinire de exceptie". Dupa inaugurare personalititile prezente s-au inghesuit sa-l felicite pe fericitul proprietar. La eveniment au mai participat senatorul Avram Craciun si o parte din conducerea PUNR in frunte cu Lia Ardelean. A lipsit de la inaugurare primarul Lipovei - Petru Gherman. 
Chiar daca momentan lucrarile de modernizare au fost facute doar intr-un perimetru restrans, se intentioneaza ca baza sa se extinda pe toata suprafata de 3,6 hectare pe care o detine S.B.C. Lipova. Investitia - tinuta secret de actionarul majoritar - este de ordinul miliardelor si a fost rotunjita din fonduri Phare. 

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Locuitorii din Beliu au sarbatorit Praznicul de pita noua

Praznicul de pita noua la Beliu se deschide de calaretiLa sfarsitul acestei saptamani, s-a sarbatorit cea de a 29-a editie a Praznicului de pita noua din localitatea Beliu. Feciorii, calarind pe cai, au asteptat oaspetii in centrul comunei, apoi i-au condus in Padurea Dumbrava, locul unde s-a desfasurat praznicul. Sarbatoarea a debutat prin sunete de bucium, dupa care un localnic a anuntat deschiderea praznicului. Primarul comunei, Tica Pavel, in interventia sa, a salutat oaspetii si intreaga populatie prezenta, dupa care a prezentat realizarile acestui an precum si proiectele de viitor. Vicepresedintele Gheorghe Falca, participant la eveniment, s-a adresat localnicilor si i-a felicitat pentru incapatanarea cu care au incercat sa mentina aceasta sarbatoare in traditia locala. "Timp de 61 de ani, Praznicul de pita noua a disparut din traditia comunei Beliu. Ma bucur sa vad acum cat de mult tin locuitorii de aici la perpetuarea acestei sarbhtori. Sunt impresionat sa vad cum se respecta cu sfintenie ficare detaliu al praznicului, de la parada portului popular si pana la aruncarea cu grau peste toti cei adunati la scena. Consiliul Judetean Arad va sprijini in permanenta actiunile culturale de acest gen, care sunt deosebit de importante pentru istoria unei localitati", a spus Gheorghe Falca. La Praznicul de pita noua, unde prin cantec si dans tinerii praznuiesc munca si "pita noua", atmosfera a fost intretinuta de Rapsozii Zarandului si de Ansamblul "Coronita" din Santana. Consiliul Judetean a contribuit in acest an cu suma de 15 milioane pentru buna desfasurare a evenimentelor. La Praznicul de pita noua de la Beliu s-a stabilit ca in 25 august sa se desfasoare Festivalul interjudetean de muzica populara, la care vor participa ca invitati speciali Marioara Murarescu, Dumitru Farcas si Rapsozii Zarandului.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Campioana Europei a dedicat victoria aradenilor

Si la Arad, Ionela Tarlea a fost primita cu caldura...Cine s-ar fi apteptat ca Ionela Tarlea sa cucereasca in acest an titlul european la 400 m garduri? Poate doar Sandu Ion, presedintele CSM Arad-PAB Romania. Confruntata cu mari probleme medicale, fiind operata la ambele tendoane de la calcaiul lui Ahile, Ionela Tarlea (detinatoarea titlului, dupa CE de la Budapesta din 1998) a participat in acest an doar la un singur Grand Prix. "Nu ma asteptam sa castig medalia de aur. Parca m-am nascut pentru a doua oara", sunt cuvintele noii regine a atletismului romanesc.
Ordin de la Marasescu
Desi se credea ca va participa doar la cursa de 200 m, Ionela Tarlea a surprins pe toata lumea si s-a inscris la 400 m garduri, cea mai grea proba din atletism. "Nicolae Marasescu mi-a impus si alerg pe aceasta distanta. Normal, am studiat si eu lista cu participante si mi-am dat seama ca am mai multe sanse in aceasta proba", a spus Ionela.
A plans inaintea cursei
Ionela Tarlea, o sportiva cu mult bun simt si o valoare incontestabila, ca tot omul, a avut mari emotii la Munchen. "Am dormit foarte putin in noaptea premergatoare finalei. Am avut emotii foarte mari", a afirmat atleta. Ionela chiar a plans inainte de finala, la fel ca la finalul cursei, cand lacrimile i-au inundat obrazul. Erau lacrimi de fericire, dupa o perioada neagra din viata ei, cand prea putini ii mai dadeau o sansa. Unul dintre aceste persoane a fost Sandu Ion, fostul mare atlet, - in prezent "patronul" sportivei.
Sandu Ion: "a fost extraordinar"
Presedintele CSM Arad-PAB Romania, Sandu Ion, a urmarit evolutia atletei "live", fiind prezent in tribuna stadionului Olimpic din Munchen. "Ce poate sa fie mai frumos decat sa castigi medalia de aur in Germania, in fata a 60 000 de spectatori ridicati in picioare, iar pe locul doi sa se claseze o nemtoaica, Katrin Meissner", sunt cuvintele lui Sandu Ion.
Nastase a stat acasa
Daca Sandu Ion a insotit-o la Munchen, nu acelasi lucru l-a facut antrenoarea Liliana Nastase, o alta fosta mare sportiva a tarii si a lumii. Din pacate, FRA nu a gasit banii necesari ca Liliana sa fie alaturi de Ionela. Un fapt care lasa un gust amar. "Asta este", a spus Liliana Nastase. "Am strigat atat de puternic in timpul cursei ca s-a auzit, cred, pana in Germania. Emotii mari am avut si eu", a declarat Liliana Nastase.
Respect fata de Viorica Enescu
Ionela Tarlea a tinut sa precizeze ca are un respect deosebit fata de fosta sa antrenoare, Viorica Enescu. "De la 13 ani am fost pregatita de Viorica Enescu. A fost prima mea antrenoare fata de care am un respect deosebit. Ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine, dar am hotarat ca este mai bine pentru mine si fiu antrenata de Liliana Nastase", a spus Ionela Tarlea.
Optimista pentru Madrid
Urmatoarea competitie majora la care va participa Ionela Tarlea este Cupa Mondiala. Aceasta va avea loc in 16 septembrie, la Madrid, acolo unde Ionela spera sa reprezinte cu cinste Romania."Dupa aceasta cursa imi voi lua o vacanta. Voi pleca in Canada la prietenul meu" a afirmat noua regina a atletismului romanesc.

Daniel Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]