Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 12 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Sindicalistii CET Arad au amanat pichetarea Primariei

Autoritatile s-au intalnit cu reprezentantii CET-uluiPichetarea Primariei Arad de catre sindicalistii de la CET, programata pentru ieri, a fost amanata, in urma organizarii unei intalniri cu oficialitatile locale. Astfel, la initiativa prefectului Dan Ungureanu, reprezentantii angajatilor de la CET Arad au purtat o discutie cu conducerea administrativa a centralei si cu primarul Dorel Popa. Sindicalistii au pus in discutie clauzele sociale si alte prevederi neclare din contractul de asociere in participatiune dintre Consiliul Local si o firma americana, ce s-a angajat sa investeasca in CET Arad. Primarul a spus ca investitorii americani urmeaza sa deblocheze bani pentru plata salariilor si a materiei prime - carbunele. Directorul CET Arad, Lucian Barniciu, a explicat ca exista un stoc de 400.000 tone carbune, suficient pentru intreaga iarna, acumulat prin grija conducerii. El a precizat ca plata acestuia se va face ori din partea americanilor, ori din alte surse. Sindicalistii nu s-au lasat convinsi de vorbele primarului Dorel Popa, insa, joi, a fost fixata o noua intalnire, in sedinta comisiei de dialog social, astfel ca protestul a fost amanat.
Singurele certitudini la CET Arad sunt, la ora actuala, existenta controversatului contract cu partea americana, care inca nu a investit nimic concret, dar care promite sa aduca bani, in viitorul apropiat, si stocul de carbune, neplatit, care poate ajunge pentru intreaga iarna. Alta certitudine este datoria de aproape 60 miliarde lei, pe care societatea de termoficare "Arterm" o are fata de CET Arad.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Fara documente sau anunturi oficiale. Serviciul meteo a fost mutat la Timisoara

Directorul Dumitru Bente a anuntat mutarea serviciului meteo la TimisoaraDumitru Bente, directorul Serviciului aradean de prognoza a vremii a anuntat, ieri, faptul ca institutia pe care o conduce a fost mutata la Timisoara, de la sfarsitul saptamanii trecute. Mai exact, Timisoara are de acum Serviciul Regional de Prognoza a Vremii, desi Aradul ar fi fost mai indreptatit. Dumitru Bente afirma, in plus, ca nu are nici o informatie daca Centrul aradean de prognoza va ramane pe mai departe ca institutie sau va fi desfiintat.
Cert este ca cei 16 angajati aradeni si directorul au luat deja drumul Timisoarei, pentru a se obisnui cu aparatura instalata saptamana trecuta, fapt care a inclinat balanta in favoarea judetului vecin. Directorul sustine, insa, ca, in pofida mutarii, "conditiile de la Timisoara nu sunt cu nimic mai bune sau, mai exact, nici macar la  nivelul celor de la Arad".  Pana in momentul de fata, cei 16 angajati au facut naveta Arad-Timisoara cu masinile proprietate personala, sefii decontand doar benzina. Despre situatia angajatilor aradeni, Timisoara si Bucurestiul nu au facut nici o alta precizare, in pofida tuturor insistentelor. Ar mai trebui adaugat, pentru a creiona intreg tabloul evenimentelor, ca transferul Serviciului  meteo Arad s-a facut fara a se primi un document sau un anunt oficial, aradenii fiind pusi pe drumul spre Timisoara printr-un… simplu telefon.
In aceste conditii, directorul serviciului a cerut interventia autoritatilor locale pentru a elimina socul produs la nivelul Aradului, pentru a afla cu adevarat soarta celor 16 angajati si daca judetul va ramane, in lipsa serviciului regional, macar cu un centru meteo.
Prefectul Dan Ungureanu a declarat ca va trimite un nou memoriu la ministrul mediului, "ca sa gasim o structura, prin care aradenii sa ramana Aradului".
Dar, tinand cont de celelalte adrese si de indiferenta directorului Institutului national al vremii, care la Arad a ramas nepasator chiar si la acuzele prefectului cum ca legea este incalcata, viitorul vremii aradene nu suna prea bine.

Adriana Barbu - Observator
  • Veteranii de razboi aradenii – sau oamenii care au vazut iadul

Veteranii de razboi sunt adevarate arhive vii"Toate drumurile patriei, care afluiesc spre fruntariile firesti ale Romaniei reintregite, trec printre cruci care le vegheaza, avand inscriptia morti pentru patrie, iar spiritele acestor eroi anonimi plutesc deasupra noastra si ne poruncesc noua veteranilor de razboi, precum si urmasilor celor disparuti, sa veghem ca nici o palma din pamantul stramosesc ce se sprijina pe oasele lor sa nu fie cedata sau instrainata, cotropita sau acaparata de neprieteni." 
Aceste randuri emotionante sunt extrase din statutul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, organizatie ce reuneste supravietuitorii celei de-a doua conflagratii mondiale, adica oameni ce au trait si facut istoria, scriind cu sangele lor o pagina importanta din trecutul neamului. Adevarate arhive vii, veteranii ajunsi la varsta senectutii se sting lin dintre noi, adeseori in mizerie, nestiuti si ignorati, cu toate acestea impacati sufleteste, practic o automultumire cu o tenta de superioritate, caracteristica celor ce si-au implinit si chiar infruntat destinul. Pornind de la ideea ca lectia de patriotism predata de supravietuitorii celui de-al doilea razboi mondial si insusita de noi ceilalti, ar reprezenta una din cheile rezolvarii problemelor social-politice ale Romaniei, avem datoria morala in primul rand sa comemoram oameni si abia apoi sa memoram fapte. Cu toate ca intr-un articol de presa nu se poate face nicidecum un recurs la istorie, saptamanalul nostru a luat legatura cu filiala aradeana a A.N.V.R. pentru a trece succint in revista problemele si doleantele veteranilor, precum si a consemna depanarea unor episodice amintiri de razboi…
"Noi ne  multumim cu putin…"
Filiala judeteana a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi s-a infintat la 4 aprilie 1990, avand in prezent 72 de filiale in localitatile aradene si un numar de 11.207 de persoane in evidente, respectiv veterani de razboi, vaduve de razboi si vaduve de veterani. " Scopul asociatiei este de a acorda, atunci cand este cazul, sprijin membrilor in obtinerea drepturilor prevazute de legile statului. Concret, invalizii de razboi primesc lunar trei milioane de lei, veteranii decorati circa un milion jumate, iar restul de veterani - adica cei mai multi – in jur de cinci sute de mii de lei. De asemenea, in functie de categoria de incadrare, cei din asociatie beneficiaza de 12 – 24 de calatorii gratuite cu trenul pe an, un lot de pamant de 0,5 – 5 ha , medicamente gratuite , diverse scutiri de taxe, un loc de casa si altele. Oricum exista primarii ce nu tin cont nici de legislatie nici de sacrificiul nostru si solicita veteranilor plata taxelor locale sau refuza improprietarirea cu teren arabil a celor in drept" afirma secretarul filialei, Ilie Rotaru. Cu un simt al realitatii, modestie si simplitate cel putin laudabile, veteranii se declara satisfacuti de drepturile pecuniare si facilitatile oferite de stat. "Tara-i saraca si nu sunt bani ca sa ne dea cineva dupa merit. Traim majoritatea foarte greu, dar cu pensia si indemnizatia supravietuim de la o luna la alta. Noi ne multumim si cu putin, bine ar fi ca tara sa scape de greutati" declara Ioan Tuca.
Fata-n fata cu istoria
Cu toate ca doresc  din toata inima sa fie pace si scot la prima oportunitate in evidenta ororile razboiului, veteranii sustin la unison ca nu regreta nici o clipa ca au luptat pentru patrie si ar fi in stare s-o ia de la inceput chiar stiind prin ce greutati vor trece. " La saptesprazece ani am fugit din Ardealul cotropit de unguri si m-am inscris voluntar in armata romana. Am ajuns pana la Harkov in Rusia, am suferit de foame si frig, dar nici macar nu mi-a trecut prin cap sa dezertez. Noi asa am fost educati sa fim cu dragoste de neam si frica de Dumnezeu" spune Zaharia Dumitru, sergent pe frontul de Est. Cu viata de front soldatii s-au confruntat incepand cu trecerea Prutului in Basarabia cand, conform informatiilor primite de la Petru Cociuban, au fost nevoiti o buna parte dintre ei sa traverseze inot amintitul rau. "Foarte multi ostasi romani n-au mai apucat sa traga macar un foc de Veteranii sunt invitati si la sabatorile unitatilor militarearma pentru ca s-au inecat. Rusii erau pe malul celalat, apele Prutului involburate asa ca cei slabi cu firea si cei ce nu stiau sa inoate s-au dus. Au urmat lupte grele pana am ajuns la Nistru, cu inamici vazuti si nevazuti ca rusi au otravit fantanile. Aveam noroc cu populatia ce ne primit ca pe eliberatori si ne spunea care surse de apa sunt otravite" isi aminteste interlocutorul nostru. Traian Nistor sustine la randul sau ca  cei patru ani de front l-au mutilat sufleteste si ca nu si-a revenit nici azi. "Am vazut atata sange, durere si oameni morti ca mi-e groaza sa-mi amintesc. Cei mai buni prieteni mi-au murit in brate. Razboiul te face din om neom, pentru ca acolo vezi iadul".
Dispretuiti de nemti si rusi
Intrebati cu cine au colaborat mai bine dintre nemti si rusi, subiecti au declarat ca per ansamblu tratamentul la care au fost supusi ai nostrii a fost la fel. " La inceput germanii ne-au tinut ca pe palme cu ratie de ciocolata, mancare buna ca la mama acasa, dar la retragerea de la Stalingrad pe un ger de – 40° C de-ti crapau urechile de frig si inghetau narile, au uitat ca suntem aliati si daca te agatai de camioanele lor te spintecau cu baioneta. Au fost multi romani rupti in bucati de masinile nemtilor" sustine Ilie Rotaru. In opinia lui Nicolae Ciolacu, rusii au fost cu mult mai barbari ca nemtii, insa elementul comun al celor doua natiuni il reprezinta in context aerele de superioritate afisate ostentativ in relatiile cu romanii. "Ne dispretuiau si nu ne-au scos nici unii, nici altii din mamaligari si opincari. Ai nostrii au fost tot timpul prost hraniti si imbracati, nevoiti sa fie la dispozitia nemtilor si a rusilor". Cu toate ca timpul sterge totul, frustrarea veteranilor este evidenta mai ales ca "atunci cand era nevoie au stiut sa profite la maxim de  noi". Relatiile dintre soldatii romani si cei germani sau rusi, au fost complexe osciland intre buna intelegere si violenta tocmai datorita tentei de superioritate de care aminteam mai sus.  "Eram prieteni pana o luau pe votca, dupa care de multe ori izbucneau scandaluri. Cu nemtii te descurcai cumva dar cu rusii era jale daca te gaseau ulterior. Tin minte ca pe trei romani i-au snopit in bataie la ordinele superiorilor rusi pentru ca au lovit soldati de-ai lor" afirma Ilie Rotaru
Rusii luptau morti de beti
Ca adevarati eroi nationali, ce au fost siliti de imprejurari sa gaseasca aplicatii practice conceptului de patriotism, veteranii aradenii au tendinta - deloc condamnabila si perfect normala daca se tine cont de cate au vazut si indurat - sa fetisizeze imaginea soldatului mioritic. "Desi am fost prost echipati, ca luptatori ne-au respectat cu totii, pentru ca romanul este un soldat curajos si un bun patriot. Tot timpul am fost bagati in fata, ca sa-i pazim si pe rusi si pe nemti de inamic. Ei stateau in sate iar noi la 2-3 Km. ca avangarda. Au stiut cum sa se pazeasca de pericol fiecare" spune Nicolae Ciolacu. Si Zaharia Dumitru considera ca romanii au fost de departe cei mai buni soldati. "Vitejia nemtilor s-a bazat pe echipamentul din dotare, superior tuturor celorlalte natii, iar a rusilor  pe faptul ca luptau morti de beti si automat nu le mai pasa de nimic. Insa trebuie sa se stie ca romanii si-au facut cu varf si indesat datoria ". In alta ordine de idei, veteranii sustin ca si pe frontul de Est si pe cel de Vest, romanii se bucurau de o mare popularitate printre populatiile autohtone. "Ai nostrii dadeau des de mancare civililor rusi si de aceia erau iubiti, pentru ca-i ajutau si erau oameni. Acelasi lucru s-a intamplat in Ungaria! Ca si curiozitate, maghiarii au preferat stapanirea romaneasca, decat cea ruseasca in satele cu dubla dominatie civilii fugind din partea sovietica la noi" ne informeaza I. Rotaru.
Intre ignoranta si marginalizare
 In prezent, veteranii de razboi considera ca societatea romaneasca nu ii trateaza ca pe niste indivizi care si-au riscat viata pentru tara, iar pe plan local autoritatile prefera sa-i ignore si uneori sa-i marginalizeze, in loc sa le acorde atentia cuvenita si  sa-i impuna ca modele tinerei generatii, cel putin deficitara la capitolul patriotism. "Tineretul de azi nu este deloc patriot si cauza principala o reprezinta educatia. Nu sunt educati nici in spirit national, nici in dragoste de neam, nici de familie si ca urmare nu ne acorda, cu mici exceptii, respectul cuvenit. Daca ma urc in tramvai, desi decoratiile sunt tot timpul la piept loc primesc de la maturi" sustine Traian Nistor. Imbucurator pentru ei este faptul ca numarul profesorilor de istorie care-i invita sa vorbeasca elevilor despre experiantele traite in razboi este in crestere, "insa cu o floare nu se face primavara. Noi azi maine ne ducem, dar nu prea cred ca voi ati fi in stare sa ne copiati exemplul" afirma Ioan Tuca.

Gabriel Sala - Occident

  • La expozitia Indagra de la Bucuresti - Interes deosebit pentru bovinele aradenilor

Bovinele aradenilor sunt apreciate in toata tara - Virtual Arad News (c)2002Toate exemplarele expuse au fost vandute! Judetul Arad - locul I pe tară la productia de lapte la Baltata Romaneasca
In cursul saptamanii trecute, timp de 5 zille, in cadrul targului de zootehnie INDAGRA, desfasurat la Bucuresti in organizarea ROMEXPO, crescatorii aradeni si-au demonstrat inca o data clasa in acest domeniu. Este vorba despre filiala din Arad a Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania (AGCTR), care prin exemplarele expuse, au trezit interesul specialistilor si oamenilor de afaceri din intreaga tara. De altfel, aradenii s-au impus atat prin performantele bovinelor cat si prin numarul de animale expuse (peste 50 la sută din numarul total de exemplare apartinand aradenilor).
Majoritatea bovinelor expuse au fost din Arad
Reunite sub tuteala AGCTR Arad, condusă de presedintele Nicolae Salajanu, la Bucuresti au expus: Statiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Bovine (SCDB) Arad (6 exemplare), Societatea comerciala Utvinis S.A. - Ferma Vladilact (2 exemplare) si Dorel Nies din Sicula, crescator privat (1 exemplar).In afară de aradeni, au mai fost două standuri cu bovine apartinand Statiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Bovine Sercaia (2 bivolite, 1 tineret buvalin de reproductie), respectiv Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Bovine DANCU - Iasi (2 juninci Holdstein Friza).
Cercetarea isi spune cuvantul
Expozitia S.C. DB Arad, coordonata de d-na Aurelia Salajeanu, director, a cuprins: 2 juninci rasa Baltata Romaneasca, 2 juninici, rasa Bruna si 2 exemplare tineret femel de reproductie din rasele Bruna si Baltata Romaneasca. Asadar, aradenii s-au prezentat cu exemplare deosebit de valoroase ce provin din vaci mame taur a caror productie de lapte este de 11.000-13.000 l lapte pe lactatie. In paranteză fie spus, productia de lapte a exemplarelor din fermele aradene rivalizează cu succes, cea a celebrelor Holdstein pe care Guvernul intentiona sa le aduca tocmai din S.U.A., la pretul de 3000 $/bucată. De unde rezulta ca atunci cand cresterea animalelor este facuta la modul profesionist rezultatele nu intarzie să apara. Pentru noi, pentru aradeni, cel mai elocvent exemplu il constituie performantele obtinute la Statiunea Mures (actual SC DB Arad) Vladilact si, de ce nu la o serie de crescatori particulari din judetul nostru - cum este si domnul D. Nies din Sicula - cu totii membri in AGCTR.
Participarea la acest gen de expozitii, pe langa promovarea animalelor si contactul cu mediu de afaceri, ofera crescatorului si sansa de a-si valorifica produsele. In ceea ce priveste exemplarele SC D.B. Arad, acestea puteau fi cumparate la pretul de 45 milioane de lei (inclus TVA) - juninicile si respectiv 10 milioane lei (plus TVA) - vitelele de reproductie. După cum declara d-na Salajeanu - si, de altfel, dupa cum am putut constata si noi pe viu - animalele din Arad s-au bucurat de un interes deosebit, fiind inregistrate cereri foarte multe mai ales pentru achizitionarea din ferma (Oricum, la expozitie SC DB Arad nu a avut decat 6 exemplare).
Ing. Salajeanu i-a starnit curiozitatea ministrului Ilie Sarbu
Cealalta unitate aradeana, S.C. Utvinis S.A. - Ferma Vladilact, condusă de ing. Nicolae Salajanu, directorul firmei si presedintele AGCTR - a expus 3 juninici Baltata Romaneasca provenind din taur german, cu o greutate intre 600-700 kg si o gestatie in 5-8 luni, exemplare cotate la 45 milioane lei/bucata.
Pentru cunoscatori, ing. Nicolae Salajeanu - promotorul acestei actiuni - nu mai are nevoie de nici o prezentare. Trebuie să spunem ca pe parcursul expozitiei, ca să reusesti sa smulgi vreo doua vorbe inginerului Salajeanu erai nevoit să... stai la rand, atat era de solicitat specialistul aradean.
Vacile de la Vladilact reprezinta elita in domeniu Standurile noastre au fost onorate si de vizita făcuta de o delegatie a Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, condusa de ministrul Ilie Sarbu. După ce a vazut animalele, Sarbu a felicitat specialistii aradeni, promitand ca discutiile vor continua foarte probabil saptamana aceasta la Arad. Profitand de intrevederea cu ministrul Agriculturii, ing. Salajeanu a ridicat in atentia acestuia trei chestiuni cu care se confrunta in prezent crescatorii arădeni: 
1) pretul prea mic de achizitionare a laptelui; 
2) subventiile pentru laptele predat la prestatori nu sosesc la timp; 
3) suprafetele de pasuni comunale sunt intr-o continuă scadere. "A ascultat tot cu interes si a promis ca in cursul saptamanii viitoare (n.n. saptamana in curs) va face o vizita in Arad, ocazie cu care vom continua dezbaterea acestor probleme de mare interes pentru crescatorii aradeni" - marturiseste ing. Salajeanu.
Judetul nostru a avut o reprezentare pe masura si in cea ce priveste componenta delegatiei AGCTR care a tinut să incurajeze specialistii aradeni la targul INDAGRA din Bucuresti. Amintim aici pe Georgiana Neagu si Ramona Purda (AGCTR), Cimi Enache, organizator de targuri din cadrul Camarei de Comert si Industrie a Agriculturii (CCIA), crescatorii Ursu Busuioc Ovidiu Ioan (Capruta), Constantin Sacui (Nadlac), Stefan Popa (Seitin), reprezentanti mass-media. Nu-i putem uita, din randurile AGCTR, nici pe angajatii VLADILACT - Ioan Ropan, Gheorghe Vaduva, respectiv S.C. D.B. Dumitru Condurache si Ioan Danilet, oameni care au stat zi si noapte langă animale, veghand la sănătatea acestora.
Toate exemplarele expuse au fost vandute!
Ultima zi de expozitie a insemnat marcarea unui succes de rasunet al crescatorilor aradeni care si-au vandut toate exemplarele transportate la Bucuresti.. Dupa cum declara ing. Nicolae Salajeanu: "Am vandut la Agricola International Bacau, Baltatele cu 41 milioane lei, iar Brunele cu 38 milioane lei. Viteii i-au cumparat persoane fizice, in medie cu 10 milioane de lei bucata. In plus, ne asteptam ca zilele viitoare să fim vizitati la ferma de alti potentiali cumparatori care si-au manifestat interesul pentru bovinele arădene".
Aradul - locul I pe tară pe linie
In judetul Arad, productia medie de lapte la rasa Baltata Romaneasca - Simmental este de 4.414 kg (cu 3,92% si 173 kg grasime si cu 3,11% si 137 kg proteina), adica mai mult cu 873 kg lapte, fata de media rasei pe tara. De asemenea, in judetul nostru sunt nominalizate 97 de vaci mame de taur, ocupand si din acest punct de vedere locul I pe tara (cu 24,25% din numarul total de mame de taur din Romania), cu o productie medie de lapte de 6.658 kg (cu 261 kg grasime si 211 kg proteina), fată de 6.532 kg lapte - cat reprezinta media pe tara la cele 400 mame de taur.
La fermele de elita din Arad se inregistreaza urmatoarele productii medii de lapte: 5.957 kg (cu 4,02% si 239 kg grasime si cu 3,21% si 191 kg proteina - pe 86 lactatii standard) la Vladilact, respectiv 5.760 kg (cu 4,06% si 234 kg grasime si cu 3,15% si 181 kg proteina - pe 173 lactatii standard) la SC D.B. Arad.

Cosmin Trif - Adevarul

  • O biserica din Zabrani este lasata de ani de zile in parasire

Biserica greco-catolica din Zabrani este lasata in parasire - Virtual Arad News (c)2002Ortodocsi si greco-catolicii se acuza reciproc de nepasare
Desi au existat si exista inca neintelegeri intre reprezentantii bisericilor ortodoxa si greco-catolica din Zabrani, situatia nu a degenerat insa niciodata. Principalul motiv al certurilor il constituie cladirea bisericii greco-catolice din localitate, veche de 150 de ani, conform celor declarate de preotul "unit" Dumitru Sabo, care in 1948 a fost trecuta, impreuna cu casa parohiala, in administrarea parohiei ortodoxe din comuna. In momentul de fata situatia lacasului nu este de loc de invidiat. Peretii sunt crapati in nenumarate locuri, acoperisul este gaurit, geamurile sparte, iar tencuiala de abia se mai tine.
"Credinciosii nostri sunt prea putini si prea saraci pentru a putea repara biserica. In localitate mai sunt 11 cetateni de religie romano-catolica si 200 , de credinta greco-catolica. Toti formeaza o singura comunitate religioasa, iar eu slujesc pentru ei in biserica ce a apartinut odata romano-catolicilor, iar datorita intelegerii episcopiei de la Timisoara, mi s-a permis sa locuiesc in casa parohiala ce apartine aceleiasi biserici", a povestit Dumitru Sabo, preotul greco-catolic din Zabrani. "Ortodocsii au lasat biserica noastra in paragina desi dupa cate stiu este monument istoric, de asemenea folosesc si cimitirul nostru, iar pe noi nu ne lasa sa ne ingropam mortii acolo", a mai precizat Dumitru Sabo. La randul sau, Teodor Farcas, preotul ortodox, nu a putut sa nu raspunda acuzatiilor care i-au fost aduse. "Sunt aici din 1985, cand am gasit biserica greco-catolica intr-o stare mai jalnica decat in momentul de fata. Un an mai tarziu am inceput reparatiile. Am pus usi si geamuri noi, am tencuit exteriorul si am reparat acoperisul, desi noi ne desfasuram slujbele intr-o alta biserica, construita prin 1947, pe care am reparat-o de asemenea. Atat biserica "greco" cat si casa parohiala revendicata de ei se afla deocamdata pe inventarul nostru si fara o hotarare judecatoreasca sau fara o dispozitie a superiorilor mei nu pot sa le dau primului venit. Nu o sa ma opun, daca se vor respecta legile in vigoare, dar altfel risc eu sa fiu tras la raspundere. Prin 1994, cand a venit in comuna domnul Sabo, am inceput sa avem probleme. Intr-o noapte lacatul bisericii a fost spart, ca sa nu va mai povestesc de incercarile de-a dreptul abuzive pe care acesta le-a facut spre a obtine biserica. Mai nou umbla prin sat, la inmormantari, botezuri, spunand ca oficiaza gratuit, spre a-si face prozeliti. Unii oameni sunt saraci si accepta oferta", a declarat Teodor Farcas. In ceea ce priveste starea actual a bisericii "unite" si a casei parohiale, care nici ea nu este prea stralucita, preotul ortodox ne-a spus ca pentru moment nu-si poate permite sa faca nimic, deoarece situatia juridica a imobilelor in cauza este incerta. "Ce se va intampla daca dupa terminarea reparatiilor cladirile vor fi retrocedate.? Sincer sa fiu, m-as bucura daca cineva ar lua initiativa de a se adresa instantei, sa se termine odata cu incertitudinea asta", a tinut sa mai spuna preotul Farcas.

Lucian Serban - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]