Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 15 ianuarie 2002

  • Conducerea firmei Euromedic, la Arad

Conferinta de presa la Primarul PopaAceasta va construi Centrul de dioagnosticare din Micalaca, investitie de 5 milioane USD
Primarul Dorel Popa a organizat ieri o conferinta de presa, in care a prezentat cateva date despre intalnirile pe care le-a avut in ultimul timp. Intalnirea a debutat furtunos, cu "evacuarea" unui jurnalist al cotidianului "Adevarul", care l-a suparat pe primar prin unele afirmatii neadevarate. Dupa ce acest moment a trecut, Popa a vorbit despre intalnirea de ieri, de la Primarie. In Arad, a fost prezenta o delegatie a firmei Euromedic, cea care va construi in Micalaca un Centru de diagnosticare. Delegatia a fost condusa de Joseph Priel, presedintele companiei cu sediul in Amsterdam. Din aceasta a facut parte si Ion Coman, directorul pentru Romania al firmei. Investitia in Centrul de diagnosticare va incepe in aproximativ o luna de zile, valoarea totala fiind de cinci milioane USD. Euromedic este un grup multinational, cu investitori puternici, iar Centrul de diagnosticare din Arad va fi singurul de acest fel din tara, el urmand sa deserveasca inclusiv pacienti din Ungaria si Iugoslavia. Este posibil ca acest Centru sa coopereze cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, pentru ca pacientii sa beneficieze de tratamente platite din bugetul asigurarilor. O alta vizita surprinzatoare a avut loc saptamana trecuta, cand Primaria Arad a fost vizitata de Gabrielle Burger, atasatul FBI in Romania. Aceasta a fost insotita de col. Mircea Chirila, de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate (CZCCO) de la Timisoara. Gabrielle Burger s-a intalnit cu primarul Dorel Popa, cu lt. col. Nicolae Gudiu, comandantul IPJ Arad, cu lt. col. Gheorghe Tica, comandantul Politiei Muncipiului Arad si cu lt. col. Teodor Pantea. Gabrielle Burger este unul din cei 44 de atasati legal ai FBI in Europa si colaboreaza cu CZCC Timisoara, unde, impreuna cu alti doi colaboratori, instruiesc personalul Centrului, in special pentru combaterea traficului de carne vie si a criminalitatii electronice. Ca un lucru inedit, Gabrielle Burger este la origini romanca, parintii ei plecand din tara noastra in SUA.

  • Saptamana viitoare va aduce un nou prefect ?!

Prefectul Pele asteapta decizia organelor superioare...Prefectul Gheorghe Pele a intrat, saptamana trecuta, din nou in atentia presei. Si de aceasta data, s-a spus ca el urmeaza sa fie schimbat. Dupa cum v-am informat deja, zvonurile indica echipa Mihai Duma- Edeleni Coloman in fruntea Prefecturii Arad. Cert este ca ieri si astazi s-a intrunit la Sinaia Delegatia Permanenta a PSD, iar vineri sunt convocati la Snagov prefectii si presedintii Consiliilor Judetene. Sedinta de la Sinaia ar putea sa-i aduca vesti neplacute lui Gheorghe Pele. Surse din PSD Arad vorbesc despre schimbarea prefectului in aceasta saptamana, dar numirea noului prefect se va face saptamana viitoare. Din informatiile pe care le detinem, in fruntea Prefecturii va aparea un nume-surpriza, care nu a fost vehiculat pana acum. Acesta nu poate fi dezvaluit, pentru ca, spun sursele noastre, aceasta ar insemna declansarea unor "sapaturi" pentru a impiedica numirea. Cert este ca omul are toate premizele pentru a fi un bun prefect. Se mai spune ca in aceasta saptamana la Arad vor veni ministrul Administratiei Publice, Octav Cozmanca, si secretarul general al PSD, Cozmin Guse, care ar aduce cu ei si vestea schimbarii lui Pele. Prefectul Gheorghe Pele nu crede insa in schimbarea sa. "Orice schimbare este facuta in urma unei evaluari a muncii prefectului. Dupa un an in fruntea Prefecturii Arad, pot sa spun ca nu am primit nici o observatie de la forurile superioare sau in urma controalelor de la Prefectura. Oricum, eu nu dau importanta mintilor care confunda dorinta cu putinta." - ne-a declarat Gheorghe Pele. Insa trebuie spus ca raportul privind activitatea Prefecturii Arad, intocmit de Corpul de Control al premierului Nastase, este finalizat inca, din luna decembrie a, anului trecut, dar continutul sau nu este cunoscut de prea multa lume. Din acest motiv, Guvernul are "mana libera" in ceea, ce priveste schimbarea prefectului de Arad, care se poate face avand la baza acest raport. Despre o eventuala venire in Arad a lui Cozmanca sau Guse nu se stie nimic oficial. Despre ministrul Administratiei Publice se spune ca este putin probabil sa ajunga la Arad, in schimb secretarul-general Cozmin Guse ar putea vedea din nou orasul nostru in aceste zile.

  • "Toalele" straine vor avea etichete in limba romana

Imbracamintea importata va avea etichete in limba romanaPiata romaneasca a fost invadata, inca de la inceputul anilor '90, de produse aduse de afara, de cele mai multe ori de calitate indoielnica. Astfel ca, o mare parte a romanilor s-a imbracat in haine provenite tocmai din bazarele turcesti, pana cand a descoperit o alta mina de aur: produsele second-hand. Autoritatile romane s-au sesizat, in sfarsit, in legatura cu acest fenomen, ca urmare Guvernul a adoptat, in ultima sedinta, o hotarare conform careia produsele textile vor putea fi introduse pe piata romaneasca doar daca sunt etichetate si caracterizate in limba romana. Hotararea privind denumirea, marcarea compozitiei fibrei si etichetarea produselor textile prevede eliminarea obligativitatii aplicarii de etichete care sa cuprinda caracteristicile tehnice si calitative ale produsului (de genul denumirea si/sau marca de fabrica a producatorului, sediul producatorului sau al importatorului, denumirea de vanzare a produsului, principalele caracteristici tehnice si calitative). Nerespectarea dispozitiilor privind denumirile si descrierea fibrelor, descrierea falsa a produselor ca fiind "suta la suta", "pur" sau "total" sau neindicarea modului de intretinere constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la sase la 30 de milioane lei. Hotararea intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

  • Autosanitare performante in tot judetul

Aradul va fi dotat cu ambulante performante...Daca pana acum reforma din domeniul sanitar, care ba a inceput, ba este pe cale sa inceapa, nu a dat rezultate, pana la sfarsitul lunii Aradul s-ar putea lauda cu cel putin o reusita. Astfel, daca ar fi sa dam crezare declaratiilor lui Ioan Crasnic, directorul Directiei de Sanatate Publica, "in ianuarie se vor reorganiza toate punctele de ambalanta de pe intreg teritoriul judetului. Acestea vor fi dotate cu aparatura si ambulante performante". Si, cum declaratia a fost facuta in fata reprezentantului Ministerului Sanatatii si Familiei si a tuturor responsabililor judeteni din domeniu (dar nu numai), dorinta lui Ioan Crasnic are toate sansele sa devina realitate. Acesta, a mai precizat ca va lua masuri pentru asigurarea asistentei medicale care lasa de dorit in mediul rural, spunand ca va fi intransigent cu medicii care nu se vor supune dispozitiilor.

  • Cimitirul Eternitatea moare incet

S-au imputinat locurile in cimitire...Pentru municipul Arad locurile de veci incep sa devina problematice. Cel putin la Cimitirul Eternitatea, spatiul nu mai permite amplasarea unor noi morminte. Consilierii locali au fost informati in diferite randuri despre aceasta situatie, dar au refuzat sa ia vreo masura imediata. Directorul Gospodaririi Comunale Arad, Ovidiu Marian, a propus chiar inchiderea Cimitirului Eternitatea, data fiind situatia locurilor de veci. Nu a fost aprobata insa propunerea lui, dar prin targ au inceput sa circule deja zvonuri. Pe de o parte, organizatiile de pensionari se tem ca nu cumva lucrurile sa nu degenereze si la alte cimitire, iar pe de alta parte, sunt vehiculate sume imense care, chipurile ar fi percepute de autoritatile locale pentru ingrijirea cimitirelor. Ovidiu Marian vine si face lumina, afirmand ca: "Taxele percepute de noi sunt foarte mici si abia acopera investitia, iar in ceea ce priveste problema Cimitirului Eternitatea, in cazul inchiderii acestuia noi propunem infiintarea unui nou cimitir", Cei sapte gropari ai Cimitirului Eternitatea au tot dreptul sa-si puna semne de intreabare in legatura cu viitorul lor, atata timp cat locul lor de munca nu mai poate fi "productiv".


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]