Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 16 ianuarie 2002

  • Pele, la revedere ! Drum bun !

Gheorghe Pele va fi inlocuit din functia de prefect...Delegatia permanenta a PSD propune Guvernului schimbarea prefectului de Arad
Situatia prefectului Gheorghe Pele a fost discutata aseara, in cadrul Delegatiei Permanente a PSD, care s-a desfasurat la Sinaia. In urma discutiilor, s-a hotarat ca prefectul de Arad sa fie demis din functie, interimatul urmand sa fie asigurat de subprefectul Florin Remetan. Cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare, Aradul va avea un nou prefect. Acesta va fi un personaj al carui nume nu a mai fost vehiculat pana acum, fiind o surpriza, pentru unii. Decizia finala va fi luata de o comisie de audieri, care va decide noul prefect. Dupa cum ziarul v-am informat, propunerea a fost facuta in baza raportului Corpului de Control si a raportului Comisiei de Arbitraj a PSD. Pele nu este singur, alti doi prefecti fiind propusi pentru schimbare: cel de Bihor si cel de Bistrita-Nasaud. Demiterea este o propunere a Delegatiei Permanente a PSD, decizia finala urmand sa fie luata in sedinta de Guvern de maine. Cu toate acestea, este extrem de putin probabil ca membrii cabinetului sa nu fie de acord cu propunerea venita pe linie de partid. Contactat ieri, prefectul Gheorghe Pele ne-a declarat: "Nu declar nimic, nu stiu, nu am fost anuntat." Cert este ca Pele nu mai are siguranta afisata in urma cu cateva zile, cand ne declara ca "unele minti confunda dorinta cu putinta." Cu toate acestea, probabil Gheorghe Pele isi petrece astazi ultima zi in scaunul de prefect al Aradului.

  • Fabrica de zahar Arad se afla in conservare

La Fabrica de zahar se asteapta relansarea productieiO parte din muncitori au fost transferati la Oradea
Zaharul produs de Fabrica de zahar aradeana nu se mai gaseste de ceva timp in magazinele alimentare. Asta nu pentru ca cererea ar fi atat de mare incat acest aliment ar disparea imediat de pe rafturi, ci pentru ca, in acest moment, in societate, activitate mai are doar garajul. Timp de doua toamne, muncitorii aradeni au completat efectivul fabricii din Oradea, in timp ce societatea aradeana era folosita doar pe post de depozit pentru sfecla de zahar. Si, probabil, ca asa si va ramane, deoarece actionarii francezi, desi au prognozat reluarea activitatii, nu au facut nimic in acest sens. "Societatea este conservata, asteptam sfecla de zahar. Vom incheia contracte cu cultivatorii de sfecla de zahar. O parte din muncitori, in jur de 12, au fost transferati la Oradea, iar cinci persoane vor intra in somaj. In prezent, fabrica mai are 70 de angajati, tractoristi, incarcatori, personal pentru contractarea sfeclei", ne-a declarat directorul intreprinderii, Radu Hurjui. Viata personalului transferat la Oradea este un adevarat cosmar, numai timpul necesar deplasarii zilnice este de patru ore, iar conditiile de munca sunt imposibile. "Se prelucreaza zahar brut, din vagoane, iar la temperaturile scazute de acum nu e tocmai usor. Zaharul e ca betonul, colegii mei fiind nevoiti sa apeleze la pickamer", ne-a spus Romi Vasi, liderul sindicalistilor din Fabrica de zahar. Acesta ne-a mai informat ca, in zilele urmatoare, va avea loc negocierea contractului colectiv de munca, "Ma voi deplasa la Oradea, unde impreuna cu liderul sindicatului de acolo vom negocia cu presedintele Consiliului de Administratie, Charles Monier. Stiu ca a fost pregatit un singur contract colectiv, dar el va fi distinct pentru Arad si Oradea", Chiar daca se mai spera la o revenire in forta, avand in vedere dotarile de care dispune societatea, despre aceasta nu se mai poate vorbi decat la trecut.

  • Revendicarile imobiliare scot oamenii in strada

Miscare de protest a locatarilor imobilului...Locatarii imobilului din Piata Avram Iancu, numarul 11 au organizat, luni, o manifestare de protest chiar in fata cladirii in care isi duc traiul. Motivul care i-a facut pe acestia sa iasa afara a mai fost mediatizat. Cladirea a facut obiectul unui proces de revendicare in care a fost implicat si viceprimarul municipiului, Bognar Levente. Locatarii sunt insa nemultumiti de decizia justitiei, motiv pentru care au organizat aceasta manifestatie. In jurul orei 08.30, ei au iesit in fata cladirii unde au scandat lozinci impotriva justitiei si persoanelor implicate in procesul de retrocedare. Familiile care au apartamente in cladirea din Piata Avram Iancu, numarul 11 nu sunt la prima actiune de protest. In vara anului trecut, ei au pichetat in diferite randuri Palatul Administrativ, incercand astfel sa obtina ajutorul opiniei publice. De altfel, legat de acest proces de revendicare, in momentul de fata politistii ancheteaza una din partile implicate, dupa ce, in vara anului trecut a fost depusa o plangere penala. "Nu suntem de acord cu schimbarea proprietarului si putem contesta veridicitatea probelor prezentate in fata instantei. Daca va fi cazul, vom merge pana la Bucuresti pentru a ne gasi dreptatea,"- a declarat o locatara. Totul a inceput in primavara anului trecut, cand instanta a dat castig de cauza persoanei care a revendicat imobilul. Punctul forte al deciziei de retrocedare este insa contestat de familiile care locuiesc in celebra cladire. Ele sustin ca testamentul care atesta proprietatea casei si care a fost adus la cunostinta oamenilor legii este fals. Ultima speranta a locatarilor ramane, spun ei, ancheta pe care o desfasoara Politia in momentul de fata. In cazul in care nu se va intampla nimic, astfel de manifestari vor fi organizate mai des.

  • Laparoscopul traieste din mila timisorenilor

Laparoscopul va functiona la parametri normali...Laparoscopul de la Spitalul Matern a inceput, taras-gropis, sa-si faca treaba. Pana la sfarsitul anului trecut au beneficiat de serviciile performantului aparat aproximativ 12 femei. Din nefericire, insa, aparatul nu poate functiona la intreaga capacitate, de vina fiind lipsa unor piese tehnice. In fapt, cele care au beneficiat pana acum de serviciile laparoscopului, au avut norocul de a fi ajutate de medicii timisoreni. Aceasta pentru ca, ei au pus la dispozitia Spitalului Matern o buna parte din piesele necesare. Iata insa ca acum rasare soarele si pe strada Episcopiei. Conducerea spitalului a reusit sa adune fondurile necesare pentru a face aparatul sa functioneze la parametri normali. Se spera ca in viitorul apropiat bolnavele sa nu mai fie nevoite sa faca analize specifice la spitalele din afara judetului Arad si vor putea fi insanatosite cu ajutorul laparoscopului. Un rol important l-a avut si Primaria Municipiului Arad care a facut tot posibilul pentru ca la Spitalul Matern pacientele sa aiba parte de un tratament la standarde occidentale.

  • Patru societati agricole aradene au fost privatizate

Agroindustriala "Scanteia" a fost privatizata - Virtual Arad News (c)2002Agentia Domeniilor Statului (ADS) exercita in numele statului prerogativele privind dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole si terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, care apartin domeniului privat al statului si concesioneaza bunurile, activitatile, serviciile, precum si terenurile agricole care apartin domeniului public al statului. ADS avea in patrimoniu si 25 de societati aradene, pe care trebuie sa le privatizeze, patru dintre acestea, Supersem, Agroindustriala Fantanele, Agroindustriala Utvinis, Zimandul Nou si Scanteia Simand fiind deja "rezolvate" de ADS. Printre celelalte 21 se numara si Alfar, Piscicola sau Vitivinicola Baratca-Paulis. De asemenea, ADS mai are in patrimoniu si societati precum Arlefruct, Carne SA si chiar Statiunea de Cercetare si Crestere a bovinelor sau Statiunea Minis. Din pacate, Directia Agricola Arad nu detine informatii legate de stadiul procesului de privatizare ale acestor societati. "ADS ne-a luat documentele societatilor respective, dar nu ne-au anuntat despre actiunile lor, desi am solicitat acest lucru. Cateva dintre societatile acestea se afla in lichidare judiciara, altele sunt in curs de privatizare, iar altele nu vor fi privatizate nici odata pentru ca nu a mai ramas nimic din ele", ne-a declarat directorul adjunct al Directiei Agricole, Gheorghe Rus. Scanteia Simand a fost achizitionata la sfarsitul anului trecut de un grup de persoane printre care se afla Dimitrie Musca, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici. "Starea societatii este cat se poate de critica, trebuie sa efectuam araturile si alte lucrari necesare. Ne vom axa in principal pe punerea pe picioare a unei ferme de vaci", ne-a declarat directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]