Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 16 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Centrul de diagnostic imagistic este  asaltat de catre pacienti

La Centrul de diagnostic sunt efectuate investigatii complexe - Virtual Arad News (c)2002Daca in vara numarul pacientilor care apelau la serviciile Centrului de diagnostic Euromedic din Micalaca, zona III era de 100 pe zi, acum acestia sunt mult mai multi. "Estimam ca in lunile decembrie - ianuarie sa atingem nivelul maxim de pacienti", ne spune dr. Simona Popa, directorul medical.
Serviciile de care pot  beneficia oamenii la cel mai modern centru de diagnostic din tara sunt: imagine prin rezonanta magnetica, cea mai avansata tehnologie ce ofera imagini excelente ale corpului si organelor interne, tomografie computerizata, care ofera un tablou de calitate si examinari  foarte rapide si bogate in detalii. Centrul beneficiaza si de camera gamma, prin care medicina nucleara foloseste componente radioactive, in scopul realizarii hartii organelor, oferind date dinamice si permitand evaluarea fiziologica si patologica a functiilor. Mamograful este unul din cele mai solicitate aparate. Imaginea realizata prin mamografiere permite detectarea timpurie a oricarui tip de malformatie pentru a preveni din timp cancerul de san. Ultrasonografia ofera echipamente variate folosite atat pentru investigatiile generale, cat si in scopuri specifice: vasculare, obstetrice, gastroenterologice, urologie etc. Pacientii mai pot beneficia si de sisteme cardio-vasculare, echo-doppler, ergometre, modalitati prin care se verifica starea inimii (aritmii, functia miocardica a inimii). Densitatea osoasa se masoara prin echipamentul Dexa, care arata continutul de minerale din oase pentru a detecta sau a indica tratamentul impotriva osteoporozei. Aici se pot efectua si doua tipuri de tratament: litotritie, adica metoda invaziva de sfaramare a calculilor renali si  termoterapia prostatei.
Cele 70 de persoane care lucreaza in acest centru, medici si cadre medicale, muncesc 7 zile din 7 si 24 de ore din 24, iar asiguratii medical beneficiaza gratuit de investigatii, daca au trimitere de la medicul specialist si fac dovada asigurarii la contributia de sanatate.
Afluxul mare de pacienti la Centrul de diagnostic, inclusiv din alte judete, este explicat de catre dr. Simona Popa prin faptul ca oamenii au inceput sa stie exact ce investigatii se fac aici, iar  medicii s-au convins ca pot face trimiteri la acest centru fara sa li se impute lor costurile investigatiilor.

C. Tuduce Berar - Observator

  • Dosarele si certificatele persoanelor cu handicap - verificate la sange

Directorul Aurel Lucea a convocat o conferinta de presa...Ieri, la orele pranzului, conducerea Inspectoratului Teritorial pentru Persoanele cu Handicap Arad a convocat o conferinta de presa, cu doua teme interesante, prezentate de directorul Aurel Lucea.
Ordin de ministru
La inceputul lunii in curs, din ordinul ministrului Daniela Bartos, la nivel de judete s-au constituit comisii mixte care au misia de a verifica dosarele si certificatele persoanelor cu handicap. "Am controlat deja 1271 de dosare, din totalul de 9000 si nu am intalnit nereguli. Prin aceste verificari vrem sa punem capat suspiciunilor care planeaza asupra modului de eliberare a acestor certificate. Daca vom descoperi dosare cu inadvertente trebuie sa ne deplasam la domiciliul bolnavului pentru un control mai amanuntit. Daca se constata abateri din partea personalului nostru, comise la eliberarea certificatelor, responsabilii vor fi sanctionati", a precizat Aurel Lucea.
Termenul de finalizare este 31 octombrie si pana atunci au mai ramas de verificat aproape 7.800 de dosare. Desi timpul ramas este foarte scurt, iar volumul de munca destul de mare, inspectorii sunt de parere ca vor reusi sa se incadreze.
Test de imagine
Tot in aceasta perioada, la nivelul filialelor din tara ale Inspectoratului pentru Persoanele cu Handicap se desfasoara un program de "masurare" a imaginii institutiei. "Vrem sa vedem cum este perceputa activitatea noastra in randul cetatenilor. In acest sens, vor fi chestionate 34 de persoane, din diferite medii, care trebuie sa raspunda la 17 intrebari", a informat dl. Lucea.
Rezultatele vor fi trimise la Bucuresti si se vor da publicitatii in 3 decembrie a.c., cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Handicap.
Luna viitoare, in cadrul aceluiasi program, la Arad va avea loc o intrunire cu persoanele fizice si juridice implicate in protectia persoanelor cu handicap. Se va discuta despre imbunatatirea imaginii inspectoratului, dar si despre masurile care trebuie luate in vederea sprijinirii persoanelor cu handicap.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Modificare procedurii de facturare pentru serviciile ROMTELECOM care nu sunt considera servicii de baza, din 01.10.2002

Romtelecom a modificat procedura de facturareSocietatea Nationala de Telecomunicatii ROMTELECOM S.A. anunta ca incepand cu data de 1 octombrie 2002 se modifica procedura de facturare pentru toate serviciile de telecomunicatii care nu sunt considerate - conform legii - servicii de baza. Serviciile oferite de ROMTELECOM, din categoria "servicii de telecomunicatii, altele decat cele de baza", care sunt supuse actualelor modificari sunt urmatoarele: ISDN, Telverde, Unitel, Voces PRO, Videoconferinta, serviciile telegrafice si pachetele de servicii Voces & CLIP.
Tarifele tuturor serviciilor mentionate mai sus vor fi exprimate in dolari SUA (fara TVA), iar facturarea se va face in lei la cursul oficial de schimb mediu din luna precedenta celei de emitere a facturii, curs care va fi inscris explicit pe factura telefonica. Precizam ca valorile care au intrat in vigoare la 1 octombrie 2002 reprezinta transformarea in dolari SUA a tarifelor in lei valabile pana la 1 octombrie 2002, la un curs de schimb de 1 USD = 32.800 lei.
Prezentam in continuare tarifele exprimate in dolari SUA, pentru cateva din serviciile prestate de ROMTELECOM:
- Instalare serviciu BRA ISDN - 37 USD
- Abonament lunar serviciu BRA ISDN - 9 USD
- Instalare serviciu PRA ISDN - 769 USD
- Abonament lunar serviciu PRA ISDN - 128 USD
- Abonament lunar pentru Voces Pro - 3,5 USD
Au fost convertite in dolari si tarifele pentru diversele servicii de inchiriere si intretinere echipamente si retele, la sediul abonatului.
De asemenea s-au introdus tarife pentru serviciul videoconferinta in reteaua nationala si internationala.
Mentionam ca au ramas neschimbate si exprimate in lei tarifele pentru serviciile de baza in reteaua comutata (capitolul I din Tarife): abonamente linii principale, lucrari si tarife pentru convorbiri.
Detalii despre tarifele actuale gasiti pe pagina web a D.Tc. Arad la adresa http://www.dtcar.ro

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Jandarmi dornici de afirmare

Cosmin Bartos a fost batut de niste jandarmi prea zelosiUn aradean a fost snopit in bataie de catre trei jandarmi care l-au confundat cu un hot din autoturisme
Un tanar de 24 de ani din Arad a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost batut de catre trei jandarmi. Acestia spun ca barbatul era hot din autoturisme. Din acest motiv ei au incercat sa-l predea politiei. Politia sustine insa ca nu detine informatii despre acest caz. "Nu stim daca barbatul a fost sau nu batut de catre jandarmi. La noi nu s-a inregistrat nici un fel de plangere in acest sens. Si daca ar fi fost batut, acest caz nu este de competenta noastra ci a Parchetului Militar", afirma Emil Motiu, purtatorul de cuvant al IJP Arad. Cosmin Bartos are 24 de ani si are domiciliul in localitatea aradeana Semlac. Tanarul a venit la Arad cu scopul de a repara masina surorii sale si intentiona sa se intoarca acasa in seara aceleiasi zile. Dupa ce si-a terminat treaba, barbatul impreuna cu un prieten au facut autostopul la iesirea din oras. Cosmin Bartos sustine ca isi facea nevoile fiziologice la coltul unui bloc din apropiere cand a fost luat la bataie de catre trei jandarmi. Comandantul Jandarmeriei din Arad este plecat in concediu, iar subalternii acestuia nu au facut nici o declaratie oficiala in ceea ce priveste acest incident. Cosmin Bartos se afla insa pe patul spitalului cu leziuni majore la nivelul corpului. Medicii nu au posibilitatea sa-i faca toate investigatiile necesare pentru ca acestea trebuie platite de catre victima. Barbatul spune insa ca va fi nevoit sa se externeze pentru ca nu are bani.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Hotul si pensionarul

Un pensionar a dejucat tentativa de furt a unui tanar de 27 de aniUn pensionar din Arad a dat dovada de o prezenta de spirit si de o conditie fizica de invidiat pentru multi tineri, el reusind sa fuga cativa kilometri in urmarirea unui hot, pe care l-a prins in cele din urma si l-a predat politistilor, transmite Mediafax.
Ioan Ciur locuieste pe o strada linistita in Arad, iar intr-una din dupa-amiezele trecute i-a intrat in casa un hot, in timp ce pensionarul a iesit cateva minute in strada. Era singur acasa si cand s-a intors a observat ca a intrat cineva in curte, pentru ca usa de la bucataria din spatele casei, de obicei larg deschisa, era inchisa. A deschis-o usor si a vazut inauntru un barbat strain, ras in cap, care se uita la lucrurile din jur. Proprietarul s-a gindit imediat ca ceva nu este in regula, dar nu s-a speriat.
L-a luat la intrebari pe strain pe un ton autoritar si chiar a reusit sa-l imobilizeze pe o canapea. S-a indepartat doar cativa pasi pana la telefon, pentru a anunta politia, insa intrusul a inceput sa fuga. Pensionarul nu a stat pe ganduri si s-a luat dupa el, descult, chemand in ajutor vecinii. "Am fugit vreo patru kilometri, iar un vecin a venit si el din urma, pana cand hotul s-a predat fara sa opuna rezistenta", spune curajosul pensionar. Predat politiei, Remus Pap (27 de ani) a fost arestat preventiv pentru tentativa de furt si violare de domiciliu. El este recidivist, fiind eliberat din inchisoare de mai putin de o luna, unde si-a ispasit o pedeapsa tot pentru furt.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]