Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 16 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Pentru a  noua oara, Targul Ar-Medica si-a deschis portile
La Expo Arad s-a deschis editia a 9-a a targului Ar-MedicaCamera de Comert, Industrie si Agricultura, prin Directia Targuri - Expozitii, a deschis, ieri, portile halei Expozitionale Expo Arad International pentru cea de a 9-a editie a targului Ar-Medica. Targul de medicina, aparate medicale, stomatologie, farmacie, optica, protetica si servicii conexe poate fi vizitat de cei interesati pana in 17 noiembrie (inclusiv), cei 63 de expozanti oferind o gama variata de produse in directa legatura cu medicina. Alaturi de aradeni la Ar –Medica expun firme din Bucuresti si din tara, dar si din strainatate (Ungaria si Cehia), CCIA lansand, pentru eveniment, nu mai putin de 5.500 de invitatii cabinetelor medicale si spitalelor.
La inaugurarea de ieri, au participat, pe langa responsabilii evenimentului din partea Camerei, prefectul Dan Ungureanu, primarul Dorel Popa, viceprimarul Emanoil Voicu, Aurel Ardelean, rectorul Universitatii Vasile Goldis, Maria Puschita, presedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Domsa, directorul CAS. Tot ieri, a avut loc si deschiderea primului Simpozion Medical Interdiciplinar cu participare internationala, organizat de Colegiul Medicilor Arad, Euromedica si Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad. Simpozionul va fi urmat de  alte seminarii de specialitate.
Vizitatorii targului, organizat sub patronajul Asociatiei Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania, vor avea sansa de a castiga nu mai putin de trei premii: premiul intai - 150 de USD, premiul doi - 100USD, iar premiul trei - 90USD. Ar mai fi de aminti faptul ca 16 expozanti de la targul aradean vor lua, imediat dupa eveniment, drumul Düsseldorfului, unde este organizat cel mai mare targ de medicina din Europa.

Adriana Barbu - Observator

  • Se apropie momentul fuziunii CET- Arterm

In sedinta din decembrie, CLM va discuta fuzionarea CET-ului cu ArtermulAtat primarul cat si prefectul promit ca decizia se va lua in decembrie, in Consiliul Local
Situatia SC Arterm SA se va clarifica luna viitoare. Conform promisiunilor facute de prefectul Dan Ungureanu si de primarul Dorel Popa, situatia Arterm SA va fi supusa discutiei, consilierilor locali in cursul lunii decembrie. Prefectul Ungureanu este adept al unificarii CET Arterm SA cat mai repede, spunand ca "proiectul trebuie votat cat mai repede, pentru ca degeaba facem fuziunea in luna martie". Si primarul Dorel Popa este de acord cu acest lucru, spunand ca "in decembrie se va discuta fuziunea CET -Arterm pentru ca americanii nu pot investi altfel in reabilitarea traseelor. O parte din Arterm, sau tot Arterm-ul va merge la CET. Cand se vor finaliza toate procedurile legate de fuziune, adica in cateva luni, americanii de la Centurymarc pot sa spuna cat vor investi in trasee". Reabilitarea conductelor prin care se distribuie agentul termic, trasee care in prezent apartin de Arterm SA, reprezinta o investitie extrern de necesara, in conditiile in care exista mari pierderi, datorita starii tehnice foarte proaste a acestora. In acelasi timp, pe cat de necesare sunt aceste lucrari, ele sunt foarte costisitoare. Doar o investitie majora ar putea sa imbunatateasca starea acestora. Dorel Popa vorbea, la un moment dat, despre o investitie de aproximativ 60 milioane USD, pentru reabilitarea traseelor. 

Marius Grada - Agenda zilei
  • Amenzi la statiunea Minis

Mihai Duma si Eugen Deliman la conferinta de presaIeri, Aradul a mai consemnat o premiera. Este vorba despre o conferinta de presa comuna a unui comisar-sef adjunct al sectiei Garzii Financiare Arad si a unui vicepresedinte PSD. Eugen Deliman, comisar-sef adjunct al GF Arad, a prezentat, din punctul de vedere al institutiei, rezultatele controlului efectuat la Statiunea Vitivinicola Minis, al carei director este Mihai Duma, printre altele si vicepresedinte al PSD Arad. Controlul Garzii a survenit in urma unei tematici pe tara, vizand producatorii de rachiuri naturale si distilat din vin, pentru care s-au stabilit noi prevederi legale de autorizare.
Comisarii s-au deplasat la Minis, unde functioneaza una dintre cele doua societati comerciale din judet care au acest obiect de activitate. La Minis, functioneaza o distilerie pentru prepararea rachiului din vin, veche de zeci de ani. Comisarii au stabilit ca firma din Minis nu a solicitat noul tip de avizari prevazute prin ultimele modificari de legislatie privind produsele accizate, fapta pentru care legea prevede amenzi cuprinse intre 5 si 10 miliarde lei. Nu a fost vorba despre intentia de a ascunde acest tip de productie, pentru ca distileria functiona, era inregistrata si toata productia a fost consemnata in documente. Garda a propus amenda minima, de 5 miliarde lei, pe numele administratorului unitatii, Mihai Duma. Directorul a apreciat ca la mijloc este vorba despre o lipsa de comunicare intre organele Finantelor si Garda Financiara. Mihai Duma a precizat ca nimeni nu a dorit sa insele statul si ca unitatea a solicitat precizari de la Directia Finantelor Publice Arad, de unde s-a comunicat ca nu sunt probleme si distileria poate functiona. 
Tot Finantele au pus si sigilii la instalatie si le-au ridicat cand aceasta a functionat, sigilii considerate necorespunzatoare de catre Garda. Mihai Duma a concluzionat: "Eu nu am facut evaziune, nu am furat nici un leu". Directorul a fost afectat de faptul ca in presa locala si la un post de televiziune situatia a fost prezentata cu conotatie politica, ca si cum distileria ar fi fost a sa personala. Procesul-verbal intocmit de Garda va fi atacat in termenul legal, a mai precizat Mihai Duma, fiind in asentimentul lui Eugen Deliman, care a fost de acord ca justitia este cea care va stabili cine a gresit, Garda Financiara sau unitatea de la Minis. Pentru faptul ca situatia a primit o conotatie politica, Mihai Duma a mai precizat ca se va adresa justitiei, pentru ca s-a simtit calomniat in presa. 
Presedintele PSD Arad, Dorel Popa, a explicat ca din punctul de vedere al partidului, Mihai Duma nu este considerat vinovat de evaziune fiscala, nu a fost vorba despre neplata unor datorii catre stat si ca este vorba despre o deficienta in interpretarea legii. Dorel Popa a subliniat ca a rugat conducerea Garzii Financiare aradene sa participe la conferinta de presa doar pentru a lamuri problema, prezenta comisarului-sef adjunct Eugen Deliman fiind posibila doar pentru ca acesta a acceptat invitatia.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Razie de proportii. Politia a intrat tare in aurolaci, hoti si alti indivizi dubiosi

In urma unei razii au fost adunati mai multi indivizi certati cu legeaDimineata de ieri s-a dovedit a fi amenintatoare la adresa tuturor indivizilor certati cu ordinea publica, linistea, si respectarea legii, in general. Intre orele 7,00 si 10,00, pe raza municipiului si judetului Arad a fost declansata o razie de proportii a Politiei, cu efective inarite, condusa de prim-adjunctul sefului Inspectoratului, comisar sef Teodor Pantea si de seful Politiei Municipiului Arad, comisar sef Gheorghe Tica. 
Astfel, cadrele Politiei Economico- Financiare, impreuna cu cele de la Politia de Frontiera si cativa inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, au actionat pe traseele dinspre punctele de frontiera, unde au controlat 114 mijloace de transport, aplicand 30 de sanctiuni contraventionale, in baza Legii 12/1990, in valoare de 5.000.000 de lei. Politistii au ridicat, in vederea confiscarii, cafea, tigari, produse alimentare si imbracaminte, pentru care detinatorii nu au putut prezenta documente de provenienta, in valoare de 200.000.000 de lei. Tot in cursul raziei de ieri a politistilor, au fost legitimate 650 de persoane, fiind, de asemenea, amprentati si fotografiati 45 de oameni. Cei din ultima categorie au fost depistati in special in zona Statiei CFR Arad. Politistii i-au adunat in curtea sediului Politiei T.F., unde acestia ofereau un peisaj cel putin lugubru. Oameni abia sculati din somn, cu niscaiva haine aruncate pe ei aiurea, cu ochi balbucati de aurolac sau de bautura, fara ciorapi in pantofii scalciati, oameni adunati de prin canalele din jurul garii sau de prin cine stie ce vagoane dezafectate. Printre aurolacii din zona Statiei CFR au fost depistati inclusiv 62 de copii ai strazii, care au fost verificati impreuna cu asistenti din cadrul Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Arad, luandu-se masuri de internare a acestora in centre pentru protectia minorilor. Au mai fost identificati, tot in acel perimetru, sase cersetori care, cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Arad si Corpului Gardienilor Publici au fost trimisi la locurile lor de domiciliu. Politistii au aplicat, ieri dimineata, si un numar impresionant de amenzi contraventionale, respectiv 50 de amenzi in valoare de 95 de milioane de lei, 39 de amenzi in valoare de 4.550.000 de lei si 18 amenzi in valoare de 1.250 000 de lei. Nici conducatorii auto nu au scapat. Au trecut prin filtrele Politiei 652 de conducatori auto si au fost aplicate 311 sanctiuni la regimul circulatiei, in valoare de 91 de milioane de lei, fiind constatate si trei infractiuni. De asemenea, politistii au retinut 14 permise de conducere, din care doua pentru conducere sub influenta alcoolului. Cu ocazia descinderii de ieri a politistiior, au fost depistati si arestati o groaza de indivizi care se sustrageau executarii pedepselor primite. 
Martin Faur, de 24 de ani, din Curtici, urmarit general, se sustragea executarii unui numar de trei ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Lucretia Dumbrava, de 52 de ani, din Siria, urmarita local, are de executat doi ani si zece luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. O buna bucata de vreme, a reusit sa se ascunda de ochii politistilor. La fel a procedat si Petru Morar, de 21 de ani, din Arad, care a fost identificat ca fiind autorul furtului comis in data de 14 iunie a.c., in dauna S.C. Superplast SRL din Arad. S-au mai sustras cercetarilor si, uneori, arestarilor, Cosmin Gligor, de 16 ani, din Arad, care a comis doua furturi, in tot atatea unitati comerciale din Arad, Ionel Pele, de 34 de ani si Marius Faf, de 28 de ani, ambii din Arad, care l-au agresat, in data de 17 octombrie, pe V.V., din Arad, Dan Ioan Lupsa, de 32 de ani, urmarit local, care are de executat patru ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt, Ioan Dumitru, de 22 de ani, din Arad, care are de executat mai multe pedepse cu inchisoarea, pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, Alina Ciurar, de 22 de ani, din Lipova, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru savarsirea infractiunii de furt, Petru Caldaras, de 38 de ani, din Curtici, care are de executat 30 de zile de inchisoare, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, Romul Cuzman, din Sistarovat si Aurel Dragoi, din Dorgos, care valorificau lemne de foc cu incalcarea prevederilor Legii 31/ 2000, fiind sanctionati cu zece milioane de lei etc. Iar pentru a nu se spune ca Politia nu a avut si noroc, cu ocazia raziei de ieri au fost prinsi, in flagrant, in timp ce sustrageau stiuleti de porumb dintr-un lan proprietatea lui D.F., din Arad, Nicolae Cercel, de 32 de ani si Marius Vasile Dociuc, de 25 de ani, ambii din municipiu. Au fost retinuti, urmand a fi predati Parchetului, cu propunere de arestare preventiva. Razia de ieri dovedeste, in mod cert, ca Politia nu doarme. Desi, ziaristii prezenti in teren, alaturi de politisti, au constatat un fapt cel putin ciudat. Parca indivizii dubiosi, pe care cei mai multi dintre noi ii putem observa zilnic, trecand, pur si simplu, pe strada, au disparut ca prin farmec, ramanand la dispozitia organelor de ordine doar bruma de insi nominalizati mai sus, care au si cazut in "plasa". Ca doar n-or fi stiind infractorii ca iese Politia pe teren! Sau, daca au stiut, cum fac de afla? Vine, in mod firesc, intrebarea.

Eugenia Bardas - Adevarul

  • Festivalul de teatru clasic de la Arad

Scena finala a piesei "Escu"Organizat de Teatrul de Stat si Consiliul municipal din Arad, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, UNITER-ului, Filialei romane a AICT si Fundatiei culturale Art-Clasic, dar si al unor entuziasti prieteni ai acestui pilduitor maraton artistic, in frunte cu prefectul Dan Ungureanu, Festivalul national de teatru clasic, ajuns la cea de-a opta editie, s-a desfasurat la o inalta cota valorica si organizatorica, fapt subliniat de numerosi oameni de teatru si de cultura prezenti la manifestare. Au fost prezentate spectacolele cu "Unchiul Vanea" (Teatrul "Bulandra"), "Gaitele" (Teatrul "Odeon"), "Revizorul" (Teatrul National din Craiova), "Pilafuri si parfum de magar" (Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu), "D-ale carnavalului" (Teatrul National din Bucuresti), "Escu" (Teatrul de Comedie), "Vis" (one man show) de si cu Dan Puric si premiera absoluta cu "Rege, preot si profet" de Radu Stanca (Teatrul de Stat din Arad). Festivalul a insemnat o puternica si benefica replica la acele lamentari in fata neputintelor financiare si la haosul managerial, dar si la violenta intruziune a kitsch-ului si imposturii in viata noastra artistica. Pe de-o parte, calitatea exceptionala a spectacolelor si efortul admirabil depus de domnii Ion Varan si Ovidiu Cornea, directori executivi, de Mariana Enescu, director economic, Mariana Radin, secretara, de intregul colectiv artistic si de personalul administrativ al teatrului-gazda, iar, pe de alta, participarea numeroasa a publicului, care a umplut sala teatrului, urmarind chiar si in picioare reprezentatiile, incheiate cu furtuni de aplauze, au condus intreaga reuniune teatrala pe treptele unui succes edificator pentru tineretea fara de batranete a teatrului clasic. De ce mai este nevoie de un astfel de teatru si de festivalul consacrat acestuia? Iata raspunsurile unor participanti la aceasta intrebare ce a deschis si colocviul din festival, cu titlul "Duet sau duel cu textul clasic".
Semn de respect si de normalitate
Mariana Mihut: "Avem nevoie de teatru clasic ca de aer, iar festivalul, reunind titluri si spectacole ca acelea gazduite in actuala editie, reprezinta o stralucita confirmare a acestui adevar. Ar fi nefiresc ca el sa nu aiba loc aici, in fata unui public exceptional, ca un semn de respect si de normalitate in viata teatrului romanesc. Faptul ca particip la un asemenea festival trebuie inteles ca un veritabil premiu".
Piesa "Gaitele" in interpretarea Teatrului OdeonVictor Rebengiuc: "Succesul este in egala masura al spectacolelor, al selectiei si al organizarii. Nu cred ca trebuie introdusa competitia cu premii. Mai importanta este competitia noastra cu textul clasic, iar festivalul este acela care decide izbanda sau esecul in aceasta competitie. Reactia publicului la spectacolul nostru a fost cu totul extraordinara".
Irina Petrescu: "Cred ca festivalul reprezinta o importanta realitate culturala si un catalizator de energii artistice, menit sa impulsioneze interesul teatrelor pentru textul clasic, pentru capodoperele dramaturgiei romanesti si universale. Este minunat ca, anual, sa avem o asemenea oglinda a raporturilor scenei cu valorile clasice, prin spectacole vii, nu muzeistice, adormitoare".
Dorina Lazar: "Textele clasice reprezinta o scoala foarte buna pentru actori. Ma mir cat de putina atentie dau unii actori tineri acelor instrumente de lucru pe care le vor folosi pana la sfarsitul carierei. Trebuie sa stii sa rostesti o tirada din «Ruy Blas» ca sa ajungi la rostirea artistica a unui «OK» sau la dialogul purtat pe «strada 41» dintr-o piesa contemporana. Sa nu credeti ca, daca nu sunt premii, nu avem de-a face cu o competitie. De cand am venit, prima data m-am interesat de spectacolul dinaintea reprezentatiei noastre. Faptul ca veneam pe scena dupa «Unchiul Vanea» a fost pentru noi un examen dintre cele mai dificile. Am fost fermecata de primirea publicului care, in opinia mea, reprezinta si el o cheie a succesului acestui festival".
Horatiu Malaele: "Cel mai bun lucru este ca festivalul sa-si mentina cota valorica si ambitia de a pune in dialog expresii artistice proaspete, variate si atractive. Fara sa fiu adeptul clasamentelor, nu exclud posibilitatea ca in viitor festivalul sa acorde un singur premiu exceptional, asa cum a fost acela primit de noi la Palermo, chiar daca nu era un festival cu premii. Nimic de reprosat selectiei si organizarii. Ar fi bine ca toate festivalurile sa dovedeasca un asemenea respect pentru valoare".
Provocari intelectuale pline de farmec
Prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad: "Prin varietatea si actualitatea montarilor, sunt convinsa ca acest festival reprezinta un mare castig si pentru teatru, dar si pentru nevoia publicului de mobilitate Actorii si publicul au fost incantati de festivalspirituala. Dialogul dintre clasicismul pur si modernitatea unor lecturi scenice conferite textului clasic este edificator pentru insasi arta spectacolului de la noi si din lume".
Mircea Cornisteanu, directorul Teatrului National din Craiova: "Este o onoare sa participi intr-un festival cu mari valori dramaturgice, regizorale si actoricesti. Cu experienta mea de organizator de festivaluri si de director de teatru, pot afirma ca acest festival reprezinta un etalon, o dovada de implinire, chiar daca dificultatile sunt tot mai mari si mai greu de invins".
Achille Roselletti, regizor, director la Teatro del Riuniti, din Umbertide (Italia): "La noi, multe dintre montarile textelor clasice sunt violent traditionaliste, nu antreneaza publicul, nu produc bucuriile pe care le-am trait si eu aici alaturi de spectatorii aradeni. Am vazut cateva provocari intelectuale de mare farmec, cum au fost spectacolele cu «Unchiul Vanea», «Revizorul» si «Gaitele», dar si o impresionanta solidaritate intre organizatori, artisti si public. Faptul de a putea sta de vorba cu importanti oameni de teatru reprezinta si el un castig pentru participanti".
Lucia Nicoara, directoarea Teatrului National din Timisoara: "M-au impresionat cateva spectacole extraordinare si ii felicit pe toti cei care s-au implicat in organizarea unui festival de o asemenea tinuta artistica. Faptul ca a inceput cu «Unchiul Vanea», ca a gazduit regalul artistic oferit de Dan Puric si ca s-a incheiat printr-o premiera absoluta cu un text de Radu Stanca, i-a conferit actualei editii valoare de autentic eveniment".
Ilie Gheorghe: "Ca participant la mai multe editii, consider ca existenta si continuitatea festivalului reprezinta o realitate tonica si necesara pentru teatrul romanesc. Prezenta domnului Silviu Purcarete, a altor oameni de teatru din tara si din strainatate inseamna si ea un prilej de dialog fertil si de bucurie. Avem nevoie de sarbatori autentice, nu inventate, de o sustinere autentica, nu mimata, pentru ca virtutile teatrului romanesc sa se impuna in confruntarea cu platitudinea, cu kitsch-ul sau cu impostura".
Izbanda pe altarul teatrului
Ion Varan, directorul Teatrului de Stat din Arad: "Cred ca niciodata pana acum nu s-au intalnit in festival teatrul traditional, de cuvant, teatrul-imagine, teatrul-dans, toate acestea valorificand surse literare clasice ori mijloace de expresie artistica foarte vechi. Daca la acest adevar adaug calitatea spectacolelor de teatru sau uluitorul one man show prezentat de Dan Puric, ca si bucuria unui curajos gest cultural inchinat memoriei lui Radu Stanca, pot spune ca editia aceasta a insemnat nu numai o performanta, dar si un impovarator etalon pentru editiile viitoare".
Directorul teatrului aradean este multumit de calitatea festivaluluiDan Puric: "Cred ca aceasta intalnire cu teatrul clasic trebuie sa ramana un termen de referinta pentru efort, sacrificii si izbanda pe altarul artei spectacolului. Si teatrul pe care-l fac eu este un teatru clasic, pentru ca inseamna reformularea unor achizitii teatrale fantastic de vechi. Calitatea selectiei, rigoarea organizatorica, extraordinarul public aradean, nu numai numeros, dar si receptiv, asigura succesul acestei manifestari, la care eu am participat pentru a doua oara. Densitatea valorilor si demnitatea actului teatral, dezvaluite in cadrul acestui larg dialog cu textele si cu mijloacele de expresie clasice, sunt onorante si semnificative pentru arta spectacolului romanesc in starile sale de gratie".
Dumitru Chirila, critic, redactor-sef adjunct revista "Familia": "Faptul ca au venit si oameni de teatru din alte orase sau din strainatate, ce-i drept nu prea multi, dovedeste ca festivalul si-a creat meritele unui centru de interes si de satisfactie. Poate ca o implicare si mai puternica a diriguitorilor vietii culturale romanesti ar trebui sa conduca la o prezenta si mai larga, benefica, a oamenilor de teatru, la dialogul dintre realizatorii spectacolelor, critici, oameni de cultura si publicul spectator".
Adrian Palcu, publicist: "Preluand o sintagma draga regretatului critic Victor Parhon, intalnita de mine intr-o revista de specialitate, care, din nefericire, a disparut, acest festival este o mare sansa. El s-a dovedit si acum acea sansa a publicului de a putea aprecia marile productii teatrale ale stagiunii, pe texte clasice. Iata ca aradenii beneficiaza de acest regal, de spectacole bune si foarte bune. Pentru ca am vazut toate editiile, pot afirma ca cea de acum s-a distins, pe de o parte, prin omogenitatea valorica a spectacolelor, iar pe de alta parte, prin diversitatea modalitatilor de abordare a textului clasic. S-a confirmat faptul ca Festivalul national de teatru clasic este evenimentul cultural numarul unu din orasul in care, in 1817, s-a construit primul teatru in piatra din Romania".

Ion Banu - Romania Libera
  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia 15 noiembrie - 21 noiembrie 2002  Dl. Deeds - Mostenire fara voie - (SUA)
Muresul 15 noiembrie - 21 noiembrie 2002  Totul despre baieti - (GB)
Arta 15 noiembrie - 21 noiembrie - Sala A  Intentii ucigase - (SUA)
Arta 15 noiembrie - 21 noiembrie - Sala B  Spirit - Armasarul Vestului Salbatic - (FRA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]