Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 17 mai 2002

  • D.R.V.I. Arad nu va scoate la licitatie bunurile mobile si imobile

Interviu cu Aurel Mateut - directorul DRV AradIn aceste zile Directia Regionala Vamala Interjudeteana Arad a revenit in atentia opiniei publice mai ales ca se vorbeste de o posibila licitatie publica in care sa fie vandute toate bunurile mobile si imobile ale Directiei pentru acoperirea sumei de zece miliarde lei, bani ce trebuie returnati firmei V.  Tabac Romania, cu care D.R.V.I. Arad a fost in proces. Pentru a afla mai multe amanunte am stat de vorba cu Relu Matiut, directorul Directiei Regionale Vamale Interjudetene Arad.
- Haideti sa incepem discutia, d-le Relu Matiut, prin a ne spune cat beneficiu aduce bugetului de stat, D.R.V.I. Arad? 
-
In primul trimestru al acestui an s-au incasat 612 miliarde lei de la persoane fizice si juridice. Din amenzi am luat 805 miliarde de la agenti economici si 663 miliarde de la persoane fizice. In plus avem majorari de intarziere in valoare de peste 150 miliarde lei.
- In 22 mai a.c., ca urmare a pierderii procesului cu firma V. Tabac Romania, vor fi scoase la licitatie publica toate bunurile mobile si imobile ale D.R.V.I. Arad. Cum comentati? 
- Impotriva acestei masuri Directia Regionala Vamala Interjudeteana Arad va intreprinde toate caile de atac cu respectarea procedurii. Pentru restituirea sumei care a fost incasata de catre Biroul Vamal Arad am facut demersuri legale la Directia Generala a Vamilor Bucuresti. Urmeaza ca ordonatorul principal de credite sa dispuna alimentarea unui cont special de unde sa fie efectuate platile. Sa nu uitam ca o mare parte a bunurilor sunt proprietatea Directiei Generale a Vamilor, ma refer aici la bunurile mobile, care sunt trecute la noi doar pe baza de inventar. Eu cred ca daca acele sume au provenit din incasarea unor taxe atunci de acolo si trebuie recuperate. Noi nu ne opunem restituirii. In acest moment insa Directia Generala a Vamilor este obligata sa faca demersurile necesare la Ministerul Finantelor. In ce ne priveste pe noi, vom ataca prin ordonanta prezidentiala suspendarea executarii licitatiei publice asupra bunurilor mobile si imobile. 
- Si totusi nu este o situatie tocmai contortabila. Cine poarta vina acestei stari de fapt. Pentru ca cineva trebuie sa fi gresit...
- Noi consideram in continuare ca n-a fost o greseala de incadrare a produsului "tutun", de altfel am semnale ca si partea maghiara a incadrat produsul la aceiasi pozitie tarifara. Mai mult decat atat, comisia pentru sistemul armonizat al taxelor de la Bruxelles a dat - la solicitarea noastra - aceiasi incadrare produsului. 
- Ne-am obisnuit deja ca Aradul sa piarda rand pe rand institutii ale statului. Avem ceva sanse ca D.R.V.I. Arad sa nu treaca in custodia timisorenilor? 
- Eu nu am astfel de semnale Judetul Arad are patru puncte de frontiera. Trei sunt rutiere, intre care doua sunt foarte mari, Vama Curtici - cel mai mare punct de frontiera feroviar dar si zonele libere Curtici si Arad - aeroport. Vom infiinta un Birou Vamal la aeroport, distinct fata de cel al zonei libere. Cred ca ar fi inopinanta mutarea D.R.V.I. la Timisoara. 
- Cand se va redeschide Vama Varsand? 
- Cred ca in juiul datei de 25 iunie a.c. 
- S-a discutat despre intrarea prin vamile noastre a produselor accizate? 
- Am facut demersuri in acest sens. Avem si sustinerea Prefecturii pentru ca pe la vama Varsand sa intre in tara si produse accizate. 
- Sunteti multumit, d-le Matiut de activitatea subordonatilor acum dupa mai bine de o luna de cand sunteti ln fruntea D.R.V.I. Arad? 
- Incercam sa formam o echipa de conducere in care deciziile sa fie luate in echipa. Avem oameni bine pregatiti insa mai sunt aspecte care trebuie imbunatatite... 

A consemnat, Sorin Ghilea - Adevarul

  • PNTCD se declara impotriva majorarii taxelor locale

PNTCD aduna semnaturi impotriva majorarii impozitelor...Conducerea PNTCD Arad a iesit ieri in strada si au impartit "fluturasi", indemnand populatia sa semneze impotriva majorarii impozitelor locale. In scurt timp de la demararea actiunii, zeci de persoane au dat curs invitatiei si au semnat impotriva politicii locale ale PSD. Actiunile nu se opresc aici. Conducerea PNTCD a anuntat ca membrii sai vor picheta sediile celor doua partide de guvernamant: PSD si UDMR, in ziua sedintei Consiliului Local, cand urmeaza ca proiectul de majorare a impozitelor si taxelor locale sa fie supus aprobarii. Potrivit calculului facut de un consilier local al partidului, Marcel Chiscan, in dolari, cresterea impozitelor va fi cuprinsa intre 14 si 114 %, in timp ce venitul unui pensionar a scazut cu 5%. In ciuda faptului ca Executivul a justificat ca aceste majorari sunt reglementate prin Ordonanta de Guvern, taranistii sustin ca nu este doar vina Guvernului "Ei au toata responsabilitatea, pentru ca sustin Guvernarea ! De ce n-a luat primarul avionul pana la Bucuresti, sa le explice ca nu este in interesul aradenilor ?" a intrebat Claudiu Cristea. Taranisti ofera Executivului o alternativa la aceasta masura si propun ca solutii "reducerea personalului din administratie, renuntarea la imprumut, stoparea acordarii de esalonari si scutiri de plati la bugetul local, etc".Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Municipal, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, figureaza si proiectul de majorare a impozitelor si taxelor locale cu procentecuprinse intre 47 si 410 %.

  • Tot mai multe adolescente devin mame. Numarul copiilor abandonati la Maternitate s-a dublat

La Spitalul Matern a crescut numarul copiilor abandonati...Cadrele medicale de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Dr. Salvator Vuia" din Arad, se confrunta, in ultima perioada de timp, cu o avalansa de abandonuri la nastere. "Tot mai multe,femei, ca mame nu stiu daca le pot numi, isi abandoneaza copiii dupa nastere. Probabil ca si conditiile socio-economice isi pun pecetea pe gesturile acestor femei, dar fenomenul deja a luat amploare si este foarte greu de stapanit. Daca pana acum aveam o medie de circa 20 de copii abandonati, in prezent, numarul acestora s-a dublat in sectia noastra aflandu-se peste 40 de nou-nascuti" - ne-a declarat dr. Doina Teodorescu, sefa sectiei de Neonatalogie, din cadrul maternitatii aradene. Cele, mai multe dintre femeile care intentioneaza sa-si abandoneze copiii la nastere sunt din alte judete si declara nume si adrese de domiciliu false, astfel ca este foarte greu ca cei care efectueaza anchetele sociale sa le mai poata depista, dar, asa cum spune si dr. Doina Teodorescu, in ultima perioada "sunt tot mai multe mame minore". Aceasta declara ca, in ultima luna, au existat, doua mame, in varsta de doar 14 ani, care si-au abandonat copiii imediat dupa nastere.
"Trebuie sa fecem ceva in acest sens, sa se mai lucreze la problemele de consiliere matrimoniala, la educatia tinerilor, la aspectele legate de mijloacele de contraceptie, pentru a nu se mai ajunge la asemenea situatii" este de parere dr. Teodorescu. 

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Pensionarii aradeni cer recalcularea pensiilor

Pensionarii aradeni cer recalcularea pensiilor...Cel putin 1000 de pensionari aradeni sunt asteptati sa iasa in strada, in data de 23 mai, la un protest fata de recalcularea pensiilor. Presedintele Ligii Pensionarilor aradeni, Ilie Cernat a declarat ca Legea 19 din 2001 nu face altceva decat sa mareasca discrepanta dintre functii, existand cazuri in care pensionari din aceeasi categorie primesc pensii ce difera cu  un milion si un milion si jumatate de lei. Pensionarii aradeni vor protesta, in fata Primariei, alaturi de varstnicii din toate orasele tarii, sub sloganul "Recalcularea pensiilor - cat traim, nu dupa ce murim" S-a ajuns la aceasta masura extrema, deoarece in conditiile in care recalcularea pensiilor este amanata, pana in 2004 vor exista mari diferente intre cei care s-au pensionat inainte de 1998 si ceilalti. Liga Pensionarilor din Arad numara peste 20.000 de membrii in tot judetul. Avand in vedere ca ziua de 23 mai este consacrata ca zi in care pensionarii din Europa isi prezinta solicitarile guvernelor, ar fi interesant de comparat ce solicita pensionarii englezi, comparativ cu cei romani.

  • La Savarsin a fost inaugurata o moderna Statie de Ambulanta

Microstatie de ambulanta la spitalul de la Savarsin - Virtual Arad News (c)2002In localitatea aradeana Savarsin a fost inaugurata cea mai moderna microstatie de Ambulanta din vestul tarii. Aceasta zona era deficitara din punct de vedere al posibilitatilor de interventie, deoarece nu existau bani pentru combustibil si nici personal. Nu putine au fost situatiile in care ranitii din accidentele de circulatie au fost transportati la spital de soferi particulari. Microstatia functioneaza pe langa Spitalul din Savarsin, cel mai important din zona. El are la dispozitie doua autoturisme de interventie, unul dintre ele, un Fiat Ducato, fiind dotat cu aparatura ultramoderna, iar celalalt fiind o Dacia Break. Potrivit lui Vladimir Campeanu, directorul serviciului de ambulanta al judetului Arad, statia de la Savarsin va asigura urgente pentru toata zona arondata Spitalului Savarsin. Serviciul va sta la dispozitia bolavilor 24 de ore din 24.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]