Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 20 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Televiziunea Arad va avea rol decisiv in stabilirea castigatorilor Festivalului de la Mamaia

Interviu cu directorul TVA - Alexandru Mot - Virtual Arad News (c)2002Directorul Alexandru Mot a adus in orasul nostru cea mai prestigioasa competitie muzicala din Romania
- Domnule director, este adevarat ca in acest an Televiziunea Arad va juca un rol important in derularea festivalului de la Mamaia? 
- In acest an, Antena 1 a preluat drepturile de transmitere ale festivalului national de muzica usoara Mamaia 2002. Ca o premiera, laureatii celor trei sectiuni (debutanti, creatie, slagare) se vor stabili in urma voturilor exprimate de cateva jurii demoscopice. Acestea sunt stabilite de centrul de sondare a opiniei publice CURS, care a stabilit un esantion de 30 de jurati in fiecare locatie. Jurizarea se face in cinci centre din tara: Constanta-Mamaia, Bucuresti, Iasi, Cluj si in partea de vest a tarii sansa gazduirii juriului a revenit Televiziunii Arad, ca televiziune afiliata Antenei l. Producatorii acestui festival sunt Antena 1 si Consiliul Judetean Constanta. Din partea constantenilor vom avea la Arad un reprezentant, Stefan Parcalab, care va supraveghea corectitudinea exercitarii voturilor celor 30 de membri alesi si va avea grija ca totul sa se desfasoare in limita conditiilor impuse de organizatori.
- Ce alte solutii mai erau pentru partea de vest a tarii?
- Simplu. Mai erau Oradea si Timisoara. Alegerea multumeste, pentru ca intr-un fel este o recunoastere a cresterii tehnice, televiziunea Arad fiind capabila, iata, de o transmisiune directa cu sase camere simultan, ceea ce este si pentru noi o premiera. Este si o dovada a bunelor relatii care s-au cimentat intre Antena 1 si TV Arad; ne putem considera cap de pod pentru Antena 1 pentru partea de vest a tarii.
La TV Arad se fac probe pentru transmisia in direct a Festivalului - Virtual Arad News (c)2002- Din punct de vedere tehnic, veti face fata unui asemenea tur de forta?
- Este mai greu decat de obicei, in emisiunile noastre obisnuite. Vor fi, seara de seara, de miercuri pana sambata, cate doua intrari, pe doua locatii interioare, stabilite in platou, cu un total de sase camere video. Facem fata din punct de vedere tehnic, dar este o noutate si in ceea ce priveste anvergura transmisiunii. Este prima transmisiune directa la nivel national pe care o facem, de o asemenea anvergura.
Totul este pregatit, oamnii sunt entuziasti. Sigur, exista emotia inerenta oricarei transmisii. Chiar in aceasta seara, la ora 21 se va face o proba la cald, ceea ce inseamna ca este o repetitie generala cu locatia din Mamaia. De maine seara incepem transmisiunile reale, pe care telespectatorii nostri le vor putea vedea de miercuri pana sambata, la Antena 1, in fiecare seara, intre ora 20-22, iar dupa editia de noapte a Observatorului se va reveni cu rezultatele jurizarii din cele cinci locatii. Totul este pregatit, atat pe partea de sunet, cat si de cea de imagine.
- Afecteaza transmisiunile in direct programul Televiziunii Arad?
- Nu. Nu va fi afectat, in ceea ce priveste principala editie a stirilor; programul nostru intre orele 16-17.20 va fi neschimbat. Ceea ce nu stim sigur nici in acest moment este ce se va intampla cu stirile de seara, pentru ca inclusiv Observatorul Antenei 1 se restrange la 30 de minute, intre orele 22-22.30. Inca nu am aflat daca pe acest interval vom avea si noi spatiu de emisie. Acest lucru il vom lamuri in scurt timp.

A consemnat Andrei Ando - Observator

  • Splendori pe patru roti, pe "Corso"

Locuitorii satelor strabatute de caravana au urmarit-o cu interesPrefectul nu a scapat caravana automobilelor
In dimineata zilei de ieri, Caravana automobilelor de epoca a poposit si la Arad. Cele 25 de autoturisme au fost parcate in fata Palatului Administrativ pentru a putea fi admirate de trecatori. Actiunea face parte din seria manifestarilor ce cuprind orasele cele mai importante din Euroregiunea DKMT. Zeci de aradeni s-au ingramadit sa admire automobilele care in urma cu zeci de ani erau la moda.  Prefectul Dan Ungureanu si-a intrerupt concediul pentru a fi prezent la Caravana automobilelor de epoca, nu ca oficialitate, ci in calitate de detinator al unui automobil romanesc realizat in stilul retro (M 461). De altfel, prefectul Dan Ungureanu a fost singurul roman expozant pe platoul din fata Primariei, astfel incat efortul prefectutui a fost rasplatit cu un premiu, constand intr-o valoroasa diploma.
Automobilele conduse de proprietari au fost frumos aliniate in fata Palatului Administrativ din Arad moment in care zeci de aradeni s-au imbulzit sa admire sau sa se fotografieze cu una din masinile expuse. Manifestarea a fost organizata de Clubul Autoturismelor Veterane din Ungaria. Caravana a pornit in 15 august, din orasul Szeged si, a avut de parcurs trei tari. 
Din Ungaria a intrat in Romania prin orasele Timisoara si Arad, dupa care a facut un popas si in Serbia urmand ca in cursul zilei de azi sa ajunga in Ungaria, astfel incat caravana a avut de parcurs in total un traseu de 500 de kilometri. 
Caravana automobilelor de epoca a ajuns la Arad... Caravana EUROTUR a plecat din Arad in jurul orei 14.00, dupa ce soferii automobilelor au luat pranzul. Intre cele 25 de automobile de epoca a existat si o masina de pompieri. Superbele automobile provin din Ungaria, Slovacia, Cehia si Franta. Cea mai veche masina s-a dovedit a fi un "Corre" din' anul 1904, iar cea mai noua masina din cele expuse se poate spune ca a fost un VW "Kamaram Ghia" de un rosu aprins, fabricat in anul 1962. Actiunea face parte din seria manifestarilor ce cuprind orasele cele mai importante din Euroregiunea DKMT (Dunare Mures Cris Tisa), iar organizatorii sai spera sa repete aceasta manifestare si in cursul anului viitor. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Unui politist de frontiera i s-au oferit 450 de dolari

La Vama Varsand s-a incercat mituirea unui politist...Politistii de frontiera din Varsand au prins, sambata, in jurul orei 11,00, un grup de sapte tigani care au incercat sa iasa din tara mituind un politist de frontiera. Capitanul Ovidiu Dan, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, ne-a declarat: "Nicolae Caldaras s-a prezentat pentru a iesi din tara la volanul unui microbuz Peugeot inmatriculat in Franta. In acesta se mai aflau alte sase persoane, patru adulti si doi minori.
Una dintre persoane o fata de 25 de ani este handicapata fizic. Din studiul pasapoartelor, a rezultat faptul ca acelasi grup a mai incercat si iasa din tara prin alte doua puncte de trecere a frontierei, Bors, respectiv Nadlac, dar nu le-a fost permisa iesirea. Fiind intrebat de scopul si destinatia calatoriei, Nicolae Caldaras a declarat ca merge in Franta, pentru ca tanara handicapata sa fie supusa unui tratament medical. Insa exista suspiciunea ca fata urma si fie dusi la cersit".
 Pentru a li se permite iesirea din tara, Nicolae Caldaras a oferit politistului de frontiera suma de 450 de dolari, "oferta" refuzata de acesta. Politistul a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, care il va ancheta pe Nicolae Caldaras pentru savarsirea infractiunilor de mita si trafic dc persoane. "Ca urmare a unor fapte ilegale savarsite de unii cetateni romani pe teritoriul unor state europene (cum se putea intampla si in cazul de fata), politia de frontiera ia masuri pentru efectuarea unor controale eficiente, in scopul de a nu permite iesirea din tara decat a acelor persoane care indeplinesc in totalitate prevederile legii" a conchis cpt. Ovidiu Dan.

Dacian Don - Observator

  • Corso-ul Aradului - un vis, deocamdata utopic

Se doreste oprirea traficului auto pe Bulevard - Virtual Arad News (c)2002Ideea de a realiza in centrul Aradului acel Corso dupa care multi tanjesc, ca un soi de atribut a! civilizatiei civice de tip occidental intr-un oras care-si revendica inca numele de Mica Viena, este tot mai draga autoritatilor locale. Se cunosc incercarile din ultimii ani, de a opri, macar pentru cateva ore, traficul auto pe spatiul cuprins intre Teatrul de Stat si Palatul administrativ, esuate, de fiecare data, in cvasi-anonimatul care nu a reusit sa fie inviorat decat de optimismul de parada al vreunei oficialitati locale. Din nou, problema apare pe tapet acum, cand se vorbeste si prin Capitala de interzicerea traficului auto pe mari Bulevarde. S-a propus oprirea circulatiei autoturismelor pe strazile Dragalina si Mosoiu, care, in optica conducerii primariei, ar urma sa devina piste pentru biciclete. Ideea, bazata pe considerente de protectie a mediului si reducere a poluarii, nu sta insa in picioare in fata unei analize, chiar sumare, a nivelului de trafic rutier atins de Aradul de astazi. Butevardul Dragalina este una dintre cele mai circulate artere rutiere aradene, atragand prin Arad grosul traficului auto dinspre Timisoara. Practic, neutralizarea acestei artere nu prea lasa loc la alternative viabile. La fel, si inchiderea strazii Mosoiu poate produce efecte similare. Traficul prin Arad cunostea valori de neimaginat cu nu multi ani in urma. Aradul istoric a fost dimensionat pentru traficul trasurilor, dar este sufocat de autoturisme. Mai ales in zilele de varf, inaintea unor mari sarbatori, cozile de masini devin cosmarul soferilor in Aradul care inca nu prezinta solutii de decongestionare reala a traficului. A mai si inchide alte strazi, vitale in traficul actual, seamana cu o aventura fara justificare, ce poate arunca in aer traficul auto aradean.
Din pacate, asistam in ultimul timp la o serie de asemenea masuri pompieristice de presupusa decongestionare a traficului in centrul Aradului, care creeaza probleme in alte parti. Mult-hulitul sistem de parcare Parktronic, cu marcajele supradimensionate de locuri de parcare, in contradictie flagranta cu legea circulatiei, este un asemenea esec asumat, de la opinia publica pana la politie, de toata lumea, mai putin de adevaratii sai initiatori, cativa consilieri locali condusi "competent" de primarul Dorel Popa si fidelul sau secondant, viceprimarul Emanoil Voicu. O scurta privire pe strazile adiacente centrului, care au scapat inca de marcaje, arata surse de blocaje care dau batai de cap soferilor.
Daca mai adaugam si propusele intreruperi de trafic auto pe strazi intens circulate, cum ar fi Dragalina sau Mosoiu, riscam sa aruncam in aer traficul auto prin Aradul care, pana la finalizaiea centurii de pe Padurii si a preluarii intregului trafic greu si a celui de tranzit pe toata reteaua de centuri, ramane sufocat, mai ales la orele de varf, de masini. Apropo, oare cand vom avea ocazia sa auzim analize pertinente, studii profesioniste si, mai ales, proiecte reale de decongestionare a traficului auto in Arad in locul unor masuri de imagine pe termen scurt, care produc efecte negative

V. Alexandru - Adevarul

  • Alte 47 de apartamente, finalizate de Primarie

Un bloc nou cu 47 de apartamente a fost dat in folosinta...In blocul B 21 din Vlaicu sunt atat locuinte sociale, cat si apartamente care vor fi vandute la licitatie, cu plata in rate.
Primaria a dat in folosinta ieri un nou bloc de locuinte, situat pe Calea Aurel Vlaicu. Este vorba despre blocul B21, care are 47 de apartamente. Dintre acestea, 23 sunt cu o camera, 16 apartamente au doua camere si opt apartamente au trei camere. La receptia de ieri au participat viceprimarul Levente Bognar, consilierii locali Bruno Masut si Ioan Darida, precum si alti reprezentanti ai Administratiei Patrimoniului Local si ai firmelor implicate in acest proiect.
Blocul receptionat ieri a fost achizitionat in urma cu un an si jumatate de catre Consiliul Local Municipal de la Conar SA. Lucrarile la acest bloc au fost finantate de la bugetul local, fiind executate de aceasi firma, Conar SA. Dintre cele 47 de locuinte, 11 vor avea destinatia de locuinte sociale, urmand sa le revina celor cu probleme deosebite. Un apartament are destinatia de locuinta de serviciu, fiind deja repartizat voluntarilor de la Corpul Pacii. Despre restul apartamentelor, care urmeaza sa fie vandute, viceprimarul Levente Bognar ne-a declarat: "Probabil vom aplica aceleasi reguli ca si la blocul X 42, unde procedura a fost votata de CLM. Si in acest caz, procedura de vanzare se va stabili de consilierii locali. Probabil va fi un avans de 10%, restul sumei urmand sa se achite in 15 ani. Dar locuintele vor fi vandute la licitatie publica. Noi, Primaria, dorim sa dam in folosinta si alte locuinte in afara de cele pe care le va construi ANL. Am rezolvat doua probleme: am finalizat o constructie la care nu s-a facut nimic de ani de zile si am marit fondul locativ". Pe listele de asteptare ale Primariei asteapta in prezent a proximativ 1300 de aradeni, care isi doresc o locuinta, cererile acestora urmand sa fie satisfacute in masura in care se vor finaliza noi locuinte.

Marius Grada - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]