Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 21 mai 2002

  • Susanne Kastner, personalitate a vietii politice germane, a primit omagiul Universitatii "Aurel Vlaicu"

Susanne Kastner a primit titlul de Doctor Honoris Causa la UAVUniversitatea "Aurel Vlaicu" a omagiat, ieri, in Aula Magna "Iuliu Maniu", o personalitate a vietii politice germane, o prietena a Romaniei si a universitatii aradene. Este vorba despre doamna Susanne Kastner, deputata in Bundestag, presedinta a Asociatiei pentru ajutorarea Romaniei, membra marcanta in SPD. Prin inaltul prestigiu de care se bucura in Germania, doamna Susanne Kastner a sustinut tara noastra in integrarea europeana, a facut interpelari la varf in vederea infiintarii Facultatii de Drept la U.A.V. Pentru toate acestea, Universitatea aradeana i-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa. La festivitatea de ieri au fost prezenti studenti, profesori, decanii celor trei facultati, reprezentanti ai adrninistratiei locale, politicieni. Prefectul Dan Ungureanu nu a putut fi alaturi de Universitatea "Aurel Vlaicu" in aceste momente, insa a trimis un mesaj de recunostinta fata de actiunile de sprijin ale doamnei Kastner. Despre activitatea distinsei invitate au vorbit preot prof. dr. Ioan Tulcan, decanul Facultatii de Teologie si prof. univ. dr. Ioan Biris (laudatio). "Politica este, pentru Suzanne Kastner, o modalitate de a gandi o speranta pentru om", a conchis prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Univeraitatii "Aurel Vlaicu". 

Catalina Latu - Adevarul

  • Educatia, scoasa la mezat

Targ educational in holul Teatrului de StatHolul Teatrului de Stat Arad va fi timp de trei zile gazda Targului Educational. La deschidere, acesta a fost luat cu asalt de absolventii clasei a VIII-a. Actiunea este organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Arad prin Centrul de Asistenta si Psihopedagogie. Targul si-a deschis oficial portile la ora 14.00, iar cuvantul de deschidere a fost rostit de inspectorul Scolar general, Pavel Sarbu. "Ne aflam la cea de-a II-a editie a Targului Educational, datorita faptului ca prima editie a avut un real succes. Scopul actiunii este de a oferi ocazia fiecarei unitati de invatamant liceal de a-si face cunoscuta oferta educationala." Standurile, in numar de 22, au fost amenajate in asa fel incat este imposibil ca un "trecator" sa nu se opreasca pentru cateva clipe sa vada ce s-a pus in "vanzare". Spre exemplu, la standul UCECOM-ului, vizitatorii au putut observa un mini salon de infrumusetare. Inspectoratul Scolar Judetean a invitat la manifestare toate unitatile liceale din Arad, dar, din pacate, una nu a fost prezenta. Este vorba despre Grupul Scolar "Csiky Gergely", care nu a venit in prima zi a targului, chiar daca i s-a oferit un stand. Targul Educational poate fi vizitat pana miercuri, intre orele 10.00 si 18.00. 

Simona Valan - Agenda Zilei

  • Reusita pentru Camera de Comert. Expo Arad va fi inaugurat in iunie

Se lucreaza intens la finisarea halei nr.1 a Targului International AradTargul Transport - Ar "scapa" de Sala Sporturilor
Cea de a IX-a editie a Targului Transport-Ar, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, se va desfasura, surprinzator, in hala nr.1 a Targului Intrenational Arad. Astfel, dupa un efort deosebit, deschiderea Targului International devine certitudine. Desigur, inaugurarea Expo Arad era programata pentru inceputul anului, dar lipsa banilor a facut ca momentul sa fie mereu amanat. Camera de Comert a fost obligata, in cele din urma, sa apeleze la un imprumut bancar pentru a reusi sa duca la indeplinire initiativa, de fapt, prima hala expozitionala care se va deschide, in Romania, in ultimii 50 de ani si primul Targ construit pe un amplasament nou. In acest sens, lucrarile pentru finisarea halei nr.1 sunt in plina desfasurare. Pana la momentul deschiderii Transport-Ar, prioritatile (partile functionale si vizibile) vor fi deja rezolvate, ramanand ca dupa inchiderea targului (16 iunie), sa se revina aupra celorlalte detalii. Cele doua evenimente de marca, organizate concomitent (inaugurarea halei expozitionale nr.1 si deschiderea Targului Transport-Ar), vor aduce la Arad o sumedenie de personalitati din tara si nu numai. Printre acestia se numara o serie de directori organizatori de targuri din Ungaria, Austria, Germania si Italia. De asemenea, este posibil ca manifestarile sa se bucure (tinand cont de amploarea evenimentului) de prezenta ministrului Transporturilor, Miron Mitrea. Cele doua evenimente vor fi condimentate si cu manifestari conexe, cum ar fi intalnirea Politiilor de Frontiera si Vamale ale tarilor din cadrul Euroregiunii DKMT, precum si intalnirea trilaterala Romania-Ungaria-Austria pe tema proiectului de modernizare a caii ferate privind Culoarul patru paneuropean Viena- Budapesta-Arad-Bucuresti. Pentru ca se doreste a fi un eveniment de marca, Camera de Comert s-a decis sa ofere, gratuit, comerciantilor ambulanti, precum si artistilor liber profesionisti, spatiu de desfacere exterior pe perioada targului. Pordusele avute in vedere sunt cele alimentare (mititei, hamburgheri, langosi, etc)bere, tigari, baloane, suveniruri. Oferta ramane valabila pana la 31 mai.

Adriana Barbu - Observator

  • Accidente grave de circulatie in judetul nostru

Directorul Brau Union - Ioan Memetea a pierit intr-un accident de circulatieFostul comandant al Garnizoanei Arad, Ioan Memetea, director de vanzari la Brau Union, in varsta de 50 de ani a murit intr-un accident de circulatie. Acesta se intorcea impreuna cu soferul si sotia sa de la Moneasa, iar la o intersectie din localitatea Sebis, un autoturism care nu a acordat prioritate a intrat in plin in masina de teren in care se afla Memetea. Acesta a murit pe loc, iar sotia sa si soferul au fost transportati in stare foarte grava la spital. De asemenea, un biciclist de 78 de ani din localitatea Santana a murit sambata, dupa ce a fost lovit de o Dacie. Soferul spune ca barbatul a virat la stanga fara sa se asigure, fiind lovit in plin. Politistii au stabilit insa, ca accidentul s-a produs in urma unei depasiri neregulamentare efectuata de soferul Daciei.

  • Dupa 10 ai de moarte clinica, Moneasa revine la viata

O noua tinerete pentru Moneasa - Virtual Arad News (c)2002Saptamana trecuta a fost una plina pentru Moneasa. Miercuri si joi statiunea s-a umplut de medici, asistenti, sindicalisti si VIP-uri din Ministerul Sanatatii. Ei s-au intalnit pentru a semna Contractul Colectiv de munca pe ramura. Vineri au inceput sa soseasca invitatii la prima editie a Zilelor Satiunii Moneasa. Un eveniment monden, extrem de animat a adus sambata dupa-amiaza si mai multe personalitati in pitoreasca vale de la poalele masivului Codru Moma. Cunoscutul, dar discretul om de afaceri Alexandru Bercea si-a maritat fata. Cuplat cu sarbatorile care au marcat un veac de existenta a "perlei" balneo-turistice o judetului Arad, s-a desfasurat si prima editie a bursei de turism, in organizarea Camerei de Comert si Industrie Arad.
 "Clozete curate" si apoi trasee turistice
Dupa zece ani de moarte clinica, timp in care s-a distrus si furat cam tot ce s-a putut desprinde, abia in ultimii doi ani statiunea a inceput sa renasca. Aceasta a fost tema in jurul caruia au gravitat discutiile din cadrul Simpozionului "Moneasa - La un veac de existenta, editia I". "Am gasit o groaza de lucruri incepute si nefinalizate. Primul lucru, care am considerat necesar sa-l oferim turistilor, inaintea traseelor turistice au fost clozetele curate", a spus Sanda Kern, director generat al societatii MONEASA S.A.. Aceasta a insemnat demararea unor investitii de amploare, care au revitalizat statiunea. Spatiile de cazare au fost aduse la standarde de doua stele. La fel s-a intamplat si cu serviciile oferite turistilor. Nu au fost neglijate nici lucrurile aparent marunte: drumuri curate, iarba transformata in gazon si in general curatenia din statiune. "Daca unii spun ce nu sunt bani, altii spun cu n-au unde sa mearga. Adevarul este ca in Arad exista putine locuri unde firmele pot sa-si duca partenerii de afaceri.Moneasa poate fi o alternativa", a subliniat Nicolae Bacanu, presedintele CCI Arad. Invitat la manifestarile de la Moneasa, Janos Rak, reprezentant al Camerei de Comert din Bekescsaba - Ungaria a apus: "Ungaria ofera in primul rand programe in statiunile balneo-climaterice pentru tineri, deoarece trebuie sa ne gandim la sanatatea noastra azi, nu cand avem probleme grave. De aceea suntem interesati de promovarea ofertei balneo-turistice." 
Statiune cunoscuta in Imperiu inca din secolul XIX, Data nasterii este considerata 13 mai 1898, cand printr-un Decret a Ministerului de Interne Regal maghiar a obtinut statutul de statiunea balneara, toate acestea "singuratatea romantica, baile termale cu efect de intarire" erau cunoscute cu mult timp inainte a precizat Dan Demsa, istoriograf, intr-un ampfu expozeu. 
Bursa de turism  - Editia I
Promovarea statiunii ca afacere a fost principalul obiectiv al primei editii a Bursei de turism. Bursa face parte din Programul Comisiei de turism a euro-regiunii Dunare-Cris-Mures-Tisza. Daca reprezentantii partenerilor din Ungaria au raspuns invitatiei de participare, sarbii din Voivodina au lipsit. Nici chiar partenerii autohtoni n-au raspuns toti invitatiei C.C.I. Motiv pentru care oferta, extrem de atractiva nu s-a intalnit cu cererea. Absenteismul agentilor de turism ar putea fi explicat si prin faptul ca anul trecut au contractat locuri, au adus turisti la Moneasa, au incasat bani, dar n-au facut si toate platile! 
Moda, vin si cina romantica 
Manifestarile de la Moneasa au avut si o parte artistica. Dupa ce frumoasele manechine, imbracate de celebra casa de moda ELLIS, au incantat, a urmat o cina romantica in aer liber in gradina vilei "CASTEL". Punctul de atractie a fost degustarea de vinuri. Geza Bala, directorul firmei WINE PRINCESS a "silit" invitatii sa deguste in mod stiintific si cu savante explicatii produsele firmei. Nu mai putin de sapte soiuri de vinuri din Podgoria Aradului au incalzit atmosfera. S-a intocmit si un clasament ad-hoc, Traminerul si Pinot-Noirul fiind cele mai apreciate. Duminica, atat participantii la Simpozion cat si turistii care au umplut statiunea au fost invitati la un concert folcloric in gradina de vara. Expozitia culinara de la Hotel "PARC" a incheiat manifestarile de la Moneasa.

Doru Sava si Florin Trut - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]