Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 21 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • "Imaginea reala a Romaniei nu este cea reflectata in presa straina"

Parlamentarul european Elisabeth Schroedter a vizitat Aradul...Este de parere parlamentarul european Elisabeth Schroedter, aflata ieri in vizita la Arad
Elisabeth Schroedter, parlamentar european din partea Germaniei pe probleme de colaborare transfrontaliera s-a aflat aflat, ieri intr-o scurta vizita in judetul nostru. D-na Schroedter efectueaza, din proprie initiativa, un turneu in zonele de granita dintre statele Europei de Est.
Asteptare prelungita
Prima oprire a delegatiei germane a fost programata, in jurul orei 10,30, la Centrul de primire, triere si cazare straini din localitatea Horia. Parlamentarul european, care venea de la Oradea, n-a tinut cont de programul care ii fusese comunicat de Prefectura Arad si a ajuns la centru cu doua ore intarziere. Subprefectul Florin Remetan, care s-a ocupat de organizare, a explicat ca delegatia a facut un popas neanuntat, de aproximativ o jumatate de ora, in Chisineu Cris.
Elisabeth Schroedter, insotita de lt. col. Viorel Nemes, seful Politiei de Frontiera Arad si de lt. col. Stefan Damb, seful centrului pentru refugiati, a vizitat cladirea, inca neocupata, dupa care a avut o discutie cu acestia in legatura cu securizarea granitelor. La conferinta de presa, d-na deputat a informat: "Am foarte putin timp de a sta de vorba cu ziaristii. Eu nu am venit aici pentru a povesti, ci pentru a ma informa si am nevoie de liniste. Prefer o forma mai restransa de discutii si de aceea nu am fost de acord cu participarea presei."
Vizita are urmatoarele obiective, dupa cum a afirmat d-na Schroetder: culegerea de informatii despre situatia din regiunile de granita a tarilor care vor adera pe viitor la Uniunea Europeana, evalurea efectelor pe care le are granita in dezvoltarea economico-sociala si gasirea solutiilor de evitare a aspectelor negative care pot aparea pe parcurs, o data cu aderarea Romaniei la UE.
In ceea ce priveste stergerea frontierelor, Romania mai are de asteptat. "Acest lucru va veni mult mai tarziu, probahil dupa aderarea la UE. Dintre tarile candidate, Romania a incheiat cele mai putine capitole prevazute, dar progresele facute sunt destul de mari si va urma probabil o faza de salt."
Doamna Schroedter are pareri bune despre Romania...Dezinformare sau ignoranta...
Centrul de refugiati de la Horia, construit din fonduri Phare, cu o colaborare interna de 25%, trebuia sa-si deschida portile in urma cu cateva luni bune. Desi inaugurat de doua ori - o data de firma care a efectuat lucrarile, iar a doua oara in prezenta reprezentantitor IGP, cladirea isi asteapta locatarii. Problemele au aparut din cauza nevirarii banilor de catre partea romana. Intrebata ce parere are despre faptul ca centrul nu este nici acum functional, d-na Schroedter a raspuns: "Mi s-a spus ca inca nu au fost finalizate lucrarile. Receptia va avea loc luna viitoare. Asa am fost informata."
Nu stim cine a (dez)informat-o pe d-na deputat, dar lucrurile nu prea stau asa. Ne intrebam cum a ajuns acest centru sa fie inaugurat, si inca de doua ori, fara a avea facuta receptia. In plus, acolo mai sunt necesari niste bani, si nu putini, pentru achizitionarea aparatelor de securizare, cerute de normele europene.
Medalie jubiliara
Din cauza intarzierii, delegatia germana a trecut peste vizitele programate la Aeroport si la Biroul Regional Phare, dar s-a intalnit cu Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis".
In cadrul unei scurte ceremonii, Elisabeth Schroedter a fost decorata cu medalia jubiliara, de catre conducerea universitatii. Dupa masa de pranz, luata in compania oficialitatilor locale, parlamentarul european s-a indreptat spre Ungaria nu inainte de a face o scurta trecere in revista a Vamii Varsand. Ca impresii de calatorie, d-na Schroetder a declarat: "Cred ca Romania face eforturi considerabile pentru aderarea in Uniunea Europeana. In urma acestei vizite pot spune ca impresiile mele nu coincid cu cele aparute in presa straina, care plaseaza tara dumneavoastra pe ultimul loc la indeplinirea conditiilor de aderare."

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Interpolul colaboreaza pentru prinderea fugarilor

Masina abandonata a fost ridicata de Politie...Importante efective ale politiei si jandarmeriei aradene au participat ieri la filtre si patrulari pe raza judetului pentru prinderea celor doi indivizi care, la volanul unui Volkswagen Golf, au fortat un baraj rutier la Vetel, in Hunedoara, si altul la Lipova.
Cei doi, banuiti a fi implicati in talharirea unor straini aflati in tranzit prin judetul Hunedoara, au reusit sa dispara, desi asupra lor politistii hunedoreni si cei aradeni au tras mai multe focuri cu armamentul din dotare, un glont ricosind din caroseria masinii.
Politistii au stabilit ca numerele de Germania pe care masina le avea in judetul Hunedoara figurau furate din Timisoara de un an.
In schimb, nici o masina cu numerele de Belgia care se aflau pe Volkswagen in momentul abandonarii sale nu figura in evidentele politiei de frontiera ca intrata in Romania.
Seria masinii a fost, de asemenea, falsificata, iar politistii aradeni cred ca autoturismul a fost furat. A fost sesizat Interpolul pentru a da de urma adevaratului stapan al autoturismului.
Politia de frontiera supravegheaza intreaga zona pentru a-i prinde pe cei doi daca au de gand sa treaca granita. La toate intrarile in judetul Arad sunt masate importante forte de ordine.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • AVAB incepe valorificarea creantelor preluate de la Ministerul Finantelor

O firma din SUA este interesata de Sanevit Arad... - Virtual Arad News (c)2002O companie din SUA este interesata de preluarea datoriilor la SANEVIT Arad
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) va incepe de la 1 septembrie procesul de valorificare a creantelor preluate de la Ministerul Finantelor pentru 22 de societati care au beneficiat de imprumuturi externe cu garantii de stat, potrivit Legii nr. 324/2002. Prima societate din programul de valorificare este SANEVIT Arad, pentru care o importanta companie din SUA este interesata sa preia creanta detinuta de AVAB. O alta societate inclusa in acest program este SIDERMET Calan, pentru care va fi semnat un contract cu compania germana Pipe Products pentru preluarea unei creante in valoare de 10,8 milioane dolari, garantata prin gaj fara deposedare cu utilajele din turnatoria din tuburi de presiune pentru fonta ductila furnizate de Centrifugal Casting Machine Co. Inc. Tulsa Oklahoma din SUA. Alte societati vizate sunt Industrializarea Laptelui Harghita, unde AVAB va esalona creanta aferenta imprumutului garantat de stat, si Letea Bacau, la care va fi aleasa varianta conversiei creantei in actiuni. De la sfarsitul lunii iunie, in urma notificarilor si a contactelor cu societatile debitoare, AVAB a reusit sa incaseze 2,8 miliarde lei in contul imprumuturilor externe garantate de MF. Valoarea totala a creantelor cesionate de MF catre AVAB, aferente imprumuturilor acordate celor 22 de societati, se ridica la 18.606 miliarde lei (respectiv 560 milioane dolari), din care circa 50% reprezinta majorari si penalitati de intarziere. AVAB va finaliza, pana la sfarsitul lunii august 2002, toate analizele economico-financiare pentru cei 22 de debitori preluati, astfel incat sa poata alege cea mai buna metoda de valorificare pentru fiecare societate in parte. Potrivit primelor estimari, AVAB va putea recupera pana la 31 decembrie 2008 circa 20-30% din valoarea nominala a creantelor preluate, inclusiv penalitati si majorari, ceea ce reprezinta aproximativ 85% din valoarea totala a creditelor propriu-zise.

Cristina Ciobanu - Romania Libera
  • Circuitul de Formula 1, sub lupa ministrului Gingaras

Ministrul Gingaras crede in realizarea circuitului...Ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras s-a aflat ieri la Arad, dupa ce acum doua saptamani orasul a beneficiat de o alta vizita "secreta" a reprezentantului Guvernului. De data aceasta, ministrul, care a venit la Arad insotit de o delegatie de oameni de afaceri germani si austrieci, s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean, Caius Parpala si cu reprezentantii firmei "Las Vegas". Potrivit comunicatului remis presei locale, obiectivul acestei vizite a fost prezentarea avantajelor unei posibile investitii in proiectul de realizare a unui cir cuit de Formula 1 si motociclism la Arad. In urma discutiilor purtate, Consiliul Judetean Arad a asigurat ca, odata cu inceperea proiectului, va acorda sprijinul necesar derularii in bune conditii a lucrarilor, desi gur in masura posibilitatilor. Cristian Muresan ne-a declarat ca discutiile cu ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, au decurs favorabil si ca exista semnale incurajatoare pentru proiec tul complexului sportiv. Deocamdata, a fost luat in discutie doar un proiect general de dezvoltare zonala, iar raspunsurile concrete vor veni doar luni.
La intalnire au participat partenerii austrieci ai fratilor Muresan si mai multi invitati din Germania, din mediul oamenilor de afaceri si din domeniul sportiv. Din informatiile care au ajuns pana la Prefectura, se pare ca fratii Muresan vor sa construiasca la Sistarovat o pista de motociclism, un bazin olimpic de inot si chiar o trambulina de schi.

Adriana Barbu & Florin Ghender - Observator

  • Reuniunea zonala pe problemele exploatatiilor agricole va avea loc la Curtici

La Combinatul Agroindustrial Curtici se vor intalni specialisti din agricultura - Virtual Arad News (c)2002Dimitrie Musca va avea invitati ministri, secretari de stat, prefecti si directori ai directiilor agricole din 11 judete
La inceputul lunii viitoare, Dimitrie Musca, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, va avea invitati ministri, secretari de stat, prefecti si directori ai directiilor agricole din 11 judete. Acestia vor participa la Reuniunea zonala pe problemele exploatatiilor agricole care promoveaza tehnologii avansate in cultura mare si zootehnie, in conditiile unei structuri integrate a procesului de productie. La Curtici vor fi prezenti reprezentanti ai administratiei, dar si responsabili pe probleme de agricultura din judetele Arad, Timis, Bihor, Hunedoara, Caras-Severin, Alba, Mures, Mehedinti, Cluj, Salaj si Satu Mare, precum si alti specialisti de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice si Statiunile de cercetare agricola de la Lovrin, Oradea, Turda, Fundulea si Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului, reprezentanti ai unor producatori agricoli si comercianti de produse agricole, seminte si pesticide, alti invitati ai presei centrale si locale.
Lucrarile reuniunii, care se va desfasura in ziua de 7 septembrie la Curtici, vor cuprinde prezentarea combinatului cu tehnologiile practicate si integrarea realizata, vizitarea unor loturi comparative si a sectorului zootehnic, precum si a complexului Macea cu fabrica de lapte si abatorul, iar in continuare, in data de 8 septembrie, lucrarile continua la Moneasa, unde se va vizita statiunea cea mai reprezentativa a judetului, cu baza sa turistica reabilitata si modernizata.

Marius Grada - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]