Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 21 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Bugetul local 2003, mai sarac decat cel din acest an

Viceprimarul Levente Bognar e nemultumit de suma primita de la CJA"Zgarcenia" CJA poate duce la implementarea de taxe speciale
Consilierii locali vor discuta, luni, pe baza proiectului de buget local pe 2003, dupa ce bugetul judetean a fost deja aprobat. Problema este, insa, ca din totalul sumelor solicitate la CJA, municipiul a primit cu 132 de miliarde mai putin.
In aceste conditii, executivul incearca echilibrarea bugetului. "Am taiat tot ceea ce era inscris la investitii. Consider ca CJA nu a luat in seama faptul ca municipiul are mai multe institutii de interes judetean, cum sunt Teatrul, Filarmonica, liceele, CTP. Sunt multe cheltuieli de interes judetean, iar din cauza nealocarii sumelor solicitate, bugetul este foarte, foarte mic. Dupa un calcul, pe 2003 vom avea o crestere a veniturilor cu 16%, sub nivelul inflatiei, iar cheltuielile au crescut foarte mult. Practic, bugetul este mai mic decat cel pe acest an", ne-a declarat viceprimarul Levente Bognar.
Subliniind ca exista riscul ca activitatea unor institutii sa se blocheze in cursul anului viitor, viceprimarul ne-a declarat: "Incercam sa echilibram bugetul prin gasirea altor surse, pentru ca din venituri proprii si defalcari din bugetul de stat nu reusim sa acoperim cheltuielile. Suntem nevoiti sa gasim alte surse, poate vom recurge la taxe speciale. Oricum, Consiliul local va decide, in data de 23 decembrie, cum vom echilibra bugetul".
Conform spuselor lui Levente Bognar, cea mai "dureroasa" decizie a CJA este cea de alocare a doar 4,7 miliarde lei, cu titlul de "sume pentru echilibrare", in timp ce "contributia Aradului la bugetul judetului este de peste 100 de miliarde".

Simona Mazare - Observator

  • Regele Mihai va fi intampinat cu multa caldura la Savarsin

Regele este asteptat cu caldura la Castelul de la SavarsinIn ziarul de ieri va faceam cunoscut faptul ca Majestatea-Sa Regele Mihai I de Romania, care este asteptat, astazi, la Savarsin, risca sa stea intr-un castel cu peretii glaciali deoarece instalatia de incalzire a acestuia a inghetat. Surse din cadrul personalului care deserveste castelul ne-au declarat, sub acoperirea anonimatului, ca de vina ar fi angajatii de la Savarsin ai SC Comera, care furnizeaza apa la presiune scazuta, fapt care afecteaza intreaga localitate, nu numai castelul. De cealalta parte, ing. Valer Herlo, unul dintre directorii SC Comera ne-a declarat, ieri, ca societatea nu se face vinovata de faptul ca la castel a inghetat instalatia. "Noi am avut, intr-adevar, ceva probleme la Savarsin, dar au fost remediate. Dar instalatia de incalzire a castelului are circuit inchis si, deci, nu depinde de noi. Ei au probleme deoarece instalatia este veche si trebuie sa faca investitii acolo. De altfel, au si venit la noi cu oferte pentru a face acest lucru" a spus Valer Herlo. Referitor la faptul ca mai multi cetateni ai comunei ar avea de suferit de pe urma serviciilor de apa, Valer Herlo a precizat ca reteaua este prevazuta cu tevi neadecvate si facuta "dupa ureche" mentionand ca de aceea s-a si scapat Primaria, in primavara, de ea fapt pentru care SC Comera a si demarat un program de investitii, din resurse proprii, care se va derula pe o perioada de cinci ani. Trebui spus ca, numai in acest an, SC Comera a schimbat doi kilometri de retea. In privinta cabanei de vanatoare a Ocolului Silvic, ramasa fara presiune la apa tocmai cand acolo era cazat un grup de nemti, Valer Herlo spune ca de vina este teava prin care este alimentat imobilul, care este prea ingusta. Contactat ieri de catre Agenda Zilei editie de Arad, Traian Hanes, administratorul castelului, a precizat ca toate problemele au fost rezolvate si Majestatea-Sa nu va avea de suferit de pe urma frigului. "Joi noaptea la ora 2.00, dupa 11 zile, a venit, in sfarsit, apa" a precizat Hanes. Acesta a precizat ca intreaga situatie s-a datorat faptului ca pompele uzinei de apa s-au ars si au trebuit inlocuite. In aceste conditii, bun venit Majestate! 

Orlando Toader - Agenda zilei

  • Pentru AJOFM Arad Mos Craciun a venit cu o tolba mare cat un sediu !

La AJOFM, Mos Craciun a adus in dar un sediu nouAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (A.J.O.F.M.) Arad a incheiat un an de exceptie. Dupa cum a punctat la conferinta de presa de ieri Stefan Pascu, directorul executiv al A.J.O.F.M., institutia pe care o conduce a reusit sa-si indeplineasca planul impus de la Bucuresti cu o luna inainte de 31 decembrie 2002. "Practic, toti parametri stabiliti la nivel central au fost depasiti", a subliniat Stefan Pascu. Spre exemplu, in ceea ce priveste rata somajului, in trimestrul IV al anului s-a inregistrat cel mai mic procent de la Revolutie incoace. Cu 4,6%, judetul nostru se afla printre putinele judete din tara cu un asa grad ridicat de ocupare a fortei de munca, a apreciat Claudia Miutescu, purtatoarea de cuvant a A.J.O.F.M. Arad. Toate aceste lucruri bune nu au ramas fara urmari. Stefan Pascu a afirmat ca pentru A.J.O.F.M. Arad, "Mos Craciun" a venit cu o tolba mare incat sa incapa... noul sediu al institutiei! Asta pentru ca, A.J.O.F.M. Arad a cumparat cu noua miliarde de lei fostul sediu al ARVINEX, situat in spatele magazinului Ziridava. "Cu cele doua miliarde pe care le mai avem la dispozitie pentru reamenajari, sper ca din primavara sa ne mutam in casa noua. Acest lucru nu este un moft. Aici, pe strada Gheorghe Lazar, avem un sediu de 298 metri patrati in care cu greu ne desfasuram activitatea. Unde ne vom muta vom avea la dispozitie 1047 de metri patrati, lucru care va duce la imbunatatirea conditiilor de lucru pentru angajatii A.J.O.F.M. Arad si, in egala masura, pentru cetatenii cu care colaboram", a conchis Stefan Pascu. La finalul conferintei de presa s-a ciocnit un pahar de sampanie pentru un an (si) mai bun.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Trafic intens la frontiera

Circulatie intensa prin vami in perioada CraciunuluiZeci de persoane au incercat sa plece cu orice pret in strainatate, prin vamile din Arad si Timis.
Autoritatile romanesti au descoperit, la Nadlac, marijuana si hasis  

Politistii de frontiera din Arad au descoperit, in cursul zilei de miercuri, un microbuz plin cu turisti falsi. La PCTF Varsand, s-a prezentat, pentru a iesi din tara, un autocar apartinand unei firme din judetul Bistrita-Nasaud, condus de cetateanul roman Zidaru Marius, cu care se deplasau 46 de cetateni romani. Cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, pasagerii au declarat ca merg intr-o tara din spatiul Schengen, in interes particular, prezentand, alaturi de pasapoarte, asigurari medicale si un voucher colectiv. Din studiul acestuia, politistul de frontiera a constatat ca cei in cauza au rezervare hoteliera numai pentru o singura noapte, motiv pentru care a solicitat prezentarea mijloacelor de intretinere pentru durata sederii, fapt ce i-a pus in dificultate pe calatorii care nu posedau sumele in valuta prevazute de legislatia in vigoare. Totodata, din studiul documentelor de transport prezentate de sofer, anchetatorii au constatat ca, in foaia de insotire, erau inscrise doar 15 persoane, desi in autovehicul erau 46 de oameni. Culmea este ca nici unul dintre cei aflati pe lista nu era prezent in autocar. Ca urmare a nerespectarii cumulative a prevederilor legislatiei in vigoare, politistii au luat masura interzicerii de a iesi din tara a calatorilor, iar transportatorul a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea Legii 105/2000, privind regimul transportatorilor rutieri.
Un alt grup, capturat langa Timisoara  
Cu ocazia executarii misiunilor de supraveghere si control a zonei de frontiera cu Iugoslavia, in cursul zilei de miercuri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Checea, judetul Timis, au oprit, pentru un control de rutina, pe comunicatia Timisoara - Jimbolia, un microbuz in care se aflau 11 persoane. Turistii, doi barbati, sase femei si patru copii, au declarat ca se indrepta spre Punctul de Droguri gasite de vamesi, in tren la Curtici frontiera Jimbolia, pentru a iesi din tara. Ei au afirmat ca urmeaza sa ajunga in Germania. Politistii au constatat ca persoanele in cauza nu posedau mijloacele de intretinere corespunzatoare, nu puteau sa precizeze scopul calatoriei si nu cunosteau nici macar unde se vor duce in Germania. Din primele cercetari, a rezultat ca doi dintre adulti au mai iesit din tara in cursul acestui an, insotind mai multe grupuri de cetateni romani, originari din judetul Brasov. Existand suspiciuni ca scopul real al calatoriei in spatiul Schengen consta in practicarea cersetoriei, calatoria lor a fost intrerupta, in prezent, ei fiind cercetati de politistii de frontiera.
Droguri la Vama Curtici  
La Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, judetul Arad, autoritatile romane au gasit, in cursul zilei de ieri, marijuana si hasis intr-o garnitura de tren. Captura a fost facuta cu ocazia formalitatilor specifice de control, pe sensul de intrare in tara, asupra trenului Rapid "Ister". Politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit aproximativ 20 de grame de plante de culoare verde, suspectate a fi marijuana si hasis. Drogurile erau ambalate in trei pliculete, fiind ascunse in toaleta unui vagon cuseta, in compartimentul metalic destinat servetelelor. La primele testari cu trusa din dotarea punctului, plantele, care aveau un miros intepator, au reactionat pozitiv, reiesind ca este vorba de marijuana si cannabis. In prezent, cercetarile continua pentru identificarea persoanelor care au incercat sa introduca stupefiantele in tara.

Sabin Cercel - Ziua de Vest

  • Maghiarii se aprovizioneaza cu motorina din Romania

Maghiarii prefera motorina romaneascaDaca toata presa nationala a urlat ca romanii din judetele din vestul tarii joaca la loterie in Ungaria in speranta unor castiguri fabuloase, iata ca "Agenda Zilei editie de Arad" a constatat ca si maghiarii din apropierea granitei cu Romania sunt pusi pe "mica ciupeala". In urma unor informatii, potrivit carora maghiarii din localitatile apropiate de granita cu Romania vin regulat la noi in tara pentru a achizitiona combustibil de la benzinariile din apropierea vamilor, am organizat o panda la mai multe statii Peco din Turnu. Desi nu putem spune ca am constatat o afluenta mare de masini inmatriculate in Ungaria care alimentau la aceste statii, discutiile cu localnicii au relevat faptul ca, intr-adevar, sunt maghiari care vin pana la Turnu sa-si incarce rezervoarele masinilor, dupa care se intorc in Ungaria. Celor din apropierea granitei cu Romania le convine acest lucru, deoarece combustibilii auto sunt mai ieftini aici decat la ei. "Fenomenul se petrece de mai multi ani, dar nu va putea fi stopat deoarece maghiarii nu-si umplu decat rezervoarele. Nimeni nu le poate reprosa nimic" ne-a declarat A. B., un personaj care, in trecut, se invartea in cercurile romanilor care treceau, in acest fel, combustibil auto in Ungaria. Combustibil de tip M, vandut in Ungaria A. B. ne-a dezvaluit si noua din experienta sa. "De regula, sunt folosite masini cu rezervoarele mari, cum ar fi Mercedes-urile vechi, Cobra. In momentul alimentarii, ridica masinile pe cric, pentru a intra mai mult combustibil in rezervor. Odata ajunsi in Ungaria, romanii care practicau acest gen de trafic cu combustibil il duceau direct unor persoane de legatura. Acestea, apoi, banuiesc ca il vindeau mai departe, mai scump, altor persoane." A. B. a precizat apoi ca, acum, "nu mai sunt romani care fac acest lucru, dar vin ungurii si pleaca cu rezervoarele pline, deoarece este mai ieftin decat la ei. Nu stiu daca vand mai departe, in Ungaria, dar, oricum, sunt mai cinstiti decat romanii care duceau dincolo combustibil de tip M si-l vindeau". Ceea ce am semnalat noi mai sus, nu trebuie, desigur, sa-i faca pe patronii de benzinarii din apropierea granitei sa-i priveasca cu neincredere pe cei care vin si alimenteaza. Pana la urma, interesul lor este sa-si vanda marfa.

Orlando Toader - Agenda zilei

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 22 decembrie - 28 decembrie 2002  Profu' de sex - (SUA)
Muresul - 22 decembrie - 28 decembrie 2002  Furia - (ROM)
Arta - 22 decembrie - 28 decembrie 2002 - Sala A  Lucia si sexul - (SPANIA)
Arta - 22 decembrie - 28 decembrie 2002 - Sala B   Barbati in negru II - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]