Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 23 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Fundatia "RCE Speranta Copiilor" ajuta nou-nascutii abandonati

La Spitalul Matern a fost inaugurata Sectia de neonatologieAceasta a finantat renovarea unei sectii din spitalul matern
Miercuri, la Spitalul Matern "Dr. Salvator Vuia" a avut loc inaugurarea Sectiei de neonatologie II. In jurul orei 11.00 a fost organizata o mica intrunire unde a fost prezentata pe scurt situatia sectiei de neonatologie. La manifestare au fost prezenti directorul adjunct al Spitalului Matern, Liviu Paiusan, medicul specialist in obstetrica si ginecologie Sorin Prisca si seful sectiei in cauza, dr. Maria Satmarean. De mai bine de 30 de ani, s-a incercat mentinerea acestei sectii, dar uzura si-a spus cuvantul, astfel incat a fost necesara renovarea sectiei. Partea financiara a lucrarilor a fost suportata de Fundatia "RCE Speranta Copiilor". "Sunt foarte bucuros ca dupa trei luni de stagnare sectia si-a intrat din nou in drepturi, de aceasta data cu o fata noua. Lucrarile de renovare a sectiei ne-au costat 80 de milioane de lei, dar, din pacate, nu ne-am permis sa renovam decat 25 la suta din sectie. Cealalta parte de 75 la suta depaseste puterea nostra financiara, dar daca exista persoane cu posibilitati financiare care sunt deschise sa-i ajute pe acesti copii necajiti am fi foarte multumiti"- a declarat Ovidiu Martin presedintele Fundatiei "RCE Speranta Copiilor". Conform celor declarate de reprezentantii spitalului, au fost asteptate niste fonduri pentru renovarea acestei sectii, dar banii nu au aparut. Sectia de neonatologie este ocupata de cele mai multe ori de nou-nascuti care provin din familii dezorganizate, ce raman internati in spital pana la sase luni, cand le este gasit un camin. In primele cinci luni ale acestui an au fost abandonati in aceasta sectie 86 de nou-nascuti, numarul fiind in crestere comparabil cu aceeasi perioada a anului trecut. Fundatia "RCE Speranta Copiilor" este o prietena mai veche a spitalului, mai ales prin faptul ca reprezentantii acesteia au dorinta de a-i ajuta pe micutii fara caldura parinteasca. In momentul de fata sectia de neonatologie are in supraveghere medicala 45 de nou-nascuti, 25 dintre ei fiind asezati in zona  

Simona Valan - Agenda zilei

  • Pasarela peste Mures a devenit o certitudine

Provizoratul podului de pontoane se apropie de sfarsit...Podul de pontoane reprezinta un pericol pentru populatie
Ideea construirii unei pasarele pietonale peste Mures, pentru a facilita accesul in incinta strandului a inceput sa prinda contur. Desi propunerea a fost lansata cu mult timp in urma, nu s-a facut nimic concret in sensul eliminarii podurilor de pontoane. "Podurile de pontoane au fost instalate, cu titlu de provizorat, acum 30 de ani", ne-a dezvaluit Coloman Edeleni, directorul Gospodaririi Comunale, societatea care administreaza strandul. Am fost informati ca in anul 1971 a fost realizat un proiect pentru construirea unei pasarele peste Mures. Proiectul a fost realizat de catre Institutul de Proiectari Bucuresti si cuprinde mai multe variante. Proiectul pasarelei a fost inaintat Administratiei Patrimoniului Local din cadrul Primariei. Urmeaza licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului. "Ma bucura faptul ca Executivul a agreat ideea si ca se lucreaza pentru realizarea proiectului", a  declarat Coloman Edeleni. Noua pasarela va avea forma unui arc, ce se va intinde peste digul Muresului, pentru a nu fi afectata de eventuale inundatii, fondurile necesare construirii acesteia urmand sa fie alocate, probabil, din bugetul local al anului viitor.

Simona Mazare - Observator

  • In materie de gimnastica de intretinere, americanii n-au nimic in plus fata de noi

Cursul de antrenori de gimnastica aerobica s-a desfasurat la AradDe curand a avut loc, la Arad, cursul de instructori si antrenori de gimnastica aerobica sustinut de Federatia Romana "Sportul pentru Toti". Cum presedintele acestui for este, la nivel de judet, Aurelia Gabor, antrenor expert de gimnastica aerobica, iar cursul despre care am amintit a fost sustinut inclusiv de Radu Teodorescu, roman la origine, renumitul: antrenor de gimnastica de intretinere al modelului international Cindy Crawford, am incercat sa aflam, pe cat posibil, ce au americanii in plus, fata de noi, in materie sau, de ce nu?, ce le lipseste. "Se pare ca intre ceea ce se practica la ora actuala la noi, in salile de gimnastica de intretinere si ceea ce se practica in Statele Unite nu exista absolut nici o diferenta. Sau, oricum, nu una majora." - a spus Aurelia Gabor. 
Ceea ce s-a putut retine despre felul in care procedeaza americanii este doar faptul ca, fiind o natie, hai sa-i spunem, grabita, se plictisesc foarte repede de un anumit tip de exercitiu sau chiar de un anumit stil de lucru, cautand sa gaseasca mereu cate ceva nou. 
Reli, cum ii spun prietenii si cunoscutii, a adaugat: "Chiar si Radu Teodorescu si-a schimbat stilul de predare de mai multe ori, avand, totusi, la baza, elemente ale gimnasticii sportive a scolii romanesti." S-ar mai cuveni sa precizam si faptul ca americanii lucreaza foarte mult pe "cardiorespirator", cum se spune, respectiv: pasi, sarituri in forta, timp de doua, trei minute, dupa care, pret de un minut, se relaxeaza. Aradencele participante la cursurile de instructori si antrenori, chiar daca au fost foarte interesate de metoda de lucru a americanilor, au observat ca exista foarte multe similitudini intre stilut romhnesc de lucru si cel promovat de Radu Teodorescu. Aurelia Gabor ne-a mai dezvaluit: "Radu Teodorescu sustine ca secretul gimnasticii de intretinere este antrenamentul zilnic si sustinut, pentru o forma perfecta, fiind necesar ca antrenorul sa se axeze intotdeauna pe problemele pe care cursantele le acuza: cele din zona abdomenului, a feselor, a coapselor, chiar din zona coloanei vertebrale etc." 
Aurelia Gabor este expert de gimnastica aerobica
Din judetul nostru au participat la curs un numar de 35 de femei, din totalul de 87 care s-au inscris. Antrenorul american a remarcat pregatirea fizica foarte buna a romancelor, frumusetea lor si, nu in ultimul rhnd, creativitatea acestora. "Lui Radu Teodorescu i-au venit chiar idei in urma colaborarii cu elevele noastre" - a mai spus Reli Gabor - intentionand sa deschida in viitor, la Arad, o scoala de antrenori, cu atat mai mult cu cat, in Statele Unite exista chiar si un curent Teodorescu in materie de gimnastica de intretinere." Am mai aflat ca, la Holywood, atunci cand o vedeta doreste sa frecventeze o sala de gimnastica de intretinere, cere sa fie antrenata in stilul lui Radu Teodorescu sau, daca este posibil, chiar de catre acesta. Aradencele care au devenit instructoare sau antrenoare de gimnastica aerobica, in urma cursurilor sustinute de Radu Teodorescu, sunt de parere ca la sala de gimnastica aerobica a Clubului Sportiv Muncipal, de pe B-dul Revolutiei 66, unde isi desfasoara activitatea Aurelia Gabor, este foarte bine, acolo lucrandu-se prin "metoda Reli", metoda care cuprinde, fara doar si poate, elemente din toate stilurile care se practica in lume la ora actuala. Prin urmare, multe dintre fetele care au devenit antrenoare cu acte in regula, nu aleg calea deschiderii unei sali proprii de gimnastica de intretinere, ele continuand sa vina la cursurile sustinute de Aurelia Gabor ca si inainte. Demn,e mentionat mai este si faptul ca pe parcursul desfasurarii cursurilor de instructori si antrenori de gimnastica aerobica a fost prezenta, la Arad, si Sabina Macovei, lector universitar in domeniu, care in curand va scoate o carte pe teme de gimnastica de intretinere. 

Eugenia Bardas - Adevarul

  • Ghicitoare la furat

Ghicitoare in turneu... la furat...Sase persoane au fost retinute, ieri, de politistii aradeni, fiind suspectate ca au spart mai multe locuinte din oras, din care au sustras bunuri de valoare, transmite Mediafax. Grupul este format din cinci femei de etnie rroma si un barbat, toti sase venind din Craiova. Hotii actionau in cartierele unde se afla doar case si intrau, potrivit politistilor, in curte, iar daca stapanii erau acasa se ofereau sa le ghiceasca. In caz contrar, intrau in locuinte prin fortarea usii si furau tot ce era de valoare. Cele cinci femei, cu varste cuprinse intre 13 si 54 de ani, nu recunosc nimic, sustinand ca au venit la Arad la cumparaturi, iar politistii spun ca au adunat suficiente probe doar pentru una dintre acuzate, care va fi prezentata procurorilor cu propunerea de arestare. La sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad au fost depuse, deja, zece reclamatii de spargeri de locuinta, iar principalii suspecti provin din grupul retinut.

E.V. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Centrul de la Horia va fi reinaugurat luna viitoare

Centrul de la Horia va fi reinaugurat...Parlamentarul european Elisabeth Schroedter a apreciat ca pozitiva vizita din judetul nostru, la Centrul de Primire, Triere si Cazare Straini de la Horia, urmand ca aceasta sa se regaseasca in raportul catre Parlamentul Europei despre siguranta frontierelor si fluidizarea traficului la frontiera. Vizita parlamentarului european a avut drept scop obtinerea de informatii cu privire la constructia Centrului, dotarea materiala, numarul de persoane care pot fi cazate, conditiile oferite strainilor si in special conditiile de igienizare, de hranire, asistenta medicala, ocuparea timpului liber, modul de cazare al strainilor dupa etnii si familii etc. In urma vizitei, in presa au aparut comentarii referitoare la faptul ca parlamentarului european i s-a spus ca Centrul nu este functionabil. Si asta in conditiile in care el a fost deja inaugurat. Subprefectul Florin Remetan a explicat ca Centrul nu este dat inca in folosinta. Pentru a-si sustine afirmatiile, el a prezentat o nota primita de la seful Centrului Horia, lt. col. Stefan Damb, in care se precizeaza ca "Referitor la problema receptiei finale, in conformitate cu HG 273 si a Regulamentului de aplicare a acestei hotariri, receptia oricarei lucrari de constructie de orice categorie si a instalatiilor aferente acestora se efectueaza pe doua etape: receptia la terminarea lucrarilor si receptia finala, care se face la expirarea perioadei de garantie sau a perioadei prevazute in contract. In conformitate cu aceste reglementari, in septembrie 2001 s-a efectuat prima receptie, urmand ca receptia finala sa fie efectuata pana la finele lunii septembrie, timp in care constructorul va definitiva lucrarile si va efectua si anumite lucrari de reparatii pentru defectiunile sesizate ulterior". Incercand sa motiveze nefunctionarea Centrului, Dumitru Nica a afirmat ca strainii depistati cu sedere ilegala in Romania sunt preluati de Centrul de la Otopeni, asta si pentru ca este mai apropiat de sediile ambasadelor si ale reprezentantelor consulare ale tarilor de provenienta a acestor straini. "Centrul de la Horia nu prea a fost folosit. Este asemenea unui dig... exista, dar va fi folosit doar la nevoie", a adaugat Nica.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]