Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

 

Luni, 23 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Vin sarbatorile!

De sarbatori, Aradul este iluminat feeric - Virtual Arad News (c)2002In acest editorial dorim sa lasam de o parte observatiile critice obisnuite lansate in acest colt de prima pagina, sa renuntam la dezvaluirile suparatoare pentru unele marimi locale, sa vorbim de bine, adica. Vin sarbatorile de iarna cu inefabilul lor farmec, cu nesfarsita bogatie de frumuseti si bucurii, cu minunatele noastre colinzi, cu fericirea de a intampina minunea vestita in Viflaimul Biblic. Vin sarbatorile si ar trebui să ni se aprinda in suflet lumina dragostei si bunatatii dar ne vine greu. Intai pentru ca nu toti romanii nostri din partile Aradului vor putea intinde masa bogata pentru familie si poate nici pe toti copiii nu au reusit să ii gateasca de praznice dupa cum ar fi dorit. Saracia bantuie nemiloasa printre multi dintre cititorii nostri, dar la sarbatori am vrea să uitam de neajunsuri. Sa uitam mai intai ca exact cu 13 ani in urma, in acel 22 decembrie izbavitor, tiranul din Scornicesti si slugile lui ticaloase inca mai planuiau să apere "cauza", sa apere "cuceririle revolutionare", sa lupte pentru implinirea visului de aur. Cu mintile intunecate de ura si cu sufletele pline de otrava dispretului fata de oameni, haita de fiare adunate in jurul cuplului dictatorial planuia aruncarea masiva a armatei impotriva multimii iesite in strada. 
Ne vine greu sa uitam ca inainte de a fugi cu elicopterul de pe sediul fostului partid comunist, tiranul decretase starea de necesitate pe intreg cuprinsul tarii, urmand sa declanseze macelul, daca ar fi fost dupa diabolica sa minte.
Vin sărbătorile de iarna cu intreaga lor generozitate si trebuie sa uitam cat de chinuiti am fost pana in urma cu 13 ani, chiar daca ne vine greu. Aradul, orasul nostru de suflet intampina Craciunul si Anul Nou in haine de sarbatoare. Strazile sale pana spre cartiere sunt feeric luminate, mii de beculete multicolore lumineaza in noapte prin grija edililor nostri. In zona sa centrala, municipiul este un spatiu magnific cum n-a fost niciodata in ultimii 40-50 de ani, de cand il stim. Mesteri cu maini de aur au reusit o binefacatoare refacere a fatadelor Palatului Administrativ, punand in valoare deosebita arhitectura de exceptie a cladirii. S-a muncit mult in timp dar si ca volum chiar si in zile de repaus, inclusiv in unele duminici, s-a lucrat pe timp de ploaie in ritm de zi lumina, s-a făcut risipa de efort, dar a meritat. Aradul este astazi, in prag de sarbatoare un briliant stralucitor, o adevarata mica metropola occidentala a Ardealului. Este aici locul sa subliniem realizarea de exceptie a cunoscutei firme "Luxten", in materie de inegalabilă feerie luminoasa care inunda Piata Revolutiei. Aranjamentele deosebite a zecilor de mii de beculete in cele mai diverse forme geometrice, jocurile de lumini creeaza o adevarata lume de basm, cum nici macar nu puteam sa visam in intunericul la propriu si la figurat lasat pana acum 13 ani peste tara.
Vin sarbatorile cu intregul alai de colindatori, cu veselie si impliniri, cu sperante si innoite nadejdi. Sa traim din suflet, romaneste, marea bucurie a Craciunului si a Anului Nou!

Stefan Tabuia - Adevarul

  • Interesul pentru Revolutie scade pe zi ce trece

Depunere de coroane la Monumentul RevolutieiAradenii au ignorat manifestarile dedicate evenimentelor din '89
Pentru organizarea de anul acesta a manifestarilor dedicate comemorarii Revolutiei din Decembrie 1989, Guvernul Romaniei a alocat judetului Arad suma de 100 de milioane. In prima instanta, de pregatirea acestora trebuiau sa se ocupe doar doua organizatii de revolutionari, fapt care ar fi dus la nemultumiri. Din banii Guvernului, organizatorii au restaurat si troita din Piata Revolutiei dar se pare ca acestia nu au fost suficienti, pentru ca troita a fost vopsita cu vopsea galbena. Din pacate, interesul aradenilor pentru comemorarea celor care au murit in acele zile scade de la an la an, astfel ca in afara personalitatilor locale si a catorva reprezentanti ai organizatiilor de revolutionari, doar cativa curiosi au luat parte la manifestarile derulate in diferite zone ale orasalui.
"Pentru noi a fost revolutie" spune Valentin Voicila
Comemorarea evenimentelor de acum 13 ani a continuat la Monumentul Eroilor Martiri din fata Palatului Administrativ, in prezenta a catorva zeci de persoane. Marcarea momentului inceperii Revolutiei in Arad a inceput cu o slujba de pomenire a celor care au murit in acele zile, slujba oficiata de un sobor de preoti condus de PS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei. Dupa ce a fost rostita o rugaciune, mai multe personalitati au dorit sa se adreseze familiilor nemangaiate a celor care au murit pentru libertatea noastra. Prefectul Dan Ungureanu a precizat ca "ii voi sprijini pe revolutionari sa primeasca ceea ce legea le da. Recunoasterea noastra nu trebuie sa fie o declaratie formala pentru ca voi, revolutionarii, sa fiti impliniti." De altfel prefectul spunea ca, desi in Piata din fata Palatului Administrativ s-au adunat putini, "cu siguranta toti aradenii au avut un gand pentru cei care au cazut."
Primarul Dorel Popa a declarat ca simte, deopotriva, satisfactie dar si suferinta. "Sunt fericit pentru ca, datorita jertfei acelor oameni avem tot ceea ce nu aveam in bezna comunismului, dar simt un regret pentru cei care au plecat dintre noi. Multumesc lui Dumnezeu si celor care au iesit in Piata, in '89, aici erau 100.000 de oameni in genunchi care se rugau. Avem datoria sa-i cinstim in fiecare an" - a declarat primarul in fata revolutionarilor prezenti.
Cunoscutul revolutionar Valentin Voicila se intreba daca evenimentele din decembrie '89 au fost revolutie, revolta sau lovitura de stat. "Raspunsul nu a fost dat. Raspunsul il dam noi prin modul de a fi. Asa cum ne raportam fata de istorie asa va fi raspunsul. Pentru noi a fost revolutie" - a precizat Voicila care le-a cerut revolutionarilor sa lase la o parte orice disputa pentru ca ceea ce ii leaga este mai puternic decat ceea ce ii desparte.
Momentul din fata palatului Administrativ s-a incheiat cu retragerea cu torte a militarilor.
Retragere cu torte la aniversarea Revolutiei romaneSimpozion dedicat Revolutiei din Decembrie '89 
In fata a peste o suta de revolutionari, in sala mare a CJA a avut loc simpozionul "Revolutia din Arad din decembrie 1989" la care au participat si o serie de personalitati locale. Celor prezenti li s-au adresat PS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, rectorul UVVG, Aurel Ardelean, prof. Gheorghe Schwartz si presedintele Asociatei Ranitilor si Urmasilor celor Decedati, Romeo Popa. 
Dezbaterile a avut in centrul atentiei semnificatia revolutiei de la Arad dar si faptul ca dupa acest moment s-a dezvoltat invatamantul superior aradean, "Pot spune ca cel care a pus bazele invatamantului superior aradean este Valentin Voicila" - a precizat Aurel Ardelean rectorul UVVG. La incheierea dezbaterilor revolutionarii prezent au ciocnit o cupa de sampanie cu autoritatile locale prezente. 
Depuneri de coroane 
Manifestarile dedicate comemorarii a 13 ani de la Revolutia din Decembrie 1989 a continuat, duminica cu depuneri de coroane la Troita din cartierul Aurel Vlaicu, la Monumentul Revolutionarilor din Piata Revolutiei, la Monumentul din fata IJP precum si la cel de la Garnizoana Arad. In fata a peste o suta de persoane, in Piata Revolutiei, soborul de preoti condus de PS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei a oficiat o scurta slujba de pomenire a eroilor revolutiei dupa care prefectul si primarul s-au adresat familiilor indoliate si nemangaiate carora le-au promis tot sprijinul pentru a beneficia de facilitatile pe care legea le confera revolutionarilor. Familiile celor cazuti precum si asociatiile de revolutionari au deschis sirul celor care au depus coroane la Monumentul revolutionarilor dupa care a venit randul oficialitatilor locale si a reprezentantilor partidelor politice. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Agentii economici ar putea plati pentru "infrumusetare si dezvoltare urbana"

Consilierii locali vor stabili astazi noi taxe si impoziteExecutivul a propus instituirea de taxe speciale
Bugetul local pe anul viitor va fi, astazi, discutat in cadrul sedintei de consiliu local. Dupa cum va informam, in anul ce vine acesta este chiar mai mic decat bugetul aradean din 2002, pentru primenirea caruia s-a recurs la credite bancare. De aceasta data, se incearca instituirea de noi taxe speciale pentru "infrumusetarea si dezvoltarea urbana", respectiv, pentru "repararea si modernizarea drumurilor".
Taxa speciala pentru infrumusetarea urbana se va aplica intr-un cuantum de 0,2% asupra cifrei de afaceri sau veniturilor din dobanzi si veniturilor asimilate, dupa caz, agentilor economici care au unitati deschise in municipiu. Propunerea este ca taxa sa se plateasca trimestrial.
Din referatul executivului reiese ca municipalitatea ar putea castiga circa 60 de miliarde lei prin instituirea noii taxe, bani care ar putea fi folositi pentru modernizarea, exploatarea, intretinerea strazilor, spatiilor verzi, parcurilor, terenurilor de joaca pentru copii; deratizarea, dezinsectia domeniului public, organizarea si optimizarea circulatiei rutiere si pietonale, semaforizare; indepartarea zapezii, amenajarea locurilor publice, mobilier urban ambiental; retele de iluminat public etc.
Cea de a doua taxa pentru "reparare si modernizare drumuri", daca va fi votata de consilieri, va fi datorata de toate persoanele fizice sau juridice cu domiciliul sau sediul in Arad, care detin in proprietate autoturisme cu tractiune mecanica. Taxa este anuala si se stabileste in functie de capacitatea cilindrica, de exemplu, pentru o masina cu capacitate de pana la 2000 cmc, taxa (pe o fractiune de 500 cmc) este de 61.500 lei. Executivul estimeaza ca veniturile aduse la buget vor fi de circa 30 de miliarde.
Consilierii locali vor da astazi, decizia finala. Dar, cum este vorba de un necesar de doar 13 voturi "pentru" din 25 de consilieri, ca hotararea sa fie aprobata, probabilitatea ca Aradul sa aiba noi taxe speciale este foarte mare.

Simona Mazare - Observator

  • Craciun bogat pentru angajatii Fabricii de Vagoane Calatori

Angajatii de la Astra Vagoane Calatori au primit cadouri de CraciunCadouri consistente si trei saptamani de concediu platit
Caminelor de batrani le-au fost daruite 60 de curcani
Revirimentul societatii comerciale ASTRA VAGOANE CALATORI, in scurta perioada scursa de la privatizare se poate observa si in pragul sarbatorilor de iarna. 
Pe langa darurile oferite de sindicat, angajatii cunoscutei fabrici aradene au primit din partea administratiei pachete in valoare de circa 1.500.000 lei. La aceste cadouri se adauga nu mai putin de trei saptamani de concediu platit.
Actionarii S.C. ASTRA VAGOANE CALATORI nu au neglijat nici anul acesta actiunile caritabile. 
Astfel, celor trei camine de batrani din judet le-au fost daruite cate 20 de curcani, care vor imbogati in ziua de Craciun, meniul celor batuti de soarta si uitati de familii.

Florin Trut - Adevarul

  • ELLIS, trei magazine in zece zile
Casa de Moda ELLIS a mai deschis 3 magazine in taraAcum cateva zile, pe Calea Victoriei 60-64, in plin centrul Capitalei, si-a deschis portile magazinul ELLIS, din care se pot achizitiona cele mai noi produse vestimentare semnate de designerul Eli Laslean. Acesta este al cincilea magazin ELLIS, in tara functionand alte patru, la Arad, Timisoara, Oradea si Craiova.
- Eli, ai deschis trei magazine in zece zile...
-
Asa e, pe 8 decembrie, la Oradea, pe 13, la Craiova, si pe 17, la Bucuresti. A fost un adevarat tur de forta, demn de Cartea Recordurilor.
- Pe ce criterii ti-ai ales "nasii" magazinelor?
-
Cu Mihaela Tatu, nasa de la Oradea, sunt prietena foarte buna, este si una dintre clientele mele. Ea reprezinta ideea de femeie puternica, cu care ma identific si eu, uneori. Pentru magazinul din capitala Baniei mi s-a parut cel mai potrivit Temisan. Nu l-am imbracat pana acum in hainele mele, doar pe iubita lui, actrita Monica Davidescu. Iar Laura Badea, nasa de la Bucuresti, o alta clienta a mea, mi s-a parut potrivita pentru ca reprezinta cel mai bine competitia si fair-play-ul, doua caracteristici ale Casei de moda ELLIS.
- Ce aduce nou magazinul din Capitala?
-
Dorinta mea cea mai mare este sa ma apropii cat mai mult de clientii mei, in mod direct, fara intermediari, sa le asigur o consultanta de specialitate, sa reusesc astfel sa raspund tuturor pretentiilor lor. In magazinul de la Bucuresti functioneaza deja primul birou de stil din Romania, ELLIS fiind astfel prima casa de moda din tara care ofera consultanta de specialitate. Clientele care doresc sfaturi despre cum sa-si construiasca garderoba pot beneficia de experienta acumulata de mine in peste zece ani de activitate in moda romaneasca. Imi doresc sa le fiu utila clientelor mele prin ceea ce fac. De aceea poate majoritatea clientelor imi sunt si prietene.
- La inceput ai luat moda ca pe un hobby...
-
Asa este, n-as fi crezut ca ELLIS va avea atata succes, va deveni o firma atat de solida.
- Si acum multe femei de succes vin sa se imbrace la tine...
-
Nadia Comaneci, Alessandra Stoicescu, Madalina Manole, Simona Amanar, Anca Turcasiu, Tania Budi sunt doar cateva dintre ele. Incepand cu femei de afaceri si persoane preocupate de cariera si terminind cu vedete, am cucerit o parte insemnata a pietei autohtone.
- Cum ai reusit sa pui singura pe picioare aceasta afacere?
-
Incepand cu primul magazin, deschis la Arad, cu produse din atelierele proprii, an de an, o data cu realizarea unor colectii si-a unor show-uri de moda, am avut o preocupare clara pentru productia de vanzare. M-am sustinut reinvestind profitul in extinderea firmei. Asa am ajuns sa deschid aceste cinci magazine. Acum imi doresc sa acopar cererea creata pe piata si sa folosesc capitalul de imagine adunat in atatia ani. In definitiv, sunt doar o femeie normala, plina de intentii bune. Ma mandresc cu capitalul de imagine pe care l-am capatat in toti acesti ani si cu evenimentele pe care le-am facut cu credinta si din suflet pe taramul atat de fascinant al modei.
- De la ce casa de moda te imbraci?
-
Numai in hainele ELLIS. Eu sunt cea care si-a promovat hainele mai bine decat oricine. Nu ma pot imbraca in altceva atata vreme cat sunt producator de haine. Pentru mine, moda este o modalitate de a ma exprima.
- Ce-ti doresti sa-ti aduca Mos Craciun?
-
Sanatate si liniste sufleteasca. Il rog pe Mos sa-mi dea o echipa de aur alaturi de care sa pot sa gestionez acest succes nascut dintr-o mare suferinta.

Anca Nicoleanu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]